Segovia på 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Er du klar til at opleve alt det, som Segovia har at byde på? Denne tre-dages rejseplan vil tage dig gennem byens højdepunkter og hjælpe dig med at få mest muligt ud af hvert sekund af dit ophold.

Katherine Betances

Katherine Betances

10 minutters læst

Segovia på 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Segovia, Spain | ©Gerben of the lake

Segovia, der ligger i det autonome samfund Castilla y León, er en charmerende spansk by med et væld af historiske monumenter og en rig gastronomi.Som du snart vil se, når du organiserer din rejse, er der mange ting at se og lave i Segovia, hvilket gør det lidt kompliceret at tilrettelægge din rejseplan.

På den positive side af ligningen er Segovia faktisk en lille by, og de vigtigste seværdigheder ligger tæt på hinanden. Hvis du tilrettelægger din tid og dine sightseeingture godt, kan du få mest muligt ud af en kort tur for at se byens højdepunkter.

Her er en rejseplan, der dækker 3 hele dage med sightseeing i byen, fra morgen til aften. Hav det sjovt, og bliv forelsket i Segovia!

Dag 1: Se de mest populære attraktioner i byen

Dronning Victoria Eugenia-pladsen| ©Endangered71
Dronning Victoria Eugenia-pladsen| ©Endangered71

Den første dag af din udforskning af Segovia anbefaler jeg, at du dedikerer den til nogle af de mest symbolske attraktioner i byen. Tanken er, at du så hurtigt som muligt skal forelske dig i de segoviske landskaber og se, hvorfor det er en så populær destination for udenlandske besøgende, men også for spaniere, der laver indenlandsk turisme.

Kravl op til Mirador de la Plaza Reina Victoria Eugenia

Plaza Mirador Reina Victoria Eugenia er navnet på de haver og pladser, der giver adgang til et af byens mest besøgte og emblematiske monumenter: den gamle fæstning Alcázar.

Her finder du en stor esplanade med meget behagelige haver, som du kan slentre rundt i ro og mag; stedet byder på en spektakulær udsigt over Alcázar-komplekset og Segovia by fra toppen.

Vil du tage billeder, er det det rette tidspunkt at gøre det på! På din rundtur må du ikke glemme at være opmærksom på monumentet for heltene fra den 2. maj, der er placeret på en æresplads i komplekset.

 • Åbningstider: Udsigtspunktet er åbent for offentligheden fra kl. 7.30 mandag til fredag og fra kl. 9.30 lørdag og søndag.

Udforsk den gamle fæstning: Alcazar i Segovia

Kun 4 minutter fra udsigtspunktet på Plaza Reina Victoria Eugenia finder du et af de ældste og mest fortryllende slotte i Spanien, Alcázar of Segovia. En unik stenfæstning bygget omkring 1542.

Ud over at være et af Spaniens mest populære historiske steder tjente den gamle fæstning som prototype for Snehvides slot i den animerede Disney-version takket være tårnenes smukke koniske tage i en strålende blå farve. I visse historiske perioder brugte den spanske kongefamilie slottet som residens.

I 1862 blev den oprindelige og gamle indretning alvorligt beskadiget af en brand; i dag er mange af de rum og dekorationer, som vi kan nyde, faktisk meget trofaste restaureringer.

Husk at besøge kongernes sal! Her finder du et vægmaleri, der er dedikeret til det spanske kongehus. Her er nogle yderligere detaljer, som du bør tage højde for:

 • Åbningstider: Åbningstiderne på Alcázar i Segovia skifter alt efter årstiden og dagene. Nogle dage om året er det åbent fra kl. 10.00 og andre fra kl. 10.30
 • Pris: Billetter til attraktionen koster normalt omkring 10 € pr. deltager.
 • Varighed: Bestil ca. 2 timer til dette besøg.

Se den ikoniske katedral i Segovia

Efter dit eventyr gennem El Alcázar synes alle veje i byen at føre til den vigtigste religiøse bygning for Segovianerne: den imponerende katedral. Den er bygget i en vidunderlig gotisk stil i midten af det 16. århundrede, og jeg anbefaler mine rejsevenner at tage sig tid til at se den vidunderlige struktur fra forskellige vinkler og tage så mange billeder, som du finder fornuftigt.

Når du går gennem de omkringliggende gader, skal du være særlig opmærksom på de storslåede skulpturer, der pryder den, og min favorit er statuen af Jomfru Maria, der rejser sig imponerende på den forreste facade.

