10 ting du kan lave på Mallorca i august

August er den ideelle måned til at besøge De Baleariske Øer og udforske øen Mallorca, som tilbyder en bred vifte af oplevelser, så man kan nyde sommeren i fulde drag.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 ting du kan lave på Mallorca i august

Mallorca | ©Eugene Zhyvchik

Du har sikkert planlagt dette øjeblik hele året, og nu er det her endelig. Sommeren er her, og med den kommer lysten til at rejse, opdage nye steder, slappe af, opleve noget nyt... Kufferten er klar, og du er ivrig efter at komme af sted, men ved du, hvor du vil hen?

August er en af de varmeste måneder i Spanien, så når du skal vælge en plan for din sommerferie, er strand og natur noget af det første, du kommer til at tænke på. Så hvilket bedre sted at tilbringe sommeren end på en ø?

Mallorca kan tilbyde dig spektakulære strande, sport til lands og til vands, kulturelle aktiviteter, men der er også mange andre aktiviteter, du kan lave under dit besøg på denne paradisiske ø. Vil du gerne vide alle de muligheder, du har i august?

1. Vibrer med den prestigefyldte Sailing King's Cup of Mallorca

Kongens Cup i sejlsport på Mallorca| ©Nacho Campos
Kongens Cup i sejlsport på Mallorca| ©Nacho Campos

I begyndelsen af august afholdes et af de vigtigste sejlsportsmesterskaber i verden, Copa del Rey de Vela de Mallorca, normalt i den baleariske hovedstad. Mere end 100 nationale og internationale hold konkurrerer i denne prestigefyldte regatta i Mallorca-bugten i forskellige kategorier og med både af forskellige størrelser.

Med den såkaldte "embat" i baggrunden ankrer bådene op under perfekte forhold. Dette meteorologiske fænomen er intet mindre end den mallorcinske havbrise, som er ideel til sejlads på øen, og som uden tvivl letter denne årlige konkurrence, der udelukkende arrangeres af Real Club Naútico de Palma.

Opmuntret af denne unikke sejlads i verden, kan du tilmelde dig en af de mange bådture rundt på øen. Du har mulighed for at vælge mellem forskellige både, fra en katamaranudflugt til en af de mange bugter, til et sejlereventyr eller en bytur, der afslutter ruten med en bådtur.

Book en bådtur på Mallorca

2. Kom komfortabelt rundt i byen med en turistbus

Turistbus på Mallorca| ©Joe K
Turistbus på Mallorca| ©Joe K

På Mallorca i august er varmen en vigtig faktor, som næsten helt sikkert vil følge dig på hele din rejse. At gå gennem gaderne på en af turene rundt i byen er altid en god idé for at lære dens monumenter at kende, men det kan være lidt trættende med den høje luftfugtighed, der hersker i luften.

Derfor er det en god idé at rejse gennem gaderne med turistbussen. Der er flere ruter gennem byen, der varer halvanden time, og den mest interessante er den, der giver dig mulighed for at stige på og af så mange gange, du vil, ved de 18 stoppesteder.

Du kan benytte dig af disse åbne dobbeltdækkerbusser til at besøge de mest emblematiske steder på Mallorca, som f.eks:

 • Bellver-slottet
 • Mallorcas katedral
 • Plaza de España
 • Strandpromenaden
 • Tyrefægterarenaen på Mallorca

Book turistbussen til Mallorca

3. Oplev Rafa Nadals utrolige karriere

På Rafa Nadal-museet| ©Gary Lloyd-Rees
På Rafa Nadal-museet| ©Gary Lloyd-Rees

Endnu en turistattraktion på Mallorca er uden tvivl Rafa Nadal-museet, et ægte sportsmausoleum, hvor man ikke kun kan se den mallorcinske tennisspillers store præstationer, men også dyrke andre sportsgrene som cykling eller roning.

Hvis du rejser til Mallorca med børn, vil de elske denne plan. Flygt et par timer fra den kvælende varme i august, og hav det sjovt med dem i de mange interaktive rum. Du kan opleve indefra, hvordan det er at køre en Formel 1-bil eller spille tennis med virtual reality-brillerne.

Du vil også blive forbløffet over udstillingen af tennisketsjere, trofæer, sportsudstyr og andre genstande, ikke kun fra den store spanske tennisspiller, men også fra andre internationale sportslegender som Michael Jordan, Serena Williams og Pau Gasol. Gå ikke glip af det!

Jeg anbefaler, at du bestiller dine billetter på forhånd for at undgå de køer, der normalt dannes ved museets billetkontorer.

