10 ting at lave i Segovia om sommeren

Sommermånederne er det perfekte tidspunkt at besøge Segovia, en by fuld af historie, arkitektoniske perler og udsøgt gastronomi, der gør den til et charmerende sted at flygte til i et par dage.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 ting at lave i Segovia om sommeren

Plaza en Segovia | ©Pamela Chavez

Når man hører Segovia, er det første, man tænker på, den berømte akvædukt, men byen har så meget mere at byde på og se. Fra et eventyrligt middelalderslot til en misundelsesværdig gastronomi - Segovia er det perfekte sted til din sommerferie.

Vejret i Segovia på denne tid af året er varmt og med næsten ingen nedbør, så hvis du beslutter dig for at besøge byen i disse måneder, kan du være næsten sikker på, at du vil nyde godt vejr og solskin. Desuden kommer sommeren altid til Segovia ledsaget af en livlig atmosfære og festligheder med stil.

1. Se Segovia fra oven på en spændende ballontur

Ballonflyvning fra højderne| ©Siempre en las nubes Vuelos en globo
Ballonflyvning fra højderne| ©Siempre en las nubes Vuelos en globo

Den første plan, jeg vil foreslå, er perfekt til sommermånederne, da de lave temperaturer og kolde vinde i sommermånederne kan gøre en ballontur i Segovia fra højderne lidt mere vanskelig. 10 ting at lave i Segovia om vinteren Vinden kan gøre en ballontur i de tidlige morgentimer ikke særlig behagelig. Men jeg kan forsikre dig om, at hvis du beslutter dig for at tage denne sjove tur, vil du blive forbløffet over den betagende udsigt over denne middelalderby under dine fødder.

Derfor opfordrer jeg dig til at booke en ballontur i Segovia, hvor du kan flyve over dens mest ikoniske monumenter som den berømte akvædukt, Alcazar eller den smukke gotiske katedral. Og efter en hel time i luften inkluderer denne fantastiske tur brunch og et glas cava ved turens afslutning, et flycertifikat og endda en video, så du har en permanent souvenir af denne utrolige oplevelse, som du aldrig vil glemme.

Book en ballontur over Segovia

2. Fejr sommerens komme ved festlighederne i San Juan og San Pedro

festlighederne på saint john's day| ©ARABAKO FORU ALDUNDIA DIPUTACION FORAL DE ALAVA
festlighederne på saint john's day| ©ARABAKO FORU ALDUNDIA DIPUTACION FORAL DE ALAVA

Hvert år fejres sommersolhverv i Segovia på den magiske San Juan-nat. På denne særlige dato begynder indbyggerne i Segovia festlighederne med at tænde de berømte San Juan-bål. Det største bål tændes på Plaza Mayor, og fra det øjeblik begynder en række dage fulde af festligheder og fejringer, hvor du kan finde udendørs danse, koncerter, live musikshows og endda en række andre aktiviteter. 10 ting at lave i Segovia med børn.

Med festlighederne i San Juan følger også teateraftenen, som finder sted på Plaza San Nicolás, og hvor man kan se forestillinger og skuespil indtil de tidlige morgentimer. Efter de travle dage med festligheder kommer San Pedro-natten, som afslutter festlighederne med et storslået fyrværkeri.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: Mest på de store pladser, men der er musikalske optrædener og arrangementer forskellige steder i byen.
  • Hvornår: Festlighederne begynder med Noche de San Juan, som finder sted natten til den 23. juni.
  • Pris: Kun hvad du bruger på mad og drikke.

3. Smag den segovianske gastronomi på terrassen med den bedste udsigt over byen

Hjørnet af Mesón de Candido| ©Mario Gonzalez Leyva
Hjørnet af Mesón de Candido| ©Mario Gonzalez Leyva

Den typiske gastronomi i dette område er en af de mest lækre og beundrede i landet, så du vil ikke kunne forlade Segovia uden at prøve nogle af de mest kendte traditionelle retter. Jeg foreslår, at du udnytter det gode vejr til at sætte dig på terrassen på den ældste restaurant i Segovia, den legendariske Mesón de Cándido, hvor du kan prøve nogle af de mest udsøgte segovianske specialiteter.

