Bedste aktiviteter i Fuerteventura

Oplev charmen ved øen Fuerteventura. Strande, udsigtspunkter, vandsport og andre aktiviteter venter på dig på Fuerteventura.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

12 minutters læst

Bedste aktiviteter i Fuerteventura

Fuerteventura, Vindmølle | ©salomon10

Fuerteventura er den næststørste ø i den kanariske øgruppe og er et besøg værd på alle tider af året. Det er en drømmedestination for surfere, men bølgerne er ikke den eneste attraktion. De ekstreme landskaber og den saftige gastronomi tiltrækker et stort antal spaniere og udlændinge til øen.

Hvis Corralejo og Costa Calma er de mest kendte og mest besøgte områder, er der snesevis af landsbyer, der er blevet udeladt af de vigtigste turistkredsløb. Kort sagt, Fuerteventura overrasker alle.

1. Nyd strandene i Jandía

Cofete Strand| ©Mackedwars
Cofete Strand| ©Mackedwars

Halvøen Jandía er den sydligste del af Fuerteventura. Næset La Pared adskiller den fra resten af øen og er gennemskåret af en bjergkæde med kløfter. Dette vilde miljø er hjemsted for strande af sjælden skønhed.

Cofete

Cofete-stranden er nok den vildeste strand på Fuerteventura. Der er ingen hoteller eller campingpladser, kun et par isolerede huse ud mod havet.

Det er næsten altid svært at svømme: Bølgerne slår ind over denne kyststrækning, og kun få surfere udfordrer vandets og vindens dynamik. Du kan benytte lejligheden til at slentre langs det gyldne sand.

 • Sådan kommer du derhen: Vejen ned fra landsbyen Cofete (på højderne) til stranden er lidt besværlig. Man behøver ikke et terrængående køretøj, men man skal være god til at køre. Køreturen er omkring 20 kilometer. Du kan også tage en 4x4-bus (linje 111) fra Morro Jable. Du kan finde flere oplysninger på den officielle hjemmeside
 • Hvor kan man spise: Der er ingen barer eller strandbarer på stranden. Den eneste mulighed er i landsbyen: restauranten Cofete Pepe El Faro (Calle Cofete 19).

Morro Jable

Dette er det mest turistede område på Jandía-halvøen og en perfekt destination, hvis du rejser til Fuerteventura med børn. Hovedattraktionen er stranden Playa del Matorral, som prydes af den hvide silhuet af et stort fyrtårn. Dette element markerer begyndelsen på nudistområdet.

Lidt længere væk ligger også Saladar de Jandía, som strækker sig over mere end 100 hektar og er et af de vigtigste vådområder i verden. Når tidevandet er højest, fungerer det som en naturlig barriere. Når det er oversvømmet, skaber det en pool med krebsdyr og anden fauna.

 • Sådan kommer du derhen: Playa del Matorral starter i centrum af Morro Jable. Kystlinjen kan nås ved en kort gåtur.
 • Hvor skal man spise: Der er flere restauranter, men mit valg er Lapa Gastro Roof. På terrassen med udsigt over havet kan du nyde zamburiñas med citrongræs, laksetatar, rejer og andre kreationer, hovedsageligt baseret på skaldyr og fisk (Plaza Cirilo López 11).

La Pared

Den ligger på Jandías nordvestkyst og har fået sit navn efter en gammel mur, der tidligere delte øen i to. Bortset fra bølgerne er denne strand kendt for sine fantastiske solnedgange. Det er ikke nemt at svømme, og det er måske umagen værd at komme hertil ved lavvande. Når havet trækker sig tilbage, er sceneriet endnu mere stemningsfuldt.

 • Sådan kommer du dertil: Landsbyen af samme navn ligger i kort afstand, og en kort vej forbinder de to byer.
 • Hvor kan man spise: Den nærmeste restaurant er Caretta Beach La Pared (Calle Muro de Terequey, La Pared).

Costa Calma

Costa Calma ligger i kommunen La Pájara og er en internationalt kendt turistdestination. Strandene ligger i en bugt, der strækker sig fra punktet Los Molinillos til urbanisationen Risco del Gato. Der er liggestole og parasoller, og den er perfekt, hvis man vil lære at surfe.