4. Benyt lejligheden til at slappe af i de smukke Drach-huler

Drach-grotterne i Porto Cristo| ©Norman G
Drach-grotterne i Porto Cristo| ©Norman G

Meget tæt på Rafa Nadals museum i Manacor finder du en af de naturlige juveler i det baleariske øhav. Jeg taler om de smukke Drach-grotter, der ligger i Porto Cristo, meget tæt på Manacor, og som er et must på din rejse til Mallorca.

Med en højde på 25 meter er den indvendige temperatur normalt 21ºC, hvilket vil glæde dem, der ønsker at søge ly for varmen for en stund i jordens dyb blandt stalaktitter og stalagmitter. På en times tur kan man også tage en bådtur og opleve Martelsøen, en af verdens største underjordiske søer.

Det er en af de bedste udflugter, man kan tage til udkanten af byen, hvis man er på Mallorca i mindst to eller tre dage. Derudover er der organiserede halvdagsture, som inkluderer adgang til grotterne, og som supplement tager de dig også med til den berømte Majorica perlefabrik i Manacor, hvor du kan se, hvordan de bliver lavet.

Book en halvdagstur til grotterne i Drach

5. Tag en pause og oplev en filmlignende solnedgang

Solnedgang på en mallorcinsk strand| ©Kamillo Kluth
Solnedgang på en mallorcinsk strand| ©Kamillo Kluth

Et af de mest afslappende øjeblikke på dagen er, når solen begynder at gå ned over horisonten for at gøre plads til natten. Sommersolnedgange er magiske, og derfor vil jeg anbefale de bedste steder på Mallorca, hvor du kan beundre solnedgangen.

Du må ikke gå glip af Formentor-fyrtårnet i Pollensa, som er bygget 188 meter over havets overflade. På vej op til fyrtårnet kan du ikke bare nyde bjerglandskabet, men også den vidunderlige udsigt over Middelhavet, når du når op til foden af fyrtårnet.

Fra Puig de Sant Salvador, som er en af øens toppe, har du mulighed for at beundre 360º udsigten over øen. Klatr op på toppen, og benyt lejligheden til at se solnedgangen fra alle vinkler.

Es Trenc-stranden er også et must ved solnedgang. Med sit lyse sand og krystalklare vand er det det perfekte sted at sidde i sandet og se himlen gradvist blive orange.

6. Kom væk fra menneskemængderne, og tag på turistrejse ind i øens indre

I Pollença| ©Stephen Poole
I Pollença| ©Stephen Poole

En ulempe ved august på stranddestinationer som Mallorca er menneskemængderne. August er feriemåneden par excellence for langt de fleste mennesker, hvilket betyder, at du vil blive konfronteret med overfyldte strande, køer på de mest besøgte steder og vanskeligheder med at se nogle monumenter eller sidde ved et bord i en bar for at spise. Ja, sådan er virkeligheden.

Det er derfor, jeg foreslår en uimodståelig plan. Mallorca har steder, hvor du kan fare vild og komme væk fra det hele. Her er nogle eksempler på landsbyer i hjertet af naturen, som du kan besøge, eller hvor du endda kan bo i et par dage for at finde den ro, du har brug for:

 • Valdemossa: Det er kun omkring 30 minutters kørsel fra Palma, og du kan besøge kong Juan Carlos' haver, der udgør det kongelige charterhus, og du kan også få en betagende udsigt fra et af øens bedste udsigtspunkter, der ligger mellem denne landsby og Deià.
 • Deià: I Deià kan du tage en tur på landet og beundre området, og glem ikke at gå ned til Cala de Deià, hvor du kan tage en pause og spise på en af restauranterne, der ligger på klippen.
 • Esporles: Meget tæt på Palma, men en af de mest rolige landsbyer på øen. Et ideelt sted til en cykeltur.
 • Pollença: En unik landsby med sin egen dialekt. Vær forsigtig: Selvom det er et vigtigt sted at besøge på grund af dets særegenheder, har den i august en af de mest populære fester på hele Mallorca, hvilket kan mangedoble antallet af besøgende.

