Isla de Lobos fra Fuerteventura

Tag på dagsture fra Fuerteventura til øen Lobos. Kom i kontakt med naturen i dette utrolige tabte paradis.

Rocio Biagetti

Rocio Biagetti

10 minutters læst

Isla de Lobos fra Fuerteventura

©Marc Arnoud Rogier

Hvis du er på Fuerteventura, eller hvis du overvejer at rejse til denne destination, må du ikke gå glip af den fascinerende ø Lobos. Udflugter til denne naboø er uden tvivl en af de bedste ting at lave på Fuerteventura. En udflugt til Lobos er den perfekte plan, hvis du ønsker at slappe af, nyde en utrolig ubesøgt strand eller dyrke vandsport som surfing eller snorkling.

Her er en vigtig ting, som du bør vide på forhånd, hvis du vil besøge øen: Du skal have en officiel tilladelse for at komme ind på øen, da adgangen er begrænset til kun 400 personer om dagen. Du kan få den på to måder: ved at købe en billet til en af udflugterne, da de fleste af dem er inkluderet, eller på egen hånd fra det officielle Lobos-websted. Med denne tilladelse har du maksimalt 4 timer til at besøge øen i. Du kan vælge mellem to vagter: fra kl. 08.00 til 12.00 eller fra kl. 14.00 til 18.00.

Hvis du har mere end en dag til rådighed på Fuerteventura, anbefaler jeg dig, at du ud over udflugterne til Lobos også tager på en af følgende udflugter Lanzarote Bådture fra Fuerteventura.

Nu skal du være med, når jeg fortæller dig om de bedste udflugter på øen Lobos fra Fuerteventura, deres omkostninger, varighed og meget mere!

1. Sejl med katamaran til Lobos Island fra Fuerteventura

Katamaran til Lobos Island| ©FCO Javier
Katamaran til Lobos Island| ©FCO Javier

Gå om bord på den fantastiske katamaran fra Fuerteventura til øen Lobos og få en uforglemmelig oplevelse. Denne bådtur afgår fra Corralejo havn og tager ca. 30 minutter at nå til Lobos. Ved køb af en billet til denne udflugt får du officiel tilladelse til at besøge øen.

Når båden stopper ved øen, kan du dyrke vandsport som paddelsurfing, snorkling eller kaste en line ud og forsøge at fange nogle atlantiske fisk. Hvis du ikke er til fysiske aktiviteter og ønsker at nyde en helt afslappende tur, kan du tage en dukkert i det klare vand på La Concha- eller Las Lagunitas-strandene og solbade på disse paradisiske steder.

Og når det nærmer sig middag, og din mave er ved at være sulten, vil kokken på sejlbåden give dig en traditionel paella med fisk og skaldyr, som er fantastisk god!

Efter frokost med de andre passagerer og besætningen sejler du tilbage til Fuerteventura, hvor du kan fortsætte med din rejseplan med ting at lave på Fuerteventura.

Interessante detaljer

 • Pris: Entréprisen er ca. 67 euro.
 • Varighed: Ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: Katamaran.
 • Fordele ved denne mulighed: Inkluderer snorkeludstyr, paddle surfing-udstyr, to kajakker og fiskeudstyr; officiel tilladelse til at besøge ulveøen er inkluderet i indgangsgebyret; inkluderer paella med fisk og skaldyr til frokost.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ikke tilgængelig for kørestole.

Book din katamaranudflugt til Lobos Island

2. Har du lyst til at sejle i kajak? Gør dine pagajer klar, og lad os tage til øen Lobos!

Kajak på Lobos Island| ©Seakayaking Estonia
Kajak på Lobos Island| ©Seakayaking Estonia

Hvis du er eventyrlysten og kan lide vandsport, er dette den ideelle udflugt for dig. Hvis du aldrig har sejlet kajak før, gør det ikke noget! En guide vil vise dig alt, hvad du skal vide for at håndtere pagajerne korrekt.

