10 ting at lave i Granada om natten

Granada ligger i den sydlige del af Den Iberiske Halvø og skinner med sit eget lys. Det er ikke uden grund, at det er en af de foretrukne destinationer for mange rejsende. Jeg inviterer dig til at opdage byen, når solen går ned. Er du klar?

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minutters læst

10 ting at lave i Granada om natten

Udsigt over Granada | ©Javier Morales

Granada er et virkelig magisk sted, byen har en ubestridelig charme, både om dagen og om natten, og hvis du ikke tror mig, så tag med mig på en tur til tapasbarerne, et meget anderledes og intimt Alhambra, flamencodanserne og de mest maleriske kvarterer, jeg forsikrer dig om, at du ikke vil fortryde det. Jeg forsikrer dig om, at du ikke vil fortryde det.

I denne artikel vil du lære om Granadas natteliv, de bedste steder, hvor du kan nyde denne anden by, der er så forskellig fra dagtimerne. Granada sover aldrig, og du vil opdage, at den har noget for enhver smag.

1. Besøg Alhambra om natten

Alhambra om natten| ©wingpix
Alhambra om natten| ©wingpix

Hvis du har været i Granada før, kan du opleve majestæten i byens mest karakteristiske monument. Som du kan forestille dig, er det et must at planlægge en guidet tur til Alhambra. Dette bymonument er et af de vidundere, mennesket har skabt. Det blev bygget på stedet for en andalusisk paladsby, og dets arkitektur, springvand og haver holder aldrig op med at forbløffe. Det er et af de mest besøgte monumenter i Spanien og uden tvivl et af de smukkeste.

Men du tror sikkert, at denne skønhed lukker sine døre om natten, men der tager du fejl. I et stykke tid har Alhambra været åbent om natten for dem, der ønsker at reservere deres plads og nyde et anderledes besøg. Men sørg for at booke dit natlige besøg i Al hambra i forvejen, for det er byens største attraktion, og der bliver hurtigt udsolgt.

Jeg kan forsikre dig om, at efter at have set det mange gange om dagen, gået gennem Patio de los Leones, de oplyste Nasrid-paladser og haverne, er det et helt andet sted om natten. At være der uden dagens stress og jag og uden menneskemængderne og se søjlerne kaste deres trætte skygger på nattens ro er en helt unik oplevelse, som man ikke må gå glip af.

Åbningstider

Åbningstiderne for natlige besøg i Alhambra er:

  • Fra april til 14. oktober: 22:00 til 23:30.
  • Fra 15. oktober til 31. marts: fra kl. 20.00 til 21.30.

Book din guidede nattur i Alhambra

2. Nyd en gåtur gennem det traditionelle kvarter El Albaicín

Albaicín ved nattetide| ©José Ruiz
Albaicín ved nattetide| ©José Ruiz

Et af de smukkeste kvarterer i Granada, det ældste og faktisk et must at se og opleve i Granada. Lyt ikke til dem, der siger, at det er usikkert om natten, jeg kan forsikre dig om, at du kan gå til sent om aftenen uden fare, og du vil møde mange flere mennesker, der også nyder natten. Albaicín har ry for at være et bohemeagtigt og kunstnerisk kvarter. Det er et eventyr i sig selv at slentre gennem de små gader, der er oplyst af det gullige lys, og genopdage de steder, man har set i løbet af dagen.

Et must på denne natvandring gennem Albaicín er at se Alhambra og Generalife oplyst fra oven, samt en stor del af Sierra Nevada fra Mirador de San Nicolás. Det er også vigtigt at gå langs Calderería Vieja, bedre kendt som La calle de las teterías.

Du vil opdage, at Albaicín har meget at byde på om natten, selvom det bedste er selve gåturen for at se den anden side af byen. At besøge Albaicín- og Sacromonte-kvartererne er en af de ting, du ikke må gå glip af på dit besøg i Granada.

Book en rundtur i El Albaicín

3. Oplev et flamenco-show

Flamenco-show| ©Snuffy
Flamenco-show| ©Snuffy

At sige Granada er at sige flamenco. Denne verdensberømte musikstil stammer fra denne by, nærmere bestemt fra grotterne i Sacromonte-kvarteret, hvor sigøjnerne boede i århundreder. Som et resultat af denne profane blanding af muslimer, sigøjnere og kristne opstod dette meget spanske udtryk, som senere blev populariseret af kunstnere som Paco de Lucía, Tomatito, Camarón de la Isla og mange andre.

