Fuerteventura på 5 dage: alt hvad du behøver at vide

Overvejer du en tur til Fuerteventura på 5 dage? Jeg anbefaler de vigtigste aktiviteter, du bør foretage dig for at lære de vigtigste ting på øen at kende under dit besøg.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

Fuerteventura på 5 dage: alt hvad du behøver at vide

Fuerteventura | ©Alex Healing

Fuerteventura er den næststørste ø på De Kanariske Øer. Det er et naturparadis med smukke hvide sandstrande og krystalklart vand. På trods af øens størrelse og dens natur- og kulturarv er det muligt at se de vigtigste ting på Fuerteventura på 5 dage.

Natur, vandsport, bådture... Hvis du organiserer dig godt, vil de milde temperaturer på dette kanariske paradis give dig mulighed for at lave tusindvis af udendørs aktiviteter. Planlæg din tur med følgende liste over ting, du kan se og lave på øen.

Dag 1: Lobos-øen og Corralejo-klitterne

Corralejo-klitterne| ©Canary Islands Photos
Corralejo-klitterne| ©Canary Islands Photos

En af de vigtigste ting at gøre på din 5-dages tur til Fuerteventura er at besøge Isla de Lobos, der er erklæret nationalpark og fuglebeskyttelsesområde.

Det er en meget lille ø, der ligger ved siden af naturparken Corralejo Dunes, kun lidt over 10 minutter væk med båd.

Du kan komme til denne naturpark i bil ad FV-1-vejen fra Puerto del Rosario og så gå rundt om den, nyde de smukke klitter og strande og derefter tage en båd til Isla de Lobos.

Far vild i naturparken Corralejo Dunes

Et af de geologisk mest værdifulde steder på Fuerteventura er Parque Natural de las Dunas de Corralejo, et område på næsten 3.000 hektar med klitter og strande. Ruten til parken er ret nem og også meget attraktiv: Der finder du nogle af de bedste strande på øen, hvor jeg anbefaler, at du stopper for at tage en dukkert. Bortset fra det unikke ved selve parken, er en anden af grundene til, at den er interessant, den varierede tilstedeværelse af fugle, som du vil kunne se under dit besøg.

På den anden side er det meget almindeligt at benytte turen til at besøge de store strande i Corralejo, som er kendt over hele øen. Det er en række smukke og meget komfortable strande. De har alle former for service, såsom strandbarer og livreddere, så du kan stoppe og spise frokost eller tage en cocktail, mens du ser solnedgangen.

Når du besøger parken, kan du leje forskellige aktiviteter, selvom det ikke er nødvendigt. Men hvis man gerne vil have lidt sjov ind i planen, kan man booke en buggy-tur til Corrajelo Dunes Natural Park, hvor man kan udforske det vulkanske område i en buggy eller et 4x4-køretøj som passager. . For at komme til den næste aktivitet skal du booke en bådtur fra Fuerteventura.

Book en buggy-tur i Corralejos klitter

Besøg øen Lobos

Isla de Lobos er opkaldt efter de gamle søløver, der plejede at bo der. De fandtes dog ikke længere på øen på grund af fiskernes aktiviteter. På nuværende tidspunkt forsøger man at genskabe tilstedeværelsen af disse dyr gennem forskellige tiltag. I betragtning af øens størrelse vil det ikke tage mere end en time at gå rundt om den. Når du er færdig, kan du vælge at deltage i forskellige aktiviteter. For eksempel er der firmaer, der arrangerer udflugter med vandaktiviteter.

Du kan også snorkle i det krystalklare vand og udforske havbunden eller bestige vulkanen La Caldera, som er det perfekte sted at nyde den betagende udsigt over Fuerteventura og Lanzarote. Hvis du vil tilbringe dagen på øen Lobos, vil det glæde dig at vide, at holmen har en restaurant. Restauranten ejes af de to eneste indbyggere i området og serverer friske fiskeretter som 'pescaito' frito (stegt fisk) eller paella.

Når besøget på denne utrolige ø er slut, tager du færgen tilbage til Parque Natural de las Dunas de Corralejo. Derfra kan du nemt køre tilbage til dit hotel i bil.