Disse kajakture starter normalt om morgenen fra Waikiki-stranden i Corralejo. Hvis du ikke har en måde at komme dertil på, eller hvis du ikke ved, hvordan du kommer dertil fra dit hotel, kan du blive hentet af en shuttlebus, som kører dig til stranden. Når du er der, møder du din instruktør, som giver dig pagajerne og viser dig den kano, som du skal sejle i.

Kajakturen fra Corralejo til Lobos tager ca. en time på tværs af Bocaina-sundet, der adskiller de to øer. Du vil kunne spørge den ansvarlige guide om flere oplysninger om det, du ser.

Når du er på øen, kan du snorkle eller dykke i Atlanterhavets krystalklare vand og se den fascinerende marine mangfoldighed - der er alt muligt! Krabber, muslinger, stimer af brasen og mange flere fisk. Når du er lidt træt af den fysiske aktivitet og har brug for at genoplade dine batterier for at fortsætte dagen, er din turbillet inklusive lækre snacks, der fylder din mave uden at tynge dig ned.

Når du har fået nok, kan du fortsætte til Puertito de Lobos og tage en dukkert i det rolige vand. Bagefter kan du sætte dig i din kajak og sejle tilbage til øen Lobos. Hvad synes du?

Interessante detaljer

 • Pris: Entréprisen er ca. 60 euro. Hvis der rejser 5, 6 eller flere personer, bedes du spørge om særlige tilbud.
 • Varighed: Ca. 5-6 timer.
 • Transportmiddel: Kajak.
 • Fordele ved denne mulighed: De fleste ture Inkluderer afhentning fra dit hotel og transport tilbage; guide service; sikkerhedsudstyr; sikkerhedsbriller; frokost hors d'oeuvres og drikkevarer; snorkeludstyr (spørg efter våddragt); officiel tilladelse til at besøge ulveøen er inkluderet i billetten.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ikke egnet for børn under 16 år og kørestolsbrugere; hvis du ikke kan lide fysisk aktivitet, kan jeg ikke anbefale denne aktivitet.

Book din kajakudflugt til Lobos Island

3. Gå ikke glip af denne fascinerende tur med delfiner til øen Lobos

At se en delfin| ©Mar Ran
At se en delfin| ©Mar Ran

Hvis du planlægger at rejse til Fuerteventura med din familie, er dette helt sikkert en af de bedste aktiviteter, du kan lave med børn.

Denne tur starter om morgenen i en lille båd i havnen i Corralejo, og på vej til Lobos kan du sejle med delfiner, der leger og hopper fra den ene side til den anden, havskildpadder og imponerende hvaler. Dette er en udflugt for både unge og gamle. Du vil også blive ledsaget af en specialiseret guide, som vil informere dig om havpattedyrenes forskellige karakteristika og om øens flora og fauna.

Når du går om bord i Lobos, kan du tage på en familietur til nogle af de mest berømte strande, såsom den populære La Concha-strand, hvor du kan padle-surfe eller snorkle, eller hvis du foretrækker det, kan du bare ligge i solen og slappe helt af. Ved siden af stranden finder du Isla de Lobos-saltsletterne, som er et dejligt sted at gå en tur og tage nogle billeder. Disse saltbassiner har et særpræg: selv om de blev bygget i 1944, blev de aldrig taget i brug.

Ved middagstid kan du spise en lækker frokost, som er inkluderet i prisen for udflugtsbilletten, og derefter sejler du tilbage til Fuerteventura med samme båd som før.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Entréprisen er ca. 75 euro pr. voksen. For børn fra 2 til 11 år, ca. 25 euro. Børn fra 0 til 2 år er gratis.
 • Varighed: Ca. 5-6 timer.
 • Transportmiddel: Speedbåd.
 • Fordele ved denne mulighed: De fleste inkluderer afhentning fra dit hotel og hjemtransport, guide, paddleboards, kajakker, frokost og drikkevarer, snorkeludstyr (spørg efter våddragt), officiel tilladelse til at besøge Wolf Island er inkluderet i billetten, og nogle ture tilbyder ofte at tage billeder under vandet.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ikke egnet for børn under 16 år eller kørestolsbrugere; ikke mange siddepladser.

