Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Granada om natten

Granada ligger i den sydlige del af den iberiske halvø og skinner i sit eget lys. Det er ikke uden grund, at det er et af de foretrukne rejsemål for rejsende fra hele verden og endda for mange spaniere. Denne gang inviterer jeg dig til at opleve et andet Granada, et Granada, der vågner op, når solen går ned. Er du klar?

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minutters læst

10 ting at lave i Granada om natten

Udsigt over Granada | ©Javier Morales

Granada er et virkelig magisk sted, byen har en ubestridelig charme, både om dagen og om natten, og hvis du ikke tror mig, så tag med mig på en tur rundt til tapasbarerne, et meget anderledes og intimt Alhambra, flamencodansere og de mest maleriske kvarterer. Jeg forsikrer dig, at du ikke vil fortryde det.

I denne artikel vil du lære om Granadas natteliv, om de bedste steder, hvor du kan nyde denne anden by, der er så anderledes end om dagen. Granada sover aldrig, og du vil opdage, at der er noget for enhver smag. Hvis du stadig ikke kender byen om dagen, så tag et kig på alt det, der er at se og lave i Granada, og hvis du allerede kender byen til bunds, er det tid til at prøve nattelivet.

1. Besøg i Alhambra om natten

Alambrada om natten| ©wingpix
Alambrada om natten| ©wingpix

Hvis du har været i Granada før, kender du sikkert Alhambras majestæt. Dette bymonument er et af de vidundere, som mennesket har skabt. Det er bygget på stedet for en andalusisk paladsby og er bygget med en arkitektur, springvand, haver og detaljer, der aldrig ophører med at forbløffe. Det er et af de mest besøgte monumenter i hele Spanien og utvivlsomt et af de smukkeste.

Hvis du rejser med børn, må du ikke gå glip af det, og fortæl dem historier fulde af magi, for oplevelsen er ikke den samme, hvis du gør det alene, med venner eller som et par, som hvis du foreslår at besøge Alhambra med børn.

De små vil føle sig som i et eventyr foran Nasrid-paladserne og Generalife-haverne.

Du tror måske, at denne skønhed lukker sine døre om natten, men du tager fejl. Alhambra har i nogen tid nu været åbent om natten for dem, der ønsker at reservere deres plads og nyde et anderledes besøg.

Jeg kan forsikre dig for, at efter at have set det mange gange om dagen, hvor vi har besøgt Patio de los Leones, de oplyste Nasrid-paladser og haverne, er det et helt andet sted om natten.

At være der uden dagens travlhed og uden menneskemængder og se kolonnerne kaste deres trætte skygger over nattens ro er en helt unik oplevelse, som man ikke må gå glip af.

Åbningstider

Aftenkøreplanen for besøg i Alhambra er:

  • Fra april til 14. oktober: fra kl. 22.00 til 23.30.
  • Fra 15. oktober til 31. marts: fra kl. 20.00 til 21.30.

Bestil din guidede rundvisning på Alhambra

2. Gå på tapas i den gamle bydel og El Realejo

Tapas i Granada| ©Vero Gallardo
Tapas i Granada| ©Vero Gallardo

Et andet must i Granada's natteliv er uden tvivl at gå ud og spise tapas. For dem af jer, der ikke ved det, er det næsten et must at gå ud og spise tapas i Granada. Du sætter dig på en af terrasserne og bestiller en drink, og til den får du en tapa (ja, helt gratis!).

Der er mange forskellige områder, hvor man kan nyde denne tradition, og selvfølgelig også mange barer. På nogle kan du selv vælge tapa, på andre kan du ikke, men jeg forsikrer dig, at hvis du ved, hvor du skal gå hen, er der ikke en eneste, du ikke kan lide.

Inærheden af den gamle bydel, omkring katedralen, er der flere tapasbarer, men den mest berømte for sine XXL-tapas er uden tvivl La Bella y La Bestia (Skønheden og Udyret). Stedet er ret lille, men hyggeligt. Jeg anbefaler, at du ikke går for sent, ellers kan du ikke finde et bord.

I dette område ligger også Bar Los Diamantes, som er ideel, hvis du kan lide stegt fisk og andre delikatesser fra havet. Her er alt, absolut alt, lækkert.

Ligerundt om hjørnet fra La Capilla Real og La Madraza, som har haft åbent siden begyndelsen af sidste århundrede (siden 1917 for at være mere præcis), ligger baren og restauranten Los Manueles, som også er et must på vores tapasaften i Granada. Det er meget almindeligt, at i takt med at du bestiller drikkevarer (og efterlader dine gode euro, selvfølgelig), vokser tapasens betydning og størrelse også.

Et andet kvarter, hvor man kan nyde denne charmerende skik, er El Realejo. Det gamle jødiske kvarter i Granada, og her kan du nyde nogle af de lækreste og rigelige tapas sammen med din caña, øl, eller hvad du nu kan lide at drikke.

Barer som La Esquinita er berømte for deres stegte rejer og andre delikatesser. Ved siden af Campo del Príncipe finder du et stort antal steder med terrasser, hvor du kan hygge dig.

