Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Segovia på 1 dag: alt, hvad du behøver at vide

Segovia, en lille middelalderby, hvis liv, gastronomi og mange arkitektoniske perler gør den til den ideelle destination for en fantastisk dagstur.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Segovia på 1 dag: alt, hvad du behøver at vide

Turégano, Segovia| ©Javier Pereda

Selv om Segovia ikke er en stor by, mangler den ikke monumentale attraktioner eller ting at se og gøre. Derfor er god planlægning afgørende, hvis du vil vælge denne destination til en dagstur og fortabe dig i gaderne i denne gamle by, hvor du kan fordybe dig i dens fascinerende historie, prøve nogle af dens mest emblematiske retter og endda besøge et imponerende middelalderslot.

Den berømte Segovia-akvædukt, adskillige romanske kirker, en ekstraordinær gotisk katedral og et jødisk kvarter gennemsyret af historie er blot nogle af de besøg, du kan foretage i denne gamle by. Uanset årstiden formår Segovia altid at tryllebinde dem, der kommer for at besøge den, så hvis du overvejer at besøge dette vidunderlige sted, så læs videre, og jeg vil fortælle dig, hvad du ikke må gå glip af.

1. Start dagen på Segovias livligste torv

Plaza Mayor i Segovia| ©JOSE MANUEL CANDELARIO
Plaza Mayor i Segovia| ©JOSE MANUEL CANDELARIO

For at starte den komplette rejseplan, som jeg har forberedt til din dag i Segovia, vil du starte med morgenmad i hjertet af byen, Plaza Mayor. Udover at være et af de mest livlige områder i Segovia, er denne plads omgivet af nogle af byens mest emblematiske bygninger, herunder rådhuset, det prestigefyldte Juan Bravo-teater og Segovia-katedralen.

Hvis du rejser til Segovia om sommeren, eller hvis du er så heldig at have godt vejr, opfordrer jeg dig til at starte din morgen med en kop kaffe på en af terrasserne på denne historiske plads, så du i fred og ro kan betragte skønheden ved de monumenter, der omgiver den. Du får også mulighed for at prøve en af byens mest typiske søde sager, Segovian punch.

Segovian punch er den mest typiske traditionelle dessert i Segovia, og stedet, hvor den stammer fra, er Confitería el Alcázar, som ligger lige på dette torv. Denne kage veksler mellem lag af svampet kage dyppet i sirup og andre af vaniljecreme, og så dækkes det søde med marcipan og drysses med flormelis, som derefter brændes for at danne sit karakteristiske mønster. Dette er det eneste sted, der har den originale opskrift, og den er også beskyttet af et patent. Så hvis du beslutter dig for at benytte lejligheden til at prøve denne delikatesse, anbefaler jeg, at du gør det i dette legendariske bageri.

En fantastisk mulighed for at besøge de vigtigste steder i byen, mens du er i dens historiske centrum, ville være at Bedste ture i Segoviahvor en ekspert vil guide dig gennem de vigtigste hjørner af byen, mens han fortæller dig om dens interessante historie og nogle interessante fakta.

 • Hvor: Confitería el Alcázar ligger på Plaza Mayor nummer 13.
 • Åbningstider: hver dag fra kl. 10.00 til 19.00.
 • Pris: fra 3 € til 9 € ca. pr. person.

Book en guidet tur i Segovia

2. Besøg den majestætiske katedral i Segovia

Segovias katedral (Spanien)| ©José Mª Alvarez
Segovias katedral (Spanien)| ©José Mª Alvarez

Efter en god kop kaffe med den bedste udsigt foreslår jeg, at du besøger et af byens must-see monumenter, katedralen i Segovia. Dette religiøse tempel blev bygget mellem det 16. og 18. århundrede og er et vidunderligt eksempel på sengotisk arkitektur.

