Billetter til Granada Cathedral

Granada-katedralen er en af de mest imponerende seværdigheder i Granada. Her fortæller jeg dig alt, hvad du behøver at vide for at arrangere et besøg til dette vigtige monument, der er så elsket og beundret af indbyggerne i Granada.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minutters læst

Billetter til Granada Cathedral

Domkirken i Granada | ©Javier Gallego

Blandt de aktiviteter, man ikke må undvære på ethvert besøg i Granada, er et besøg i den smukke renæssancekatedral. En rundvisning i dens faciliteter er på enhver liste over ting at se og gøre i denne idylliske by.

Dette vigtige monument betragtes som et aktiv af kulturel interesse og har været en del af Spaniens historiske arv i årtier. Ud over sin status som et kunstværk og sin imponerende arkitektur er dette tempel en del af Granadas udvikling og historie. Derfor er et besøg på dette sted, ligesom med Alhambra, afgørende for at forstå den særlige essens af Granada.

1. Hvor meget koster billetter til Granada Katedral?

Inde i katedralen| ©Javier Gallego
Inde i katedralen| ©Javier Gallego

En af de bedste ting ved at besøge Granada er, at det sammenlignet med andre spanske byer med en lignende turiststrøm er en ret overkommelig destination. Generelt er dens attraktioner og monumenter rimeligt prissat i betragtning af alt det, de har at byde på.

Katedralen i Granada er ingen undtagelse fra denne regel, og derfor har den, på trods af at den er et imponerende arkitektonisk og historisk monument, en økonomisk prisklasse, og besøgende yder et grundlæggende bidrag, som hjælper med at vedligeholde og bevare templet. De officielle priser er som følger.

  • Voksne: Ca. 5,00 EUR, uanset om man besøger monumentet på egen hånd eller som en del af en organiseret tur.
  • Akkrediterede studerende: Betaler 3,5 €, hvis du er under 25 år gammel.
  • Handicappede personer: Særlig pris på 3,5 EUR pr. person.
  • Børn under 12 år: Gratis adgang.

Skoler i Granada og provinsen kan få gratis adgang efter aftale på et forud aftalt tidspunkt.

Bestil en guidet rundvisning i Granada

2. Er der guidede ture i Granada Katedral, og er de det værd?

Rundvisning i katedralen| ©José Balsas García
Rundvisning i katedralen| ©José Balsas García

Selvfølgelig er de det! Organiserede besøg i domkirken i Granada er blandt de mest populære udflugter for turister, kun overgået af guidede ture i Alhambra eller tapas-ture i Granadas forskellige kvarterer.

Personligt mener jeg, at det er meget værd at udforske domkirken i Granada med en specialiseret guide. Desuden omfatter de fleste oplevelser af denne type ikke kun et besøg i den majestætiske katedral, men også i andre fremragende monumenter i centrum af Granada.

Ved at bestille denne type rundvisning bliver man en del af en berigende oplevelse, hvor hvert af de besøgte steder sættes ind i sin egen historiske og sociale kontekst, så man forstår hvorfor tingene sker, og hvilken betydning de har for byens vækst og udvikling.

Endelig foregår turene til fods, så man kan lære mere af byen at kende og se mere af den. Desuden ledsages du af en ekspertguide hele vejen igennem, og du kan stille ham alle de spørgsmål, du måtte have.

Book din guidede tur til Alhambra

3. Sådan får du dine billetter til Granada-katedralen på billetkontoret

Detaljer om klokken i katedralen| ©Nic lai
Detaljer om klokken i katedralen| ©Nic lai

Du kan få dine billetter til katedralen direkte fra billetkontoret. Køerne er normalt ikke særlig lange, medmindre du besøger byen på en travl tid af året, f.eks. forår eller sommer i Granada.

Hvis du bestiller en organiseret tur, er besøg på dette arkitektoniske sted i de fleste tilfælde inkluderet i prisen for oplevelsen. Hvis du er i tvivl, bør du kontakte arrangørerne et par dage før din rejse for at være på den sikre side.