Fortsæt derefter til en rundvisning i Segovia-katedralens udsøgte interiør, og tag dig tid til at beundre de smukke, imponerende høje hvælvinger, den overdimensionerede kuppel og de smukke glasmalerier, hvorigennem lyset udefra strømmer ind.

I katedralen finder du også en masse kunst i form af malerier og skulpturer af kendte religiøse kunstnere fra forskellige perioder.

 • Åbningstider: Selv om dørene til katedralen normalt åbner omkring kl. 9.30, varierer åbningstiderne i Segovia-katedralen afhængigt af årstiden og ugedagen.
 • Pris: Du kan forvente at betale omkring 5 € for adgang til bygningen og omkring 10 € for guidede ture.
 • Varighed: Jeg anbefaler, at du booker mindst 2 timer for at få en rundvisning i monumentet.

Køb dine billetter til Segovia-katedralen

Tag til Plaza Mayor i Segovia ved frokosttid.

Ved foden af den imponerende katedral ligger Plaza Mayor i Segovia, hjertet af Segovias gamle bydel. Rundt om pladsen er koncentreret flere vigtige bygninger som rådhuset, teatre, restauranter og meget mere.

Jeg anbefaler at tage en frokostpause her for at nyde den smukke arkitektur i det historiske centrum. Nedenfor er der nogle forslag til gode spisesteder, men jeg anbefaler, at du selv undersøger det ud fra dine præferencer og dit budget.

 • Restaurante La Concepción, en klassisk café og elegant restaurant, der har været en del af byens historie. Lokalt kendt som "La Concha" tilbyder den nogle af de bedste udsigter over katedralen og pladsen.
 • Restaurante José, med sin imponerende gamle arkitektur er uden tvivl en af de bedste muligheder for at nyde traditionelle spanske retter.
 • Restaurant Pandora, ved siden af katedralen, stedet byder på nogle af de bedste udsigter over pladsen, her kan du nyde både traditionel mad og retter med et moderne twist.

Nyd Segovias Casa del Sol-museum

Når du udforsker den gamle bydel, skal du gå til et af byens vigtigste museer: Museo Casa del Sol. Udstillingen samler omkring 1.500 stykker arkæologiske levn og kunstværker.

Personligt anser jeg dette museum for at være et af de vigtigste museer i byen. 10 ting at lave i Segovia med børnDet tilbyder en ægte, interaktiv og interessant tilgang til byens historie og kan vække din nysgerrighed for kunst, design, arkitektur og historie.

 • Åbningstider: Lukket om mandagen, almindelig åbningstid er fra kl. 10 til 15.
 • Pris: Ca. 2 € for entrébilletten.
 • Varighed: Jeg anbefaler at bruge mindst 1 time her.

Eftermiddag: Udforsk det jødiske kvarter i Segovia

Brug eftermiddagen på at udforske resten af Segovias gamle kvarter, som er på UNESCO's verdensarvsliste som følge af arven fra de forskellige kulturelle samfund, der levede sammen i byen. Fra maurerne til de kristne og selvfølgelig jøderne, der alle har ydet vigtige bidrag til dannelsen af byens identitet og karakter.

Det jødiske kvarter i Segovia er et fremragende bevaret arkitektonisk område takket være myndighedernes tidlige indgriben.

På dit besøg vil du støde på mange smalle gader med de fortove, som de blev udformet med efter deres oprettelse. Autenticiteten kan ses i andre arkitektoniske elementer som f.eks. beklædningen og udsmykningen af de forskellige bygninger.

Dag 2: Nyd hjertet af Segovia og dens gamle arkitektur

Lozoya-tårnet| ©Dan
Lozoya-tårnet| ©Dan

På den anden dag, hvor du udforsker Segovia, skal du fortsætte med at udforske byens gamle arkitektur og historiske monumenter; i denne plan foreslår jeg, at du besøger vigtige kulturelle pladser, kirker og værker af gammel arkitektur, der ligger uden for Plaza Mayor.

Lær Lozoya-tårnet at kende

Torreón de Lozoya er en skjult perle, som du ikke bør gå glip af. Oprindelsen af det arkitektoniske kompleks kan dateres tilbage til det 15. og 16. århundrede, med et imponerende design, hvis arkitektur kombinerer elementer fra gotik, renæssance og spansk Mudejar-stil.

