Kajakaktiviteter i Fuerteventura

Tænker du på at tage på kajakeventyr på Fuerteventura i løbet af din ferie? Det er en meget smart beslutning! Dette paradis af sol og sand har nogle imponerende alternativer til at nyde denne aktivitet.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minutters læst

Kajakaktiviteter i Fuerteventura

Kajaksejlads på Fuerteventura | ©Sea Kayaking

Hvis der er én ting, som det smukke kanariske øhav har i overflod, så er det smukke strande, hvor du kan dyrke alle former for vandaktiviteter. Fuerteventura er rangeret som en af de bedste kajakdestinationer i verden på grund af de endeløse hvide sandstrande og det krystalklare vand.

Rejsende anser et kajakeventyr for at være en af de bedste ting at se og lave på Fuerteventura. Som du kan se nedenfor, er der masser af alternativer til kajaksejlads på Fuerteventura, og der er en fantastisk natur at se på.

1. Kajakoplevelse på Lobos Island fra Fuerteventura.

Kajaksejlads på Lobos Island| ©Seakayaking Estonia
Kajaksejlads på Lobos Island| ©Seakayaking Estonia

Parque Natural Isla de Lobos, som anses for at være et af de bedste steder at tage på kajakeventyr, ligger lige ud for Fuerteventuras nordkyst.

Stedet består af en vulkansk ø, der kun er 4,5 kilometer lang, og som engang var et yndet levested for de atlantiske søløver.

Etbesøg på Isla de Lobos fra Fuerteventura er en af de grundlæggende oplevelser, som enhver rejsende bør gøre sig ved sit første besøg på De Kanariske Øer, da de hvide sandstrande og den måde, de står i kontrast til den sorte vulkanske klippe, skaber betagende landskaber, som er svære at kopiere andre steder på planeten.

Mange lokale virksomheder tilbyder den rejsende denne type oplevelse, og i prisen er transporten fra Fuerteventura til øen og retur inkluderet, ligesom alt det nødvendige udstyr til kajaksejlads på Isla de Lobos er inkluderet. Mange selskaber tilbyder også snorkling på de rev, der omgiver øen.

Begrænsning af besøgende

Husk, at Isla de Lobos er et beskyttet område på De Kanariske Øer, og derfor er øens kapacitet begrænset til højst 200 besøgende om dagen.

De virksomheder, der arrangerer udflugterne, sørger for de nødvendige tilladelser, men jeg anbefaler altid, at du bestiller din udflugt på forhånd, så snart du er sikker på din rejsedato.

Endelig er kajakeventyret med udflugt til Isla de Lobos en af de bedste aktiviteter, man kan lave med børn på Fuerteventura.

Hvis du tager til øen på familieferie, er denne fælles oplevelse et ideelt alternativ, for selv om dine børn ikke opfylder aldersgrænsen for at sejle kajak, kan de stadig nyde de andre attraktioner i naturparken.

Nyttige oplysninger.

 • Pris: Fra 60 € pr. rejsende.
 • Tidsplan: Disse udflugter afgår fra Corralejo, Fuerteventura, mellem kl. 8 og 9, så du kan få mest muligt ud af dagen i reservatet.
 • Udflugtens varighed: Afhængigt af det selskab, du hyrer, kan det tage mellem 6 og 8 timer at gennemføre oplevelsen.
 • Er erfaring nødvendig?: Der kræves ingen tidligere erfaring, men du skal være i gennemsnitlig fysisk form. Turen omfatter 9 km i åbent vand, og deltagerne skal være mindst 16 år gamle.

Book en kajakoplevelse på Fuerteventura

2. Kajakoplevelse på Fuerteventuras vest- og nordkyst.

Kajaksejlads på Fuerteventura| ©Sea Kayaking
Kajaksejlads på Fuerteventura| ©Sea Kayaking

En meget populær havkajakrute på Fuerteventura er den rute, der tager rejsegruppen med på opdagelse i de naturlige vidundere, der kendetegner Fuerteventuras vest- og nordkyst.