Hvis gastronomisk turisme er noget for dig, anbefaler jeg dig at tage på rundtur til de bedste tapasbarer i Granada og overlade dig til en guide, der er specialiseret i emnet, og som vil tage dig med til de steder, du ikke må gå glip af for noget i verden.

Bestil din guidede rundvisning på Alhambra

3. Nyd en spadseretur gennem det traditionelle Albaicín-kvarter

Albaicín om natten| ©José Ruiz
Albaicín om natten| ©José Ruiz

Et af de smukkeste kvarterer i Granada og det ældste. Hør ikke på dem, der siger, at det er usikkert om natten, jeg kan forsikre dig om, at du kan gå til sent om aftenen uden fare, og du vil møde mange flere mennesker, der også nyder natten.

Albaicín har ry for at være et boheme- og kunstnerisk kvarter. Det er et eventyr i sig selv at slentre gennem de små gader, der er oplyst af det gullige lys, og at genopdage de steder, man har set i løbet af dagen.

Et af must-go'erne på denne natlige tur gennem Albaicín er at se Alhambra og Generalife belyst oppefra, samt en stor del af Sierra Nevada fra Mirador de San Nicolás. Det er også vigtigt at gå langs Calderería Vieja, bedre kendt som La calle de las teterías.

Du vil se, at Albaicín har meget at byde på om natten, men det bedste er selve turen, hvor du kan se den anden side af byen. Et besøg i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne er en af de ting, vi ikke må gå glip af under vores besøg i Granada.

Book din tur i Granada

4. Hør og se et flamenco-show i zambras i Sacromonte eller i El Albaicín

Flamenco-show| ©Snuffy
Flamenco-show| ©Snuffy

Atsige Granada er at sige flamenco. Denne verdensberømte musikstil stammer fra denne by, nærmere bestemt fra grotterne i Sacromonte-kvarteret, hvor sigøjnerne boede i århundreder.

Som følge af denne profane blanding af muslimer, sigøjnere og kristne opstod dette meget spanske udtryk, som senere blev populariseret af kunstnere som Paco de Lucía, Tomatito, Camarón de la Isla og mange andre.

Du vil se, at det er én ting at besøge Sacromonte-kvarteret om dagen, og noget helt andet at besøge det om natten. Hvis du vil opleve et ægte flamenco-show i den vugge, hvor det blev født, skal du tage til en af de mest berømte huler, hvor flammen tændes hver aften, glassene fyldes og stemningen bliver mere og mere intens.

Nogle af dem er Cueva de la Rocío, Los Jardines de Zoraya og Cueva de María la Canastera.

Som du kan se, er flamenco i luften, og det er ikke usædvanligt at støde på flamencosangere eller -dansere på gaden.

Både i dette kvarter og i El Albaicín kan du nyde nogle af Spaniens bedste shows. Guitarer, klap i hænderne, klap med fødderne og sigøjner-sang - det er umuligt ikke at blive rørt af et flamenco-show, for det er ikke bare endnu en musikstil, det bringer hele et folks lidelser med sig.

Med en sådan blanding af skønhed, delikatesse og intensitet er det ikke usædvanligt at komme væk med tårer i øjnene. En oplevelse, du ikke må gå glip af om aftenen i Granada.

Book din billet til et flamenco-show i Granada

5. Oplev Granadas natteliv på et diskotek eller en pub

På Mae West| ©ilicitano
På Mae West| ©ilicitano

Granadas natteliv handler ikke kun om flamenco og tapas, da der er et stort udvalg af diskoteker og pubber med levende musik, hvis du vil danse til daggry. Granada er en by fuld af studerende, og mange Erasmus-studerende kommer her hvert år for at studere, så du vil aldrig mangle steder, hvor du kan have det sjovt.

En af de mest fantastiske klubber i Granada er Mae West. Med tre lokaler og to etager med meget forskellig musik og stilarter ligger denne klub i centrum af byen og er et af de must-visits i nattelivet i Granada, hvor du altid kan finde gode dj's, der spiller live.

En anden natklub med en god atmosfære, selv om den ligger lidt langt fra centrum, er Forum Plaza. Dette sted, der ligger ved siden af Granadas fantastiske videnskabspark, er et af de mest sofistikerede og elegante i Granada, med optrædener af kendte DJ's og temaaftener. Du må simpelthen ikke gå glip af det, hvis du kan lide at danse og tilbringe en intens aften med ren dans.

Der er også mange barer med live musikshows, hvor du kan danse og mingle med de lokale. Nogle af dem er Lemon Rock Granada, La Tertulia eller, for jazzelskere, Bohemia Jazz Café.

6. Slap af i et autentisk arabisk bad fra det 15. århundrede

Arabisk bad i Granada| ©James C
Arabisk bad i Granada| ©James C

Hvis du ønsker at opleve en anderledes afslapning, så besøg det bedste hammam i Granada. Uanset hvor mange kurbade og afslapningssteder du har kendt, kan jeg forsikre dig om, at intet kan sammenlignes med disse arabiske bade.