Restaureringsprocessen blev gennemført i 1960'erne, og siden renoveringen, selv om selve rummet er et museum i stor stil, kan du indenfor finde en imponerende kunstsamling, der tilhører den tidligere Caja Segovia-fond, og som omfatter alt fra malerier til skulpturer, glas- og keramikværker og endda mønter og bøger fra forskellige perioder.

 • Åbningstider: Lukket om mandagen, men der er åbent for offentligheden fra kl. 10 til 14 og derefter fra kl. 16 til 20.
 • Pris: Prisen er ca. 5 EUR pr. deltager.
 • Varighed: Ca. 1 time.

Gå til St. Martin's Church

Martin's Church er et meget interessant arkitektonisk ensemble og er meget elsket af de lokale. Den ligger på den anden side af hovedgaden, der fører til Torreón, så når du er færdig med at udforske museet, er dette det bedste tidspunkt at besøge det religiøse tempel.

Ved ankomsten finder du en imponerende middelalderlig stenbygning, hvis første opførelse begyndte i det 12. århundrede. Med tiden blev der tilføjet udhuse, og den oprindelige plan blev udvidet, hvilket resulterede i et eklektisk monument, der kombinerer forskellige stilarter.

 • Åbningstider: Lukket for offentligheden om mandagen. Tirsdag til lørdag er åbningstiderne fra kl. 10 til 14 og fra kl. 16 til 19. Søndag fra kl. 10 til 14.
 • Pris: Entré mellem 2 og 4 EUR pr. deltager.
 • Varighed: 1 time er normalt nok til at se faciliteterne.

Lær Plaza Medina del Campo at kende, og spis en lækker frokost

Efter at have lagt kirkens arkitektoniske kompleks bag dig, skal du gå tilbage til Plaza Medina del Campo for at nyde en tidlig frokost på en af de mange gamle restauranter, du finder i området.

Den historiske del af Segovia er fuld af fremragende gastronomiske muligheder, her er en liste med et par alternativer, du kan overveje.

 • La Casona de San Martín: Tapas-sted beliggende mellem kirken og tårnet; fremragende alternativ til at nyde en typisk segoviansk frokost.
 • Restaurante Narizotas: På Plaza Medina er et af de bedste spisesteder i centrum, med speciale i kød, middelhavs- og spansk mad.
 • La Bodega del Barbero: En malerisk og billig restaurant i gåafstand fra San Martín. Det gastronomiske tilbud omfatter middelhavs- og spansk mad.

Tilbring eftermiddagen ved Segovia-akvadukten

Tilbring eftermiddagen med at udforske et af byens mest imponerende og gamle værker, Segovia Akvædukten er en romersk konstruktion, der blev bygget i det 1. århundrede f.Kr. og var i drift indtil 1973. Den har været i perfekt funktionsdygtig i to århundreder.

Det er et imponerende og imponerende værk af arkitektur og ingeniørkunst. Den er 2 etager høj og har i alt 167 stenbuer; dens vandkilde kommer fra Agua Frio-floden 17 kilometer væk.

 • Åbningstider: Altid åben.
 • Pris: Det er værd at købe en rundvisning eller en audioguide for at besøge dette storslåede monument. Tilgængelig fra ca. 11 €, ca.
 • Varighed: Turene tager normalt 2-3 timer i gennemsnit.

Aften: Tag på tapastur i Segovia

Sig farvel til Segovias gamle bydel ved at gøre noget af det, der er det mest almindelige inden for gastronomisk turisme i Spanien: en aften med tapas og drinks i byen. Denne aktivitet kan nemt rangere blandt de bedste ting at lave i Segovia om aftenen.

Tapas-turen tager dig med på en rejse gennem Spaniens gastronomi, hvor du opdager nogle af byens bedste retter. I Segovia er der masser af spektakulære tapassteder at vælge imellem, så jeg anbefaler, at du selv undersøger det. Her er i hvert fald nogle af mine favoritter.

 • Bar Cervecería España: Beliggende på Plaza de Alto de Leones er det en terrassebar, der er ideel til at nyde om aftenen, især hvis du tager til Segovia om sommeren.
 • Restaurante Azabache: I Calle San Francisco 48 er det et lidt nyere sted, hvis speciale er canapéer, og drikkevarerne er fremragende. Det er meget populært blandt både lokale og turister.
 • Las Cuevas del Duque: Mesón Restaurante de Las Cuevas del Duque blev grundlagt i 1895, det er et af de mest besøgte steder for tapas, og dets specialitet er retter tilberedt i en træfyret ovn.

