Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

11 ting at gøre med børn i Granada

Granada er en by, der har meget at byde på, selv for de mindste. Her er de bedste tips til at gøre dit besøg perfekt

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minutters læst

11 ting at gøre med børn i Granada

Udsigt over Granada | ©Ronny Siegel

Enhver rejse kræver god planlægning og organisering, og det gælder i endnu højere grad, hvis man rejser med børn. Granada er en by, der har for vane at fortrylle alle familiemedlemmer takket være sin skønhed og sine historiske hjørner.

I denne artikel vil jeg fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide, så du kan få mest muligt ud af dit ophold, da der er så meget at se og gøre i Granada. Så er vi i gang!

1. Tag på tur og oplev Alhambra med familien

Alhambra i Granada ved solnedgang| ©Leon LEE
Alhambra i Granada ved solnedgang| ©Leon LEE

Alhambra er et af de steder, man bare må se i Granada, og det gælder i endnu højere grad, hvis man rejser med børn. Turen er ret omfattende, så glem ikke at medbringe et par flasker vand, nogle snacks og behageligt tøj og sko. Husk også, at det vil være meget bedre, hvis du køber dine billetter til Alhambraforhånd for at undgå køer og lange ventetider, noget man skal undgå, når man rejser med børn. Med hensyn til prisen er børn under 12 år gratis.

Da det er et sted med en masse historie, er det en god idé at fortælle dine børn lidt om stedet, og hvem der boede der, eller vælge en guidet tur i Alhambra, så guiden kan forklare alle detaljerne på stedet. Der findes også et stort antal børnehistorier om Alhambra, så de små kan blive begejstrede for at lære om dette magiske sted.

På lørdage og søndage mellem kl. 10.00 og 12.30 er der desuden guidede ture for hele familien, hvor guiderne gør turen til et eventyr og opliver med historier for de yngste, så turen til dette utrolige monument bliver uforglemmelig.

Book din guidede tur til Alhambra

2. Sierra Nevada, en mulighed året rundt

Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater
Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater

Når man siger Sierra Nev ada, tænker man på sne og ski. Men denne destination har meget mere at byde på.

  • På din rejse til Sierra Nevada i sommersæsonen kan dine børn nyde aktiviteter som russisk slædekørsel, motorløse biler, oppustelige spil og bueskydning med pile.
  • Og om vinteren kan du lave alle de klassiske aktiviteter, såsom specielle snescootere til børn, kælke, snesko i Sierra Nevada og meget mere.

På hovedtorvet, før Sierra Nevada-svævebanen, er der endda en børnehave for børn fra 4 måneder til 6 år. Her kan de små tilbringe dagen med at lege eller deltage i sjove workshops, der er specielt designet til dem, mens du laver en aktivitet udelukkende for voksne.

Hvis du vil se mere detaljeret på de mange forskellige aktiviteter, du kan lave her, anbefaler vi, at du besøger Sierra Nevadas officielle hjemmeside. Du vil blive overrasket over alle de ting, du kan lave her med dine børn. Og du er måske interesseret i at vide, hvordan man kommer til Sierra Nevada fra Granada, du vil se, at det er meget nemt.

Book en udflugt til Sierra Nevada

3. En rundtur i Albaicín-kvarteret

Albaicín om natten| ©José Ruiz
Albaicín om natten| ©José Ruiz

Det gamle mauriske kvarter Albaicín er en klassisk og uundgåelig gåtur, hvis du er i Granada. Og hvis du tager afsted med børn, er det en meget interessant mulighed at booke en tur til Albaicín og Sacromonte.

Stjernen i dette kvarter er Mirador de San Nicolás, som man kan komme til til fods eller med minibus (afhængigt af børnenes alder). Ved udsigtspunktet kan du dele den bedste udsigt over Alhambra med børnene.

Derudover vil de traditionelle huse med deres smukke haver, de skjulte hjørner og det labyrintiske layout i dette kvarter overraske og glæde børnene. Et must på denne tur er gåturen langs Darro-floden, hvor man kan se Alhambra på Sabika-bakken.

Book en tur til Albaicin og Sacromonte

4. Kom rundt i byen på den sjoveste måde med turisttoget

Granada byrundtur|©Miniautobusero
Granada byrundtur|©Miniautobusero

Og hvilken bedre måde at komme rundt i denne smukke by og opdage dens mest symbolske steder end med Granada City Tour-toget. I et tidsinterval på ca. 1 time og 30 minutter kommer du forbi katedralen i Granada, Mirador de San Cristóbal, Paseo de los Tristes, Cartuja-klosteret og Alhambra og Generalife.

