Segovia på 2 dage: alt, hvad du behøver at vide

Hvis du glæder dig til at besøge Segovia, og du kun har to dage, har du her en rejseplan over, hvad du ikke må gå glip af.

Rocio Biagetti

Rocio Biagetti

8 minutters læst

Segovia på 2 dage: alt, hvad du behøver at vide

Plaza en Segovia | ©Pamela Chavez

Segovia er verdensberømt for sin akvædukt, der kan dateres tilbage til romertiden, og er en by fuld af attraktioner. Hvis du har to dage til at besøge den, skal du ikke bekymre dig, her giver jeg dig en hånd, så du kan nyde al dens skønhed til fulde. Fra ruinerne fra forhistorisk tid, Alcazar og den monumentale gotisk-renæssance katedral til det mærkelige tophus er Segovia fuld af maleriske hjørner.

En by, hvor tiden ikke synes at være gået, dens mure og tårne giver den en middelalderlig atmosfære, der erobrer alle dens besøgende. Segovia ligger nordvest for den spanske hovedstad i den selvstyrende region Castilla-León og er en juvel, der er værd at opdage. Der er masser at se og lave i Segovia på bare to dage, men sørg for at have behagelige sko på, for alt her er en vandretur. Så går vi i gang!

Dag 1: Romersk akvædukt, det jødiske kvarter, Casa de los Picos, Plaza Mayor og Segovia-katedralen

Romersk akvædukt| ©CESAR VIELBA
Romersk akvædukt| ©CESAR VIELBA

Start din første dag med en nærende morgenmad på Tradicionarius, lige i centrum af Segovia, ved siden af akvædukten. Du vil opdage, at byen er meget nem at komme rundt i, næsten alle steder er inden for gåafstand.

Tag på en selvguidet rundtur i Segovia

Segovia kan nås på kort tid, da det ikke er en stor by, så hvis du har to dage, garanterer jeg, at du vil få mest muligt ud af din tid. Selvom man kan besøge alle attraktionerne på egen hånd, er det en rigtig god idé at leje en selvguidet tur. Det er meget enkelt, du skal bare downloade en audioguide på din smartphone, som tager dig med på en rundtur til byens vigtigste seværdigheder, og ved hver enkelt kan du lytte til forklaringen.

Tag på en guidet tur i Segovia

Besøg den imponerende akvædukt af romersk oprindelse

Hvis du derimod foretrækker at tage på tur på egen hånd, bør du starte med et af byens ikoner, Segovia-akvædukten. Man mener, at dens konstruktion går tilbage til det 2. århundrede e.Kr. på grund af strukturens type og dens lighed med andre værker, der blev udført af Romerriget i den periode.

Du vil kunne se den imponerende struktur, som blev bygget uden mørtel til at forbinde de enorme sten med hinanden. Det er et ingeniørarbejde baseret på balance og millimetrisk beregning, som virkelig er forbløffende. Den blev skabt for at fordele vandet, der kom fra bjergene, til hele byen. Dens 167 buer giver den et kolossalt udseende.

Legenden siger, at akvædukten blev bygget på en enkelt nat af djævlen selv. Øverst på Calle San Juan, for foden af akvædukten, er der rejst en mærkelig skulptur af en spøgefuld djævel, der tager en selfie. Du kan ikke gå forbi uden at efterligne ham.

Besøg huset i Picos de Segovia

Mindre end 10 minutters gang fra akvædukten finder du det berømte Casa de los Picos. Det blev bygget i det 15. århundrede og er et typisk Segovia-hus med den særlige egenskab, at det har ornamenter i form af et næb eller en diamant langs hele sin facade.

Det er et værk af stor arkitektonisk skønhed, som allerede er blevet et klassisk hjørne af byen. Man kan ikke besøge Segovia uden at gå glip af den, og dens middelalderlige stil tiltrækker hver dag turister fra hele verden, som kommer for at tage et par billeder. Siden 1977 har der været en kunstskole her, så du vil altid finde interessante udstillinger, displays og workshops.

Gå en tur gennem Segovias traditionelle jødiske kvarter: La Judería (det jødiske kvarter)

Næsten ved siden af Casa de los Picos ligger begyndelsen af Segovias jødiske kvarter. La Judería strækker sig fra bagsiden af katedralen til Puerta de San Andrés. Før i tiden var det jødiske kvarter omgivet af syv buer, som dannede en slags ghetto. I dag er det blevet integreret i resten af byen.

Det er værd at nævne, at det jødiske samfund er næsten ikke-eksisterende i Segovia, da de få jøder, der boede i byen, blev fordrevet, da de kristne konger kom til, og deres synagoger blev ødelagt eller omdannet til kirker.

