Fuerteventura på 4 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Er du klar til en fantastisk ferie? Fuerteventura er den ideelle destination for en kort, men spændende ferie. I dag vil jeg fortælle dig, hvordan du opnår dette mål på bare 4 dage.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Fuerteventura på 4 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Fuerteventuraen | ©Emilio del Prado

Fuerteventura er fyldt med smukke strande og vandaktiviteter, fascinerende landskaber, utrolige udsigter og maleriske landsbyer, og det kan være en uoverskuelig opgave at beslutte, hvad man skal se og lave.

Som du vil se i dagens rejseplan, er nøglen til succes, når du har kort tid, variation og lidt opmærksomhed på alt.

Tag i betragtning, at denne rejseplan omfatter 4 hele dage fra morgen til aften, hvor ankomstdagen og afrejsedagen fra øen er udeladt. Årsagen? Begge aspekter varierer meget fra rejsende til rejsende, og det er ikke muligt at booke aktiviteter, der passer til alle.

Hvis du har mindre tid at bruge på øen, kan du tage et kig på rejseplanen for at lære Fuerteventura at kende på 3 dage, hvor du også finder en fantastisk rejseplan.

Dag 1: Nyd strandene og ørkenlandskaberne på Fuerteventura

Katamaran til øen Lobos| ©FCO Javier
Katamaran til øen Lobos| ©FCO Javier

Når det gælder ferie på De Kanariske Øer, er Fuerteventura berømt for sine fantastiske strande. Derfor inviterer jeg dig til straks på den første dag at nyde de drømmende strande og de imponerende landskaber med to aktiviteter, du bare må gøre.

Tag på snorkeludflugt til Isla de Lobos

Isla de Lobos ligger kun 2 km fra kysten og er en af de sjoveste basale oplevelser, som alle rejsende bør gøre på deres første tur til Fuerteventura.

I Parque Natural Isla de Lobos finder du et beskyttet reservat, hvor sandstrande og imponerende vulkanske landskaber er i højsædet.

På grund af den store efterspørgsel finder man på Fuerteventura flere firmaer, der arrangerer denne type udflugter, så de rejsende får en oplevelse, de kan nyde.

Lokale turoperatører sørger ikke kun for transport til og fra Isla de Lobos, men nogle tilbyder også det nødvendige snorkeludstyr, snacks og frokost, en ekspertguide og andre faciliteter.

Isla de Lobos betragtes som et af de bedste steder at snorkle på Fuerteventura, så jeg anbefaler, at du udnytter besøget til at nyde de smukke koralrev, der omgiver øen.

 • Tidsplan: Organiserede udflugter til Isla de Lobos afgår fra havnen på Fuerteventura mellem kl. 08.00 og 09.00 for at få mest muligt ud af dagen.
 • Pris: Tilgængelig fra €60 pr. rejsende.
 • Varighed: Du kan finde forskellige pakker og muligheder, jeg anbefaler at booke en 6 timers udflugt og bruge resten af dagen på en anden aktivitet.
 • Tip: Det er altid bedst at booke denne type udflugt flere uger før din ankomst og sikre, at den er tilgængelig den dag, du har brug for den. Husk på, at dette er en af de mest populære aktiviteter, og der kan hurtigt blive udsolgt i spidsbelastningsperioder.

Book din udflugt til Isla de Lobos fra Fuerteventura

Besøg naturparken i Corralejos klitter

Naturparken Corralejo Dunes er et område med ørkenlandskaber, der anses for at være et af de smukkeste områder på Fuerteventura. Beliggenheden, kun få minutter fra havnen i Corralejo, gør det til det ideelle valg at besøge på din første dag efter Isla de Lobos.

En anden almindelig måde at udforske dette område af øen på er ved at booke den berømte Fuerteventura buggy-tur. Eventyret indebærer, at den rejsende bliver hentet direkte fra sit hotel og ledsaget af en professionel guide. Vi sørger også for alt det nødvendige sikkerhedsudstyr til at nyde turen.

