Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Åbningstider for Segovia-katedralen

Segovia-katedralen kan være en af dine vigtigste destinationer, når du besøger byen. Derfor skal du kende alle åbningstiderne for adgang til dette vigtige arkitektoniske monument, der er repræsentativt for gotisk kunst i Spanien.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

7 minutters læst

Åbningstider for Segovia-katedralen

Catedral Segovia | © Diego Allen

Santa Iglesia Catedral de Nuestra Señora de la Asunción y de San Frutos de Segovia, også kendt som katedralernes dame, er et af de mest besøgte monumenter i byen. Det skyldes dens særlige gotiske arkitektoniske stil og stedets rige historie, som formidles gennem alle de kunstværker, der er udstillet i dens rum.

Uden tvivl er en rundvisning i katedralen en af de bedste ting at gøre i Segovia. Hvis du har besluttet dig for at tage del i dette besøg, bør du derfor først tjekke åbnings- og lukketiderne for katedralen. På den måde vil du ikke få nogen ulemper, når du tilrettelægger din daglige rejseplan, og du vil få mest muligt ud af dit ophold.

Generelle åbningstider for Segovia-katedralen

Klosterkirken i Segovia-katedralen| ©Tomás Martín
Klosterkirken i Segovia-katedralen| ©Tomás Martín

Segovia-katedralen har en generel åbningstid på ni timer om dagen. Derfor kan du besøge monumentet alle ugens dage, fra mandag til søndag fra 9:30 til 18:30.

Der er også natåbningstid fra 9:30 til 21:30. Denne tidsplan er normalt tilgængelig hvert år på fredage, lørdage og søndage, men kun i fem måneder (fra maj til september).

Du skal også vide, at uanset tidsplanen er den sidste adgang kun tilladt op til 30 minutter før den sædvanlige lukketid.

Hvis du planlægger at besøge Segovia-katedralen, bør du derfor tage hensyn til de tilgængelige tidsplaner. På den måde undgår du ulemper, der kan påvirke din planlagte rejseplan for 1 dag i Segovia.

Bestil billetter til katedralen i Segovia

Åbningstider i weekenden for Segovia-katedralen

Katedralen i Segovia på dagen| ©Carlos Palencia
Katedralen i Segovia på dagen| ©Carlos Palencia

Segovia-katedralens åbningstider i weekenden varierer alt efter, hvilken type besøg du planlægger at foretage.

For eksempel:

 • Almindelig adgang: Du kan besøge katedralen lørdag og søndag fra kl. 9.30 til 18.30. - Guidet rundvisning: I weekenden er denne mulighed kun tilgængelig lørdag fra kl. 11.00 til 12.30.
 • Særlige åbningstider: Hver søndag året rundt fra kl. 9.30 til 10.30 kan du komme gratis ind i Segovia-katedralen. Der er dog kun adgang til tempelområdet for at betragte den arkitektoniske skønhed.
 • Segovia Katedralens tårn: lørdage og søndage fra kl. 10.30 (fem besøg om dagen indtil kl. 16.30).

Segovia-katedralens nattidsplan

Katedralen om natten| ©Miguel Angel Herrería
Katedralen om natten| ©Miguel Angel Herrería

Uanset om du er i Segovia i 2 dage eller i en længere periode, skal du nyde den arkitektoniske scene i Lady of Cathedrals, og hvilken bedre måde at gøre det på, hvis ikke gennem et natbesøg.

Derfor tilbyder Segovia-katedralen hvert år en særlig nattidsplan, som du kan nyde hver fredag, lørdag og søndag fra midten af maj til midten af september. Du har mulighed for at få adgang til rundvisningen i templet og katedralens tårn indtil kl. 21.30.

Du vil opleve et anderledes perspektiv på katedralen og Segovia om natten, som helt sikkert vil få dig til at blive forbløffet. I bund og grund vil du føle dig som om du er rejst tilbage i tiden takket være stedets belysning.

Du vil gå rundt i tårnet (audiovisuelt rum, klokketårn, klokkesal) og betragte byen fra bygningens højeste punkt. Bagefter stiger du ned fra tårnet og går rundt i templet, som på det tidspunkt vil være fuldt oplyst.