Dag 3: Kom væk fra de slagne veje og udforsk ud over Segovia

Santa Maria del Parral-klosteret| ©Francisco Aragão
Santa Maria del Parral-klosteret| ©Francisco Aragão

På den sidste dag af din tur inviterer jeg dig til at komme væk fra de slagne stier og lave de andre aktiviteter, som kortere ture rundt om Segovia ikke giver de fleste besøgende mulighed for at gøre.

Ankom til Santa Maria del Parral-klosteret ved åbningstid

Klosteret blev bestilt under Henrik IV's regeringstid, påbegyndt i 1447 og afsluttet i 1503. Det er en af de bedste ting at lave i Segovia om vinteren eller efteråret, og en gåtur til toppen af bakken er en af de bedste ting at lave i Segovia om vinteren eller efteråret.

Santa María del Parral er et aktiv af kulturel interesse i regionen. I de forskellige bygninger, der udgør komplekset, finder du forskellige arkitektoniske stilarter, herunder gotisk, mudéjar- og plateresque stil.

For at komme til klosteret anbefaler jeg en vandrerute gennem Segovia op ad Santo Domingo de Guzmán avenue fra akvædukten. Turen tager 30 minutter og er en glimrende måde at lære landskaberne omkring den gamle bydel at kende på.

 • Åbningstider: Klostret er lukket for offentligheden mandag og tirsdag; fra onsdag til søndag fra kl. 11.00 til 17.00.
 • Pris: Efter donation.
 • Varighed: Bestil ca. 4 timer til denne oplevelse.

Besøg San Millán-templet i Segovia

Mindre end 8 minutter væk i bil kan du besøge et andet historisk monument, der hører til den religiøse arkitektur i Segovia, nemlig San Millán-templet. Templet ligger i den sydvestlige del af byen, og på dit besøg vil du støde på en gammel middelalderkirke, hvis oprindelse går tilbage til det 11. århundrede, selv om der blev foretaget betydelige ændringer og udvidelser mellem 1111 og 1126.

Det er en af de ældste kirker i byen, og den fremherskende stil er middelalderlig arkitektur med overtoner fra renæssancen.

 • Åbningstider: Kirken er lukket om mandagen, tirsdag til søndag fra kl. 11.00 til 14.00 og om eftermiddagen fra kl. 17.00 til 19.30.
 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Varighed: 1 time er normalt nok til at besøge installationerne.

Udforsk kunstmuseet Esteban Vicente.

I kort afstand fra San Millán ligger Esteban Vicente Art Museum, en perfekt mulighed for at værdsætte et historisk segoviansk monument og samtidig nyde værker af moderne kunstnere.

Museets bygning er Enrique IV's palads, også kendt som San Martín-paladset. Det er en af juvelerne i den segoviske arkitektur og blev bygget i 1455 og har bevaret meget af sin oprindelige mudéjarstil, selv om det har gennemgået store restaureringer i de seneste årtier.

 • Åbningstider: Museet har lukket om mandagen, men har officielt åbent fra kl. 11-20 fra tirsdag til lørdag og fra kl. 11-15 om søndagen.
 • Pris: Gratis adgang for offentligheden.
 • Varighed: Afhængigt af, hvor meget du kan lide den udstillede kunst, kan du bruge mellem 1 og 2 timer på at gå rundt på stedet.

Sig farvel til byen: Gå rundt om Segovias monumenter i skumringen.

Mange byer i Spanien er endnu mere charmerende om natten, og charmerende lille Segovia er ingen undtagelse. Hvis du har noget energi tilbage at bruge, kan du tage en sidste tur rundt i byen om aftenen og nyde Segovias smukt oplyste monumenter.

Hvis du følger den rute, der foreslås i denne artikel, kan du følge en lignende rute som den, du fulgte i løbet af de første dage af udforskningen.

De steder og monumenter, som du ikke må gå glip af under turen, er: det jødiske kvarter i Segovia, Canonjías-kvarteret, Caballeros-kvarteret og selvfølgelig Alcázars omgivelser.

Tag på en solnedgangstur i Segovia

Dette er afslutningen på denne rundtur til det bedste af Segovia. Jeg håber, at denne rejseplan vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit 3-dages ophold i byen og lære alt det at kende, som denne magiske spanske by har at byde på.