Book en færge til Isla de Lobos med snorkling

Dag 2: Udflugt til Lanzarote og vandaktiviteter

Surfing på Lanzarote| ©any day snowboard2013
Surfing på Lanzarote| ©any day snowboard2013

På din tur til Fuerteventura på 5 dage kan du endda afsætte en af dem til at besøge Lanzarote. Der er mange selskaber, der arrangerer udflugter til naboøen.

Derudover anbefaler jeg, at du runder dagen af med at prøve vandsport, som du både kan dyrke på Lanzarote og på Fuerteventura.

Tag en bådtur til Lanzarote

En af de mest populære udflugter er et besøg i Timanfaya, Aloe Vera-museet, Charco de los Clicos og La Geria. Med denne mulighed vil du lære de vigtigste steder på Lanzarote at kende, så det kan varmt anbefales, hvis du ikke har været på øen før.

Denne tur inkluderer færgen til og fra øen; transport rundt på Lanzarote ledsaget af en professionel guide; indgangen til Timanfaya National Park, hvor du kan nyde et unikt vulkansk miljø; et besøg på Aloe Vera Museum, hvor du lærer om denne fantastiske plantes typer, terapeutiske egenskaber og historie; og et komplet besøg i Lanzarotes vinområde, La Geria, hvor du også kan nyde en vinsmagning af lokale vine.

I de 6,5 timer, som denne udflugt varer, får du også mulighed for at betragte øens fantastiske landskaber, der er farvet med rødt, sort og okker på grund af områdets vulkanske formationer.

Book en udflugt til Lanzarote fra Fuerteventura

Prøv vandaktiviteter

Du ved allerede, at Fuerteventura er berømt for sine strande, som er et paradis af hvidt sand og krystalklart vand. Det er fint at ligge på sit håndklæde og se på vejret, men der er andre måder at nyde denne sommeroase på, f.eks. ved at lave nogle vandaktiviteter.

Hvis du er nybegynder, er der mange firmaer, der har instruktører til at holde dig sikker hele tiden. Desuden er det ikke alle vandaktiviteter, der indebærer store risici. Du kan starte med at tage surfingtimer, en ideel sport at dyrke på Fuerteventura på Atlanterhavets eftertragtede bølger, eller tage en tur i kajak, hvor du vil opdage smukke bugter og strande.

Ud over ovenstående kan du på Fuerteventura booke en lektion i padlesurfing, dykke, windsurfe, stå på jetski eller parasaile. Find ud af, hvad der passer til dig, og tag et kig på de forskellige muligheder i nærheden af dig.

Book en snorkeltur i kajak på Fuerteventura

Afslut dagen med en god middag

Bådene til Lanzarote afgår fra Corralejo, hvor de ankommer efter udflugten. Derfor foreslår jeg, at du afslutter dagen med en god middag i denne fiskerby. Der er mange anbefalelsesværdige restauranter i byen. Hvis du er på udkig efter et uformelt sted at nyde nogle tapas, anbefaler jeg Casa Gilda. Hvis du er på udkig efter noget mere elegant og med en smag af havet, skal du vælge restauranten Rompeolas.

Dag 3: Tindaya-bjerget og besøg på Bajo de la Burra-stranden

Tindaya| ©Jose Mesa
Tindaya| ©Jose Mesa

Tindaya-bjerget har været et af de vigtigste steder på Fuerteventura i hele dets historie. Stranden Bajo de la Burra er en af de mest berømte strande på øen. Hvis du kører i bil, tager det kun en halv time at komme til denne strand fra Tindaya-bjerget.

Bestig bjerget Tindaya

Tindaya-bjerget er også kendt som det hellige bjerg, opkaldt efter de gamle indfødte på øen, som troede, at stedet havde magiske egenskaber. Det er af stor arkæologisk værdi på grund af de stenindgraveringer, det indeholder. Alt dette, sammen med dets morfologi, betyder, at bjerget Tindaya er blevet erklæret for et punkt af geologisk interesse, et naturmonument og et aktiv af kulturel interesse.

Det er 400 meter højt og ligger i kommunen La Oliva, i Llano de Esquinzo. På Tindaya-bjerget vil du kunne se fugle, der er sjældne andre steder, som f.eks. saharadroslen eller houbaratrappen. Du vil også få mulighed for at møde særegne dyr, for eksempel atlanterhavsøgler. Benyt udflugten til at besøge Cueva de Bailadero de Las Brujas, hvor aboriginerne udførte ritualer.