Tidsplaner for guidede rundvisninger i Segovia-katedralen

folk i katedralens klokketårn| ©Tomás Martín
folk i katedralens klokketårn| ©Tomás Martín

Der er guidede rundvisninger i Segovia-katedralen fra mandag til fredag kl. 11.00, 12.30 og 17.00. Om lørdagen er rundvisningerne tilgængelige kl. 11.00 og 12.30. Hvis du beslutter dig for at rejse i sommermånederne, får du en udvidet tidsplan indtil kl. 19.00, men kun fra mandag til fredag.

Der er også en guidet rundvisning i Segovia-katedralens tårn, som finder sted fra mandag til søndag kl. 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 og 16.30. I sommersæsonen er åbningstiderne desuden normalt udvidet med yderligere to vagter, dvs. at du kan få adgang til tårnet kl. 18:00 og 19:30, ledsaget af en officiel guide eller med en audioguide.

Det er ret fleksible tidsplaner, som giver dig mulighed for at nyde dette monument på ethvert tidspunkt af dagen. Du kan bruge en time på at gå rundt i katedralen, klosteret, udstillingslokalerne og kapellerne. Du kan også vælge at gå på opdagelse i katedralens tårn eller gøre begge besøg.

Uanset hvad, anbefaler vi, at du så vidt muligt forsøger at vælge tidsplanen om morgenen, da der normalt er færre turister. På den måde får du tid nok til at lave andre aktiviteter. Tag f.eks. med på en vandretur i byen, køb billetter til Alcázar i Segovia, blandt andet. Hvis du beslutter dig for at tage af sted sidst på eftermiddagen, skal du tage hensyn til, at den sidste adgang er en time før lukketid.

Bestil billetter til Alcazar of Segovia

Sommeråbningstider for katedralen i Segovia om sommeren

Udsigt over Segovia-katedralen| ©Abariltur
Udsigt over Segovia-katedralen| ©Abariltur

Hvis du har besluttet at inkludere et besøg i Lady of the Cathedrals blandt de 10 ting at lave i Segovia om sommeren, vil du være interesseret i at vide, at katedralen i denne sæson har udvidet sine åbningstider.

Fra midten af maj til midten af september har Segovia-katedralen åbent fra 9:30 til 21:30 om morgenen. Der er derfor adgang til domkirken tre timer længere end normalt. Denne tidsplan kan dog variere fra år til år.

Det samme gælder tidsplanen for den guidede rundvisning, som lukker for et skift (indtil kl. 19.00 fra mandag til fredag ). I mellemtiden er rundvisningen i Segovia-katedralens tårn normalt forlænget til kl. 19.30. På denne måde kan du nyde mindst et par besøg mere for at opleve denne symbolske konstruktion.

Hvilke dage er Segovia-katedralen lukket?

Inde i katedralen| ©ego trom
Inde i katedralen| ©ego trom

Segovia-katedralen er fortsat et sted for sognebørn at tilbede. Derfor kan indhegningen på nogle bestemte datoer lukke sine døre på grund af en religiøs fest.

For eksempel forbliver Lady of the Cathedrals hvert år helt lukket:

 • Langfredag.
 • Den 1., 5. og 6. januar.
 • Den 24., 25. og 31. december.

Der er også andre dage, hvor Segovia-katedralen kun er lukket en halv dag, dvs. fra kl. 10.00 til 15.00:

 • Palmesøndag.
 • Påskesøndag.
 • Corpus Christi.
 • Den 25. september på grund af fejringen af jomfru Marias fest. september på grund af fejringen til ære for Vor Frue af Fuencisla.

Hvis din rejse falder sammen med den 25. oktober, vil Segovia-katedralen være lukket indtil kl. 14.00. Det skyldes fejringen af San Frutos, byens skytshelgen.

