10 ting at lave i Segovia med børn

Segovia er en by fuld af historie, hvor du kan finde mange sjove aktiviteter for børn og hele familien.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

10 minutters læst

10 ting at lave i Segovia med børn

niños jugando cerca de estatua | ©ascharff

Byen Segovia ligger ved foden af Guadarrama-bjergkæden, 90 km fra Madrid. Den er kendt for sine gamle monumenter og slotte som Alcázar i Segovia, katedralen og den romerske akvædukt, som er nogle af de bedste ting at se i Segovia.

Børn vil elske at se de middelalderlige slotte og støde på akvædukten, et vidunder af gammel ingeniørkunst, eller slentre gennem haverne i Granja San Ildefonso-paladset. I kan også se Francisco Peraltas store samling af dukker, bade i naturlige pools i Duratón-floden eller dyrke sport på skisportsstedet La Punilla, blandt mange andre aktiviteter, som jeg vil fortælle jer om i denne artikel.

1. Flyvning i en varmluftballon i Segovia

varmluftballon med Segovia-katedralen i baggrunden| ©GLOBOS BOREAL S.L.
varmluftballon med Segovia-katedralen i baggrunden| ©GLOBOS BOREAL S.L.

Hvis børnene (eller de voksne) ikke har højdeskræk, vil de elske at lære Segovia at kende ved at flyve i en varmluftballon. Fra luften vil de have en privilegeret udsigt over byen med dens lave huse, gamle monumenter og de omkringliggende bakker og grønne enge.

Disse flyvninger foretages normalt for nogle få personer, ca. 15, afhængigt af ballonens størrelse, men du kan også vælge en privat flyvning med din familie. Det anbefales til børn over 5 år.

Hvad angår ruten, er det vinden, der er styrende, så den kan variere fra den ene dag til den anden. Du vil dog nyde alt, hvad du ser, da der er gamle bygninger som Segovia-katedralen, den romerske akvædukt og nogle slotte, der er meget synlige fra luften.

Luftballonflyvninger finder sted tidligt om morgenen, da vinden så er mere rolig og atmosfæren mere stabil. De varer normalt omkring en time. Bemærk venligst, at du står stille under flyvningen, så det er bedst at have behageligt tøj på.

Bestil en tur i varmluftballon i Segovia

2. Se Francisco Peralta-dukkensamlingen

Dukke til at skræmme fugle| © Bruno Guerrero
Dukke til at skræmme fugle| © Bruno Guerrero

En af de mest interessante ting at lave i Segovia med børn er at se Francisco Peralta-dukkensamlingen, som uden tvivl vil motivere fantasien hos unge og gamle med dukker, der er ægte kunstværker.

Samlingen består af 38 stykker, som blev doneret af Francisco Peralta, en af Spaniens bedste dukkespillere. Dukkerne forestiller figurer fra traditionelle historier, klassisk litteratur og børnesagaer. Et besøg på udstillingen er også en mulighed for børn til at lære om de forskellige mekanismer, der bringer dukkerne til live.

Dukkespilleren Francisco Peralta var en af drivkræfterne bag den internationale dukkefestival Titirimundi, som du kan deltage i, hvis du tager til Segovia i maj. Han blev tildelt sølvmedaljen for fortjeneste i billedkunst i 1990.

Nyttige oplysninger

 • Tidspunkter: Mandag til lørdag kl. 11-15 og kl. 15-15.30 og søndag kl. 11-14.
 • Beliggenhed: Puerta de Santiago, 36, 40003 Segovia
 • Entré: Entré med audioguide koster ca. 2 €.

3. Se den romerske akvædukt

Udsigt over akvædukten i Segovia| © Jordi Vich Navarro
Udsigt over akvædukten i Segovia| © Jordi Vich Navarro

En rundvisning i den romerske akvædukt er et must på dit besøg i Segovia og en af de bedste ture, du kan tage på i Segovia. Børn har tendens til at være meget interesserede i den, ikke kun på grund af dens slående konstruktion, men også på grund af dens historie og komplekse design, der gav anledning til den.

Den romerske akvædukt i Segovia blev bygget i det 2. århundrede e.Kr. og fungerede som akvædukt indtil 1973. Formålet var at transportere vand fra Sierra de Guadarrama til byen Segovia ved at udnytte jordens ujævnheder.

