Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Tapas-ture i Granada

Er du klar til at opleve de bedste tapas i Granada? Her fortæller jeg dig i detaljer om de mest relevante aspekter i forbindelse med denne aktivitet og alt, hvad du har brug for at vide om de tilgængelige alternativer.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Bedste Tapas-ture i Granada

Dækker | ©Annabelle Orozco

Granada er en fantastisk by med hundredvis af aktiviteter og steder at se og nyde; blandt de sjoveste, mest interessante og lækre er en tapas-tur for at nyde Spaniens kulinariske specialitet.

Men... I dag vil jeg fortælle dig i detaljer om de forskellige typer af ture, du kan finde i byen, så du kan vælge den mest passende oplevelse for dig baseret på vigtige faktorer som dit budget, den type oplevelse, du ønsker at få, og om du ønsker at kombinere turen med andre aktiviteter.

1. Rundvisning i Granada på en traditionel tapasbar.

Tapas i Granada| ©Vero Gallardo
Tapas i Granada| ©Vero Gallardo

En tur på tapasbarer i Granada er en typisk Granada-oplevelse, som enhver rejsende altid bør gøre, når han besøger byen.

Denne type oplevelse finder sted både til frokost og aftensmad, så det er nemt at inkludere den i korte ture i byen, f.eks. 2 dage i Granada eller endnu mindre.

Hvad omfatter disse ture?

Med hensyn til tapas-smagning og barturen, der er inkluderet i oplevelsen, skal du være opmærksom på, at dette kan ændre sig lidt afhængigt af det selskab, du hyrer. Generelt kan du forvente at besøge 2-3 forskellige barer og prøve mindst 2 forskellige tapas med en drink inkluderet i hver af dem.

Den største værdi af denne type oplevelse er dog uden tvivl, at man får følgeskab af en lokal madguide, som tager gruppen af rejsende med til nogle af de lokale tapasbarer, som ikke altid er de mest turistede barer.

Guiden vil være til stede for at vejlede og ledsage gruppen og stille sin viden til rådighed og give personlige anbefalinger baseret på din smag eller dit ønske om at eksperimentere. Hvis du har fødevareallergier eller restriktioner, er det tilrådeligt at give det selskab, du vælger til din tur, besked på forhånd.

De fleste guider i Granada taler flydende flere sprog, men engelsk og spansk er de mest udbredte. Det er en oplevelse, som rejsende, der besøger byen, sætter stor pris på, så jeg anbefaler, at du booker på forhånd, hvis du besøger byen i højsæsonen, f.eks. i foråret eller sommeren i Granada.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne type oplevelse kan fås fra ca. 55 € pr. rejsende.
 • Turens varighed: Du skal reservere mellem 2 og 3 timer til at gennemføre turen.
 • Anbefales hvis... Du er på udkig efter den grundlæggende Granada tapas tur oplevelse og ønsker at nyde den lokale mad uden at bruge for mange penge på din tur; også ideel hvis du ønsker at møde nye mennesker på din tur og dele en fornøjelig oplevelse.

Book din tapas-tur i Granada

2. Privat tapas-tur i Granada uden smagsmenu.

Tapas Mangfoldighed| ©M Huy
Tapas Mangfoldighed| ©M Huy

Den private rundvisning uden smagsmenu er interessant for dem, der ønsker at gå i deres eget tempo og/eller besøge Granada som familie. Ikke alene kan I tage jer tid til at nyde visse oplevelser, men I kan også tilpasse de enkelte medlemmers kostkrav til deres særlige behov eller smag.

Hvad omfatter disse ture?

Normalt henter en lokal guide dig fra dit hotel i byens centrum for at tage dig med på en rundvisning og smage på nogle af de bedste lokale tapas. Oplevelsen er blevet vurderet som en af de bedste udflugter i Granada.

Bemærk venligst, at frokost ikke er inkluderet, og at det er op til den enkelte deltager at betale for den; men for den pris, du betaler, kan du slutte dig til flere personer i private grupper på højst 6-8 deltagere, afhængigt af hvilket selskab du hyrer.

Generelt tilbydes denne type oplevelse på forskellige tidspunkter: midt på dagen til frokost (omkring kl. 13.00) eller ved solnedgang (omkring kl. 20.00).

Både tidspunktet for oplevelsen og formatet gør det til et godt alternativ, hvis du skal til Granada med børn, da det ikke er det værd at betale for en individuel kvote af drikkevarer og mad for de unge medlemmer af familien.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Tilgængelig fra 80 €, prisen er for den ledsagende guides honorar uden mad.
 • Turens varighed: Den traditionelle tapasoplevelse tager normalt ca. 3 timer.
 • Anbefales hvis... Du tager til byen i en gruppe af venner og familie; den medfølgende guide er en ekstra værdi, som vil gøre barcrawl-oplevelsen meget sjovere og mere interessant.