Buggyturen strækker sig over ca. 80 kilometer, hvor du vil lære Corralejo naturpark at kende, nyde udsigten over Fuerteventura fra betagende udsigtspunkter og til sidst køre til den hollandske park ad en alternativ rute, som turisterne ikke kender så meget til.

 • Tidsplan: Tilgængelig på forskellige tidspunkter afhængigt af det firma, du vælger at hyre.
 • Pris: Denne type oplevelse er tilgængelig fra 60 € pr. rejsende.
 • Varighed: Du kan blive på strandene i Corralejo, så længe du vil. Klitbuggy-turen tager normalt omkring 2 timer at gennemføre.

Book et buggy-eventyr på Fuerteventura

Dag 2: Se det bedste af Fuerteventuras nordkyst.

Kajaksejlads på Fuerteventura| ©Sea Kayaking
Kajaksejlads på Fuerteventura| ©Sea Kayaking

På andendagen anbefaler jeg, at du fortsætter din udforskning af Fuerteventuras nordkyst ved at udforske de fantastiske strande, der findes overalt i området.

Det er også en glimrende mulighed for nogle vandeventyr.

Nyd en kajakoplevelse på Fuerteventura.

Book en kajaktur på Fuerteventura for at udforske nordkysten og de smukke strande. Denne oplevelse er en af de mest efterspurgte blandt turister, der elsker vandaktiviteter.

Den udbydes af mange lokale firmaer og er en af de mest varierede og sjove oplevelser. På Fuerteventura kan du sejle i kajak på Isla de Lobos, på vestkysten, på nordkysten, på østkysten og endda i Corralejo.

Lokale virksomheder sørger for alt det nødvendige udstyr, herunder kajak- og snorkeludstyr, en ekspertguide og transport fra hotellet til udforskningsstedet. Jeg opfordrer dig til at se på dine alternativer og til sidst vælge det, der tiltaler dig mest.

Men hvis kajakroning ikke lige er dig, kan du også booke en surftime på Fuerteventura; som du snart vil se, er øen et paradis for surfere på alle niveauer. Hvis du nogensinde har været interesseret i sporten, er dette det perfekte sted at starte eller perfektionere dine surfingfærdigheder.

Strandene i El Cotillo er ofte en favorit for instruktører på grund af deres alsidighed.

 • Tidsplan: Denne type eventyr starter normalt mellem kl. 08.00 og 09.00 om morgenen for at få mest muligt ud af dagen.
 • Pris: Omkring 45 € pr. deltager.
 • Varighed: Kajakoplevelser på øen Fuerteventura kan vare mellem 2 og 8 timer, afhængigt af hvilket firma du hyrer.

Tag vandreruten til vulkanen Calderón Hondo

Når du har haft et par sjove timer i havet, kan du tage vandreruten til vulkanen Calderón Hondo. Det er den bedste måde at komme tæt på skønheden i øens vulkanske landskab.

Den ligger i kort afstand fra landsbyen Lajares, og der er masser af plads til at parkere bilen. Den mest berømte vandrerute i området er ca. 4,7 km lang. På stedet finder du et 278 meter højt bjerg med et 70 meter dybt krater, der giver en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.

 • Sværhedsgrad: Let.
 • Varighed: Denne vandrerute kan gennemføres på ca. 1 time og 30 minutter.

Besøg fyrtårnet El Tostón ved solnedgang.

På Fuerteventura finder du to emblematiske arkitektoniske elementer, som er en del af øens historie og kultur. Det er gamle vindmøller og høje fyrtårne på kysten.

El Faro El Tostón-fyrtårnet har et lille museum og en natursti, men det mest imponerende er uden tvivl den betagende udsigt over havet og Fuerteventuras kyst. Hvis du er fotoentusiast, skal du udnytte dette øjeblik til at skabe de mest fantastiske billeder.