Den ligger i centrum af Segovia, meget tæt på Alcázar af Segovia, og dens besøg indgår i alle byens vandreture sammen med katedralen og Alcázar.

Det er et stort ingeniørarbejde, der stammer fra fortiden. Den er 30 meter høj og har 1677 buer, og den havde engang 15 km underjordiske kanaler. Vandet løb langs toppen af akvædukten og havde endda et sandfang for at rense vandet for urenheder.

 • Beliggenhed: Plaza del Azoguejo, 1, 40001 Segovia, Spanien.

Tag på en privat rundvisning i Segovia til fods

4. Besøg borgene i Segovia

slot i Segovia| ©Manuel López
slot i Segovia| ©Manuel López

Der er 74 slotte i Segovia, og de slotte, der er blevet bevaret, er virkelig et arkitektonisk vidunder, som børn vil elske. De slotte i Segovia, som du skal se, er bl.a. Alcázar i Segovia, slottet Turégano, slottet Coca, slottet Pedraza og slottet Ayllón.

Alcazar i Segovia

Alcázar af Segovia er et af de mest berømte middelalderborge i verden og ligger i centrum af Segovia. Bygningen går tilbage til det 12. århundrede, og det er blevet erklæret for verdensarv af UNESCO. Der kan have eksisteret en befæstning på stedet helt tilbage fra romertiden, men den blev genopbygget efter en brand i 1862.

Formen af Alcázar i Segovia siges at have inspireret Snehvide slottet i Disney-filmen. Slottet ligger på toppen af en bakke, og dets form minder om et skib.

Børn vil elske at krydse den 24 meter lange voldgrav for at komme ind i slottet, se de gamle rustninger indeni, den panoramiske udsigt over Segovia fra det 80 meter høje Juan II-tårn og det mærkelige solur i Patio del Reloj (urets gård).

Jeg anbefaler, at du køber din billet på forhånd og læser denne guide til køb af billetter med rabat til Alcázar, hvor du helt sikkert vil finde tips til at få mest muligt ud af dit besøg.

Nyttig information

 • Åbningstider om vinteren: dagligt fra kl. 10 til 18 (november til marts)
 • Åbningstider om sommeren: dagligt fra kl. 10 til 20 (april til oktober)
 • Beliggenhed: Plaza de la Reina Victoria Eugenia, s/n, 40003, Segovia
 • Billetpris: ca. 10 €.

Coca-slottet

Coca-slottet blev bygget i det 15. århundrede af bygmesteren Alí Caro på bestilling af Don Alonso de Fonseca, ærkebiskoppens nevø. Den er gotisk-mudéjar-stil og er en af de få borge, der ikke blev bygget på toppen af en bakke, men over en bred og dyb voldgrav.

Denne borg får os straks til at tænke på en militær fæstning og på, hvordan livet var i middelalderen. Det er slående på grund af bl.a. sin murstenskonstruktion, sine tårne, sin 40 meter høje udsigtspost og den murstensbro ved indgangen. I dag huser den skovbrugsskolen.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider: hver dag fra kl. 11 til 17
 • Beliggenhed: Castillo de Coca, s/n 40480 Coca
 • Billetpris: ca. 3 €.
 • Anbefalinger: du skal købe din billet 48 timer i forvejen

5. Opstigning til La Pinilla snow resort

Folk i sneen| © Alain Wong
Folk i sneen| © Alain Wong

Et besøg på La Pinilla skisportssted er perfekt, hvis du tager til Segovia om vinteren, da børnene kan lege i sneen eller lære at stå på ski i en særlig skole for dem. Det ligger i bjergkæden Sierra de Ayllón, 8 km fra byen Riaza.

Om sommeren tilbyder feriestedet også aktiviteter for hele familien med en multi-adventurepark for børn med gynger, en 60 meter høj zip-line, en 120 meter lang tibetansk bro og meget mere. De udlejer også cykler og quads, arrangerer guidede vandreture, har bueskydningsfaciliteter og en golfbane.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: La Pinilla Ski Resort, s/n, 40500 La Pinilla, Segovia
 • Adgangsgebyr: fra 35 EUR i højsæsonen og 25 EUR i lavsæsonen for voksne, og børn fra 26 EUR i højsæsonen og 20 EUR i lavsæsonen. Stoleliften koster ca. 7 EUR og leje af udstyr ca. 20 EUR pr. dag.
 • Åbningstider: fra kl. 9.00 til 17.00.

