Granada på 3 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Hvis du har 3 dage til at besøge Granada, bør du have en veltilrettelagt rejseplan, så du kan lære alle hjørner af denne smukke by at kende. En rejseplan, som jeg giver dig i dette indlæg.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

Granada på 3 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Udsigt over Granada | ©Hayley Clarke

Granada er en by med et stort antal monumenter at se og mange planer og aktiviteter at lave. Jeg vil sige, at for at få mest muligt ud af dit besøg, skal du bruge mindst 4 dage i byen. Men tre dage er nok til at besøge alle byens kvarterer, monumenter og steder, der er koncentreret i byen, uden at man behøver at forlade byens grænser.

På 72 timer har vi rigeligt med tid til at bruge en god del af tiden på at udforske det berømte Alhambra og dets omgivelser uden at glemme noget, en anden dag til at udforske monumenterne i det historiske centrum og en ekstra dag til at besøge resten af de steder, som Granada har at byde på.

Dag 1: Alhambra, Generalife

Generalife-haverne| ©Raúl Marín
Generalife-haverne| ©Raúl Marín

Den første dag på denne rute har et klart mål. For at lære Alhambra, det vigtigste monument, og omgivelserne omkring dette sted, der er anerkendt som en af de vigtigste turistattraktioner i Spanien, at kende.

Ruten starter tidligt om morgenen ved selve Alhambra og slutter ved Paseo de los Tristes ved solnedgang for at nyde udsigten. Endelig slutter dagen i et ideelt område til middag og en gåtur gennem Granada om aftenen.

Alhambra i Granada

Udgangspunktet for denne tre-dages rejse i Granada kunne ikke være andet end Granada's mest berømte monument og vigtigste symbol, Alhambra.

Dette monumentale kompleks består af flere paladser og bygninger, som var hjemsted for herskerne i Nasridkongedømmet Granada og senere for kongefamilien i kongeriget Kastilien efter generobringen. Den er så vigtig, at den jævnligt er blandt de 2 eller 3 mest besøgte monumenter i Spanien.

Det er tilrådeligt at starte besøget tidligt om morgenen for at undgå køer og for at undgå de varmeste timer på dagen, især om sommeren.

Billetter skal købes flere uger i forvejen, da efterspørgslen er ekstremt stor, og derfor kan de kun købes ved reservation, især i højsæsonen.

Almindelig adgang til Alhambra omfatter Alcazaba, Nasridpaladserne, Generalife, Karl V's palads og Moskeens bad, som er de vigtigste attraktioner.

Alhambra åbner sine døre hver dag i ugen klokken halv ni om morgenen. Hvis du starter dit besøg på det tidspunkt, hvilket jeg anbefaler, har du nok tid til at se Alhambra i ro og mag, ca. 4 timer.

Du kan selvfølgelig også vælge at leje en af de guidede ture i Alhambra.

Book en guidet tur for at lære Alhambra at kende

Generalife

Generalife| ©sharon_k
Generalife| ©sharon_k

Generalife er en del af det monumentale kompleks Alhambra, selv om det ligger uden for Alhambra, praktisk talt ved siden af det.

Det er sultanernes kongelige residens i Alhambra og består af et palads og smukke haver med mange springvand. Disse haver er enestående og de ældste af deres slags i Europa.
Paladset stammer fra det 12. og 13. århundrede og vokser omkring den velkendte gårdsplads med vandingskanalerne, som er bygningens hjerte og et af de mest fotograferede steder i Granada.

Generalife er åbent dagligt fra 8:30 til 20:00 om morgenen om foråret og sommeren og fra 8:30 til 18:00 om efteråret og vinteren. 2 timer er nok til at besøge den og følge vores rejseplan til næste stop. Du kan finde alle oplysninger om billetter på dette link.

Bestil en guidet tur til Alhambra, Generalife og Nasridpaladserne

El Bañuelo

Det, der er kendt som Bañuelo, er hverken mere eller mindre end det ældste arabiske bad i Spanien og et af de bedst bevarede.

De er diskret placeret i et privat hus i nærheden af Alhambra og er åbne for offentligheden alle ugens dage.

Sammen med Alhambra og Generalife er det et vigtigt monument, som man skal besøge for at se alle facetter af det mauriske Granada. Entré koster ca. 5 euro pr. person, men om søndagen er det gratis at besøge stedet.

