Besøg Alhambra-paladset med børn

Det er en god idé at rejse til Granada som familie, men alle rejser med børn har deres tricks. Gå ikke glip af disse tips, så dit besøg i Alhambra bliver en succes.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Besøg Alhambra-paladset med børn

Detaljer om Alhambras indre | Austin Gardner

At opleve Alhambra med børn er en fantastisk idé, men som alle andre familieaktiviteter kræver det en smule organisering for at sikre, at alt går perfekt. Endnu mere når det er et langt besøg på flere timer, som det er tilfældet med Nasrid paladsbyen, fortæller jeg dig alt, hvad du behøver at vide!

1. Køb dine billetter online og på forhånd for at undgå køerne

Udsigt over Alhambra| ©Luís Cardoso
Udsigt over Alhambra| ©Luís Cardoso

Mange rejsende drømmer om at tage til Granada for at opleve det mytiske Alhambra, et af de smukkeste monumenter i Spanien og en kulturel reference for spansk-muslimsk kunst i Vesten.

Det er derfor et meget populært monument, hvor kapaciteten er begrænset af sikkerheds- og bevaringshensyn. Så for at sikre dig adgang til Nasrid-fæstningen på den dato og det tidspunkt, du ønsker, anbefaler jeg, at du bestiller dine billetter til Alhambra så langt i forvejen som muligt, så snart du har bestilt fly eller hotel.

Dette er det første råd, jeg vil give dig, når du skal se Alhambra, især hvis du rejser til byen med din familie. Hvis du køber dine Alhambra-billetter online på forhånd, kan du ikke kun sammenligne billettyper og priser, men du undgår også lange køer med dine børn ved billetkontoret for at få billetterne. Det er vigtigt, så de ikke bliver trætte, før besøget overhovedet begynder.

Book dine billetter til Alhambra

2. Hvordan er børnebilletterne til Alhambra?

Udsigt over Granada fra Alhambra| ©Tim Adams
Udsigt over Granada fra Alhambra| ©Tim Adams

Der skal betales for at besøge Alhambra i Granada, og der kræves en billet for at få adgang til Alhambra. Børn kan dog få dem til en lavere pris end voksne, hvilket gør det muligt for familierne at spare lidt på ferien, hvilket aldrig skader.

Køb dine billetter på billetkontoret

Nogle gange foretrækker forældrene at gennemføre kulturbesøgene i deres eget tempo, fordi de føler sig mere trygge, hvis der opstår et akut behov for at gå på toilettet, eller hvis der er behov for at holde en pause for at spise eller lege, især når børnene stadig er små.

Hvis det er tilfældet, kan du forsøge at få almindelige billetter uden rund visning ved billetkontoret på besøgsdagen og få rabat eller gratis billetter til børn afhængigt af deres alder.

Kapaciteten er begrænset hver dag, og der er lange køer ved billetkontoret, når man skal forsøge at få billetter. Hvis du ikke har noget imod risikoen for at stå i kø og ikke få billetter samme dag, anbefaler jeg, at du kigger på betingelserne for at prøve lykken og udnytte den reducerede pris på børnebilletter ved billetkontoret.

Du skal naturligvis medbringe et identitetsdokument, hvor børnenes alder kan kontrolleres ved indgangen til Alhambra.

Sådan køber du billetter online

Men hvis børnene er ældre, og du mener, at de kan have det sjovt på en guidet tur i Alhambra, kan jeg varmt anbefale denne mulighed. De vil ikke kun nyde den smukke udsigt over den andalusiske paladsby, dens haver og springvand, men de vil også høre nogle meget mærkelige legender og lære nogle meget interessante ting på en sjov måde.

Denne form for ture er tilpasset familier, og guiderne er meget venlige over for børnene, så en guidet tur i Alhambra er en fantastisk idé, hvis du ønsker at lave noget anderledes med din familie og samtidig lære dette monument at kende i detaljer.

Hvis du ønsker at reservere plads til en af disse ture, der går rundt om Nasrid-fæstningen, kan du i Hellotickets finde billetter eller guidede ture til Alhambra, hvor prisen på børnebilletter også er noget lavere end for voksne, så du kan spare penge uden at skulle købe billetterne i sidste øjeblik, når du er i Granada!

Book dine billetter til Alhambra

3. Fordyb dem i monumentets historie

Rejs tilbage i tiden| ©Callum Parker
Rejs tilbage i tiden| ©Callum Parker

Når du besøger Alhambra med børn, er det en god idé at forberede besøget med dem på forhånd, så de ved noget om, hvad de skal se, og så de kan lade fantasien få frit løb, når de først er inde.

Du kan f.eks. introducere dem til dens historie ved at fortælle dem, hvornår den blev bygget, hvem der boede her, hvordan livet var her osv.

Der findes faktisk bøger om Alhambra og dets legender til børn, som kan hjælpe dig med denne opgave, f.eks. "La Alhambra contada a los niños" af Ricardo Villa Real Molina eller "Cuentos de la Alhambra para niños" af Washington Irving, en bearbejdning for børn af den amerikanske forfatters originale værk.

Større børn vil sandsynligvis kende den fra deres historieundervisning i skolen eller fra tv-serier som "Isabel", der fortæller historien om generobringen af kongeriget Granada.