Der vil du have mulighed for at prøve den berømte helstegte pattegris, byens mest kendte ret, og du kan ledsage den med en anden af stjernerne i den segovianske gastronomi, bondbønnerne. Men det bedste af det hele er, at man fra terrassen på denne berømte restaurant kan nyde den privilegerede udsigt over den tusind år gamle Segovia-akvædukt, som er byens største turistattraktion.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: Mesón de Cándido ligger på Plaza Azoguejo 5.
  • Åbningstider: hver dag fra kl. 13.30 til 23.00.
  • Pris: fra 35 € til 60 € ca. pr. person.

4. Hav det sjovt på en af de længstvarende festivaler i Spanien

Segovia folkefestival| ©Janina Kiwi
Segovia folkefestival| ©Janina Kiwi

Hvert år om sommeren vender Folk Segovia-festivalen tilbage til byen, et show, der har kørt i mere end 30 år, og som bringer koncerter med forskellige musikalske stilarter som fusionsmusik eller lyden af populær folklore. Festivalen afholdes efter festerne i San Juan og San Pedro, og hovedscenen ligger normalt på den centrale Plaza de San Martín.

Ud over koncerterne kan man under festivalen opleve parader, udstillinger, plademesser og mange aktiviteter i gaderne. Ved nogle lejligheder er der endda blevet afholdt aktiviteter i det århundrede gamle Alhóndiga. Festivalen, der forvandler Segovia til folkets hovedstad i et par dage, er ikke uden grund blevet en af de mest traditionsrige festivaler i landet, da den hvert år vender tilbage med nye og spændende overraskelser, forestillinger og begivenheder, der vil få dig til at have det sjovt.

5. Nyd det gode vejr på Segovias livligste plads

Plaza Mayor| ©Santi Mendiola
Plaza Mayor| ©Santi Mendiola

Segovias Plaza Mayor er byens hjerte og er omgivet af nogle af dens mest emblematiske bygninger. På denne imponerende plads finder du Segovias katedral, rådhuset og det storslåede Juan Bravo-teater.

Når du er der, vil jeg opfordre dig til at tage en drink på en af barernes terrasser på denne emblematiske Segovia-plads, så du, ud over at nyde det gode vejr, kan betragte facaden på disse vigtige bygninger fulde af historie i fred og ro. Efter en kop kaffe eller et godt glas vin kan du benytte lejligheden til at gøre en af de vigtige aktiviteter på din rejse, et besøg i Segovia-katedralen. Åbningstider for Segovia-katedralen

Segovia-katedralen blev bygget mellem det 16. og 18. århundrede og er et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur. Den har tre store skibe og er især imponerende med sine smukke glasmalerier og sit høje, slanke tårn, som er op til 88 meter højt. Så hvis du rejser til denne gamle by, skal du huske at besøge dette tempel, der vil betage dig både for sin skønhed og sin interessante historie.

Køb din billet til katedralen i Segovia

6. Tag en tur rundt til Segovias vigtigste seværdigheder ved solnedgang

Akvadukterne i Segovia| ©tajones1991
Akvadukterne i Segovia| ©tajones1991

Når mørket falder på i Segovia, får gaderne en særlig charme, og monumenterne gløder under spotlysene, så de skiller sig mere ud end nogensinde. Derfor vil jeg opfordre dig til at afslutte en af dine dage i denne vidunderlige by med en tur i Segovia ved solnedgang, hvor du kan beundre byen på en helt anden måde.

Denne tur er perfekt, hvis du beslutter dig for at tage på tur i sommersæsonen, da kulden og regnen i andre måneder af året kan gøre en tur om natten ikke særlig behagelig. Turen starter ved den imponerende Segovia-akvædukt, som om natten er oplyst og giver indtryk af at være højere og mere imponerende end nogensinde. Derefter vil turlederen guide dig til katedralen, Las Canonjías-kvarteret og til sidst Alcázar.