Efter at have tilbragt et par timer på dette magiske bjerg, kun 35 minutter væk i bil på FV-10, har du en meget speciel strand, hvor du kan afslutte denne tredje dag med at slappe af blandt popcorn...

Lær stranden i Bajo de la Burra at kende

Fuerteventura har en strand, som du helt sikkert har set på de sociale netværk. Stranden i Bajo de la Burra er i daglig tale kendt som "popcorn-stranden". Det skyldes tilstedeværelsen af rhodolitter, som er rester af kalkalger, der til forveksling ligner popcorn.

Ligheden er så stor, at mange tror, at stranden i Bajo de la Burra er kunstig, men det modsatte er tilfældet. Faktisk må du ikke lade dig friste til at tage en rhodolit som souvenir under dit besøg. Du vil finde mange skilte, der forbyder og fraråder denne praksis. "Popcornstranden" ligger mellem Corralejo og Majanicho.

Stranden Bajo de la Burra ligger ca. 30 minutter i bil fra bjerget Tindaya. Det er ikke muligt at komme til denne strand med offentlig transport, men du kan komme til den på cykel, for eksempel ved at leje en cykeltur rundt på øen Fuerteventura, som inkluderer et stop ved popcornstranden for en dukkert.

Book en cykeltur på Fuerteventura

Slut dagen af med en middag i Corralejos havn

Kun 10 minutter væk i bil kan du vende tilbage til havnen i Corralejo, hvor en bred vifte af restauranter venter på dig, så du kan afslutte dagen med at smage den lækre kanariske mad. Jeg kan anbefale flere:

  • Platanera Restaurant: Den lækreste friske fisk på øen venter på dig i denne restaurant. Den ligger på Av/ Juan Carlos I, nº 3, Corralejo.
  • Bar Buena Onda: Hamburgere og cocktails til surferne. Ligger i C/ La Niña, nº 3, Corralejo.
  • Baobab: Et paradis for vegetarer og veganere eller elskere af denne udsøgte mad. I C/ José Segura Torres, nº 14, Corralejo.

Dag 4: Costa Calma & Morrojable

Costa Calma| ©inextremo96
Costa Calma| ©inextremo96

Den fjerde dag på Fuerteventura er til hvile og afslapning. Efter tre dage med intens sightseeing er det tid til at stoppe op og koble fra. Selvom det er vigtigt at tage på sightseeing og lære byerne at kende, er det også vigtigt at nyde dem i fred og ro. Mellem de to steder er der kun 20 minutter i bil.

Slap af i Costa Calma

Costa Calma er en kystby af stor betydning og turistmæssig interesse på Fuerteventura. I dette hjørne af øen hersker hvide sandstrande og krystalklart vand. Tidevandet er normalt roligt i Costa Calma, så det er også et ideelt sted at nyde en dag på stranden, hvis du rejser med små børn.

Af alle de strande, du finder, er der et par stykker, som er mine personlige favoritter. Den første på listen er Sotavento-stranden, en oase på næsten ti kilometer sand. Her finder du Sotavento-lagunen, bugten Risco del Paso og stranden La Barca, der er berømt for sine fremragende vandsportsaktiviteter.

En anden af mine yndlingsstrande i Costa Calma er ** La Esmeralda**, hvor du har forskellige strandbarer til rådighed, hvor du kan spise frokost og prøve det lokale køkken.

Book en delfin- og hvalsafari

Besøg Oasis Wildlife

Denne by på Fuerteventura byder ikke kun på afslapning og strand. Et andet er et besøg i Oasis Wildlife, et naturreservat dedikeret til beskyttelse af truede dyr. I denne park kan du fordybe dig i det afrikanske kontinent og betragte alt fra lemurer til søløver.

Ud over dette besøg kan du også besøge det afrikanske loppemarked eller naturreservatet Jandía.