Book din delfinudflugt til Lobos Island

4. Gå om bord på en færge til Lobos Island med snorkling inkluderet.

Snorkling| ©Lars H Knudsen
Snorkling| ©Lars H Knudsen

Tag en færge og sejl til øen Lobos med en betagende udsigt over havbunden. Færgen afgår fra Corralejo havn på Fuerteventura og tager ca. 15 minutter at komme til øen. Desuden omfatter udflugten snorkling med alt det tilhørende udstyr i Atlanterhavets krystalklare vand.

Hvis du føler dig lidt søsyg på færgen, behøver du ikke at bekymre dig, da besætningen er klar til at give dig den bedste opmærksomhed og hjælpe dig med alt, hvad du har brug for. Du vil også blive tilbudt at nyde de bedste forfriskninger og drikkevarer om bord.

Når du ankommer til Lobos, har du mellem to og højst fire timers fritid til at nyde forskellige attraktioner. Jeg anbefaler nogle af mine favoritter: en dukkert i det krystalklare vand på strandene, en snorkling og frokost på restaurant Antoñito el Farero. Hvad synes du?

På den anden side behøver du ikke at bekymre dig om tilladelsen til at besøge øen Lobos, hvis du bestiller din plads på denne færge. Når du køber din billet, er der allerede sørget for tilladelsen. Fremragende!

Oplysninger om interesse

 • Pris: Entréprisen er ca. 25 euro for voksne.
 • Varighed: 2 til 4 timer.
 • Transportmidler: Overførslen foregår med færge.
 • Fordele ved denne mulighedGodkendelsentil at besøge øen administreres af arrangørfirmaet; besætningens venlige og professionelle behandling; snorklingsservice med alt udstyr inkluderet.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ingen afhentning og ingen frokostservice. Hvis du ønsker at spise frokost på restauranten på øen, skal du bestille på forhånd og selv betale for det.

Book din bådudflugt til Lobos Island

5. Hop på en vandtaxi og rejs til Lobos Island fra Fuerteventura

Watertaxi| ©Marifer B
Watertaxi| ©Marifer B

Book en plads i vandtaxaen, og rejs på 10 minutter fra Corralejo havn på Fuerteventura til øen Lobos.

Du har helt sikkert brugt taxaer i din by eller på din ferie. Chaufføren henter dig, spørger dig om din adresse, og når han ankommer til din destination, opkræver han et gebyr for turen. Men hvordan fungerer vandtaxaen? Nå, det samme. Den eneste forskel i forhold til den traditionelle taxiservice er, at chaufføren i stedet for at køre på asfalt kører gennem Atlanterhavets krystalklare vand omgivet af et utal af fisk.

Når vandtaxaen sætter dig af ved Puertito de Lobos, har du mellem to og fire timers fritid til snorkling, dykning og kajaksejlads blandt andre fantastiske attraktioner. Husk, at det er vigtigt, at du ikke overskrider de fire timer, der er tilladt på den officielle tilladelse.

Hvis du vælger denne tur for at besøge øen Lobos, anbefaler jeg, at du bestiller din billet på forhånd, da de ledige pladser har tendens til at blive hurtigt fyldt op. Billetten omfatter transport til og fra øen, men har en ulempe i forhold til de andre udflugter: den omfatter ikke den officielle tilladelse, som du skal have for at besøge øen. Det skal du selv sørge for.

Interessante detaljer

 • Pris: Adgangsbilletten for voksne kan koste op til 15 euro. Børn fra 2 til 11 år betaler ca. 10 euro. Børn under 2 år betaler ikke entré.
 • Varighed: 2 til 4 timer.
 • Transportmiddel: Vandtaxi.
 • Fordele ved denne mulighed: Billetten sælges normalt som en returbillet i samme pakke, besætningen er meget venlig, der er flere boardingtider end på færgen, og det er hurtigere.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ingen officiel tilladelse til at besøge øen Lobos; ingen drikkevarer/forfriskninger eller frokostservice i Lobos; begrænset antal pladser.