Hvis man vil solbade og nyde det krystalklare vand, er Playa Sotavento og Playa Esmeralda de bedste destinationer.

Hvis du er i Costa Calma på onsdage og søndage, kan du slentre gennem Senegal Market, et afrikansk marked med kunsthåndværk, tøj, mad, briller og meget mere. Du finder det fra 9:00 til 14:00 på Avenida Happag Lloyd.

 • Sådan kommer du derhen: Costa Calma ligger mindre end en times kørsel fra Puerto del Rosario, hovedstaden på Fuerteventura. For at komme dertil skal du bare tage vejen FV-2 mod syd.
 • Spisesteder: Hvis du vilspise frokost med havudsigt og uden at betale en formue, kan jeg anbefale El bar de Marko y Mónica (Calle Risco Blanco). På den anden side, hvis du vil spise italiensk, er L'Aperipizza din destination (Centro Comercial Plaza, Calle Punta Pesebre, Local D2).

La Lajita

La Lajita er en fiskerlandsby, der har formået at bevare sin essens. Den ligger et par kilometer nord for Costa Calma og er kendt for sin sandstrand og sorte klipper. Det er et roligt sted, som er perfekt til en romantisk dag med din partner.

Et andet vartegn er Oasis Wildlife, en zoologisk have med lemurer (man kan lege med dem!), geparder, flodheste, afrikanske elefanter, alligatorer og snesevis af andre arter. Du kan også tage på en spændende kameltur. Du kan finde alle oplysninger på den officielle hjemmeside.

 • Sådan kommer du derhen: La Lajita ligger i nærheden af Jandía Nature Park, ved krydset mellem FV-2 og FV-617.
 • Spisesteder: La Falua, en moderne restaurant, der fokuserer på lokale ingredienser og enkle retter. Den har også glutenfri retter (Calle Tajinaste 11).

Book din bådtur på Fuerteventura

2. Besøg Betancuria, en af de smukkeste landsbyer i Spanien

Santa María-kirken i Betancuria| ©Carmen Gandul
Santa María-kirken i Betancuria| ©Carmen Gandul

Byen blev grundlagt i 1404 af den normanniske ridder Jean de Bethencourt og var den første bosættelse, der blev beboet af de spanske kolonister, og den første hovedstad i øgruppen. Efter en indledende periode med velstand begyndte byens betydning at falde i det 19. århundrede i en sådan grad, at den i 1834 mistede kontrollen over øen.

I dag bor der mindre end tusind mennesker permanent i Betancuria, og dens historiske centrum er begrænset til et par gader og et centralt torv. Ikke desto mindre er det værd at stoppe op for at beundre dens charme:

 • Santa María-kirken, som blev bygget i det 15. århundrede og ødelagt få år senere af en ekspedition ledet af korsaren Arráez Xabán. Strukturen blander gotiske, renæssance-, mudejar- og barokelementer (Plaza Santa María de Betancuria 1).
 • Traditionelle balkoner. Overalt i øgruppen har traditionelle huse charmerende træbalkoner. De blev bygget for at fremme ventilationen inde i huset, og deres udsmykning afspejler ejerens sociale status.
 • Mirador de Guise y Ayoze, et panoramiskudsigtspunkt med statuer af de to konger, der regerede Fuerteventura før spaniernes ankomst. Det ligger på vejen FV-30 i kort afstand fra Betancuria.
 • Museo Arqueológico de Fuerteventura, en kulturinstitution, der illustrerer livet og genstande i almindelig brug for mahos, øens oprindelige befolkning (Calle Roldán Verdejo på hjørnet af Calle Amador Rodríguez).

3. Beundre klitterne i Corralejo

Corralejos klitter| ©Canary Islands Photos
Corralejos klitter| ©Canary Islands Photos

Parque Natural de las Dunas de Corralejo dækker et område på ca. 10 km og ligger på den nordøstlige del af øen. År efter år har havets bølger og vinde knust skaller og marine organismer til bittesmå sandkorn.

Dette naturparadis er hjemsted for afrikanske racere, søpindsvin, kanariske houbara-trapper, majorero-geder og snesevis af andre arter, der har tilpasset sig manglen på vand.

Normalt afholdes Fuerteventura Dunes Half Marathon i december måned, mens der i november afholdes International Kite Festival.