Hvis du ønsker at købe dine egne billetter til at besøge det religiøse tempel, kan du købe dem på dette websted.

4. Er billetter til domkirken i Granada inkluderet i et af byens turistpas?

Granada Card| ©Granada Turismo
Granada Card| ©Granada Turismo

Ja, besøget i Granada-katedralen er inkluderet i Granada Card. Når du køber dette kort, får du et gratis adgangskort til de vigtigste monumenter i Granada og desuden visse transporttjenester.

  • Granada Card omfatter: Ud over katedralen kan du også besøge det kongelige kapel, Cartuja, Sacromonte-klosteret, Videnskabsparken, Casa de Zafra, Alhambra, Museet for de Skønne Kunster, Bañuelo og mange flere.

  • Pris: Den omtrentlige pris for Granada Card ligger fra 40 € for 48 timer til 43 € for et 72 timers kort. Denne type turistkort er bedst at bruge, hvis du besøger byen i flere dage, f.eks. 2 dage i Granada eller mere.

5. Sådan kommer du til Granada Katedral

Metro i Granada| ©José Francisco Pujazón
Metro i Granada| ©José Francisco Pujazón

Katedralen i Granada ligger lige i centrum af byen, så det er meget nemt at komme dertil, og du finder flere transportalternativer.

Til fods

Når hensigten er virkelig at lære byen at kende, er det bedste alternativ at gå rundt i gaderne, især i små byer som Granada. Som jeg allerede har nævnt, ligger katedralen i centrum af Granada, ikke langt fra andre vigtige seværdigheder som Alhambra eller den populære Calle del Darro.

Men hvis du rejser til Granada-katedralen fra længere væk, f.eks. fra Albaicín-kvarteret, er det tilrådeligt at vælge et alternativt transportmiddel.

Offentlig transport

Du kan komme til dette område af byen ved hjælp af Granadas offentlige transport. Da dette er det centrale område af byen, finder du flere alternativer. Disse er de vigtigste.

  • Granada Metro: Granada by har en enkelt metrolinje, der går gennem de vigtigste byer. Hvis du bruger denne service, skal du stå af på Méndez Núñez-stationen, som ligger kun 15 minutters gang fra katedralen.

  • Granada Bus: En af de mest benyttede offentlige transporttjenester af lokalbefolkningen, da den offentlige bus i Granada er meget effektiv. Hvis du beslutter dig for at bruge denne transportform, er de linjer, der passerer tæt på katedralen: linje 21, linje 33, linje 4, linje 8 og linje N5. De nærmeste stoppesteder er stoppestedet Plaza Nueva (kun 1 minuts gang fra katedralen); stoppestederne Gran Vía 29 (2 minutters gang) og Gran Vía 14 (3 minutters gang).

6. Er det tilrådeligt at tage til Granada Katedral med børn?

Udvendige detaljer| ©Ana Villar
Udvendige detaljer| ©Ana Villar

Ja! Børn kan finde et besøg i katedralen og andre vigtige monumenter i det omkringliggende område meget interessant, især hvis du bestiller en guidet tur, hvor en ekspert i Granadas arkitektur og historie vil forklare alle familiemedlemmer de mest interessante aspekter af monumentet på en didaktisk og interessant måde.

Hvad angår entrépriser, skal du huske, at børn under 12 år ikke behøver at betale for at komme ind i katedralen.

Men hvis du tager til monumentet på egen hånd og besøger Granada med børn, er min anbefaling, at du køber dine billetter på forhånd, så du undgår køen, som normalt er en ubehagelig situation for de små.

Book en guidet tur i Granada

7. Hvad du ikke må gå glip af i Granada-katedralen

Facaden af katedralen| ©José vargas.
Facaden af katedralen| ©José vargas.

Katedralen i Granada er et religiøst tempel med en imponerende arkitektur fuld af dekorative detaljer, kunst og historie.

Med hundredvis af interessante detaljer præsenterer jeg de mest interessante elementer, som ethvert besøg i katedralen bør omfatte, grupperet i følgende kategorier.