For foden af fyrtårnet finder du en afsidesliggende bugt, der er ideel til at svømme og ligge i sandet et stykke tid. Hvis du leder efter et afsides hjørne af paradis, hvor du kan nyde et par timers fred væk fra konventionel turisme, er dette et alternativ, du bør overveje.

Det er også det ideelle sted at nyde en solnedgang over havet.

 • Åbningstider: Åbent for offentligheden mandag til fredag fra kl. 10.15 til 16.30; lukket for besøg på lørdage og søndage.
 • Sådan kommer du derhen: Bare tag vejen mod nord fra El Cotillo. El Faro ligger lige for enden af vejen, ca. 10 minutters kørsel. At tage en taxa fra El Cotillo kan være den bedste måde at komme dertil på.

Dag 3: Udforsk andre øer i den kanariske øgruppe.

Eftermiddag på Lanzarote| ©Antonio Vaccarini
Eftermiddag på Lanzarote| ©Antonio Vaccarini

Den tredje dag af dit eventyr kan udelukkende bruges til at udforske andre øer end Fuerteventura og lære andre øer i det kanariske øhav at kende. Selvom Fuerteventura er den mest besøgte, har hver af de kanariske øer sin egen særlige charme.

Udnyt den lette transport, som Fuerteventura tilbyder med andre nærliggende steder for at få mest muligt ud af din ferie.

Tag en bådtur til Lanzarote

Med en kort rejseplan, 4 dage eller mindre på Fuerteventura, er det bedste alternativ til at besøge andre øer i øgruppen at booke en organiseret udflugt fra Fuerteventura.

Udflugter har mange fordele, men den vigtigste er en organiseret rejseplan, der giver dig mulighed for at nyde det bedste af destinationen på en hurtig tur og bruge den resterende tid på andre eventyr på øen.

Bådture til Lanzarote afgår hver dag fra havnen i Fuerteventura for at tage gruppen af rejsende gennem de mest fremragende steder eller attraktioner, nyde en hel dag med sjov på en af naboøerne og vende tilbage sidst på dagen.

Selvom listen over steder, der skal besøges, kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer, og den planlagte rejseplan, er nogle af de elementer, der normalt er inkluderet, ture for at se Timanfaya-vulkanen, udforske nogle af Lanzarotes bedste strande eller besøge vinlandskabet i La Geria.

 • Tidsplan: Udflugterne afgår fra havnen tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagens udflugt.
 • Pris: Prisen for den organiserede udflugt varierer afhængigt af det selskab, du hyrer. En voksenbillet kan fås fra €105 pr. passager.
 • Varighed: Varierer afhængigt af det selskab, du hyrer, men de bedste er omkring 8 timer lange.

Book en udflugt til Lanzarote fra Fuerteventura

Natteliv: Nyd nattelivet i Corralejo

Når det drejer sig om at nyde Fuerteventuras natteliv, er det bedste sted uden tvivl området Corralejo. Denne del af øen har det livligste shoppingområde, og du finder også adskillige barer og diskoteker i den øverste del af hovedgaden.

Her er en lille liste over alternativer til at nyde nattelivet i Corralejo. Jeg opfordrer dig til at tage denne liste som inspiration og til at lave din egen research, da mulighederne er mange og meget forskellige.

 • Flicks Karaoke & Disco Bar En af de bedste disco-karaokebarer i Corralejo, som ligger på Av. Nuestra Señora del Carmen nr. 48. 48.
 • Dorada Disco Bar Et af de bedste alternativer til dans i centrum af Corralejo. Ligger på nr. 3 Calle Hernán Cortés.
 • InFusion Ligger på María González Carballo Street 21, og det gastronomiske tilbud omfatter Cajun-kylling, ribben og andre Louisiana-retter.

Dag 4: Lær Fuerteventuras mest maleriske bjerglandsbyer at kende.

Tindaya| ©Jose Mesa
Tindaya| ©Jose Mesa

Inden du forlader Fuerteventura, kan du tage en dag ud af din rejseplan til at udforske nogle af bjerg- og fiskerlandsbyerne i hjertet af øen.

Det bedste alternativ er at leje en bil, især hvis du rejser til øen med venner og familier for at holde ferie.

Her er nogle forslag til aktiviteter, du kan foretage dig under din udforskning.

Lær det mystiske Tindaya-bjerg at kende på Fuerteventura.

Stå tidligt op om morgenen på din sidste dag for at udforske et af øens mytiske steder. Siden oldtiden har de lokale tillagt Tindaya-bjerget magiske kræfter.

Du vil finde adskillige lokale legender, der fortæller mystiske historier, der inkluderer mirakuløs helbredelse af nogle sygdomme eller de mærkeligste hændelser.

Det kræver tilladelse at klatre op på toppen af Tindaya, men du kan få den mest utrolige udsigt fra udsigtspunktet Mirador de Vallebrón.

 • Sådan kommer duderhen: Uanset om du bor i Cotillo- eller Corralejo-området, er den bedste måde at komme til Mirador på med privatbil. Fra Cotillo tager køreturen kun 19 minutter og fra Corralejo 25 minutter.

Nyd fiskerlandsbyen Los Molinos.

På Fuerteventuras vestkyst finder du en af de mest autentiske, maleriske og gamle fiskerlandsbyer på Fuerteventura: Los Molinos.

Når du er færdig med at udforske bjergene, anbefaler jeg, at du tager vejen mod dette smukke område og nyder en lækker traditionel frokost og et glas vin på en terrasse med smuk havudsigt.

Roen i de enkle gader vil give dig mulighed for at nyde en anden side af Fuerteventura og vil også hjælpe dig med at forstå, hvordan livet er for de lokale væk fra travlheden i de fleste turistområder.

 • Sådan kommer du derhen: Fra Mirador de Vallebrón er der kun 20 minutters kørsel til Los Molinos på den sydvestlige del af øen.

Slut dagen af med at besøge landsbyen Betancuria

Villa de Betancuria blev grundlagt i det 15. århundrede af den normanniske erobrer Jean Bethencourt og var den gamle hovedstad på Fuerteventura og den første by, der blev bygget i øgruppen De Kanariske Øer.

Et besøg på dette vigtige historiske sted er et must på enhver tur rundt på øen.

Min favoritdel er den smukke kirke SantaMaría de Betancuria, det første religiøse tempel, der blev bygget på øen, selvom kun klokketårnet er tilbage af den oprindelige konstruktion.

Stedet er omgivet af en promenade fuld af blomster og palmer, hvor du kan tage smukke billeder, som du vil huske.

Når du har besøgt kirken og dens maleriske omgivelser, kan du stoppe et øjeblik for at hvile og få en snack på en af de mange lokale caféer.

 • Sådan kommer du derhen: Fra din placering i Los Molinos er der 28 minutters kørsel til den lille landsby syd for øen.

Lej en bil på Fuerteventura

Lej en bil| ©Dan Gold
Lej en bil| ©Dan Gold

Som du måske har bemærket, har den 4-dages rejseplan på Fuerteventura, som jeg foreslår, brug for transportmuligheder til steder, hvor der nogle gange ikke findes offentlig transport. I disse scenarier er det bedste alternativ at leje en bil i byen.

Her er nogle alternativer.

 • Goldcar Dette firma har kontorer i selve Fuerteventura Lufthavn. Kontaktnummeret er +34 918 34 14 00.
 • SIXT Deres kontorer ligger på 35610 Carretera Matorral i Las Palmas. Kontaktnummeret er +34 871 18 01 92.
 • Avis har også servicekontorer i selve lufthavnen. Kontaktnummeret er +34 928 09 23 30.