Du vil finde mange lokale virksomheder, der tilbyder lignende oplevelser. Selv om de specifikke detaljer varierer fra selskab til selskab, tilbyder de som regel tur-retur-transport fra hotellet til kajakstedet(erne), kajakudstyr, snorkeludstyr, forfriskninger og en certificeret ekspertguide.

Udflugterne er åbne for uerfarne brugere, men det er et obligatorisk krav, at man skal kunne gå og have den krævede minimumsalder, som normalt er fra 14 eller 16 år.

Nordkysten

Fuerteventuras nordkyst er berømt for sin betagende natur både på land og til havs.

Udflugter til denne del af øen er meget hyppige, da steder som La Concha-stranden i El Cotillo eller de store strande i Corralejo anses for at være blandt de bedste steder til snorkling og blandt de bedste steder til dykning på øen.

Vestkysten

På vestkysten finder du den vildeste side og den mest ægte natur på De Kanariske Øer.

Her finder du en række ægte naturskatte, som ikke alle rejsende har tid til at se, herunder øde strande, gamle grotter og lavabuer.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Fra 75 € pr. rejsende, og prisen dækker alt det udstyr, der er nødvendigt for at gennemføre oplevelsen.
 • Tidsplan: De fleste lokale selskaber starter aktiviteten omkring kl. 08 eller 09 for at få mest muligt ud af dagen.
 • Udflugtens varighed: Afhængigt af det selskab, du lejer, kan den vare fra 7 til 8 timer.
 • Erfaringskrav: Der kræves ingen tidligere erfaring for at deltage i denne type udflugt, men hvis du er en erfaren padler, anbefaler jeg, at du giver det selskab, du lejer, besked, så de kan tildele dig en gruppe med et højere niveau og undgå introduktionskurset i padleteknik.

3. Kajakoplevelse på Fuerteventuras østkyst.

Kajaksejlads på Fuerteventuras østkyst.| ©Tomas
Kajaksejlads på Fuerteventuras østkyst.| ©Tomas

En anden havkajakoplevelse på Fuerteventura, som du bør overveje, er de udflugter, der fokuserer på at udforske den østlige del af øen.

Selv om du vil blive overrasket over den betagende natur på nordkysten og Isla de Lobos, er det værd at besøge øens østlige del for at få et mere helhedsorienteret og fuldstændigt indtryk af Fuerteventura.

En anderledes oplevelse

Det er et glimrende alternativ, hvis du allerede har udforsket nordkysten og dens omgivelser på en anden af dine ture og er på udkig efter en anderledes oplevelse. Også hvis din rejse omfatter et ophold på øen i flere dage, f.eks. 4 dage på Fuerteventura eller mere.

Østkysten byder på helt andre landskaber og anses ofte for at være den mest barske side af Fuerteventura. Små fiskerbyer veksler med mange gamle lavastrømme, der løber direkte ud i havet, og klipper, der er op til 500 meter høje.

Nogle af de bedste bådture på Fuerteventura omfatter udforskningsruter, hvor du kan beundre den smukke natur på østkysten på tæt hold.

Mange virksomheder opdeler grupper efter erfaringsniveau, i førstegangsbrugere og erfarne brugere. Førstegangs kajakroere får en orienteringskursus i padleteknik, inden de tager ud på vandet.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Ca. 75 EUR pr. rejsende
 • Tidsplan: Starttidspunktet er normalt fra kl. 08 eller 09 om morgenen.
 • Turens varighed: Du bør reservere mellem 7 og 8 timer af din rejse til dette eventyr.
 • Erfaring påkrævet: Der kræves ingen tidligere kajakkerfaring for at deltage i denne tur. Deltagerne skal dog være mindst 14 eller 16 år gamle og skal kunne svømme.

Bestil en bådtur på Fuerteventura

4. Kajakoplevelse med sejlads i Corralejo på Fuerteventura.

Kajaksejlads med sejlads| ©Shane Makinen
Kajaksejlads med sejlads| ©Shane Makinen

Naturparken Dunas de Corralejo er et af de smukkeste områder på Fuerteventura.

Det rolige vand gør dette område til det ideelle sted for en kajakaktivitet, der går lidt uden for de gængse stier, og som mange lokale virksomheder på Fuerteventura tilbyder de mere eventyrlystne rejsende: kajaksejlads med sejl.

Hvis du beslutter dig for at gøre denne oplevelse, er det bedst at hyre et lokalt specialiseret firma til at lære at sejle kajak.

Ud over erfarent personale har du brug for specialiseret kajakudstyr med integrerede sejl, f.eks. kajakmodellen P&H Cetus eller P&H Aries.

De virksomheder på Fuerteventura, der tilbyder denne oplevelse, giver den rejsende alt det nødvendige udstyr, og under workshoppen erhverves bl.a. følgende viden: grundlæggende redningsbegreber, grundlæggende begreber om meteorologi, sejlhåndtering, håndtering af agterstavn og midtstavn.

Nyttige oplysninger.

 • Pris: ca. 180 € pr. deltager.
 • Tidsplan: Varierer afhængigt af det selskab, du hyrer.
 • Udflugtens varighed: Du bør reservere ca. 4 timer til denne oplevelse.
 • Er erfaring påkrævet?: Ja, for at kunne deltage i denne type eventyr skal du have erfaring med kajaksejlads. Du kan vælge et begynderkursus og derefter gennemføre denne oplevelse.

5. Intensiv flerdages kajakoplevelse på Fuerteventura.

Grupperejse| ©Rodolpho Guedin
Grupperejse| ©Rodolpho Guedin

De rejsende, der elsker kajaksejlads og ønsker at opleve alt det, som Fuerteventura har at byde på, vil i denne kombinerede oplevelse finde det, de søger, og meget mere. Det er også et fremragende alternativ for dem, der søger en første tilgang til kajaksejlads og lærer fra grundlæggende begreber til mere komplekse begreber.

Du kan finde lokale virksomheder, der tilbyder denne type service med ruter med flere dages kajakoplevelser. Workshops kan vare fra 3 til 6 dage og er tilgængelige for små grupper eller større grupper.

Bemærk venligst, at jo længere antal dage, jo højere budget stiger gradvist. På grund af den flerdages rejseplan anbefaler jeg dette eventyr primært til længere ture. Hvis din rejse omfatter 5 dage på Fuerteventura eller mindre, er det bedre at vælge nogle af de oplevelser, der er beskrevet i de foregående punkter.

Men de rejsende med tid og budget vil opleve en fantastisk oplevelse, hvor de kan nyde de mest fantastiske naturomgivelser, som øen Fuerteventura har at byde på, herunder Corralejo klitterne, Isla de Lobos og andre spektakulære landskaber på Fuerteventura.

Det bedste tidspunkt for denne kajakoplevelse på Fuerteventura er mellem september og marts på grund af de ideelle vejrforhold.

Nyttige oplysninger.

 • Pris: Små grupper betaler 225 € for 3 dages oplevelser og grupper på mere end 6 deltagere betaler 210 € for 3 dages oplevelser. Prisen stiger i forhold til antallet af dage.
 • Tidsplan: Varierer afhængigt af det selskab, du hyrer til oplevelsen.
 • Udflugtens varighed: De workshops, der tilbydes på Fuerteventura, strækker sig fra 3 til 6 dage.
 • Erfaringskrav: Nej, disse workshops er designet til alle niveauer af erfaring. Vi byder velkommen til brugere, der aldrig har rørt en kajak, og til dem med erfaring, der er ved at perfektionere deres teknik.

Book en kajakoplevelse på Fuerteventura