Varighed af besøg til Alhambra-paladset

Hvis du planlægger en rejse til Granada, kan du her se, hvor lang tid du skal bruge på at besøge det legendariske Alhambra.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Varighed af besøg til Alhambra-paladset

Inde i Alhambra | Hari Nandakumar

Hvis du er vild med kulturbesøg, finder du i Alhambra i Granada et helt specielt monument fuld af kunst og historie, som vil gøre dig målløs. Det er det eneste middelalderpalads fra sin tid, der er kommet til os, og det sidste levende spor af Nasrid-dynastiet i Spanien.

Alhambra i Granada er fuld af fantastiske hjørner, og det vil tage dig et stykke tid at opdage dem. Når du har bestilt dine billetter, vil dette indlæg fortælle dig, hvor meget tid du har brug for til at udforske verdens ottende vidunder, så du kan organisere dit besøg.

Hvor lang tid tager det at besøge Alhambra på egen hånd?

Karl V's palads| ©Clark Van Der Beken
Karl V's palads| ©Clark Van Der Beken

Ruten gennem paladsbyen er 3,5 kilometer lang, og det generelle besøg i Alhambra varer normalt mellem 3 og 4 timer, hvis man køber billetterne til Alhambra og Nasrid-paladserne på egen hånd.

Alligevel er det svært at afgøre præcis, hvor lang tid besøget i Alhambra varer. Det tager tid at lære et monument af denne størrelse, kunstneriske skønhed og historiske betydning at kende, men det hele afhænger af, hvor meget man fascineres af det.

Organiser ruten til besøget i Generalife eller Alcazaba

Besøget i Generalife eller Alcazaba bør planlægges til at finde sted før eller efter Nasrid-paladserne, selv om du også har mulighed for at se sultanernes kongelige residens indskudt mellem Generalife eller Alcazaba. Med andre ord kan man lave følgende tur inde i Alhambra.

  • Alcazaba - Nasrid-paladserne - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasrid-paladserne
  • Nasridpaladserne - Alcazaba - Generalife

Besøg med en fast tidsplan

Uanset hvilken rejseplan du beslutter dig for at følge, bør du huske på to vigtige tidspunkter under besøget for at kunne tilpasse din tid under rundvisningen i Alhambra.

  • Tidspunktet for adgang til paladsbyen.
  • Tidspunktet for indgangen til Nasrid-paladserne.

Når du har besøgt de mest emblematiske områder i Alhambra, kan du også afsætte tid til at besøge andre steder som Alhambra-museet og Museum of Fine Arts, som begge ligger i Karl V's palads, et af de bedste renæssanceværker uden for Italien.

Book billetter og guidede ture til Alhambra

Hvor lang tid skal jeg bruge på at se Alhambra med en guidet tur?

Oplev nye ting i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Oplev nye ting i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Hvis du bestiller en guidet tur i Alhambra for at se det monumentale kompleks, vil det tage dig omkring 3 timer. Guiden vil tage dig med til de vigtigste steder som Generalife og dens haver, Karl V's palads eller Alcazaba. Du kan finde ud af mere om disse guidede ture i dette indlæg.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvor længe varer Alhambra-turene om natten?

Mærk magien i Alhambra om natten| ©Ben30
Mærk magien i Alhambra om natten| ©Ben30

Natlige besøg i Al hambra varer normalt omkring to timer, hvilket er kortere tid end besøg i dagtimerne, da besøgstiden er begrænset til de timer, hvor monumentet er åbent.

Hvis Alhambras skønhed er slående i dagslys, er det især fortryllende, når solen går ned. Det er en magisk oplevelse at betragte det i nattens stilhed, kun afbrudt af vandets rislen fra fontænerne og måneskinnet. Den sarte belysning, der projiceres på murene, indhyller fæstningen i en gådefuld og fascinerende atmosfære, der er værd at se.

Måske er det din første gang i Granada, og du vil gerne besøge Alhambra om dagen, men hvis du har lyst til et stille besøg uden menneskemængderne, er natbilletterne en fantastisk mulighed.

Køreplaner om natten

Der er to typer natbesøg i Alhambra: Nasrid-paladserne og Generalife-paladset og -haverne. Begge foregår separat, men under de samme betingelser.

  • Aftenbesøg i sommerperioden (fra 1. april til 14. oktober): fra kl. 22.00 til 23.30.
  • Aftenbesøg om vinteren (fra 15. oktober til 31. marts): fra 20:00 til 21:30.

Ved aftenbesøg i Alhambra skal du huske at fjerne blitzen fra dit kamera for at undgå at blænde andre besøgende og forstyrre deres rolige opfattelse af monumentet.

Book et natligt besøg i Alhambra

Hvor længe varer besøget i Generalife?

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

Hvis du vil se General ife i ro og mag, nyde udsigten og tage så mange billeder af dette smukke landskab, som du har lyst til, anbefaler jeg, at du bruger mindst 30 minutter der.

Generalife-paladset var den sommervilla, hvor Nasrid-sultanerne trak sig tilbage for at hvile og undslippe hoffets formaliteter. Haverne er smukke, og herfra har man en fantastisk udsigt over fæstningen og byen Granada i det fjerne.

Generalife er en oase af fred fyldt med træer, små springvand med vand og blomsterhaver, hvor man kan tage en behagelig spadseretur og holde en kort pause.

Nyttige oplysninger

Dette område af Alhambra er normalt ikke besøgt før til sidst, og nogle mennesker går ikke engang hen for at se det, så i modsætning til Nasrid-paladserne er det ikke overfyldt, så der er ingen tidsbegrænsning, og du kan gå et stykke tid langs stierne i ro og mag.

Book en guidet tur til Alhambra og Generalife

Hvor længe varer rundvisningen i Nasridpaladserne?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Selvom man kan bruge timevis på at betragte Partal, Løvepaladset, Mexuar eller Comares-paladset, har man kun 30 minutter til rund visningen i Nasrid-paladserne, så jeg råder dig til at holde øjnene vidt åbne og være meget opmærksom på alle detaljerne i de rum, du skal se, så du kan nyde arkitekturen og udsmykningen i dette ikon for latinamerikansk-muslimsk kunst i Vesten til fulde.

Der er adgang til Nasrid-paladserne hver halve time for ikke at samle for mange mennesker og dermed undgå forringelse af monumentet. For at få mest muligt ud af dit besøg i Nasrid-paladserne skal du forsøge at være der 15 minutter før det tidspunkt, der er angivet ved indgangen. Det er vigtigt at være punktlig, ellers får du ikke lov til at komme ind senere.

Nasridpaladserne i Alhambra er det sted, hvor regenterne i kongeriget Granada residerede, og det er juvelen i det monumentale kompleks. Faktisk er det den mest besøgte del af monumentet, så Alhambra-turen skal organiseres i henhold til tidspunktet for adgang til Nasrid-paladserne, da du kun kan besøge denne del af fæstningen på det tidspunkt, der er angivet på hver besøgendes billet.

Book dine billetter til Alhambra og Nasrid-paladserne

Hvor lang tid bør jeg i alt bruge i Alhambra?

Udsigt over Alhambra| ©Dimitry B
Udsigt over Alhambra| ©Dimitry B

For at se det monumentale kompleks i sin helhed, lægge nøje mærke til detaljerne i alle rummene og nyde en afslappet spadseretur gennem fæstningen og dens haver, skal du bruge mellem 3 og 4 timer som minimum (enten på egen hånd eller med en guidet tur).

Men hvis du bare vil se Alhambra fra oven med det formål at se det og føje det til din liste over rejsemål, kan 2 til 2,5 timer være nok til at få en god idé om, hvordan monumentet er.

Men hvis du er kunst- og historieentusiast, vil du ikke bruge mindre end 4 til 6 timer på at gå langsomt rundt og tage seværdighederne til dig. Der er så meget at se!

Book billetter og guidede besøg til Alhambra