Bedste Snorkeloplevelser i Fuerteventura

Snorkling er en perfekt vandsport for børn og voksne og giver dig mulighed for at observere havets fauna og flora live og direkte. Og Fuerteventura er et ideelt sted at praktisere det.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Bedste Snorkeloplevelser i Fuerteventura

Snorkling på Fuerteventura | ©Pixabay

De otte Kanariske Øer er et fantastisk sted at snorkle og dyrke andre former for vandsport (du bør ikke forlade øen uden at prøve at surfe). Men især Fuerteventura, den ældste ø i det kanariske øhav og den ø med størst geologisk interesse blandt fagfolk, er det perfekte sted at dyrke denne sport.

Læs videre, og jeg vil vise dig de bedste snorkeloplevelser på Fuerteventura, samt alt hvad du behøver at vide om snorkling og nogle tips, så du kan beundre havets utrolige dybder. Er du klar?

1. Snorkling i Costa Calma

Snorkling i Costa Calma| ©FCO Javier
Snorkling i Costa Calma| ©FCO Javier

Mange nybegyndere anser denne strand for at være det bedste sted at begynde at snorkle, da der er masser af virksomheder her, som udlejer det nødvendige udstyr og tilbyder kurser med en instruktør.

Costa Calma-stranden er ca. 2 km lang og ligger ved siden af byen af samme navn. Her er det let at støde på søstjerner, skildpadder og papegøjefisk.

Ud over det krystalklare og lavvandede vand har denne strand en livredder, hvilket også gør den til et ideelt sted til snorkling med børn.

2. Snorkle med rokker og havskildpadder på Lobos Island

Snorkling på Lobos Island| ©FuerteCharter
Snorkling på Lobos Island| ©FuerteCharter

Isla de Lobos, eller rettere sagt "øen", ligger på Fuerteventuras nordspids, ca. 15 minutter med båd fra havnen i El Corralejo. Bådene sejler derfra fra tid til anden for at overføre passagerer, men hvis du foretrækker at ankomme i dit eget tempo og uden at bekymre dig om tidsplaner, kan du altid tage en vandtaxi.

Alle steder på øen er ideelle til snorkling, da vandet er meget klart og generelt lavt. Der er også rige marine habitater og palæontologiske steder (med en overflod af marine fossiler). Dette er det naturlige hjemsted for rokker og havskildpadder, som du, hvis du er heldig, kan beundre, når de strejfer frit omkring.

Forresten, nej, selv om navnet på denne ø kan være misvisende, finder du ikke søløver (også kendt som munkesæler) her. Øen er opkaldt efter en koloni, som boede her for mange år siden, men som desværre på grund af menneskets handlinger ikke længere eksisterer.

For at komme hertil skal du tage en færge eller leje en tur.

Book udflugten til Isla de Lobos med snorkling inkluderet

3. Snorkle i dit eget tempo på strandene på Isla de Lobos

La Concha-stranden| ©MAURO ANGELO
La Concha-stranden| ©MAURO ANGELO

Hvis du kunne lide Isla de Lobos, men foretrækker at snorkle på egen hånd på en af strandene, er de bedste strande Puertito de Lobos-stranden og La Concha-stranden, en af de mest berømte på øen.

Puertito de Lobos-stranden er perfekt for begyndere eller folk med lidt erfaring, da det er en stille naturlig pool. Men bare rolig, der er også masser af havliv her.

Husk, at Lobos Island er en beskyttet naturpark, så du skal have en særlig tilladelse for at komme ind (du kan ansøge om den helt gratis på deres officielle websted).

Husk at medbringe dine egne beskyttelsesbriller og snorkel, da du ikke finder nogen virksomheder på Lobos Island, hvor du kan leje dem.

Hvis du foretrækker ikke at gøre dit liv kompliceret, kan du leje en bådtur til Lobos Island hos et af de selskaber, der arrangerer det. De vil arrangere tilladelsen for dig og også tegne den obligatoriske rejseforsikring, så du ikke behøver at gøre noget.

Normalt gælder tidsplanerne for Isla de Lobos ikke så strengt for de både, der tilhører udflugtsbureauerne. Så hvis du tager med en af dem, vil de sandsynligvis lade dig blive lidt længere tid på øen, end hvis du tager af sted alene. Jeg vil lade det blive ved det...