3. Privat tapas-tur i Granada med smagsmenu.

Tapas og vin| ©rob thompson
Tapas og vin| ©rob thompson

En oplevelse, der er designet til at nyde en rundvisning på nogle af de bedste tapasbarer i en mere intim og hyggelig atmosfære. Det giver den fordel, at du kan foretage turen i dit eget tempo og gøre stop på de steder, du finder interessante, i selskab med en erfaren guide.

Hvad omfatter disse ture?

Selv om nogle af detaljerne i forbindelse med denne type oplevelse varierer afhængigt af det selskab, du hyrer til udflugten, starter en privat smagsprøve i Granada altid med, at den rejsende og eventuelle ledsagere bliver hentet direkte fra deres hotel.

I modsætning til den traditionelle byrundtur er dette en tur, der kan tilpasses, og hvor du kan koordinere med din guide, hvis du ønsker at se et bestemt sted. Du kan også bare lade dig gå i gang, da arrangørerne altid har et program, der er designet til at underholde de besøgende.

Disse ture finder normalt sted i skumringen, hvilket gør dem til en af de bedste ting at lave i Granada om aftenen. Din ekspertguide vil føre dig forbi nogle berømte lokale monumenter, og du får en smagsprøve på Granadas natteliv ved at besøge byens bedste tapasbarer.

Tapas-smagningsmenuen kan indeholde færre eller flere retter afhængigt af den pris, du betaler, men grundpakkerne omfatter 3 tapas og 3 drikkevarer i 3 forskellige barer. Hvis du har kostrestriktioner, bedes du give arrangøren besked på forhånd, så de kan arrangere en tur, der tager højde for dette scenario.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Prisen kan variere meget afhængigt af antallet af smagsprøver; prisintervallet ligger på mellem 100 og 200 € ca.
 • Udflugtens varighed: Du skal reservere mindst 3 timer til at gennemføre denne oplevelse.
 • Anbefales hvis... Du kan lide at gå dine egne veje og designe skræddersyede oplevelser; med denne type tur kan du sammen med din guide planlægge at besøge forskellige steder, der måske ligger uden for de slagne turistspor.

Book din tapas-tur i Granada

4. Tapas-tur med Albaicín-tur

Rundvisning i Albaicín| ©joquerollo
Rundvisning i Albaicín| ©joquerollo

Denne tur er en af de bedste oplevelser, du kan få på en tur til Granada, idet den kombinerer en rundvisning i Granadas arabiske kvarter, Albaicín, med en gastronomisk oplevelse af den bedste lokale mad.

Hvad omfatter disse ture?

Turen gennemføres med en lille gruppe af rejsende, da antallet af deltagere kan variere mellem 3 og 10 personer, afhængigt af det selskab, der arrangerer udflugten, og antallet af interesserede personer.

De finder normalt sted sidst på dagen for at nyde de sidste solstråler på strategiske steder i byen, f.eks. Mirador de San Nícolas, et af de bedste steder at nyde udsigten over Alhambra i Granada.

Nogle ture omfatter også stop for at beundre nogle af de lokale arkitektoniske perler, såsom Granada-katedralen og det kongelige kapel. Jeg anbefaler, at du læser de forskellige rejseplaner grundigt igennem for at se, hvilken der passer bedst til dine forventninger.

Denne type oplevelse omfatter som regel en smagsmenu. Selv om dette kan variere fra rejsearrangør til rejsearrangør, omfatter de fleste af dem besøg på mellem 2 og 3 barer på hver tur, så man kan nyde i alt 3 til 4 tapas med drikkevarer pr. rejsende.

Husk, at jo flere smagsprøver, jo dyrere er oplevelsen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne type oplevelse koster i gennemsnit mellem 90 og 115 € pr. person.
 • Turens varighed: Afhængigt af hvilket firma du hyrer, skal du bestille mellem 2 og 4 timer til turen.
 • Anbefales hvis... du ønsker at kombinere to af Granadas bedste oplevelser i én tur; den er især interessant, hvis du besøger byen kortvarigt, f.eks. en dag i Granada, og ønsker at få mest muligt ud af din tid til at udforske byen.

5. Tapas-tur og flamenco-show i Granada

Flamenco-show| ©Snuffy
Flamenco-show| ©Snuffy

I byen Alhambra finder du kombinerede ture, hvor du kan nyde to ikoniske underholdningstilbud: et traditionelt flamenco-show og en smagning af spanske tapas.

Intet besøg i Sydspanien er komplet uden et flamenco-show, der er inkluderet i rejseplanen. Selv om det er sandt, at flamenco-showene i Sevilla er blandt de mest varierede i hele landet, kan Granada virkelig overraske dig!

Hvad omfatter disse udflugter?