Paseo de los Tristes

Den erkendt under navnet Paseo de los Tristes, fordi begravelsesprocessionerne plejede at gå her igennem, men det rigtige navn er Paseo del Padre Manjón.

Denne gade, som også huser Bañuelo, er en smuk promenade ved foden af Alhambra og byder på en fantastisk udsigt over Alhambra.

Hvis du besøger byen sidst på eftermiddagen, er det et perfekt sted at slutte dagen af med en gåtur og afslutte dagen med en middag på en af de mange tapasbarer langs den samme promenade.

Hvis du foretrækker det, kan du også gå mod Plaza Nueva og vælge mellem de mange tapasbarer omkring Calle Elvira, en af de mest traditionelle gader i byen, hvor du kan spise middag.

Dag 2: Granada-katedralen, Albaicín

Granada-katedralen om natten| ©Gotardo González
Granada-katedralen om natten| ©Gotardo González

Efter at have besøgt Alhambra-området vil den anden dag være forbeholdt en rundtur i byens historiske centrum. Udgangspunktet er den imponerende katedral i Granada i hjertet af byen.

Efter at have besøgt katedralen fortsætter vi med at udforske byens centrum til fods, indtil vi når Alcaicería-området og Albaicín, hvor vi afslutter denne anden del af ruten.

Granada-katedralen og det kongelige kapel

Efter generobringen i 1492 ønskede de katolske konger, at Granada skulle være et symbol på kristendommen, og derfor gav de ordre til at opføre et gotisk tempel, der var værdigt til at være kongernes gravsted.

Du vil se det spektakulære resultat under dit besøg i Granada-katedralen. Det er den mest imponerende bygning i byens centrum og et must-see.

Katedralens monumentale kompleks består ud over selve templet af den gamle Lonja og kirken Sagrario, der ligger ved siden af katedralen.

Men højdepunktet er det kongelige kapel, som er et projekt af de katolske monarker, der skulle blive begravelsessted for deres lig, når de døde. Selv om de døde, før kapellet blev færdiggjort, blev deres lig senere flyttet og ligger der stadig i dag. Det er et af de mest bemærkelsesværdige steder i Granada på grund af dets historiske betydning og kunstneriske værdi.

Corral del Carbón

Dette sted er endnu et eksempel på de dybe spor, som araberne har efterladt i Granada. Corral del Carbón er en alhóndiga, en bygning, der blev brugt til at huse købmænd og handlende.

Corral del Carbón ligger i hjertet af byens centrum, tæt på katedralen, og er den eneste bygning af sin art, der stadig findes i Spanien, og et bemærkelsesværdigt eksempel på andalusisk arkitektur. Da der er gratis adgang, kan du ikke gå glip af dette sted, som går tilbage til 1336.

Alcaicería

Alcaiceria| ©Eric Titcombe
Alcaiceria| ©Eric Titcombe

Navnet Alcaiceria er af arabisk oprindelse og henviser til et område i byerne i Al-Andalus, der blev brugt til kunsthåndværk og handel, især med silke.

Som et af de vigtigste steder i Al-Andalus kunne Granada ikke undvære en Alcaiceria, og i dag er den bevaret og har bevaret sin oprindelige funktion intakt.

Det ligger i byens historiske centrum, også meget tæt på katedralen, og på dette marked kan du i dag købe mange eksempler på kunsthåndværk, souvenirs, souvenirs og alle slags produkter, som er en perfekt souvenir fra din rejse.
som er en perfekt souvenir fra din tur til Granada.

Albaicín

Om eftermiddagen, efter at have besøgt de vigtigste monumenter i det historiske centrum, bevæger vi os lidt nordpå for at besøge Granadas mest berømte og ældste kvarter, Albaicín.

Det er et kvarter af arabisk oprindelse, og det siges at være som en by i en by. De stejle gader og huse er fra før Alhambra, og kvarteret ligger faktisk på bakken lige over for det sted, hvor det berømte Alhambra senere blev bygget.

Med lidt tid og ro kan du gå gennem gaderne, se facaderne på de hvide huse, nyde de mange udsigtspunkter med udsigt over Alhambra, såsom San Nícolas, og opdage, hvorfor dette kvarter blev erklæret for verdensarv af UNESCO i 1994.