Bestil turen til Lobos Island

4. Snorkel blandt stimer af fisk i Corralejo

Snorkling i Corralejo| ©Sea Kayaking
Snorkling i Corralejo| ©Sea Kayaking

Strandene i Corralejo, som er en del af den imponerende Corralejo Natural Park, er et andet yndet sted for snorklere. Desuden kan du komme hertil uden at skulle tage en båd eller bede om en tilladelse, hvilket gør det meget nemmere at komme hertil.

Jeg anbefaler, at du ikke bor på de mest kendte strande, som ligger tæt på byen, og hvor der er mange turister, men at du tager lidt længere ud. Corralejo har et par kilometer lange bugter, så gå en tur og gå rundt: det vil ikke være svært at finde et roligt sted (f.eks. Playa Larga eller Playa del Moro).

Men hvis du ikke har taget snorkel og briller med, eller hvis det er første gang, og du vil lære det med en instruktør i ro og mag, så tag til byen Corralejo, hvor du finder flere virksomheder, der tilbyder disse tjenester, og som har specialiseret sig i at give dig de bedste surfingoplevelser og andre vandsportsgrene, f.eks. windsurfing.

5. Snorkel på autentiske, uspolerede strande

Cofete-stranden| ©Mackedwars
Cofete-stranden| ©Mackedwars

For mange er strandene i den sydlige del af Fuerteventura de bedste på øen. Da de ligger længere væk fra de større befolkningscentre, har de ikke de samme tjenester som andre steder i nord. Det gør dem imidlertid meget mere vilde og i nogle tilfælde næsten jomfruelige enklaver.

Hvis du er en erfaren snorkler og leder efter lidt fred og ro og en pause fra turisterne, vil de sydlige strande bestemt ikke skuffe dig.

Cofete-stranden

Det ligger på Jandía-halvøen og er et naturparadis. Stranden er 12 kilometer lang og er omgivet af bjerge. For at komme dertil skal du køre ca. 8 km ad en stenet vej (for at gøre det nemmere er det ideelt at besøge stedet i en 4x4, men det er ikke nødvendigt), men jeg forsikrer dig om, at det er det hele værd.

Cofete-stranden er en af de mest specielle strande på øen: det gyldne sand, udsigten over bjergene og frem for alt det krystalklare vand gør den til en privilegeret enklave. Ud over at blive betragtet som en af Spaniens smukkeste strande er scener fra så symbolske film som Star Wars og Planet of the Apes blevet optaget her.

Husk på, at dette er et sted med få besøgende, så du skal tage ekstreme forholdsregler og som altid tjekke vejrudsigten, før du tager ud på havet.

Stranden i Barlovento

Ved siden af den førnævnte strand Cofete ligger naboen, stranden Barlovento de Jandía. Den ligger lidt længere mod nord end Cofete og er ca. 6 km lang. Kontrasten mellem de rødlige bjerge, det gyldne sand og havets turkisblå vand vil helt sikkert betage dig.

Denne strand har meget lignende karakteristika som Cofete: det er en vild strand, vi kan sige praktisk talt uspoleret og med få turister, så roen er garanteret.

Husk, at da det er et så naturligt miljø, kan luftstrømmene være farlige, så hvis du beslutter dig for at snorkle i disse farvande, anbefaler jeg endnu en gang, at du tager ekstreme forholdsregler.

6. Dyk ved siden af imponerende klipper i Morro Jable

Snorkling| ©Simon Eggert
Snorkling| ©Simon Eggert

Morro Jable er en by i den sydlige del af Fuerteventura med en stor tilstrømning af turister, og her er der masser af virksomheder, der tilbyder udlejning af snorkeludstyr og snorkleundervisning for begyndere.

I disse farvande kan du se dyr som søpindsvin, søstjerner, blæksprutter og endda muræner. Det bedste sted at snorkle i dette område er klipperne ved siden af udsigtspunktet Morro Jable.

Du kan nå dem fra stranden, men hvis du foretrækker at nyde den fulde oplevelse, kan du også leje en bådtur for at snorkle i dybere vand. På denne måde får du mulighed for at se større dyr i uoverskueligt vand.

Book dit sejlbådskrydstogt fra Morro Jable

7. Snorkel i den naturlige lagune ved La Concha-stranden

Snorkling dag| ©Sea Kayaking
Snorkling dag| ©Sea Kayaking

Nej, jeg taler ikke om San Sebastian, men om La Concha-stranden i El Cotillo. El Cotillo er hjemsted for nogle af øens bedste strande, og jeg anbefaler især denne strand til snorkling.

