Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre med børn i Granada

Granada er en by, der har meget at byde på, selv for de små. Hvis det er dit tilfælde, får du her de bedste tips til at gøre dit besøg i Granada med børn perfekt.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minutters læst

10 ting at gøre med børn i Granada

Udsigt over Granada | ©Ronny Siegel

Enhver rejse kræver god planlægning og organisering, og det gælder i endnu højere grad, hvis du rejser med børn. Granada er en by, der har den gode vane at fortryller alle familiens medlemmer takket være sin skønhed og sine historiske hjørner.

I denne artikel vil jeg fortælle dig alt, hvad du skal vide, så du kan få mest muligt ud af dit ophold, for der er så meget at se og lave i Granada. Så er vi i gang!

1. Rundvisning og opdag Alhambra med familien

Alhambra i Granada ved solnedgang| ©Leon LEE
Alhambra i Granada ved solnedgang| ©Leon LEE

Alhambra er et af de steder i Granada, som du skal se, og det gælder i endnu højere grad, hvis du rejser med børn. Når du besøger Alhambra med børn, skal du først og fremmest huske på, at turen er ret omfattende, så glem ikke at medbringe et par flasker vand, nogle snacks og tag behageligt tøj og sko på.

Husk også, at det vil være meget bedre, hvis du køber dine billetter til Alhambra på forhånd for at undgå køer og lange ventetider, hvilket er noget, du skal undgå, når du rejser med børn, da en simpel ventetid kan blive en sand prøvelse.

Med hensyn til prisen for adgang til Alhambra er det værd at bemærke, at børn under 12 år er gratis.

Da det er et sted med en masse historie, er det en god idé at fortælle dine børn lidt om stedet og om hvem der boede der. Der findes også masser af børnehistorier om Alhambra, som kan få de små til at blive begejstrede for dette magiske sted.

Heldigvis er der lørdage og søndage mellem kl. 10 og 12.30 en Hvis du rejser med større børn, kan du vælge en meget anbefalelsesværdig guidet tur i Alhambra, hvor guiderne vil gøre turen til et eventyr og oplive den med historier for de mindste.

Det er meget komplette rundvisninger, og guiderne ved udmærket, hvordan man gør oplevelsen fornøjelig og sjov for de unge.

Book din guidede tur til Alhambra

2. Videnskabsparken, hvor det er sjovt at lære noget

Granada Science Park| ©Manutses
Granada Science Park| ©Manutses

Dette er det ideelle sted at få en uforglemmelig oplevelse med dine børn. I kan de små gennem sjove spil og oplevelser lære om yderst interessante emner som astronomi, biologi, musik og robotteknologi.

Parken er opdelt i temarum efter undervisningsområder og har også udendørsarealer, et kæmpe skakspil, en labyrint og det bemærkelsesværdige Biodomo, et rum, der udelukkende er dedikeret til undervisning om planetens biodiversitet.

Et besøg værd er også planetariet med projektioner om universet og dets astronomiske observatorium samt den imponerende tropiske sommerfuglefarm.

Derudover har Science Park også specifikke workshops og midlertidige udstillinger, så jeg anbefaler, at du undersøger, hvilke der præsenteres på den dato, du planlægger at besøge Granada.

Husk, at det er et stort kompleks med mange aktiviteter, så det egner sig til at bruge en hel dag... I denne artikel finder du alle de oplysninger, du skal bruge for at besøge Science Park

Inde i Science Park er der restauranter og områder med stole og borde, så du kan spise det, du har medbragt.

Åbningstider og placering

  • Åbningstider: Parken er åben fra tirsdag til lørdag fra kl. 10.00 til 19.00 og søndag fra kl. 10.00 til 15.00.
  • Hvor: Parken ligger på Science Avenue.

Bestil billetter til Science Park

3. Besøg byens grønne områder og dens spil

Federico García Lorca-parken.| ©Vanessa
Federico García Lorca-parken.| ©Vanessa

Granada by har mange parker, hvor du kan nyde det udendørsliv. De fleste af dem har sjove lege for børn. De tre største og mest bemærkelsesværdige parker i Granada er: Federico García Lorca Park, Carmen de los Mártires Park og Tico Medina Park.

Børnene kan nyde et moderne og rummeligt legeområde, herunder en sjov zip-line i Federico García Lorca-parken.

Dette rekreative område har også en restaurant, hvor du kan se børnene more sig.