6. Tidsrejse på Granja San Ildefonso Palace

Hovedindgangen til Granja San Ildefonso Palace| ©Benjamín Moreno
Hovedindgangen til Granja San Ildefonso Palace| ©Benjamín Moreno

Granja San Ildefonso-paladset ligger i Sierra de Guadarrama og er en af den spanske kongefamilies residenser, som er åben for offentligheden. Børn vil nyde at slentre gennem haven, der minder om Versailles, og se springvandene, dammene og broerne samt besøge det smukke palads.

Blandt de springvand, der kan ses på La Granja, er Los Baños de Diana, Fuente de las Ranas, Fuente de Neptuno og La Fama, der hæver vandet til en højde af 40 meter. Inde i paladset er marmorsalen og tapetmuseet smukke.

Du kan downloade en audioguide fra National Heritage-webstedet, så du ikke går glip af noget under dit besøg.

En god ting at huske på er, at der er flere stier i det omkringliggende område, hvis børnene ikke er interesseret i haven eller i at se paladset indefra, da La Granja ligger nord for nationalparken Sierra de Guadarrama, hvor der er smukke steder at besøge som Boca de Asno og Chorro Grande. På nationalparkens hjemmeside kan du se de anbefalede stier for børn og vælge den, der passer bedst til dem.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider om vinteren: tirsdag til fredag fra kl. 10-16 og lørdag og søndag fra kl. 10-18 (november til marts)
 • Åbningstider om sommeren: tirsdag til søndag fra kl. 10-19. Lukket på mandage og de fleste helligdage (april til oktober)
 • Beliggenhed: Plaza de España, 15. 40100 Real Sitio de San Ildefonso - Segovia
 • Billetpris: ca. 9 € og 13 € for en guidet rundvisning i paladset. Billetter kan købes på hjemmesiden for det nationale kulturarv.

7. Sport i Luis Miguel Leisure Centre

Kartkører| © Goh Rhy Yan
Kartkører| © Goh Rhy Yan

Under dit ophold i Segovia kan du kombinere besøg på slotte og historiske steder med et besøg på Luis Miguel Leisure Centre, hvor børnene kan nyde aktiviteter som kartkørsel og quadbiking, paintball, vandreture og forskellige sportsgrene som volleyball, basketball, strandfodbold, håndbold m.m.

Luis Miguel Leisure Centre har en swimmingpool, en 1 km lang kartingbane, naturområder til paintball, en restaurant, et vandrehjem og gratis parkering. Centret arrangerer guidede cykelture, vandreture i Hoces del Duratón, ruter til indsamling og genkendelse af forskellige svampearter og mange andre aktiviteter, der helt sikkert vil interessere børnene.

Centret tilbyder en bred vifte af muligheder for at nyde pladsen. Du kan f.eks. køre karting i 10 minutter eller bo flere dage på vandrerhjemmet og lave forskellige aktiviteter. Du kan også bestille en menu eller bruge køkkenet til at lave mad til dig selv.

Desuden tilbyder centret undervisning i trafiksikkerhed for børn i alderen 8-16 år med teoretisk og praktisk kartingundervisning. Der er også kartingbaner for voksne.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: Carretera Grajera (Fresno de la Fuente, Segovia) Udkørsel 123 N-1
 • Billetpris: fra 25 € afhængigt af de aktiviteter, du deltager i. Man kan bestille på Luis Miguel Leisure Centre's hjemmeside.

8. Tag en dukkert i naturbassinerne i naturparken El Chorro

Vandfald| ©Rafael Bejar
Vandfald| ©Rafael Bejar

I byen Navafría, 30 minutter fra Segovia, ligger et område med naturlige bassiner omgivet af enge og skove, som er perfekt til en dag med børnene og en dukkert i vandet, især hvis du rejser til Segovia om sommeren, selv om du på andre tidspunkter af året kan benytte dig af muligheden for at tage på vandreture.

Ud over de naturlige bassiner, der er badet i vandet fra floden Cega, kan du se et 20 meter højt vandfald ved at gå en kilometerlang sti langs floden. Det er El Chorro-vandfaldet, som også danner en lille naturlig pool, hvor vandet falder ned.