4. Medbring nogle snacks og drikkevarer

Glem ikke at give dig selv væske| ©Haneen Krimly
Glem ikke at give dig selv væske| ©Haneen Krimly

Besøget på Alhambra er langvarigt (ca. 3 timer), så det er sandsynligt, at børnene på et tidspunkt under turen bliver sultne og tørstige. Det er vigtigt, at du ikke bliver overrasket, og at du har masser af vand og en snack med i din rygsæk eller taske, da der ikke er mulighed for at få noget at spise indenfor.

5. Det er bedre at se den i morgen tidlig

Morgenlyset belyser Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Morgenlyset belyser Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Granada er varm, især om sommeren, så hvis du skal besøge Alhambra med børn, anbefaler jeg, at du gør det tidligt om morgenen, når det stadig er køligt. Børnene vil vågne op fulde af energi og vil kunne få mest muligt ud af rundvisningen i monumentet.

Desuden er der tidligt på dagen normalt ikke så mange turister eller store grupper, så det vil være mere behageligt at gå rundt uden menneskemængder, tage billeder, nyde detaljerne og endda tage en pause for at genvinde kræfter under besøget.

6. Gør dit tøj klar til besøget

Klæd børnene passende på, og beskyt dem mod solen.| ©Sarah Doody
Klæd børnene passende på, og beskyt dem mod solen.| ©Sarah Doody

Som ved alle udflugter med børn er der nogle få ting at tage hensyn til, når man planlægger en udflugt, f.eks. vejret og børnenes tøj.

Mange familier benytter sig af sommerferien til at besøge Alhambra, og på denne tid af året er det ofte meget varmt i Granada. Husk at beskytte dine børn mod solen ved at bære hat og solbriller samt solcreme på huden, da de vil blive udsat for udendørs ophold på områder som Generalife og dens haver eller Partal.

Glem ikke at give dem behagelige sko på, for besøget på Nasrid-fæstningen er langt, og de vil gå meget fra det ene sted til det andet. Desuden vil de sandsynligvis benytte sig af de udendørs stier til at lege og løbe rundt, så det er bedst at tage sko på, som de allerede er gået i, så de kan hygge sig fuldt ud.

7. Stop ved toiletterne, før du begynder turen

Forbered børnene inden besøget| ©Sharon Mollerus
Forbered børnene inden besøget| ©Sharon Mollerus

Før du starter et besøg på Alhambra med børn, er det vigtigt at tage dem med på toiletterne, da der næsten ingen toiletter er i det monumentale kompleks, og vi ved, at børn kan få en nødsituation når som helst.

Ved indgangene til Palatin City og i nærheden af Karl V's palads finder du et toiletområde, så husk det, når du planlægger dit besøg!

8. Efterlad barnevognen i garderoben for at se Alhambra

Lad barnevognen stå til besøget.| ©Joe Shlabotnik
Lad barnevognen stå til besøget.| ©Joe Shlabotnik

De af jer med babyer eller børn, der ikke går så langt, skal være opmærksomme på, at det af hensyn til monumentets bevarelse ikke er tilladt at komme ind i Alhambra med barnevogne.

Du skal dog ikke være bekymret, for der er en gratis barnevognsservice (op til 12 kg) for besøgende, som har brug for at efterlade deres barnevogne i garderoben. Du finder den ved Vinporten, og du kan bruge den mod fremvisning af din billet.

Det er en god mulighed for at bevæge sig mere frit rundt og gøre et besøg på Alhambra med børn mere behageligt.

9. Planlæg dine måltider

Nyd gastronomien i Granada| ©Haydn Blackey
Nyd gastronomien i Granada| ©Haydn Blackey

Når man rejser med børn, er det også vigtigt at forberede sig på forhånd på, hvor man skal spise efter besøget.

Det er ikke noget, man bør overlade til tilfældighederne, for når du er færdig, er børnene måske meget sultne, og hvis du ikke kender Granada, er det ikke tilrådeligt at lade dem gå rundt og lede efter et ledigt bord i en så turistet by. De kan blive trætte og få et raserianfald!

Så før du går ind på den første restaurant, du støder på, anbefaler jeg, at du tjekker min artikel med Hvor man kan spise i nærheden af Alhambra. Du vil helt sikkert ramme hovedet på sømmet på sømmet!

10. Tag turisttoget til Alhambra

Granada City Tour turisttog| ©Elliott Brown
Granada City Tour turisttog| ©Elliott Brown

For at gøre dit besøg på Alhambra mere spændende og sjovt anbefaler jeg, at du på dagen for aktiviteten stiger på turisttoget Granada City Tour (også kendt som Alhambra-toget), hvis grønne linje stopper ved monumentet.

På den måde bliver de små ikke trætte af at gå op ad skråningen op til toppen af Sabika Hill, hvor den andalusiske paladsby ligger. Det er vigtigt, at de gemmer deres energi til besøget bagefter.

Det er et transportmiddel, der fører dig rundt til de vigtigste turistattraktioner i Granada og har en audioguide og to særlige informationskanaler for børn, der forklarer det, du ser, på en underholdende måde, så både voksne og børn vil nyde oplevelsen.

Hvis du køber en billet til Granada-turisttoget, kan du takket være Hop-on Hop-off-systemet desuden bruge køretøjet som offentlig transportmiddel til at bevæge dig mellem forskellige dele af byen, da du kan stige af og på ved alle stop på ruten.

Det er en meget nyttig mulighed, hvis du vil spare tid på dine rejser eller give dine ben et hvil efter al den gåtur, især hvis du rejser med børn. Men hvis du vil vide, hvordan du kan komme til monumentet på andre måder, kan jeg anbefale dig at læse min artikel Hvordan man kommer til Alhambra.

Book dine billetter til Alhambra