Carmen de los Mártires Park har et malerisk landskab med smukke haver, damme og statuer. De små vil nyde at lære de nysgerrige beboere i denne store park at kende: påfugle, egern og ænder, som de endda kan fodre. Dette historiske område har også en privilegeret panoramaudsigt over både byen og Sierra Nevada.

Endelig kan du tage dine cykler med i Tico Medina Park for at køre med dine børn, da der er en eksklusiv cykelsti. Denne store park har et eksklusivt legeområde for de små og endda et område for hunde.

Book en guidet tur i Granada

4. Besøg boldparken Baboo Park

Baboo Park| ©ParquesInfantiles
Baboo Park| ©ParquesInfantiles

Baboo Park er den største boldpark i Granada. Denne legeplads tilbyder alle de nødvendige tjenester og faciliteter til at tilbringe en dejlig dag med familien.

Boldbassiner, ramper, rutsjebaner og trampoliner er nogle af de mange muligheder, som Baboo Park tilbyder for at gøre det sjovt for de små. Denne park udmærker sig ved at tilbyde aktiviteter for børn i alle aldre, herunder en sportsbane med basketballkurve og mål samt et showrum, hvor de små kan klæde sig ud og lave deres eget show.

Parken tilbyder også muligheden for at fejre børnefødselsdagen. Og selvfølgelig har faciliteterne en bar, så forældrene kan slappe af, mens de små har det sjovt.

Åbningstider og placering

  • Åbningstider: Parken er åben hver dag fra kl. 18 til 22.
  • Adresse: Den ligger i Alhsur Shopping Centre, i stueetagen.

5. Lær Pequemuseo og en lille smule af Andalusiens historie at kende i Caja Granada Foundation

Caja Granada Foundation| ©equinenqueen
Caja Granada Foundation| ©equinenqueen

Fundación Caja Granada ligger i en bygning over for Parque de las Ciencias, og indenfor finder du aktiviteter udelukkende for børn i dens Pequemuseo.

Billetter til disse arrangementer starter fra 4 euro, og du kan se detaljerne på Caja Granada's officielle websted. Selv på bestemte datoer i løbet af året er der aktiviteter for babyer mellem 6 og 36 måneder.

Det er aktiviteter, der involverer lugte, teksturer og lyde, for at give babyer og deres familier en uforglemmelig sanseoplevelse, hvor museets besøgende er hovedpersonerne.

Fonden driver også Museo Memoria de Andalucía, som giver et indblik i Andalusiens historie og identitet gennem talrige interaktive og legende ressourcer, hvilket gør oplevelsen sjov for både voksne og børn.

Museet tilbyder guidede ture med deltagende workshops for hele familien. Besøgets varighed er ca. 2 timer.

6. Gå en tur gennem Realejo-kvarteret, og lad dem lege på dets pladser

Gennem gaderne i Realejo-kvarteret| ©Alberto Grau
Gennem gaderne i Realejo-kvarteret| ©Alberto Grau

Realejo er det gamle jødiske kvarter. På dette populære og charmerende sted lever kunstnere, musikere, turister og lokale sammen i en bohemeagtig atmosfære. En gåtur gennem dets gader med børnene kan være en sjov oplevelse.

Et af de must-see steder i kvarteret er Campo del Príncipe, en charmerende og rolig plads, hvor de små kan nyde legepladsen. De voksne vil finde flere terrasser rundt om pladsen, hvor de kan få en drink og nyde nogle gode tapas, som er loven her i Granada.

På toppen af kvarteret kan du besøge Bermejas-tårnene, som i sin tid blev brugt til at forsvare byen. Ved at fortælle dem om dengang kan du gøre dette til et meget interessant sted for børnene, så de kan lade deres fantasi få frit løb og tænke på de historier, der fandt sted her.

En interessant attraktion i Realejo er vægmaleriet El niño de las pinturas af kunstneren Raúl Ruiz, som kan inspirere børnene til at lave deres egne tegninger. Det kan også være en god idé at gå til den øverste del af Realejo og besøge Plaza de la Puerta del Sol, hvor der er nogle af de bedste udsigter over byen.

7. Besøg dyrene på Mascotario

Mascotario| ©Alejandro Molina
Mascotario| ©Alejandro Molina

En af de ting, som børn nyder mest, er at interagere med dyr. Til dette formål har du i Granada Mascotario, som ligger i Cenes de la Vega. Her kan børnene komme helt tæt på de dyr, der bor der.