Desuden kan du stige af og på, når du vil, så du har mulighed for at udforske byen frit og komfortabelt. Bemærk venligst, at togene kører hvert 30.-45. minut afhængigt af årstiden.

Book turisttoget til Granada

5. Videnskabsparken, hvor det er sjovt at lære

Granada Videnskabspark| ©Manutses
Granada Videnskabspark| ©Manutses

Dette er det ideelle sted at få en uforglemmelig oplevelse med dine børn. I den kan de små gennem sjove lege og oplevelser lære om yderst interessante emner som astronomi, biologi, musik og robotteknologi.

Parken er opdelt i temarum efter undervisningsområder og har også udendørsarealer, et kæmpe skakspil, en labyrint og det bemærkelsesværdige Biodomo, et rum, der udelukkende er dedikeret til undervisning om planetens biodiversitet. Planetariet med dets projektioner om universet og det astronomiske observatorium samt den imponerende tropiske sommerfuglefarm er også et besøg værd.

Derudover har videnskabsparken også specifikke workshops og midlertidige udstillinger. Husk på, at det er et stort kompleks med et stort antal aktiviteter, så det egner sig til en hel dags udflugt. I den følgende artikel finder du alle de oplysninger, du skal bruge for at besøge videnskabsparken. Og en vigtig detalje: Inde i parken er der restauranter og områder med stole og borde, så du kan spise, hvad du vil.

Åbningstider og placering

  • Åbningstider: Parken er åben fra tirsdag til lørdag fra kl. 10-19 og søndag fra kl. 10-15.
  • Hvor: Parken ligger på Science Avenue.

6. Udforsk Guadix og oplev Geoparken

Guadix .Granada . Spanien .|©Carmen VG
Guadix .Granada . Spanien .|©Carmen VG

En anden ideel plan med de små er en udflugt til Guadix og Geoparken i Granada, hvor du har mulighed for at opdage en af de ældste og mest karakteristiske bosættelser i landet samt hulehusene, der vil efterlade børnene målløse.

Guadix har mange kirker og klostre, herskabelige huse og rester af mure. I geoparken, som er kendetegnet ved sin geologiske og palæontologiske rigdom, finder du desuden centre for formidling som Gor-floddalen eller Castril-slottet.

En udflugt, der varer ca. 7 timer, hvor du tager med en lokal guide, som vil informere dig og give dig alle detaljerne om de forhistoriske monumenter og befæstninger, der findes i dette område af stor geologisk og historisk relevans.

Book din udflugt til Guadix og Geoparque

7. Gå gennem de grønne områder i byen og dens lege

Federico García Lorca Park.| ©Vanessa
Federico García Lorca Park.| ©Vanessa

Der er mange ting at se og lave i Granada, og selvfølgelig er der mange parker, hvor man kan nyde naturen. De fleste af dem har sjove lege for børn. De tre største og mest bemærkelsesværdige parker i Granada er: Federico García Lorca Park, Carmen de los Mártires Park og Tico Medina Park. Børn kan nyde et moderne og rummeligt legeområde, inklusive en sjov svævebane i Federico García Lorca Park. Dette rekreative område har også en restaurant, hvor du kan se dine børn.

Carmen de los Mártires Park har et malerisk landskab med smukke haver, damme og statuer. De små vil nyde at møde de nysgerrige indbyggere i denne enorme park: påfugle, egern og ænder, som de endda kan fodre. Dette historiske sted har også en privilegeret panoramaudsigt over både byen og Sierra Nevada.

Endelig kan man i Tico Medina Park tage cyklerne med og cykle med børnene, da der er en eksklusiv cykelsti. Denne store park har et eksklusivt legeområde til de små og endda et område til hunde.

Book en segway-tur i Granada

8. Oplev Pequemuseo og Andalusiens historie på Caja Granada Foundation

Caja Granada-stiftelsen| ©equinenqueen
Caja Granada-stiftelsen| ©equinenqueen

Fundación Ca ja Granada ligger i en bygning overfor Parque de las Ciencias, og indenfor finder du aktiviteter udelukkende for børn i deres Pequemuseo. Billetter til disse arrangementer koster fra 4 €, og du kan se detaljerne på Caja Granadas officielle hjemmeside. Selv på bestemte datoer i løbet af året er der aktiviteter designet til babyer mellem 6 og 36 måneder.