Det er en uforglemmelig oplevelse at slutte dagen af med at se solnedgangen fra et af udsigtspunkterne. Du kan også spise nogle tapas i området, inden du vender tilbage til dit hotel.

Bestil en rundvisning i Albaicín og Sacromonte

Dag 3: San Jeronimo-klosteret, Sacromonte

Sacromonte-kvarteret| ©Jorge Franganillo
Sacromonte-kvarteret| ©Jorge Franganillo

Efter de to første dage kan vi sige, at vi har besøgt de vigtigste monumenter i Granada. Men besøget vil være ufuldstændigt.

Der er stadig flere steder at besøge, måske mindre besøgte, men også meget overraskende. De fleste af dem ligger på en anden rute gennem byens centrum og ender i Sacromonte-området og dets særlige grotter.

Det er en mere afslappet og fleksibel rute, som er perfekt som afslutning på en tredages tur til Granada.

Klosteret San Jeronimo

Første stop på vores tredje og sidste dag i Granada er klosteret San Jerónimo, til ære for Granadas skytshelgen.

Dette var en af de første bygninger og det første kloster, der blev bygget i Granada efter generobringen. To elementer af klosteret skiller sig ud, nemlig den indre gårdsplads, der er dannet af 36 buer, og kirken.

Sidstnævnte blev plyndret af franskmændene under deres besættelse århundreder senere, men har stadig meget af sin kunstneriske arv tilbage. Det tydeligste eksempel på dette er den spektakulære altertavle i hovedkapellet, et værk, som det er berettiget at betale 4 euro i entré og besøge denne smukke bygning for.

Basilica of San Juan de Dios

Basilica of San Juan de Dios| ©Shadowgate
Basilica of San Juan de Dios| ©Shadowgate

Hvis du er blevet forelsket i Granada-katedralen efter at have besøgt den, hvilket er meget sandsynligt, skal du vide, at det ikke er den eneste barokkirke i Granada. Basilica of San Juan de Diosblev bestilt af San Juan de Dios-hospitalordenen for at huse resterne af denne syge skytshelgen.

Faktisk er helgenens grav placeret indenfor og er en af de mest interessante dele af basilikaen.

Den ligger på Calle San Juan de Dios, nær San Jerónimo-klostret, og udefra ligner den måske bare endnu en kirke, men når du kommer ind i kirken, vil du blive overrasket over dens guldfarvede udsmykning.

Det er efter min mening en af de mindre kendte juveler i Granadas, men en af de mest overraskende.

Royal Hospital

Det kongelige hospital skal føjes til listen over de gotiske bygninger, som de katolske konger lod opføre i Granada.

Efter generobringen blev denne bygning opført til behandling af krigsskader og fungerede senere som et asyl for krigsfanger. I dag er det hjemsted for universitetet i Granada.

Hospitalets indre gårdhaver i Mudejar-stil er enestående, hvoraf den mest berømte er marmorgården. Hovedfacaden og Triumfhaven, der ligger ved siden af denne bygning, er også et besøg værd. A

Selv om det ikke er den mest imponerende bygning i byen, er det et meget bekvemt og hurtigt besøg, der gør denne rute gennem det bedste af Granada endnu mere komplet.

Sacromonte

Sacromonte| ©SnippyHolloW
Sacromonte| ©SnippyHolloW

Selv om Albaicín er det mest symbolske kvarter i Granada, er det ikke det eneste kvarter, der er værd at besøge i den andalusiske by.

Faktisk går rundvisninger i Sacromonte-kvarteret normalt hånd i hånd med rundvisninger i Albaicín, selv om det har to elementer, der gør det unikt: dets hulehuse og det faktum, at det er fødestedet for flamencoen i Granada.

Da den ligger på skråningerne af en bakke over for Alhambra, udnyttede de sigøjnere, der engang boede der, terrænet til at bygge deres huse i form af huler.

Mange af disse huler er et kultsted for flamenco-elskere, da de bruges til flamenco-shows i en unik atmosfære.

De mest kendte af disse grotter er Cueva de María la Canastera og Cueva de La Rocío. Der er også et museum i en af grotterne, som har til formål at vise historien og traditionerne i et kvarter, hvor arabere, jøder, kastilianere og sigøjnere har levet side om side.

En blanding, der har givet kvarterets multikulturelle charme, og som er et ideelt sted at afslutte denne tre-dages rundtur i Granada.

Book et flamenco-show i Granada