Facaderne

Facaderne på Granada-katedralen er opdelt i to grupper: hovedfacaden og sidefacaderne. Hovedfacaden, der er tegnet af Alonso Cano, beskrives som en monumental barokstruktur, der består af tre spektakulære facader, der udmærker sig ved deres symbolik, udsmykning og ikonografiske program med relieffer af jomfruer og andre religiøse figurer.

Sidedørene, der er kendt som Siloés mindre døre efter den arkitekt, der har designet dem, er spektakulære og værd at se nærmere på.

Indvendig arkitektur

Kirkens indre blev bygget i den fremherskende stil for tiden, så når du går gennem Granada-katedralen, vil du finde et overvejende religiøst tempel i renæssance stil.

Interiøret er kendetegnet ved høje vægge, der er dekoreret med smukke store glasmosaikvinduer. Brugen af hvidt på væggene med gyldne fleuroner.

Samling af skulpturer

Inde i Granada-katedralen finder du en fabelagtig samling af træskulpturer, der tilhører Granadas mest geniale barokskulptører. Heriblandt arkitekten og billedhuggeren Alonso Canos værker.

8. Hvor lang tid har du brug for at besøge Granada-katedralen?

Alteret i katedralen| ©M.Peinado
Alteret i katedralen| ©M.Peinado

For at besøge katedralen i Granada alene og beundre hvert af områderne i detaljer skal du bruge mindst en hel time på besøget.

Det er dog almindeligt og anbefales at besøge katedralen sammen med det kongelige kapel; begge monumenter tager ca. to timer at besøge.

Husk på, at gratis besøg næsten altid er lidt mere afslappet, og du risikerer at gå glip af interessante punkter. Dette er endnu en grund til, at jeg anbefaler at leje en guidet tur.

Hvis du booker oplevelsen med en ekspertguide, vil turen til katedralen, det kongelige kapel og Madrasa-paladset(Madrasaen er en gammel maurisk skole) tage dig lidt over to timer.

9. Åbningstider for Granada-katedralen

Granada-katedralen om natten| ©Gotardo González
Granada-katedralen om natten| ©Gotardo González

De officielle åbningstider for domkirken i Granada er mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 18.15. Om søndagen er dørene åbne lidt senere, fra kl. 15 om eftermiddagen til kl. 18.15. Besøg er tilgængelige efter en kontinuerlig tidsplan, uden lukketid til frokost.

Som et af de mest besøgte monumenter i byen er katedralen i Granada åben for besøgende hele året rundt, med undtagelse af meget specifikke særlige datoer. Åbningstiderne ændres sjældent i årskalenderen.

Du kan f.eks. forvente særlige åbningstider, hvis du besøger byen i påskeferien, da dette religiøse tempel altid lukker dørene for offentligheden langfredag.

På samme måde er det muligt, at åbningstiderne ændres på grund af særlige liturgier, hvis man besøger Granada i juletiden.

10. Tips til at besøge Granada-katedralen i Granada

Glasmosaikvinduer i katedralen| ©M.Peinado
Glasmosaikvinduer i katedralen| ©M.Peinado

For at gøre dit besøg i katedralen mere behageligt kan du huske følgende tips.

Overvej årstiden for dit besøg.

Foråret er det bedste tidspunkt for sightseeing i Granada med behageligt vejr. Der er dog mange turister, der besøger byen på denne tid af året, så du bør være forberedt og have en velorganiseret rejseplan.

Hvis du besøger Granada om sommeren, skal du være opmærksom på, at varmen i hele Andalusien er kvælende på denne tid af året, så jeg vil ikke anbefale sightseeing i byen i disse måneder.

Besøg Granada Katedral gratis

Alle monumenter, der hører til Granadas kristne arv, har deres dage med gratis adgang.

Du kan besøge Granada-katedralen gratis om tirsdagen fra kl. 15.15 til 17.00.

For at besøge det religiøse monument er det nødvendigt at reservere mindst 24 timer i forvejen på webstedet for Grenadas bispedømme.