Ud over at have en interessant og omfattende historie, er katedralen også en af de mest berømte. Åbningstider for Segovia-katedralen Det er især iøjnefaldende på grund af de smukke farvede glasvinduer, der lukker lyset ind og skaber en spektakulær effekt, og på grund af det meget høje tårn på op til 88 meters højde. Denne elegante bygning, der består af tre store skibe, er blevet kaldt katedralernes frue på grund af sin skønhed og historiske betydning, og det er et monument, man ikke må gå glip af.

 • Hvor: Katedralen i Segovia ligger på Marqués del Arco-gaden 1.
 • Åbningstider: hver dag fra kl. 9.30 til 18.30.
 • Pris: indgangen til Segovia-katedralen starter ved 3 euro.

Køb din billet til katedralen i Segovia

3. Gå en tur gennem det charmerende jødiske kvarter i Segovia

Facade af det jødiske kvarter i Segovia| ©andres gomez
Facade af det jødiske kvarter i Segovia| ©andres gomez

Det gamle jødiske kvarter i Segovia tilhørte et stort jødisk samfund fra det 12. århundrede, indtil de blev fordrevet efter ordre fra de katolske monarker i det 15. århundrede. De smalle gader i dette maleriske kvarter er nogle af de smukkeste i byen, og man kan stadig finde bygninger fra den tid.

Den bedste måde at lære en by at kende på er uden tvivl at gå en lang tur rundt i den. Derfor vil jeg opfordre dig til at vandre gennem gyderne i Segovias jødiske kvarter, som kun ligger få meter fra Plaza Mayor og den førnævnte katedral. Nogle af de mest emblematiske steder i dette område af byen er den gamle synagoge, San Andrés-porten og den jødiske kirkegård.

4. Fortsæt din tur med San Miguel-kirken og Casa de los Picos

Sotosalbos (Segovia). San Miguel-kirken.| ©José Manuel Azcona
Sotosalbos (Segovia). San Miguel-kirken.| ©José Manuel Azcona

Heldigvis koncentrerer Segovias historiske centrum sine vigtigste seværdigheder kun få minutter fra hinanden, hvilket er meget praktisk, hvis du vil lære denne by at kende på kort tid. Det næste punkt på denne rute er San Miguel-kirken, som også ligger ved siden af Plaza Mayor og det jødiske kvarter, så du vil ikke spilde meget tid på at komme derhen.

San Miguel-kirken er et religiøst tempel i gotisk stil og er især kendt for sin interessante historie. Bygningen, som vi kender den, er en rekonstruktion af det, der engang var San Miguel-kirken, som blev ødelagt af et kollaps i det 16. århundrede. Dette monument var dog stedet for en af byens vigtigste historiske begivenheder, da det var stedet, hvor dronning Isabella I af Kastilien blev udråbt til dronning.

Hvis du har tid nok, kan du også benytte lejligheden til at besøge to af byens mest fremragende romanske kirker, San Martín-kirken og San Esteban-kirken, som kun ligger et par minutters gang væk. Derefter går turen videre til det næste sted, det særegne Casa de los Picos, som er kendt for sin originale facade, der består af spidse geometriske former. Denne historiske bygning bruges i dag som Segovias skole for anvendt kunst.

5. Smag på Segovias gastronomi på pladsen med den bedste udsigt over byen

Pattegris på en tallerken| ©Jose Nicdao
Pattegris på en tallerken| ©Jose Nicdao

For at lære en by godt at kende, må man kende dens gastronomi. Derfor er den næste plan, jeg vil foreslå, at du spiser frokost på en af de mest typiske Segovia-restauranter, som også ligger på et meget specielt sted. Kun 2 minutter væk fra Casa de los Picos finder du Plaza del Azoguejo. Denne plads er kendt og beundret for at være krydset af den spektakulære akvædukt i Segovia.

Den tusindårige akvædukt i Segovia blev brugt af romerne til at transportere vand til byen, og i dag er den blevet udnævnt til et verdensarvssted. Hvis vejret er godt på din tur, kan du sætte dig og spise på terrassen på den legendariske Mesón de Cándido, den ældste restaurant i Segovia, som også har en privilegeret udsigt over denne imponerende konstruktion.