De bedste buggy-udflugter på Fuerteventura starter også i nærheden af den beskyttede park.

Book din buggy-tur på Fuerteventura

4. Oplev La Oliva og møllerne i Villaverde

Villaverde-vindmølle| ©Pedro Hernandez
Villaverde-vindmølle| ©Pedro Hernandez

Før Puerto del Rosario var La Oliva hovedstaden på Fuerteventura. Boliger som Casa del Inglés og Casa de los Coroneles vidner om den lukrative handel med hvededyrkning og minder os om byens tidligere storhed.

Kirken Nuestra Señora de la Candelaria er også værd at se med sit karakteristiske klokketårn af mørke sten.

I kort afstand fra kirken ligger Centro de Arte Canario (det kanariske kunstcenter ), som samler de bedste lokale værker. Det kan besøges gratis fra mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 17.00.

Hvis du har en udlejningsbil, anbefaler jeg et stop ved Molinos de Villaverde med de typiske træklinger. En stor del af Fuerteventuras mel og gofio kom tidligere herfra.

5. Svøm i de naturlige pools i Aguas Verdes

Grønt vand på Fuerteventura|©Merlin Magee
Grønt vand på Fuerteventura|©Merlin Magee

På Fuerteventuras vestkyst, nær landsbyen Llanos de la Concepción, er der en kyststrækning præget af vulkanske klipper. Erosion forårsaget af vind og vand har skabt naturlige pools, hvor vandtemperaturen sjældent falder til under 20º.

Disse pools er levested for søstjerner og edderkoppekrabber. Jeg anbefaler, at du medbringer en maske og snorkel for at se revene på bunden med deres rige marine liv (og nogle støvletter, så du ikke skærer dine fødder).

Før du tager ud til de naturlige pools, anbefaler jeg, at du tjekker tidevandet. Hjemmesider som Tide king giver dig alle de oplysninger, du har brug for.

6. Dyrke vandsport

Surfing på Fuerteventura| ©New Discoveries
Surfing på Fuerteventura| ©New Discoveries

Øen Fuerteventura er et paradis, og ikke kun for surfere. Her er nogle af de andre aktiviteter, der er værd at lave på Fuerteventura, og hvor man kan tage hen:

 • Jetski. Adrenalinjunkier kan stå på jetski fra forskellige steder. Hvis du bor i Corralejo, kan jeg anbefale agenturet Jet Ski Fuerteventura (Calle Playa Cho León 32).
 • På listen over de bedstedykkersteder er Veril Grande (Morro Jable), Playa del Jablito og Playa Bajón del Río (nær Corralejo). Du kan se skildpadder, brasener, muræner, rokker og hundredvis af andre arter. For mere information kan du læse indlægget om de bedste dykkeroplevelser på Fuerteventura.
 • Paddle surfing. For at praktisere SUP behøver du ikke meget hårdt vand, og a priori ser Fuerteventura ikke ud til at være den ideelle destination. Du kan dyrke denne disciplin i Corralejo, Isla de Lobos eller Caleta de Fuste.
 • Jetsurfing: Har du nogensinde redet på et surfbræt udstyret med en motor? Det er en endnu sjovere måde at ride på bølgerne på, og du kan nå op på 60 km/t! Bureauer som Jetsurf Fuerteventura giver dig mulighed for at prøve det (Calle de Arístides Hernández Morán 9, Corralejo).
 • Kajak, den bedste mulighed for at nå de mest stille bugter. Ombord på en kano kan du også beundre øens silhuet fra et andet perspektiv. Hvis du er interesseret, anbefaler jeg, at du læser indlægget om kajakaktiviteter på Fuerteventura.
 • Parasailing, en af de mest livlige oplevelser. I en nøddeskal trækkes en eller flere personer med faldskærme af en båd. Du finder denne aktivitet i Morro Jable.
 • Surfing. Takket være den konstante og intense vind er næsten hele Fuerteventuras kystlinje velegnet til denne disciplin. Hvis jeg skulle anbefale tre steder, ville jeg sige Playa del Hierro (nær landsbyen Majanicho, kun for eksperter), El Moro (Corralejo, anbefales til begyndere) eller El Cotillo.
 • Windsurfing. I dette tilfælde finder du den perfekte brise i naturparken Corralejo og i El Cotillo.