Efter turen anbefaler jeg, at du spiser middag på Pasapán Restaurant, et gastronomisk sted, der perfekt kombinerer det traditionelle segovianske køkken med et strejf af modernitet og innovation, hvilket får retterne til at skille sig ud ved deres kvalitet og originalitet.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: Restaurante Pasapán ligger på Calle Colón 5.
  • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 12:00 til 16:00 og fra 20:00 til 24:00.
  • Pris: fra €18 til ca. €40 pr. person.

Book en solnedgangstur i Segovia

7. Gå op til et udsigtspunkt og nyd den fantastiske udsigt

Folk leger i det grønne græs| ©MARI VICARIO
Folk leger i det grønne græs| ©MARI VICARIO

Udnyt det gode vejr i Segovia på denne tid af året, og en fantastisk måde at lære byen at kende på er at klatre op til et af dens udsigtspunkter. Et af de smukkeste og med den bedste udsigt er Mirador de la Pradera de San Marcos. Dette udsigtspunkt ligger, som navnet antyder, i det område, der hører til San Marcos-kirken.

Ud over den imponerende udsigt over byen har du fra denne lille græsklædte lysning ved siden af Eresma-floden den bedste udsigt over det imponerende Alcázar i Segovia. Når man er der, kan man sidde på den grønne plæne og slappe af eller endda holde en lille picnic. Et tip er at tage derhen ved solnedgang, da det orange lys sidst på dagen over Alcázar gør dette landskab til et uforglemmeligt skue.

Et andet meget anderledes udsigtspunkt, men med lige så god udsigt, er Mirador del Valle de Clamores. Dette udsigtspunkt ligger for foden af Alcázar, og herfra kan man nyde den utrolige udsigt over Clamores-dalen, den jødiske kirkegård og bymuren.

8. Tag på udflugt til Chorro de Navafría

Rute til Chorro de Navafría| ©Jesús Pérez Pacheco
Rute til Chorro de Navafría| ©Jesús Pérez Pacheco

Hvis du under dit besøg i Segovia oplever højere temperaturer end forventet, eller hvis du bare er naturelsker, vil jeg anbefale dig at tage på en fantastisk udflugt til parken El Chorro de Navafría, hvor vejret ikke er så varmt, og du også kan nyde en forfriskende svømmetur

El Chorro de Navafría ligger i Sierra de Guadarrama, lidt over 30 minutters kørsel fra Segovia. I denne smukke natur kan man tage forskellige vandreruter, der starter fra restauranten El Chorro. Der kan man beundre fyrreskovens skønhed, svømme i de naturlige pools og betragte parkens juvel: El Chorro-vandfaldet, som har et fald på op til 20 meter.

Som om det ikke var nok, finder man i denne park også et rekreativt område med grillfaciliteter og steder, hvor man kan sidde og spise. Det er det perfekte sted at tilbringe en fredelig dag i naturen.

9. Udnyt det behagelige sommervejr til at slentre gennem Segovias historiske centrum

Det historiske centrum af Segovia| ©Joan
Det historiske centrum af Segovia| ©Joan

Den bedste måde at lære en ny by at kende på er uden tvivl at fortabe sig i dens gader og gå en lang tur. Derfor er den næste plan, jeg vil foreslå, at du nyder det gode vejr og udnytter det til at slentre gennem Segovias gader og besøge dens mest ikoniske bygninger.

På din vej kan du slentre gennem byens vigtigste pladser, besøge det berømte Casa de los Picos, der i dag er omdannet til en skole for anvendt kunst, og gå på opdagelse i det charmerende jødiske kvarter. Segovias jødiske kvarter var hjemsted for et stort jødisk samfund fra det 12. århundrede til det 15. århundrede, hvor de blev fordrevet efter ordre fra de katolske monarker. De maleriske og smalle gader i dette kvarter er nogle af de smukkeste i byen, og du kan stadig finde nogle bygninger fra den periode.