Hvis du vil se et ægte flamenco-show, er Granada byen for dig. Hver aften tændes flammen, glassene fyldes, og atmosfæren bliver mere og mere intens. Jardines de Zoraya eller Tablado de la Alborea er to fremragende muligheder, og selvfølgelig også en af byens typiske grotter. I både Sacromonte- og Albaicín-kvarteret kan du opleve nogle af de bedste shows i Spanien.

Som du vil se, er der flamenco i luften, og det er ikke usædvanligt at finde cantaores eller bailaores (flamencosangere og -dansere) på gaden. Guitarer, håndklap, fodtrin og sigøjnersang - det er umuligt ikke at blive rørt af et flamenco-show, for det er ikke bare en anden musikstil, det bringer alle et folks lidelser med sig.

De bedste muligheder for at nyde flamenco i Granada

Book billetter til et flamenco-show

4. Slap af i et autentisk maurisk badehus fra det 15. århundrede

Arabisk bad i Granada| ©James C
Arabisk bad i Granada| ©James C

Hvis du vil have en anderledes afslappende oplevelse, skal du besøge den bedste hamam i Granada. Uanset hvor mange kurbade og afslapningscentre du har besøgt, kan jeg forsikre dig om, at ingen af dem kan sammenlignes med disse arabiske bade.

Selvom disse bade også kan nydes om dagen, vil du om aftenen kunne vaske trætheden væk efter en hel dags vandring rundt i Granada. Det er, hvad jeg kalder en ideel plan. I 1998 blev de genåbnet efter at have været lukket i ikke mindre end fem århundreder! Her kan du nyde en oplevelse gennem vand, med bade i forskellige temperaturer, massage og andre utrolige aktiviteter.

Du kan være sikker på, at du vil takke mig, for dette hammam, der ligger kun få meter fra Alhambra, er noget ud over det sædvanlige. Mellem massagen og badene kan du også få serveret en lækker te, der hjælper dig med at slappe af både indeni og udenpå.

Praktiske oplysninger

  • Åbningstider:Aftenåbningstiderne for disse afslappende sessioner er ikke tilgængelige hver dag, kun på fredage og lørdage fra kl. 23.30 til 01.15.
  • Adresse: Calle Sta. Ana, 16

Book et arabisk bad i en hammam

5. Spis tapas i den gamle bydel og El Realejo

Tapas i Granada| ©Vero Gallardo
Tapas i Granada| ©Vero Gallardo

Et andet must i Granadas natteliv er uden tvivl at gå ud og spise tapas. For dem af jer, der ikke ved det, er det næsten et must at gå ud og spise tapas i Granada. Man sætter sig på en af terrasserne og bestiller en drink, og til den får man en tapa (ja, helt gratis!).

Der er mange forskellige områder, hvor man kan nyde denne tradition, og selvfølgelig også mange barer. I nogle kan du vælge tapa, i andre kan du ikke, men jeg kan forsikre dig om, at hvis du ved, hvor du skal gå hen, vil der ikke være en eneste, du ikke kan lide.

  • La Bella y La Bestia: Det er berømt for sine XXL-tapas. Stedet er ret lille, men hyggeligt. Jeg anbefaler, at du ikke kommer for sent, for så kan du ikke finde et bord.
  • Bar Los Diamantes: Ideel, hvis du kan lide stegt fisk og andre skaldyrsdelikatesser. Her er alt, absolut alt, lækkert.
  • Bar og restaurant Los Manueles: Lige rundt om hjørnet fra La Capilla Real og La Madraza og åben siden begyndelsen af forrige århundrede (siden 1917 for at være mere præcis), er dette et andet must på vores tapasaften i Granada. Det er meget almindeligt, at efterhånden som man bestiller drinks (og efterlader sine gode euro, selvfølgelig), vokser tapasens betydning og størrelse også.
  • La Esquinita: berømt for sine stegte rejer og andre delikatesser.

Hvis du er til gastronomisk turisme, anbefaler jeg, at du tager en tur til de bedste tapasbarer i Granada, og at du lader en guide med speciale i emnet tage dig med til de steder, som du for alt i verden ikke må gå glip af.

6. Oplev Granadas natteliv på en natklub eller pub

På Mae West| ©ilicitano
På Mae West| ©ilicitano

Granadas natteliv handler ikke kun om flamenco og tapas, for der er en bred vifte af diskoteker og pubber med livemusik, hvis du vil danse til den lyse morgen. Granada er en by fuld af studerende, og der kommer mange Erasmus-studerende hertil hvert år, så du kommer aldrig til at mangle steder at have det sjovt.