Her kan du prøve nogle af de mest typiske retter fra det segovianske køkken, såsom bønner fra gården eller stjerneskuddet, den udsøgte stegte pattegris. På den anden side, 10 ting at lave i Segovia om vinterenPå den anden side anbefaler jeg, at du prøver den hjertelige castilianske suppe, en ret, der uden tvivl vil varme dig op. Denne delikatesse fra Segovias gastronomi tilberedes i en lerkrukke, og ingredienserne omfatter bouillon, skinke, hårdkogt brød, æg og paprika.

 • Hvor: Mesón de Cándidoligger på Plaza Azoguejo nummer 5.
 • Åbningstider: hver dag fra kl. 13.30 til 23.00.
 • Pris: fra 35 € til 60 € ca. pr. person.

6. Tag en tur til det pragtfulde Alcázar i Segovia

Alcazar i Segovia| ©Javier Álamo Rodríguez
Alcazar i Segovia| ©Javier Álamo Rodríguez

Hvis du vil fortsætte din tur, foreslår jeg, at du bestiller en tur, der tager dig fra akvædukten til Alcazar i Segovia. Denne tur starter fra Plaza del Azoguejo, og undervejs kan du stoppe ved de vigtigste seværdigheder i byen, mens du lytter til en audioguide, der forklarer historien om hvert af disse steder.

Turen fra Plaza del Azoguejo til Alcazar tager cirka 20 minutter, men du kan bestemme varigheden af denne tur afhængigt af, hvor meget tid du vil bruge på hvert besøg. Nogle af de mest interessante steder, turen går forbi, er Mirador de la Canaleja, Plaza de Medina del Campo og Plaza de la Reina Victoria Eugenia.

Book en guidet tur i Segovia

7. Gå ind i Alcázar i Segovia, et uundværligt besøg

Inde i Alcazar i Segovia| ©Juan R. Ruiz
Inde i Alcazar i Segovia| ©Juan R. Ruiz

Den Alcazar billetter i Segovia: hvordan man køber, priser og rabatter er en storslået fæstning, der imponerende vogter over byen fra toppen af en klippeformation og er en af Segovias hovedattraktioner. Dette middelalderslot skaber et landskab, der ligner noget fra en filmscene, og det er endda blevet erklæret for et UNESCO World Heritage Site.

Slottet, som vi kender det, blev bygget og brugt som hjem af de katolske monarker i midten af det 15. århundrede. For at komme ind skal du krydse en imponerende vindebro, og når du er inde, kan du fortsætte dit besøg i dette segovianske ikon ved at gå gennem de mange haller og værelser, der er smukt dekoreret med kristne og mudéjar-elementer, som jeg forsikrer dig om, ikke vil efterlade dig ligeglad.

 • Hvor: Alcázar i Segovia ligger på Plaza Reina Victoria Eugenia, s/n.
 • Åbningstider: I vintersæsonen, fra 1. november til 31. marts, er åbningstiderne fra 10:00 til 18:00. I sommersæsonen, fra 1. april til 31. oktober, er åbningstiderne fra kl. 10.00 til 20.00.
 • Pris: entré til Alcázar i Segovia starter ved ca. 6 euro pr. person, afhængigt af hvilken type besøg man ønsker.

8. Slut dagen af med en fantastisk middag

grøn salat| ©Young Rok Chang
grøn salat| ©Young Rok Chang

Og for at afslutte denne travle dag, hvilken bedre måde at sige farvel til Segovia på end med en middag på en meget speciel restaurant? Efter dit besøg i Alcázar vil jeg bede dig om at gå tilbage mod byens centrum. Der kan du gå en sidste tur og sige farvel til de smukke gader og monumentale historiske bygninger.