Oplev Morro Jable

Jeg vil gerne benytte mig af det foregående forslag til at anbefale en udflugt til en af de mest berømte kystbyer på Fuerteventura. Morro Jable er en fiskerlandsby, der ligger på en bakke med udsigt over havet. Den er kendt for sin gastronomiske rigdom, hvor du finder mange barer og restauranter, hvor du kan smage det ægte kanariske køkken. For at nyde den unikke udsigt anbefaler jeg, at du tager til Mirador de la Iglesia del Carmen.

Bagefter kan du gå langs den smukke promenade, der løber gennem byen, indtil du når fyrtårnet Morro Jable, der ligger i Paraje Natural de la Playa del Matorral. Fyrtårnet er 60 meter højt og fungerer den dag i dag stadig som guide for både. Meget tæt på fyrtårnet ligger Saladar de Jandía, et paradis for fugleelskere, hvor man kan se alt fra hvepsevåger til fiskehejrer og stenpikkere. Endelig kan du tage til havnen i Morro Jable, som er berømt på hele øen for at være en af de vigtigste havne på øen.

Du kan i øvrigt også besøge Morro Jable om bord på en Segway på en sjov tur, der tager dig til dette og andre idylliske hjørner af Fuerteventura.

Book en Segway-tur på Fuerteventura

Dag 5: Ajuy-grotterne og Puerto del Rosario

Ajuy-grotterne| ©Jesús López Triguero
Ajuy-grotterne| ©Jesús López Triguero

Den sidste dag på din 5-dages tur til Fuerteventura vil afslutte dit besøg på øen med stil. Ajuy-grotterne ligger i Betancuria Rural Park, nærmere bestemt i kommunen Ajuy.

Den anden destination er et besøg i øens hovedstad, Puerto del Rosario. Mellem de to destinationer er der en smuk 50-minutters køretur tværs over øen.

Lær Ajuy-grotterne at kende

Ajuy-grotterne er af stor videnskabelig værdi, da de udgør en del af den base, som Fuerteventura hviler på, hvilket gør dem til et af de 150 områder af størst geologisk interesse på planeten. De er også de første geologiske formationer på De Kanariske Øer. Dette naturmonument består af mere end 30 hektar unik og overraskende natur. Jeg anbefaler, at du tager et kamera med, så du kan forevige den utrolige udsigt.

Ud over alt det ovenstående er ruten til grotterne meget nem. Det eneste, du skal gøre, er at køre til Ajuy-stranden, hvor turen til hulerne begynder. Turen er ikke mere end 500 meter lang og er meget smuk med klitter og kalkovne. Hvis du har tid, kan du endda stoppe ved stranden og tage en dukkert.

Når du er færdig med at besøge grotterne, kan du tage op til landsbyen Ajuy, slentre gennem gaderne, besøge de mest typiske butikker og nyde det kanariske køkken på nogle af de bedste restauranter, såsom La Jaula de Oro.

Udforsk Puerto del Rosario

Efter frokost kan du afslutte dagen med en spadseretur rundt i Fuerteventuras hovedstad, kulturturisme på et museum eller lidt sport for at runde din rejse til den smukke ø af.

For at komme fra Ajuy til Puerto del Rosario kan du tage bilen. Turen tager ca. 40 minutter og er den bedste løsning. Du kan dog også vælge at tage bussen, men så skal du også hyre en taxa.

Selvom Puerto del Rosario er hovedstaden, er det ikke ligefrem et af de mest turistede steder på øen. Men det er netop det, der gør den så speciel. Her finder du forskellige monumenter og aktiviteter, som du vil elske.

Oplev de vigtigste monumenter i Puerto del Rosario

Et af de mest attraktive for kunstelskere er Casa Museo de Unamuno, hvor den berømte forfatter boede i 4 måneder, efter at han blev sendt i eksil af Primo de Rivera.

Uden for museet finder du en statue af forfatteren. Når du går ind, vil du blive helt opslugt af Unamunos tanker og lære om alt fra hans mest excentriske særheder til nogle af hans personlige genstande.

Jeg anbefaler også, at du besøger byens kirke, et tempel fra det 19. århundrede, samt molen Puerto del Rosario, et ideelt sted at se solnedgangen.

Nyd en eftermiddag på stranden

Endelig har byen smukke strande, hvor du kan slippe af med varmen på solrige dage. Nogle af de bedste er Playa Blanca, Playa Chica og Playa de Puerto Lajas. Sidstnævnte er perfekt til surfing.