La Concha-stranden er beskyttet af et rev af vulkanske klipper, og alt efter tidevandets stigning og fald kan du se naturlige lavvandede laguner, der dannes langs kysten, og som er ideelle til snorkling, både for børn og voksne.

Hvis du ankommer tidligt om morgenen, har du måske mulighed for at se blæksprutter, guldfisk og endda blæksprutter.

Selv om du måske kan finde virksomheder, der udlejer sportsudstyr, er det bedst at ankomme hertil med dine egne snorklebriller og snorkel.

Hvorfor snorkle på Fuerteventura?

Nyd eventyret| ©Caitriona
Nyd eventyret| ©Caitriona

Fuerteventura er et paradis for snorklere, og du vil snart vide hvorfor. Ud over det privilegerede klima med temperaturer, der gør det muligt at dykke i vandet hele året rundt, og vandets klarhed, der gør det muligt at se havets flora og fauna, selv om man befinder sig på stor afstand, er det mest bemærkelsesværdige ved Fuerteventura dens rigdom og mangfoldighed.

På Fuerteventura kan du se omkring 400 arter af vandlevende dyr, herunder krabber, søspindere, søstjerner og søagurker, men også rokker, tun og en lang række andre arter.

Desuden betyder dens geologiske oldtid og vulkanske fortid, at du også kan se vulkanske undervandslandskaber, koralrev og dybe faldgruber. Et sandt undervandsparadis.

Book dit sejlkrydstogt med snorkling

Snorkling, en sport, der ikke kræver en masse udstyr

Indsamling og observation| ©Caitriona
Indsamling og observation| ©Caitriona

Snorkling er blevet meget populært på strande over hele verden i de seneste år. Snorkling er dykket under vandet for at observere havets liv.

For at snorkle skal du blot bruge et par dykkerbriller og en snorkel, som gør det muligt for dig at blive så længe du vil med hovedet under vandet. Afhængigt af hvor du skal snorkle, skal du måske tilføje finner til din påklædning, og hvis du befinder dig i meget koldt vand, skal du måske også have en våddragt på.

Heldigvis ligger Fuerteventuras årlige gennemsnitstemperatur på omkring 22⁰C, så du har normalt ikke brug for noget særligt udstyr. Desuden gør det klare vand, som mange steder giver mulighed for at se ned til 30 meters dybde, det til et perfekt sted til snorkling.

Når alt dette er sagt, er det sidste, du behøver for at dykke og nyde denne vidunderlige sport og den fantastiske udsigt over havbunden, et undervandskamera eller et vandtæt plastiketui til din mobiltelefon.

Er det første gang, du snorkler? Jeg vil vejlede dig

Snorkleudstyr| ©Rob
Snorkleudstyr| ©Rob

Hvis det er første gang, du dyrker denne sport, skal du vide, at du skal være god til at svømme og lære at trække vejret gennem snorklen, ellers kan du sluge vand.

Jeg anbefaler, at du de første par gange gør det sammen med en mere erfaren person, selv om det ikke nødvendigvis behøver at være en monitor, og at du først og fremmest gør det på lavt vand.

Hvis du stadig ikke føler dig tryg ved at prøve det alene, skal du ikke tvinge dig selv! Der er mange steder på øen, hvor du kan finde skoler, der tilbyder kurser for begyndere med en instruktør, der lærer dig at snorkle sikkert.

De vil også give dig råd om, hvordan du skal passe på havbunden, så dit dyk i disse farvande ikke udgør en fare for nogen arter.

Tips til snorkling

Snorkling gruppe| ©Sea Kayaking
Snorkling gruppe| ©Sea Kayaking

Uanset om du er en erfaren snorkler eller dykker for første gang, er det vigtigt, at du tjekker vejrudsigten for det område, hvor du planlægger at snorkle, før du dykker. Vær opmærksom på, at en uventet storm eller stormflod kan forårsage farlige strømme - spil ikke på det!

Det er vigtigt, at du forsøger at røre havbunden så lidt som muligt, da dette vil være med til at beskytte havbunden og dens flora og fauna. Prøv også at undgå at forstyrre de marine arter, og frem for alt må du ikke røre ved fiskene eller fodre dem!

Selv om der er mange andre gode aktiviteter at lave med børn på Fuerteventura, er snorkling også perfekt egnet, og mange af børnene elsker det. Husk blot, at forsigtighed altid er det vigtigste! Så det skader aldrig at give børn en redningsvest på, selv på lavt vand.