Til middag anbefaler jeg, at du går på Restaurante Pasapán, et gastronomisk sted, der kombinerer det traditionelle segovianske køkken med moderne og innovative opskrifter, hvilket resulterer i de mest originale retter af høj kvalitet.

Hvis du beslutter dig for at overnatte i byen, vil du kunne nyde de mange muligheder, som byen har at byde på. 10 ting at lave i Segovia om aftenenPå trods af sin lille størrelse er Segovia en by fuld af liv, hvor du kan finde et uendeligt antal planer for at nyde det livlige natteliv, især hvis du rejser i sommermånederne.

 • Hvor finder man det: Pasapán Restaurant ligger på Calle Colón nummer 5.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 12:00 til 16:00 og fra 20:00 til 24:00.
 • Pris: fra €18 til ca. €40 pr. person.

Er det værd at besøge Segovia på én dag?

Høj udsigt over Segovia| ©Blas Jesus Carbonell
Høj udsigt over Segovia| ©Blas Jesus Carbonell

Segovia har en rig historie, en imponerende kulturarv og utallige monumenter og charmerende steder at besøge, hvis du beslutter dig for at tage en kort pause i denne gamle middelalderby. Men den lille størrelse af Segovias centrale område gør den til den perfekte destination for en kort tur. Det skyldes også de korte afstande mellem de forskellige seværdigheder, som gør det muligt at dække hele det historiske centrum til fods med en behagelig spadseretur.

Derfor er Segovia en af de foretrukne destinationer for indbyggerne i Madrid Kommune til en dagstur, da den kun ligger en halv time væk fra hovedstaden med AVE-højhastighedstog. Derfor er svaret på, om det er værd at besøge Segovia på bare en dag, ja, men hvis du foretrækker at udforske byens charmerende gader med lidt mere ro, anbefaler jeg, at du, hvis du har mulighed for det, tilbringer mindst en nat i Segovia, så du kan nyde det til dagens sidste øjeblik.

Grundlæggende tips til at besøge Segovia på én dag

Segovia, Spanien| ©David Fernández
Segovia, Spanien| ©David Fernández

Hvis du besøger Segovia for første gang, og du gerne vil sikre dig, at du kan nyde din tur fuldt ud, så læs videre, og jeg vil give dig nogle tips til et kort besøg i denne vidunderlige by:

 • Tag af stedtidligt om morgenen: Som tidligere nævnt er Segovia ikke en stor by, men der er masser af steder at besøge. Hvis du beslutter dig for at prøve at lære byen at kende på bare én dag, anbefaler jeg derfor, at du gør en lille indsats og tager hjemmefra tidligt om morgenen, så du har mere tid og mulighed for at besøge så mange steder som muligt.
 • Book i forvejen: Uanset om du skal på en rundtur, eller du beslutter dig for at gå ind i nogle af de mest emblematiske monumenter, anbefaler jeg, at du booker i forvejen. På den måde undgår du at gå glip af en adgang, og du sparer også tid, da du ikke behøver at stå i kø for at få adgangsbilletter.
 • Tagaltid behagelige sko på: Hvis du vil besøge Segovia på én dag, er du nødt til at få mest muligt ud af det, og som nævnt ovenfor er den bedste måde at lære byen at kende på til fods. Derfor anbefaler jeg, at du lader æstetikken ligge og fokuserer på at finde så behageligt fodtøj som muligt, så du kan holde til at gå en hel dag.
 • Klæd digpassende på: Vejret i Segovia kan være meget ekstremt afhængigt af årstiden. Om vinteren kan de kolde temperaturer betyde, at du ikke kan nyde din tur fuldt ud, hvis du ikke klæder dig ordentligt på for at beskytte dig mod de lave temperaturer. Og om sommeren har du brug for køligt, let tøj til dagtimerne, selvom jeg anbefaler, at du ikke besøger Segovia uden mindst et stykke varmt tøj, da temperaturen har tendens til at falde ret meget om natten.