Hvad er den bedste måde at rejse rundt på Fuerteventura på 5 dage?

Billeje| ©Dan Gold
Billeje| ©Dan Gold

Den bedste måde at komme rundt på Fuerteventura og resten af De Kanariske Øer er i bil. En privat bil giver dig total uafhængighed, når det gælder om at tilrettelægge din rejseplan. Det giver dig også ekstra fleksibilitet, så du kan variere dine planer for dagen og give dig hen, som du vil.

Du har to muligheder: Lej en bil på Fuerteventura, eller tag din egen med færgen. Min personlige anbefaling er at vælge den første mulighed, da der er masser af biludlejningsfirmaer på øen. Man kan også flyve til Fuerteventura.

Men man kan også vælge at se øen fra en anden synsvinkel: Atlanterhavets. På Fuerteventura finder du mange alternativer til at nyde havbrisen og de smukke landskaber, som du ellers ikke ville have adgang til:

  • Sejlads: På denne udflugt kan du nyde den typiske kanariske gastronomi, du kan snorkle, og hvis du er heldig, kan du måske endda se delfiner eller hvaler. Det lyder godt, gør det ikke?
  • Med glasbundsbåd: Hvis du virkelig godt kan lide at observere havdyr, vil du på denne tur have mulighed for at se delfiner, skildpadder og farverige fisk, samtidig med at du snorkler eller sejler i kajak. En meget komplet plan!
  • På en piratbåd: Dette er en oplevelse, som voksne også kan nyde, men hvis du rejser med børn, vil det være en god plan. Traditionel kanarisk menu, snorkling, delfin- og hvalsafari? Hvad mere kan man ønske sig?

Book en bådtur på Fuerteventura

Hvordan er den offentlige transport på Fuerteventura?

Bus på Fuerteventura| ©Ovetense83
Bus på Fuerteventura| ©Ovetense83

Den offentlige transport på Fuerteventura, og på De Kanariske Øer generelt, lader meget tilbage at ønske. Men måske har du ikke mulighed for at køre bil, og så er du nødt til at bruge denne transportform. Hver ø har et netværk af busser, også kendt som guaguas.

Du kan se køreplaner, stoppesteder og ruter for de forskellige buslinjer på den officielle hjemmeside: Tiadhe. Da der ikke er så mange forskellige køreplaner, skal du planlægge dine rejser på forhånd og konsultere oplysningerne på hjemmesiden.

Hvad er den billigste måde at rejse rundt på Fuerteventura?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Hvis man sammenligner de forskellige priser pr. kørt kilometer, er bilen det mest konkurrencedygtige køretøj. Hvis du lejer en bil, ligger priserne normalt på omkring 25/30 euro pr. dag. Desuden har nogle selskaber tilbud og kuponer til flere dages leje. Bilen efterfølges af busser.

Busser Fuerteventura er meget billige med en gennemsnitspris på 1,50 euro. Færger til Isla de Lobos og Lanzarote koster mellem 20 og 30 euro tur/retur. Endelig er taxa, som du kan forestille dig, den dyreste form for transport. Men det er en god mulighed, hvis du ikke når bussen.

Hvor skal du bo på din rejse til Fuerteventura på 5 dage?

Gaderne på Fuerteventura| ©KR. Photography
Gaderne på Fuerteventura| ©KR. Photography

Hvis du rejser med flere ledsagere, er det måske mest praktisk at booke et enkelt overnatningssted til hele turen. På den måde slipper du for at slæbe rundt på dine kufferter. Den mest almindelige mulighed er at leje en bolig i Corralejo. Denne by ligger på den nordlige del af øen, hvor de fleste af Fuerteventuras turistattraktioner er placeret. Desuden er der et bredt udvalg af boliger i Corralejo: fra resorts til turistboliger, hostels og gæstehuse.

Mit råd er dog at dele dit ophold på øen mellem nord og syd. På den måde vil du forkorte afstandene på de forskellige dage af din tur. Hvad angår den sydlige del af Fuerteventura, er både Morro Jable og Costa Calma gode muligheder. Det er her, du vil opdage de bedste strande på øen.

Du er måske også interesseret i disse andre ruter: