Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Varighed af besøg til Alhambra-paladset

Hvis du planlægger en rejse til Granada, kan du se her, hvor meget tid du skal bruge til at besøge det legendariske Alhambra.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Varighed af besøg til Alhambra-paladset

Inde i Alhambra | Hari Nandakumar

Hvis du er vild med kulturelle besøg, kan du i Alhambra i Granada finde et helt særligt monument fuld af kunst og historie, som vil efterlade dig målløs. Det er det eneste middelalderpalads fra sin tid, der er overleveret til os, og det er det sidste levende spor af Nasrid-dynastiet i Spanien.

Alhambra i Granada er fuld af fantastiske hjørner, og det vil tage et stykke tid at opdage dem. Når du har bestilt dine billetter, kan du i dette indlæg se, hvor lang tid du har brug for til at udforske verdens ottende vidunder, så du kan planlægge dit besøg.

Hvor længe varer besøget på Alhambra?

Karl V's palads| ©Clark Van Der Beken
Karl V's palads| ©Clark Van Der Beken

Ruten gennem paladset er 3,5 kilometer lang, og besøget på Alhambra varer normalt mellem 3 og 4 timer.

Alligevel er det svært at afgøre, hvor lang tid et besøg på Alhambra varer præcist. Det tager tid at se et monument af denne størrelse, kunstneriske skønhed og historiske betydning, men det afhænger af, hvor meget man er fascineret af det.

Rundvisningen i det monumentale kompleks skal tilrettelægges i overensstemmelse med tidspunktet for adgang til Nasridpaladserne, da hver besøgende kun har adgang til denne del af fæstningen på det tidspunkt, der er angivet på billetten, og det er ikke muligt at ændre det.

Organiser ruten for at besøge Generalife eller Alcazaba

Derfor skal besøget på Generalife eller Alcazaba planlægges før eller efter Nasridpaladserne, selv om du også har mulighed for at se sultanernes kongelige residens mellem Generalife og Alcazaba. Du kan med andre ord tage følgende rundvisning i Alhambra.

  • Alcazaba - Nasrid-paladserne - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasridpaladserne
  • Nasridpaladserne - Alcazaba - Generalife

Besøg med fast tidsplan

Uanset hvilken rute du vælger, skal du tage højde for to vigtige timer i besøget for at tilpasse din tid under rundvisningen i Alhambra.

  • Tidspunktet for adgang til Palatin City.
  • Tidspunktet for adgang til Nasridpaladserne.

Når du har besøgt de mest symbolske områder af Alhambra, kan du også bruge lidt tid på at besøge andre steder, såsom Alhambra-museet og museet for skønne kunstværker, der begge ligger i Karl V's palads, et af de bedste renæssanceværker uden for Italien.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvor lang tid skal jeg bruge til at se Alhambra, hvis jeg besøger det alene?

Oplev nye ting i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Oplev nye ting i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Uanset om du tager af sted på egen hånd eller på en guidet rundvisning i Alhambra, skal du bruge mindst 3-4 timer til at se hele det monumentale kompleks.

Hvis du blot ønsker at se Alhambra fra toppen for at føje det til din liste over seværdigheder på rejsen, er denne tid eller endnu mindre nok til at få en idé om, hvordan paladset er.

Men hvis du er en historie- og kunstentusiast, vil du ikke bruge mindre end 4-6 timer på at udforske Alhambra tomme for tomme.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvor lang tid tager Alhambra-turene om natten?

Oplev Alhambras magi om natten| ©Ben30
Oplev Alhambras magi om natten| ©Ben30

Besøg på Alhambra om natten varer normalt halvanden time, hvilket er kortere tid end om dagen, da besøgstiden om morgenen er begrænset til de timer, hvor monumentet er åbent.
Alhambras skønhed er slående i dagslys, men den er især fortryllende, når solen går ned. Det er en magisk oplevelse at betragte den i nattens stilhed, kun afbrudt af vandets susen fra springvandene og måneskinnet. Den delikate belysning, der projiceres på dens vægge, indhyller fæstningen i en gådefuld og fascinerende atmosfære, der er værd at se.

Måske er det første gang, du er i Granada, og du ønsker at besøge Alhambra om dagen, men hvis du har lyst til at nyde et roligt besøg uden menneskemængder, er billetter til natbilletter en fantastisk mulighed.

Der er to typer af natbesøg på Alhambra: Nasridpaladserne og Generalife-paladset og -haverne. Begge dele udføres separat, men under de samme betingelser.

Fartplan om natten

  • Natbesøg i sommerperioden (fra 1. april til 14. oktober): fra kl. 22.00 til 23.30.
  • Natbesøg i vinterperioden (fra 15. oktober til 31. marts): fra kl. 20.00 til 21.30.

Isabels rejsetips

Når du besøger Alhambra om natten, skal du huske at fjerne blitzen fra dit kamera for at undgå at blænde andre besøgende og forstyrre deres fredfyldte opfattelse af monumentet.

Hvor længe varer besøget på Generalife

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

Hvis du vil se Generalife i ro og mag, nyde udsigten og tage så mange billeder af dette smukke landskab, som du vil, anbefaler jeg, at du bruger mindst 30 minutter på det.

Generalife-paladset var den sommervilla, hvor de nasridiske sultaner trak sig tilbage for at hvile sig og slippe for formaliteterne ved hoffet. Dens haver er smukke, og herfra har du en fantastisk udsigt over fæstningen og Granada by i det fjerne.

Generalife er en fredfyldt oase af fred fyldt med træer, små vandfontæner og blomstrende haver, hvor man kan gå en behagelig tur og tage en kort pause.

Dette område af Alhambra bliver normalt først vist til sidst i besøget, og nogle mennesker går ikke engang hen for at se det, så i modsætning til Nasridpaladserne er der ikke mange mennesker, så der er ingen tidsbegrænsning, og du kan gå i et stykke tid langs stierne i din fritid.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvor længe varer turen til Nasridpaladserne?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Og selv om du kan bruge timer på at se Partal, Løvepaladset, Mexuar eller Comares-paladset, har du kun 30 minutter til at gå rundt i Nasrid-paladserne, så jeg råder dig til at holde øjnene åbne og være opmærksom på alle detaljerne i de rum og rum, du vil se, for at nyde arkitekturen og udsmykningen af dette ikon for spansk-muslimsk kunst i Vesten fuldt ud.

Adgangen til Nasridpaladserne sker på skift i halve timer for ikke at samle for mange mennesker indenfor og dermed undgå, at monumentet forringes.

Nasridpaladserne i Alhambra er det sted, hvor kongerne af kongeriget Granada boede, og det er juvelen i det monumentale kompleks. Det er faktisk den mest besøgte del af monumentet, så turen til Alhambra skal tilrettelægges i overensstemmelse med tidspunktet for adgang til Nasridpaladserne, da det kun er muligt at besøge denne del af fæstningen på det tidspunkt, der er angivet på billetten for den enkelte besøgende.

Isabels rejsetips

For at få mest muligt ud af dit besøg i Nasridpaladserne skal du forsøge at være der 15 minutter før det tidspunkt, der er angivet på indgangen. Det er vigtigt at være punktlig, ellers får du ikke lov til at komme ind senere.

Hvor lang tid skal jeg bruge i alt på Alhambra?

Udsigt over Alhambra| ©Dimitry B
Udsigt over Alhambra| ©Dimitry B

Du skal bruge mindst 3-4 timer til at se hele det monumentale kompleks, hvor du skal være meget opmærksom på detaljerne i alle rummene og nyde en afslappet spadseretur gennem fæstningen og dens haver.

Men hvis du blot ønsker at se Alhambra fra oven med det formål at se det og tilføje det til din liste over seværdigheder på rejsen, er 2 til 2,5 timer nok til at få en god idé om, hvordan Alhambra er.

Men hvis du er kunst- og historieentusiast, vil du sandsynligvis ønske at forlænge dit besøg på Alhambra så meget som muligt for at gå langsomt rundt og nyde udsigten. Der er så meget at se!

Sammenlign billetter og ture til Alhambra