Book din snorkelaktivitet på Fuerteventura

7. Slentre rundt i Puerto del Rosario

Havn nær Puerto del Rosario|©ROOM MAN
Havn nær Puerto del Rosario|©ROOM MAN

Hovedstaden på Fuerteventura har lidt over to århundreders historie. Byen blev grundlagt i det 18. århundrede som Puerto de Cabras, og den blev hurtigt et vigtigt handelscentrum og skiftede navn i 1950'erne. Ud over den gamle bydel og shoppinggaden Primero de Mayo er det værd at gå en tur for at se attraktionerne:

 • Parque Escultórico, et veritabelt frilandsmuseum. Gaderne, pladserne og rundkørslerne i Puerto del Rosario er prydet med mere end 100 skulpturer af spanske og internationale kunstnere.
 • Casa Museo de Miguel de Unamuno, residensen, hvor Unamuno bo ede under general Primo de Riveras diktatur. Det ligger i det mest centrale område af byen, ved siden af Cabildo de Fuerteventura-bygningen (Calle Virgen del Rosario 11).
 • Las Rotondas, det største indkøbscenter på øen. Det ligger på et strategisk sted (tæt på havnen og lufthavnen) og har butikker af alle slags. De arrangerer også aktiviteter for børn (Calle Francisco Pi y Arsuaga 2).

8. Besøg en ostefarm

Ostefarm| ©RarAngelo
Ostefarm| ©RarAngelo

Fuerteventuras tørre, vulkanske jord er det perfekte levested for Majorero-geden. Dette dyr ankom til øen med de første indfødte folk, og kvaliteten af dens mælk har været kendt siden tiden for den castilianske kolonisering.

Den fik status som beskyttet oprindelsesbetegnelse i 1996 og produceres i kommunerne Antigua, Betancuria, La Oliva, Puerto del Rosario, Pájara og Tuineje.

Den laves på rå eller pasteuriseret mælk og er kendetegnet ved sin friske, syrlige og lidt krydrede smag (især i de mere modne forme). På øen anbefaler jeg, at du besøger følgende gårde:

 • La Villa, en familievirksomhed med moderne maskiner. Jeg anbefaler, at du prøver deres halvmodnede ost med gofio (Llano de Santa Catalina s/n, Betancuria).
 • La Casa del Queso - Cabrera Perez. Her vil du opdage processen med mælkeforberedelse med en stærkt anbefalet interaktiv oplevelse. Gården er også kendt for sit engagement i miljøet (Llano de los Alares s/n, La Antigua).

9. Bestig Calderón Hondo

Vulkanen Calderón Hondo| ©Yuri Adrian
Vulkanen Calderón Hondo| ©Yuri Adrian

Calderón Hondo er en af de syv vulkaner i Bayuyo-rækken. Dens udbrud har givet liv til malpaís, et ørkenagtigt terræn, hvor størknet lava blandes med rødligt sand.

Turister og lokale klatrer ofte op til toppen for at nyde udsigten. Stien starter i landsbyen Lajares, nær Calle La Cancela.

Turen er velegnet til alle aldre og tager lidt over to timer. Hvis du ikke har lyst til at gå, kan du vælge en rute på elcykel. Bureauer som Volcano Bike organiserer nogle meget interessante ruter. Du finder det i Tamarindo Shopping Centre i Corralejo (Calle Pedro og Guy Vandaele).

Book en tur i minivan på Fuerteventura

10. Tag på udflugt til øen Lobos

På øen Lobos| ©Fernando Arranz
På øen Lobos| ©Fernando Arranz

Denne uspolerede ø ligger lige over for Corralejo og kan nås med en kort færgetur.

Alternativt kan du vælge en udflugt til Lobos Island fra Fuerteventura. I de fleste tilfælde foregår turen med katamaran, og prisen inkluderer frokost.

Dette vilde og tørre sted var engang hjemsted for en koloni af munkesæler, som gradvist blev udryddet af fiskere. Der er planer om at genindføre dem, men indtil videre vil du ikke se nogen pelssæler. Du kan dog trøste dig med det rige marine liv og de fugle, der yngler her.

Dette er det perfekte sted at snorkle på Fuerteventura på grund af det krystalklare vand. Desuden er det en aktivitet, der normalt er inkluderet i de bådture, der tager dig dertil.