7. Smag den udsøgte mallorcinske gastronomi under festlighederne

Mallorcinske sopes| ©Pere Muntaner
Mallorcinske sopes| ©Pere Muntaner

Mange byer i Spanien fejrer deres skytshelgenfester om sommeren, hvor de dedikerer flere dage til at fremhæve deres traditioner, hvad enten det er deres danse og populære sange eller deres rige og varierede gastronomi. Mallorca er ikke til at stå for, og i hele august måned kan du deltage i de mange skytshelgenfester, hvor du også kan smage typiske retter. Her er en liste over nogle af festivalerne i nogle af byerne:

 • San Llorenç Station Night Fair: Under festlighederne i San Llorenç de Cardassar i midten af august er der levende musik, væddeløb, udstillinger og kulturelle arrangementer for alle, men du må ikke gå glip af dette gastronomiske og håndværksmæssige marked, der afholdes på kommunens togstation.
 • Sant Bartoméu-festlighederne i Soller: I august fejrer denne smukke landsby i Tramuntana-bjergkæden en af de mest populære festligheder på Mallorca med correfocs eller fyrværkeri. Kom og oplev festlighederne, og prøv delikatesserne i boderne, såsom "sopes mallorquines" eller den lækre sobrassada.
 • Sant Agustí de Felanitx Fair: I slutningen af august kan du også opleve denne festival med kæmperne og de store hoveder i gaderne og med sin natmesse centreret om regionens gastronomi.

Hvis du foretrækker det, kan du finde mere information om de bedste ruter med mallorcinske delikatesser i vores artikel om de bedste gastronomiske ture på Mallorca.

8. Gå ikke glip af vinruten i Binissalem

Vinkælder| ©TobisWelt
Vinkælder| ©TobisWelt

Sommerferien er den ideelle lejlighed til at prøve nye lokale retter og selvfølgelig også nye drikkevarer. Så jeg er sikker på, at din gane ikke vil være ligeglad med en god vinsmagning i de mallorcinske vinkældre.

Det er så enkelt som at booke et besøg på en af de mere end 70 vingårde, hvor du ikke kun kan lære om vinfremstillingsprocessen, men også smage et udvalg af de bedste vine sammen med typisk mallorcinsk mad. Forestil dig fornemmelsen af at slentre gennem vinmarkerne med et glas i hånden, mens du ser solnedgangen i horisonten.

Binissalem betragtes som Mallorcas vinhovedstad, og i regionen er der andre landsbyer, du kan besøge på denne vinrute:

 • Santa María del Camí
 • Consell
 • Sencelles
 • Santa Eugenia

9. Oplev et quad-eventyr i den mallorcinske bjergkæde

Firhjulet| ©Helvetics_VS
Firhjulet| ©Helvetics_VS

Hvis du er naturelsker, bør du ikke gå glip af muligheden for at besøge Serra de la Tramuntana-bjergkæden, som er 90 kilometer lang og løber gennem flere kommuner på øen. Du kan udnytte din tur i august, som er meget tørrere end de følgende måneder af året, til at dyrke ekstremsport, som ikke kan praktiseres under regnen om efteråret eller vinteren.

Du kan gå en tur for at beundre de utrolige landskaber, eller hvis du kan lide mere spænding, kan du leje en quad og lade adrenalinen tage dig gennem de snoede bjergveje.

Og for de mere eventyrlystne kan du tilmelde dig en canyoning-rute. Tag selen på, og styrt ned ad sierraens stejle klipper, og slut af med at kaste dig i et af de kolde vandbassiner.

Book en tur på quadbike i San Telmo

10. Nyd levende musik på festivalerne

Origen Fest:| ©Kazimierz Gourny
Origen Fest:| ©Kazimierz Gourny

Nattelivet på Mallorca er en anden af øens attraktioner, og endnu mere i august måned. Byen udnytter det faktum, at den modtager tusindvis af turister i alle aldre og smag, og har en bred vifte af festivaler af alle slags. Her er nogle af dem:

 • Origen Fest: Elektronisk musik med techno- og housekunstnere på topniveau, som mødes over flere dage i Son Fusteret.
 • Royal Film Concert Orchestra: Filmmusikfestival med traditionelle soundtracks, som normalt finder sted hvert år i Palma Auditorium.
 • Festival Chopin de Valdemossa: Nyd klaverkoncerter og klassisk musik med de smukke Tramuntana-bjerge i baggrunden.

Atmosfæren på Mallorca i august

Mallorca| ©Paul
Mallorca| ©Paul

Som mange andre turiststeder fyldes Mallorca med besøgende om sommeren, især i august måned. Det er velkendt, at øerne er et af de foretrukne steder at tilbringe sommerferien. Så jeg anbefaler, at du planlægger din rejse på forhånd og booker dine besøg på de steder, du bedst kan lide, for at undgå problemer i sidste øjeblik.

Hvis du vil leje en bil for at besøge øen, anbefaler jeg, at du planlægger din rute for at undgå menneskemængder og få mest muligt ud af dine besøg. Det vil også være en god idé at tjekke, hvor du kan parkere, før du tager af sted, da det også kan være en vanskelig opgave.

For resten, glem ikke at pakke dine solbriller, solcreme og frem for alt din lyst til at have det sjovt!