Det er aktiviteter, der involverer lugte, teksturer og lyde, for at give babyer og deres familier en uforglemmelig sanseoplevelse, hvor museumsgæsterne er hovedpersonerne.

Fonden driver også Museo Memoria de Andalucía, som giver besøgende mulighed for at lære om Andalusiens historie og identitet gennem adskillige interaktive og legende ressourcer, der gør oplevelsen sjov for både voksne og børn. Museet tilbyder guidede ture med deltagende workshops for hele familien. Besøget varer cirka 2 timer.

9. Gå gennem Realejo-kvarteret, og lad dem lege på pladserne

Gennem gaderne i Realejo-kvarteret| ©Alberto Grau
Gennem gaderne i Realejo-kvarteret| ©Alberto Grau

Realejoer det gamle jødiske kvarter. På dette populære og charmerende sted lever kunstnere, musikere, turister og lokale sammen i en bohemeagtig atmosfære. En tur gennem gaderne med børnene kan være en sjov oplevelse.

Et andet must er Campo del Príncipe, en charmerende og rolig plads, hvor de små kan nyde deres legeplads. De voksne kan finde flere terrasser rundt om pladsen, hvor de kan nyde nogle gode tapas. Og øverst i kvarteret kan du besøge Bermejas-tårnene, som engang blev brugt til forsvar. Ved at fortælle dem om dengang kan du gøre dette til et meget interessant sted for børnene, hvor de kan lade fantasien få frit løb.

En interessant attraktion i Realejo er vægmaleriet El niño de las pinturas af kunstneren Raúl Ruiz, som kan inspirere børn til at lave deres egne tegninger. Det kan også være en god idé at tage til den øverste del af Realejo og besøge Plaza de la Puerta del Sol, hvor man har nogle af de bedste udsigter over byen.

10. Besøg dyrene i Mascotario

Mascotario| ©Alejandro Molina
Mascotario| ©Alejandro Molina

En af de ting, børn holder mest af, er at omgås dyr. I Granada har man Mascotario, som ligger i Cenes de la Vega. Her kan børn komme helt tæt på de dyr, der bor der.

Her kan de bl.a. opleve heste, papegøjer, pindsvin og endda en vietnamesisk gris. Mascotario er et sted, der er designet til, at børn kan nyde naturen fuldt ud. Derudover er hovedfokus på ridning for børn, en sport, som organisationen fremmer og giver undervisning i.

Mascotarios officielle hjemmeside kan du i detaljer se dens aktiviteter, guidede ture, workshops og endda lejre.

Åbningstider og beliggenhed

  • Åbningstider: Mascotario har åbent fra tirsdag til fredag fra kl. 18.30 til 21.00 og lørdage og søndage fra kl. 10.00 til 14.00.
  • Hvor: Det ligger i Cortijo de las Angustias 18190, Cenes de La Vega.

11. Glæd dig selv med gastronomien i Granada

Casa Torcuato| ©Claudia F
Casa Torcuato| ©Claudia F

Gastronomi er et must på enhver god rejse. At opdage nye restauranter, caféer og isbarer er en aktivitet, som dine børn vil nyde lige så meget som dig. Overalt i byen finder du talrige gastronomiske muligheder, som du kan dele med de små. Fra Granadas typiske tapas til mere almindelige retter, og det er altid en god idé at kigge efter restauranter med terrasse og steder, hvor der ikke er for meget larm.

Blandt de foretrukne steder er El Trillo Restaurant i Albaicín, hvor man kan nyde den bedste middelhavsmad på en smuk terrasse, og Casa Torcuato med sine udsøgte tapas med stegt fisk. Selv om dine børn ikke kan gå glip af nogle af Granadas mest traditionelle is. Blandt disse er den traditionelle isbar La Perla, som har eksisteret siden 1932, en af lokalbefolkningens favoritter sammen med Heladería Los Italianos på Gran Vía.

Men hvis dit besøg er i den kolde tid, må du ikke gå glip af nogle churros med chokolade på den emblematiske Café FútbolPlaza Mariana Pineda. En rigtig godbid, som du ikke vil fortryde.