Denne type oplevelse finder normalt sted sidst på dagen og starter omkring kl. 18. Eventyret finder sted i små grupper på mellem 3 og 10 rejsende. For at starte turen skal du møde din guide og resten af de rejsende på et mødested i centrum af Granada på et bestemt tidspunkt.

Guiden, der er ekspert i lokal gastronomi og historie, vil føre deltagerne gennem forskellige barer for at nyde en smagsmenu, der kan indeholde mellem 3 og 6 tapas, med 3 og 4 drikkevarer til hver rejsende. En mere omfattende smagningsmenu er generelt dyrere.

Både tapas og drikkevarer er der et udvalg at vælge imellem, og du kan altid bede din guide om personlige anbefalinger. Nogle af oplevelserne omfatter en ekstra dessert.

Flamenco-showet i Granada inkluderer billetter til at se de bedste lokale kunstneres optræden, og optrædenen kan være før eller efter smagningen, afhængigt af hvilket selskab du vælger til denne oplevelse.

nyttige oplysninger

 • Pris: Du skal regne med at betale mellem 90 og 120 € pr. rejsende, men unge under 17 år kan generelt få en reduceret pris.
 • Turens varighed: Afhængigt af det selskab, du hyrer, skal du regne med 4-5 timer til denne type tur.
 • Anbefales hvis... Du vil have en aften med typisk Grenadisk sjov og opleve det bedste, byen har at byde på i et og samme eventyr; vandre rundt i gaderne, smage på den lækre mad og nyde det lokale talent i én og samme oplevelse.

Book dit flamenco-show i Granada

6. Tapas- og cocktailworkshop i Granada

Cocktails til tapas| ©Leonel Rojas
Cocktails til tapas| ©Leonel Rojas

Selv om det er en mindre turistmæssig oplevelse, kan du i byen Granada deltage i workshops, hvor du kan lære alle hemmelighederne bag tilberedningen af de traditionelle spanske tapas.

Meget værdsat af rejsende, der elsker gastronomisk turisme og ønsker at tage en lille smule af Granada med sig i deres hjerter.

Hvad omfatter disse udflugter?

Selv om detaljerne kan variere en smule afhængigt af den vært, der tilbyder oplevelsen, foregår denne type udflugt normalt i en lille gruppe på mellem 2 og 20 deltagere.

Gruppen deltager i et privat madlavningskursus om den indviklede tilberedning af de mest berømte typiske tapas.

Programmet omfatter normalt tilberedning af den berømte andalusiske gazpacho, kroketter og selvfølgelig den spanske omelet. Nydelse af drinks, herunder cocktails og spansk vin, er også inkluderet i oplevelsen.

Aktiviteten finder normalt sted sidst på dagen og er en ideel oplevelse for at nyde den lokale kultur og det lokale køkken.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Ca. 90 € pr. deltager.
 • Udflugtens varighed: Du skal reservere 3-4 timer til workshoppen.
 • Anbefales hvis... Du ønsker at tage tapasoplevelsen til det næste niveau og lære af en ægte spanier, hvordan man tilbereder denne lækre snack. Oplevelsen er meget sjov! Og meget efterspurgt af turister, der besøger byen i flere dage, f.eks. 4 dage i Granada eller mere.

Hvorfor er det tilrådeligt at tage på en guidet tapas-tur i Granada?

Tapas i Granada| ©Ofer Deshe
Tapas i Granada| ©Ofer Deshe

En guidet tur er ganske enkelt den nemmeste og mest problemfri måde at lære byen at kende på og få en ny oplevelse, hvad enten den er gastronomisk eller af anden art.

Når du bestiller en tapas-tur, får du en lokal ekspertguide, hvis viden vil gøre din tur til Granada endnu mere uforglemmelig, og du får også mulighed for at få personlige råd om gode spisesteder eller interessante steder at besøge, der ligger uden for de slagne turistspor. Der er kun smukke minder at få ud af sådan en oplevelse, det kan jeg forsikre dig om!

Tapas-kulturen i Granada... Nyd den som de lokale!

Øl og tapas| ©Samuel Lavoie
Øl og tapas| ©Samuel Lavoie

Hvis du skal på tapasudflugt i Granada, er det godt at vide, at denne smukke by ikke kun er berømt for sin fantastiske arkitektur, men også for de traditionelle madsteder, der er generøse.

I Granadas tapasbarer er det almindelig praksis at tilbyde gæsterne en gratis tapa som tilbehør til deres drink. Som regel er den gratis ret en overraskelse for gæsten, og der tilbydes som regel typiske tapas fra Granada, som er enkle, men lige så lækre.

Denne generøsitet er gået fra at være en lokal tradition til at blive en kulturel og turistattraktion, som flere og flere rejsende slutter sig til hver dag, så hvis du rejser til byen med venner for at have det sjovt i et par dage, så tøv ikke et sekund!

Men på grund af retternes enkelhed er guidede ture stadig en god idé, som især anbefales til de mest krævende smagsløg.