En anden mulighed, hvis du vil lære denne interessante by at kende uden at gå glip af noget, er at besøge det jødiske kvarter i Segovia. Bedste ture i SegoviaSegovia City Tour, hvor en ekspert vil guide dig gennem de vigtigste seværdigheder, mens han fortæller dig om historien og nogle kuriositeter i denne tusindårige by.

Book en guidet tur i Segovia

10. Besøg Alcazar i Segovia, et must på denne tur

Segovia-slottet| ©Jo Kassis
Segovia-slottet| ©Jo Kassis

Vejret i Segovia i sommermånederne er ideelt, hvis du kan lide at rejse i varme temperaturer. Det giver dig også mulighed for at udforske byen i strålende solskin uden at bekymre dig om regn eller kulden i Segovias barske vinter.

Med det i tankerne opfordrer jeg dig til at udnytte det behagelige vejr på denne årstid ved at besøge nogle af byens vigtigste seværdigheder, og blandt dem er selvfølgelig Alcázar i Segovia, et imponerende middelalderslot, der vogter over byen og ligner noget fra en filmscene.

Den strategiske placering af dette storslåede monument har været brugt som forsvarsfæstning af forskellige kulturer, og i dag er dette Segovia-ikon anerkendt som et UNESCO World Heritage Site. Slottet, som vi kender det i dag, blev bygget og brugt som hjem af kongerne af Castilien i midten af det 15. århundrede.

Jeg kan forsikre dig om, at Alcazar billetter i Segovia: hvordan man køber, priser og rabatter at du ikke vil være ligeglad, for fra det øjeblik du krydser vindebroen ved indgangen, til du er færdig med at gå rundt i de smukke haller og værelser dekoreret med kristne og mudéjar-elementer, vil denne fæstning så fuld af historie ikke ophøre med at forbløffe dig.

Klimaet i Segovia om sommeren

Udsigt over Segovia| ©Jo Kassis
Udsigt over Segovia| ©Jo Kassis

Segovia ligger i op til 1000 meters højde nord for bjergkæden Sierra de Guadarrama, og det betyder, at de kolde bjergvinde af og til når ind til byen. Men sommeren i dette hjørne af landet er generelt varm med maksimumtemperaturer, der ofte overstiger 30ºC.

Nedbøren i disse måneder er meget lav, da det er den tørreste tid på året, og man vil sjældent opleve tordenvejr om sommeren. Selvom temperaturerne om dagen nogle gange kan være noget høje, har de en tendens til at falde en hel del om natten og nå et gennemsnitligt minimum på 16ºC, så det er tilrådeligt at medbringe noget varmt tøj, selv hvis du rejser i sommermånederne.

Hvad angår solskinstimerne, vil du, hvis du er heldig nok til at besøge Segovia på denne tid af året, nyde længere dage end på andre årstider, så du har mere tid til at foretage dine besøg i ro og mag og lære denne vidunderlige by at kende under en himmel, der næsten altid er solrig.

Tilstrømningen af turister og priser i Segovia om sommeren

Forelsket par i Segovia| ©Jo Kassis
Forelsket par i Segovia| ©Jo Kassis

Det fantastiske vejr, som Segovia nyder i sommermånederne, sammen med de mange festligheder og den livlige atmosfære i byen, har gjort sommeren til den travleste tid for turister, især i juli og august. På denne tid af året rejser hundredvis af turister til Segovia for at holde sommerferie.

Det betyder uundgåeligt, at priserne er højere end på andre årstider, og at der er færre overnatningsmuligheder, især hvis man booker i sidste øjeblik. Men hvis du booker din rejse på forhånd, er det meget sandsynligt, at du kan finde en billig indkvartering, da priserne i Segovia normalt ikke er alt for høje.