Her kan de bl.a. nyde heste, papegøjer, pindsvin og endda en vietnamesisk gris. Mascotario er et sted, der er designet, så børnene kan nyde naturen fuldt ud.

Desuden er dets hovedfokus på børns ridning, en sport, som organisationen fremmer og giver undervisning i.

Mascotario's officielle websted kan du se nærmere på aktiviteterne, de guidede ture, workshops og endda lejre.

Åbningstider og beliggenhed

  • Åbningstider: Mascotario har åbent fra tirsdag til fredag fra 18:30 til 21hs og lørdag og søndag fra 10 til 14hs.
  • Hvor: Det ligger i Cortijo de las Angustias 18190, Cenes de La Vega.

8. Rundvisning i kvarteret El Albaicín

Albaicín om natten| ©José Ruiz
Albaicín om natten| ©José Ruiz

Det gamle mauriske kvarter Albaicín er en klassisk og uundværlig gåtur, hvis du er i Granada, selv hvis du tager af sted med børn. Stjernen på dette sted er Mirador de San Nicolás, som du kan komme til fods eller med minibus (afhængigt af børnenes alder). På Mirador kan du dele den bedste udsigt over Alhambra med børnene.

De traditionelle huse med deres smukke haver, de skjulte hjørner og det labyrintiske layout i dette kvarter vil overraske og glæde børnene. På denne tur må du ikke gå glip af en gåtur langs Darro-flodens bredder, hvor du kan se Alhambra på Sabika-bakken.

I Albaicín finder du mange muligheder for at nyde nogle tapas, mens du holder en pause fra din tur.

Book din vandretur til Albaicín og Sacromonte

9. Sierra Nevada, en mulighed året rundt

Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater
Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater

Når man tænker på Sierra Nevada, tænker de fleste mennesker på sne og ski. Men denne destination har meget mere at byde på.

I sommersæsonen kan dine børn nyde aktiviteter som russisk slædekørsel, motorløse biler, oppustelige spil og bueskydning med pilbue. Om vinteren kan du lave alle de klassiske aktiviteter, f.eks. skiløb, særlige snescootere til børn, kælkning, sneskovandring og mange andre muligheder.

På hovedtorvet, før Sierra Nevada-kabelbanen, er der endda en børnehave for børn fra 4 måneder til 6 år. Her kan de små tilbringe dagen med at lege eller deltage i sjove workshops, der er specielt designet til dem, mens du laver en aktivitet udelukkende for voksne.

Hvis du vil se mere detaljeret på de mange forskellige aktiviteter, der kan laves her, anbefaler vi, at du besøger den officielle hjemmeside for Sierra Nevada. Du vil blive overrasket over alle de ting, du kan lave her med dine børn. Og måske vil du være interesseret i at vide, hvordan du kommer til Sierra Nevada fra Granada, du vil se, at det er meget nemt.

10. Nyd gastronomien i Granada

Casa Torcuato| ©Claudia F
Casa Torcuato| ©Claudia F

Gastronomi er et must på enhver god rejse. At opdage nye restauranter, caféer og isbarer er en aktivitet, som dine børn vil nyde lige så meget som dig. Over hele byen finder du mange gastronomiske muligheder, som du kan dele med de små.

Fra de typiske tapas fra Granada til mere standardiserede retter, og det er altid tilrådeligt at kigge efter restauranter med en terrasse, samt restauranter, der ligger på steder, der ikke er for støjende, så du kan nyde det med familien.

Blandt de foretrukne steder blandt turister og lokale er Restaurant El Trillo, der ligger i Albaicín, hvor du kan nyde den bedste middelhavsmad på en dejlig terrasse, og Casa Torcuato, med sine udsøgte tapas med fiskefrikadeller. Selv om dine børn ikke må gå glip af nogle af Granadas mest traditionelle isbarer.

Blandt disse er den traditionelle isbar La Perla, som har været i drift siden 1932, en af Granadas favoritter sammen med Heladería Los Italianos, der ligger på Gran Vía.

Selvom du, hvis du besøger byen i den kolde årstid, ikke må gå glip af nogle churros med chokolade på den symbolske Café FútbolPlaza Mariana Pineda. En rigtig godbid, du vil ikke fortryde det.