Hvis du kan lide at gå meget, kan du i nærheden af de naturlige pools i Navafría vandre til Pico del Nevero (2209 m) eller Pico de Picardeñas (1850 m). Og hvis I foretrækker at blive i området omkring bassinerne, er der områder med borde og grillpladser samt en restaurant.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider: fra 9.00 til 20.00, og lørdag og søndag fra 10.00 til 20.00.
 • Beliggenhed: 40161 Navafría, Segovia. To kilometer fra landsbyen Navafría.
 • Adgangsgebyr: Der betales kun for parkering, som koster ca. 5 EUR.
 • Bemærkninger: Det er ikke altid tilladt at benytte grillen.
 • Hvordan man kommer dertil: Fra Segovia kører man ad N-110 til Cegilla og derefter ad SG-612 til Navafría. Du kan også tage bussen.

9. Besøg i naturparken Hoces del río Duratón

Duratons kløfter| ©Carlos Perez
Duratons kløfter| ©Carlos Perez

Naturparken Hoces del Duratón-floden er et beskyttet naturområde, der ligger i den midterste del af Duratón-floden. Her kan hele familien tage en dukkert, observere fugle, vandre, dyrke vandsport som f.eks. kanosejlads eller blot nyde kontakten med naturen.

Parken ligger 1 time fra Segovias centrum, i nordøstlig retning. På denne strækning af floden ligger Duratón-kløften, klippeformationer, der når 100 meter i højden. Der er en stor bestand af gribbe i parken, samt vandrefalke og ugle.

I Sepúlveda finder du Centro de Interpretación de las Hoces del Río Duratón, hvor man kan fortælle dig om, hvordan dette sted er blevet dannet, og give dig kort og råd om, hvordan du kommer rundt. Du kan også besøge Rovfuglereservatet Montanejos de la Vega, som spiller en vigtig rolle i beskyttelsen af gribbe og andre rovfugle.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider: fra kl. 10.00 til 15.00 fra onsdag til søndag og på helligdage og fra kl. 10.00 til 16.00 lørdag og aftenen før helligdage.
 • Beliggenhed: Sepúlveda, nordøst for Segovia
 • Hvordan man kommer dertil: Fra Segovia tager man vej CL-603 til Cantalejo og tager derfra SG-V-2323 til naturparken, som ligger 5 km fra San Frutos-hermitagen. Du kan også tage bussen til Sebúlcor og derefter tage en taxa til parken.

10. Besøg i Los Enebralejos-hulen

dreng inde i en klippeformation| ©shaynedominguez
dreng inde i en klippeformation| ©shaynedominguez

Los Enebralejos-hulen ligger 40 minutter fra Segovia, ved siden af Prádena de la Sierra, hvor de små kan se stalaktitter, stalagmitter og andre klippeformationer, der vil få dem til at blive forbløffet. Du kan også se malerier og graveringer fra forhistorisk tid.

Det er et ideelt sted at vække børns nysgerrighed for historie på et sted af stor skønhed. Uden for hulen kan du desuden se en genskabelse af, hvordan livet var i en landsby i kalkstenalderen, og hvordan man bl.a. garvede skind og fremstillede kobberinstrumenter. Besøget varer ca. 45 minutter.

Grotten har en højdeforskel på 13 meter, er ca. 3670 m lang og består af 3 niveauer. Den blev brugt som nekropol mellem 2000 og 1800 f.Kr. som nekropol mellem 2000 og 1800 f.Kr. Temperaturen inde i hulen er altid omkring 15 °C, så det er tilrådeligt at medbringe en jakke.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: Tr.ª Cueva, S/N, 40165 Prádena, Segovia
 • Entrépris: den guidede rundvisning på ca. 45 minutter koster ca. 8,50 € for voksne og ca. 6,50 € for børn. Billetter kan købes på Los Enebralejos' websted eller på billetkontoret.
 • Åbningstider: kl. 11.00 til 19.00.
 • Bemærkninger: Medbring en jakke, da temperaturen indenfor altid er 15 °C.
 • Hvordan man kommer dertil: Fra Segovia tager man N-110 til Prádena. Du kan også tage bussen.