Der er kun én bar på øen: Chiringuito Lobos Antoñito El Farero, et simpelt sted, der tilbyder grillet fisk, ris, salater og andre retter. Efter frokost kan du tage på en rundvandring, der fører dig til de smukkeste strande. Det vil højst tage dig 3 timer.

Endelig, hvis du vil opleve en anden ø på De Kanariske Øer, kan det anbefales at tage en bådtur til Lanzarote fra Fuerteventura. Lanzarote ligger kun 14 kilometer væk og har et unikt landskab med hvide sandstrande, turkisblåt hav og vulkaner, hvoraf nogle er lige så kendte som Timanfaya.

Book din udflugt til Lobos Island

Hvad er de bedste restauranter på øen?

Restaurant Casa Santa María| ©PLR
Restaurant Casa Santa María| ©PLR

På Mallorca findes der forskellige typer restauranter: traditionelle, fusionskøkkener, italienske osv. Listen nedenfor samler nogle af de bedste:

 • El Pellizco, hvor De Kanariske Øer møder Cuba. Opskrifterne er originale, velsmagende og veltilberedte. Det er det perfekte sted at overraske din partner (Calle del Carmen 13 - Morro Jable).
 • Casa Marzia, en af de bedste italienske restauranter på øen. Hvis du har lyst til en tallerken skaldyrsspaghetti eller risotto, er dette stedet for dig (Calle Domingo J Barrera de la Cruz - Puerto del Rosario).
 • Casa Santa María, nok den smukkeste restaurant på Fuerteventura. Den er bedst kendt for sit bagte barn. Den ligger i landsbyen Betancuria (Plaza Santa Maria 1).
 • El Horno, det kanariske køkkens tempel. Det er et klassisk sted, hvor du kan smage mørbradbøf, grillet blæksprutte, iberisk hemmelighed, auberginer med honning og meget mere. For at smage delikatesserne skal du tage til landsbyen Villaverde (Calle del Centro 44).
 • La Jaira de Demian, kanarisk signaturkøkken i Puerto del Rosario. Her er sæsonbestemte ingredienser og nul-kilometer-produkter dagens orden. Anmeldelserne er meget gode (Calle La Cruz 26).
 • Casa Manolo, en traditionel restaurant i Corralejo. Hvis du kan lide velsmagende og enkel mad, bør du gøre et stop her (Calle del Crucero Baleares 13).

Hvornår er det bedst at tage til Fuerteventura?

Gaderne på Fuerteventura| ©KR. Photography
Gaderne på Fuerteventura| ©KR. Photography

Klimaet på Fuerteventura er behageligt året rundt: om sommeren er temperaturen omkring 27º C, mens den om vinteren sjældent kommer under 20º. Den ideelle sæson afhænger dog af dine mål.

Her er de bedste tidspunkter på året i forhold til de aktiviteter, du kan lave på øen:

 • Surfing. Hvis du lige er begyndt eller gerne vil lære det, anbefaler jeg, at du booker en flyrejse i juli eller august. Hvis du er en erfaren surfer, vil du finde de bedste bølger mellem oktober og december. For mere information anbefaler jeg, at du læser indlægget om de bedste surflektioner på Fuerteventura.
 • Hvalsafari. Hvalernes vandringssæson starter i december og slutter i maj. På dette tidspunkt er hvalerne endnu hyppigere. Du kan læse mere om dette i vores artikel om, hvordan man ser delfiner på Fuerteventura.
 • Familieferie. I dette tilfælde vil jeg råde dig til at booke et hotel eller et udlejningshus i september eller oktober. Der er mindre vind end normalt, og temperaturerne er stadig behagelige.
 • Fiesta: Er du på udkig efter lidt mere atmosfære? Så anbefaler jeg månederne juli og august eller, endnu bedre, Fuerteventuras karnevaler. På denne tid af året er de store stjerner arretrancos (en parade af farverige firehjulede køretøjer) og achipencos, originale både, der udfører en regatta. Du kan se begge dele i Puerto del Rosario.

For at hjælpe dig med at organisere din ferie til Fuerteventura er her disse tre små rejseguider, som kan hjælpe dig med at planlægge dine aktiviteter i forhold til længden af din rejse:

Du har dethele, pak nu din kuffert og nyd det!