Selv om disse bade også kan nydes om dagen, kan du om aftenen vaske trætheden fra en hel dags vandreture i Granada væk. Det er det, jeg kalder en ideel plan.

I 1998 blev de genåbnet efter ikke mindre end 5 århundreder af lukning! Her kan du få en oplevelse gennem vandet med bade med forskellige temperaturer, massage og andre fantastiske aktiviteter.

Du kan være sikker på, at du vil takke mig, for denne hammam, der ligger kun få meter fra Alhambra, er helt utrolig. Mellem massagen og badene kan du også få serveret en lækker te, der hjælper dig med at slappe af både inde og ude.

Hvis du aldrig har prøvet et arabisk bad, så lad mig fortælle dig, at du går glip af noget. Lad dig omslutte af aromaerne fra de hundredvis af essenser og olier, mens massagen og den beroligende lyd af vandet gør deres arbejde, så du kan komme i kontakt med dit indre jeg.

Praktiske oplysninger

  • Åbningstider: Disse afslapningssessioner er ikke tilgængelige om aftenen hver dag, men kun fredag og lørdag fra kl. 23.30 til 1.15 om natten.
  • Adresse: Calle Sta. Ana, 16

Book dine billetter til Hammam Al Andalus

7. Nyd de kulturelle tilbud, biograf og teater

Inde i Isabel la Católica-teatret| ©PhotoLanda
Inde i Isabel la Católica-teatret| ©PhotoLanda

Hvis du foretrækker teater eller koncerter, har Granada også en aften til det. Med et stort antal spillesteder i byens centrum og den gamle bydel kan du se prisbelønnede, uafhængige teaterstykker, koncerter og internationale musicals.

Teatre som Alhambra eller Isabel la Católica-teatret fornyer deres plakater hver måned, så du kan nyde forskellige shows.

Byen har altid en stor tilstrømning af kendte kunstnere, så jeg råder dig til at prøve at købe dine billetter på forhånd.

8. Nyd en drink med 360 graders udsigt på B-heaven rooftop

På B-heimens tagterrasse| ©Claudia F
På B-heimens tagterrasse| ©Claudia F

Hvis du vil nyde de bedste signaturdrinks, med den afslappede atmosfære fra Granadas natteliv og med en af de bedste udsigter over hele byen, skal du tage til gaden Acera del Darro 62 og gå op på den mest fantastiske tagterrasse i byen.

B-Heaven, som ligger på taget af Hotel Barceló Carmen Granada, er et absolut must på dit natlige besøg i Granada. Med live musikshows, gourmet-snacks og udsigt over det oplyste Alhambra får denne tagterrasse alle roserne.

Alene udsigten over byen er det hele værd, men når man dertil lægger den fantastiske service og den gode atmosfære, er der ikke meget andet at tænke på.

For at slutte dagen af i luksus er B-Heaven Granada ikke bare en bar, men en oplevelse i sig selv. Tag dit bedste på, for det er her, din aften begynder.

9. Tag på en utraditionel rundtur i Granada om natten

På vandretur i Granada| ©Juanjo Alonso Garcia
På vandretur i Granada| ©Juanjo Alonso Garcia

Ud over de gratis besøg, du kan tage rundt i byen, kan du også bestille en natlig rundvisning i Granada. Disse ture er ret atypiske og meget sjove, da guiderne normalt gør en særlig indsats for at gøre turen original på alle måder.

Hvis du ønsker at opleve en natlig eventyrtur i Granada og krydse byen med kort og fakler på panden og opdage denne smukke bys hemmeligheder, så tøv ikke, du vil lære dens anden side at kende, og du vil ikke holde op med at have det sjovt med de mest ekstravagante guider i Andalusien. 100% anbefales.

Bestil en natlig oplevelsestur i Granada

10. Dramatiseret besøg om natten på San José-kirkegården i Granada

San José-kirkegården| ©PhotoLanda
San José-kirkegården| ©PhotoLanda

Jeg har ladet denne tur stå til sidst, da det er den mest nysgerrige. På denne guidede rundvisning i Granadas nekropol vil du møde nogle af de vigtigste personligheder fra Granadas historie, som vil tage dig med til utrolige steder fulde af historie, såsom Alixares' have, mens du lærer lidt om byen og dens fortid.

San José-kirkegården i Granada er en af de ældste kirkegårde i landet, så der er masser af historier at fortælle. Med skuespillernes optrædener og guidernes kommentarer vil du lære dette unikke sted at kende og få lidt mere at vide om regionens historie.

Jeg ved godt, hvad du sikkert tænker: "Det er ikke noget for mig". Det er sandt, at man normalt ikke besøger en kirkegård om natten, men jeg kan forsikre dig for, at dette dramatiserede besøg på San José-kirkegården i Granada er alt andet end dystert.

Takket være skuespillernes og skuespillernes optrædener vil du opdage stedets stærke tiltrækningskraft og blive overrasket over, hvor mange hemmeligheder det kan rumme. Hvis du spørger mig, er det en udflugt, der varmt kan anbefales.