Bedste tidspunkt at besøge Segovia-katedralen på

Fjernt syn af katedralen| ©Jose Javier Martin Espartosa
Fjernt syn af katedralen| ©Jose Javier Martin Espartosa

Enhver tid er et godt tidspunkt at besøge Segovia-katedralen på og beundre dette arkitektoniske værk, der blev bygget i det 16. og 18. århundrede. Men hvis du ønsker at få mest muligt ud af dit 1-, 2- eller 3-dages besøg i Segovia, bør du vælge de mindre overfyldte tidspunkter, som normalt er om formiddagen.

Faktisk vil du bemærke, at der er færre turister, hvis du besøger Segovia-katedralen en hvilken som helst dag i ugen mellem kl. 9.30 og 11.00. Det modsatte er tilfældet i myldretiden (kl. 12.00, 13.00 og 18.00 ), hvor der er lange køer for at komme ind i templet, kapellerne, museet og andre udstillinger.

Du bør også tage hensyn til, at hvis du vælger det bedste tidspunkt, kan du se katedralens indre mere detaljeret, dvs. uden at andre mennesker hindrer dig i at se det. Hvis du besøger Segovia med børn, vil du ligeledes kunne holde dem i syne under rundvisningen uden at være bange for, at de går tabt i mængden.

Transporttidsplan for at komme til Segovia-katedralen

Blå bus parkeret| ©ronjeff
Blå bus parkeret| ©ronjeff

Segovia-katedralen ligger i den højeste del af byen, nærmere bestemt ved siden af Plaza Mayor, hvor flere bybusruter passerer. Et par gader væk er der også en toglinje.

Buslinje B er den første, der passerer nær Segovia-katedralen, netop kl. 3.00 om morgenen. I mellemtiden er linje 7 den sidste bus, der stopper nær katedralen kl. 23:35. Toglinjen REG gør for sin del sit første stop ved katedralen ca. kl. 10:32, og kl. 21:25 kører dagens sidste tog forbi.

De stoppesteder, der ligger tættest på Segovia-katedralen, er:

 • El Convento De Santa Cruz, hvorfra du skal gå 11 minutter.
 • Colón, med en gennemsnitlig gåafstand på 8 minutter.
 • Paseo del Salón, med en nærhed på 5 minutter.
 • Plaza Merced, som tilfældigvis er den nærmeste til katedralen, kun 3 minutter væk.

Der er naturligvis flere transportruter, der forbinder med katedralens omgivelser. Men for at spare tid og undgå at fare vild er det ideelt at have en app til offentlig transport ved hånden, som giver dig mulighed for at kende køreplanerne og vejvisningen i realtid.

Tidsplan for attraktioner i nærheden af Segovia-katedralen

Segovia jødiske kvarter| ©Vicente Camarasa
Segovia jødiske kvarter| ©Vicente Camarasa

Få minutter fra Lady of the Cathedrals finder du flere turistmål af stor arkitektonisk og historisk betydning, som du kan opleve ved at deltage i de bedste ture i Segovia eller på egen hånd. Det eneste, du skal gøre, er at tilrettelægge din rejseplan i overensstemmelse med disse monumenters åbnings- og lukketider.

Det jødiske kvarter i Segovia

Det jødiske kvarter i Segovia er et museum, der går tilbage til middelalderen, hvor du kan lære om arven fra det jødiske samfund, der boede i byen. Det ligger tre minutter fra katedralen og er åbent alle årets dage.

 • Mandage og tirsdage fra 10:00 til 14:00.
 • Onsdage til lørdage fra 10:00 til 13:00 og fra 16:00 til 18:00.
 • Søndage fra 10:00 til 13:00.

Segovia-akvadukt

En anden seværdighed tæt på katedralen er Segovia-akvadukten. Du skal kun gå ca. 11 minutter, og du finder denne imponerende romerske konstruktion, som normalt er åben for offentligheden 24 timer i døgnet fra mandag til søndag. Disse åbningstider kan dog variere i forbindelse med fejringen af Allehelgensdag i oktober.

San Andrés-porten

Fra Segovia-katedralen kan du gå fire minutter til den monumentale Puerta de San Andrés. Det er et monument, der betragtes som et aktiv af kulturel interesse, og som ligger fire minutter derfra. Du kan få adgang til den hver dag fra kl. 10.30 til 14.30.

Bestil en rundvisning i Segovia