De mest fantastiske natklubber i Granada er:

  • Mae West: Med tre lokaler og to etager med meget forskellig musik og stil ligger denne klub i centrum af byen og er et must i Granadas natteliv, hvor du altid kan finde gode dj's, der spiller live.
  • Forum Plaza: Endnu et diskotek med en fantastisk atmosfære, selv om det ligger lidt langt fra centrum. Det ligger ved siden af den utrolige Parque de las Ciencias de Granada og er et af de mest sofistikerede og elegante i Granada med koncerter af kendte DJ's og temaaftener. Du må simpelthen ikke gå glip af det, hvis du kan lide at danse og tilbringe en intens nat med ren dans.

Der er også mange barer med livemusikshows, hvor man kan danse og mingle med de lokale. Nogle af dem er Lemon Rock Granada, La Tertulia eller, for jazzelskere, Bohemia Jazz Café.

7. Nyd de kulturelle tilbud, biografen og teatret

Inde i Isabel la Católica Teatret| ©PhotoLanda
Inde i Isabel la Católica Teatret| ©PhotoLanda

Hvis du er en af dem, der foretrækker teater eller koncerter, har Granada også en aften til det. Med et stort antal teatre i byens centrum og gamle bydel kan du se prisvindende, uafhængige skuespil, koncerter og internationale musicals.

Teatre som Alhambra eller Isabel la Católica-teatret fornyer deres plakater hver måned, så du kan nyde forskellige shows.

Byen har altid en stor tilstrømning af kendte kunstnere, så jeg råder dig til at prøve at købe dine billetter i forvejen.

8. Nyd drinks med 360 graders udsigt på B-heavens tagterrasse

På B-heavens tagterrasse| ©Claudia F
På B-heavens tagterrasse| ©Claudia F

Hvis du vil nyde de bedste signaturdrinks med hele den afslappede atmosfære fra Granadas natteliv og samtidig have en af de bedste udsigter over hele byen, skal du tage til gaden 62 Acera del Darro og gå op på byens mest utrolige tagterrasse.

B-Heaven, som ligger på taget af Hotel Barceló Carmen Granada, er absolut et must, når man besøger Granada om aftenen. Med livemusikshows, gourmetsnacks og udsigt til det oplyste Alhambra tager denne tagterrasse alle roserne. Alene udsigten over byen er det værd, men læg dertil den utrolige service og atmosfære, og der er ikke meget andet at tænke på.

For at afslutte dagen i luksus er B-Heaven Granada ikke bare en bar, det er en oplevelse i sig selv. Tag dit bedste tøj på, for det er her, din nat begynder.

9. Tag på en utraditionel rundtur i Granada om natten

Spadseretur rundt i Granada| ©Juanjo Alonso García
Spadseretur rundt i Granada| ©Juanjo Alonso García

Ud over de gratis ture, du kan tage rundt i byen, kan du også booke en nattur i Granada. Disse ture er ret atypiske og meget sjove, da guiderne normalt gør en særlig indsats for at gøre turen original på alle måder.

Hvis du vil opleve et natligt tur-eventyr i Granada og krydse byen med kort og fakler på panden og opdage hemmelighederne i denne smukke by, så tøv ikke, du vil kende dens anden side, og du vil ikke stoppe med at have det sjovt med de mest ekstravagante guider i Andalusien. 100% anbefalet.

10. Dramatiseret natligt besøg på San José-kirkegården i Granada.

San José-kirkegården| ©PhotoLanda
San José-kirkegården| ©PhotoLanda

Jeg har gemt denne tur til sidst, da det er den mest kuriøse. På denne guidede tur til Granadas nekropolis møder du nogle af de vigtigste personligheder i Granadas historie, som tager dig med til utrolige steder fulde af historie som Alixares-haven, mens du lærer lidt om byen og dens fortid.

San José-kirkegården i Granada er en af de ældste kirkegårde i hele landet, så den har masser af historier at fortælle. Jeg ved, hvad du sikkert tænker: "Det her er ikke noget for mig". At besøge en kirkegård er ikke noget, man normalt gør om natten, det er sandt, men jeg kan forsikre dig om, at dette dramatiserede besøg på San José-kirkegården i Granada ikke har noget dystert over sig, tværtimod.

Takket være skuespillernes præstationer vil du opdage stedets stærke tiltrækningskraft, og du vil blive overrasket over, hvor mange hemmeligheder det kan rumme. Hvis du spørger mig, er dette en stærkt anbefalet udflugt.