Ting at gøre på Lobos Island

Vandreture på Lobos Island| ©AdelP
Vandreture på Lobos Island| ©AdelP

Som jeg nævnte tidligere, er nogle af de bedste ting at lave på Lobos Island vandsport såsom surfing, kajaksejlads og snorkling. Men hvis du ønsker at lære øen at kende i dybden, anbefaler jeg dig at vælge vandreture og opleve dens uberørte attraktioner til fods, dens strande med krystallinsk vand og meget mere!

Vandreture på Lobos Island

Selv om du kan foretage denne udflugt på egen hånd, da stierne på Lobos er perfekt skiltet, er det tilrådeligt at købe en af de turistpakker, der tilbyder denne tur. Ud over tilladelsen til at besøge øen omfatter de fleste af dem:

 • Afhentning fra og returnering til dit hotel.
 • Returbillet til færgen fra Fuerteventura til Lobos Island.
 • En engelsktalende guide, der ledsager dig på vandreturen.
 • Vandrestave.

Hvilke steder på Lobos Island bør du ikke gå glip af?

La Concha-stranden| ©MAURO ANGELO
La Concha-stranden| ©MAURO ANGELO

Selv om tilladelserne til at besøge øen Lobos fra Fuerteventura er givet for fire timer, og det virker måske ikke længe nok, er denne tid nok til, at du kan tage en tur rundt på øen og forelske dig for evigt i dens landskaber og steder. Jeg vil samle de bedste af dem, så du ikke går glip af dem:

La Concha-stranden

Denne øde strand, der anses for at være den bedste på øen Lobos, er ideel til afslapning. Sandet er hvidt som mel, og havvandet er roligt, uden bølger og turkisblå i farven. Tro mig, det har intet at misunde Caribien. Hvis du planlægger et besøg på denne strand, anbefaler jeg, at du medbringer din egen mad og drikkevarer, da der ikke er nogen form for service på stranden.

La Caldera-bjerget

Dette imponerende 120 meter høje bjerg var engang en uberørt vulkan og er det højeste punkt på øen. Det er slet ikke svært at komme op på toppen af bjerget, hvis du er i god fysisk form og ikke har ryg- eller knæskader, der forhindrer dig i at gøre det. Og når du er på toppen og ser den utrolige udsigt over hele øen Lobos, vil du se, at anstrengelserne var det hele værd.

Restaurant Antoñito el Farero

Den ligger ved siden af Puertito og er det eneste sted i Lobos, hvor du kan stoppe for at spise en bid mad. Den drives i dag af Antoñitos familie, som var grundlæggeren af restauranten og en af de første indbyggere på øen. Det hele ligger i familien.

Hvis du er vild med fisk, vil denne restaurant blive din favorit: de har specialiseret sig i skaldyr, paella og andre fisk og skaldyr. Alle retter er superfriske og indeholder ingredienser af den bedste kvalitet. Hvis du ikke kan lide fisk, kan du vælge mellem andre snacks eller sandwiches fra huset.

For at få et bord anbefaler jeg, at du bestiller på forhånd. De er ofte fuldt booket, da det er den eneste restaurant på øen, og også på grund af de gode anmeldelser af maden.

Hvordan bestiller man en udflugt til Lobos Island?

På Lobos Island| ©fernando arranz
På Lobos Island| ©fernando arranz

For at besøge øen Lobos fra Fuerteventura er der flere udflugter og selskaber at vælge imellem. Selv om du kan booke din plads indtil dagen før rejsen, foreslår jeg, at du ikke hviler på laurbærrene og booker i god tid. Af to grunde: For det første er der et begrænset antal pladser til rådighed, og for det andet kan du ved at reservere på forhånd få gode tilbud, som ikke er tilgængelige tæt på udflugtsdatoen.