La Judería er i dag et kvarter fuld af rester fra andre epoker, som ligger i hjertet af Segovias historiske centrum, hvor nogle af de mest bemærkelsesværdige bygninger stammer fra det 15. århundrede. Det er værd at slentre gennem de middelalderlige gader og lade sig rive med af atmosfæren. Du vil få fornemmelsen af at gå gennem tiden.

Besøg den imponerende katedral i Segovia

Et andet af Segovias arkitektoniske, kulturelle og religiøse vartegn, katedralen, ligger kun 5 minutters gang væk. Med en markant sengotisk stil, men med et strejf af renæssance, er katedralen et af de vigtigste besøg på enhver rundtur i Segovia. Dens fulde navn er Santa Iglesia Catedral de Nuestra Señora de la Asunción y de San Frutos, men den er også kendt som "katedralernes frue" på grund af sin majestæt.

Den er erklæret for verdensarv af UNESCO, og den blev bygget i det 16., 17. og 18. århundrede, og det er netop derfor, at den har arkitektoniske træk, der er typiske for renæssanceperioden, senere end gotikken. Indenfor kan du nyde en vigtig samling af kunstværker, fra rummet med flamske gobeliner til sektionen dedikeret til værker af Sánchez Coello.

Du vil ikke tro på skønheden i det lys, der kommer gennem de flamske farvede glasvinduer. Et unikt sted for både troende og ikke-troende. Da du kun har to dage, skal du selvfølgelig altid huske at tjekke Segovia-katedralens åbningstider før dit besøg, så du kan planlægge din rejseplan bedre og ikke spilde tid på at stå i kø unødigt.

Få dine billetter til katedralen i Segovia

Slut dagen af med en middag på Plaza Mayor-pladsen

Kun få meter væk ligger Segovias epicenter, Plaza Mayor. Her kan du tage en pause og nyde en drink, tapas eller middag i uovertrufne omgivelser. Rundt om pladsen finder du et stort antal barer, caféer og restauranter med udendørs terrasser.

Plaza Mayor har Segovias rådhus på den ene side og det traditionelle Teatro Juan Bravo på den anden, som blev bygget i 1917.

Som afslutning på denne første dag foreslår jeg, at du forkæler dig selv med en middag på restaurant La Taurina, som ligger foran pladsen. Et af de bedste steder i Segovia at smage det lækreste kød og andre retter af førsteklasses kvalitet.

Dag 2: San Millán-kirken, San Andrés-porten, Det Kongelige Møntmuseum, Kongens Have og Alcázar i Segovia

San Andrés-porten| ©Hugh Llewelyn
San Andrés-porten| ©Hugh Llewelyn

Start denne anden og sidste dag i Segovia med en lækker morgenmad på La Flor de América café og tebutik, en af de bedste i byen. Den ligger lige rundt om hjørnet fra Jardinillos San Roque på Calle Santo Tomas, nr. 2, og her kan du nyde nogle af deres udsøgte håndlavede kager og deres mange varianter af te og kaffe.

Besøg den romanske kirke San Millán

Den romanske kirke i San Millán| ©Greg Johnson
Den romanske kirke i San Millán| ©Greg Johnson

Kun 200 meter derfra finder du den romanske kirke San Millán, en anden af Segovias must-see seværdigheder. Den blev bygget i det 12. århundrede og har bevaret en sober stil med et middelalderligt udseende på ydersiden. Den blev erklæret for et nationalt monument i begyndelsen af det 20. århundrede.

Selvom dens indre ikke har store kunstgallerier eller skulpturelle værker som Alcázar eller katedralen, er bygningen i sig selv en juvel og en del af byens arkitektoniske og kulturelle arv.

Gå gennem Puerta de San Andrés

Gå gennem det jødiske kvarter til Puerta de San Andrés, en af de tre porte til byen, der stadig står i dag. Det er helt sikkert en af de 10 bedste ting at lave i Segovia med børn, da det giver en følelse af, at man er gået tilbage i tiden, til dengang riddere i rustninger strejfede rundt i byen.

Gå ikke glip af chancen for at bestige de to tårne, fra toppen kan du nyde en utrolig udsigt over byen og floden Clamores, en af de floder, der krydser byen. Du vil kunne se de smukke mure, der beskyttede Segovia mod mulige angreb. Cebrián-porten og Santiago-porten er også bevaret i dag, og selvom de ikke er så maleriske som San Andrés-porten, er de i en god bevaringstilstand.

Nyd udsigten fra udsigtspunktet på bymuren

Men hvis du er på udkig efter en god panoramaudsigt, skal du gå op til udsigtspunktet på muren. Det ligger 5 minutters gang fra Puerta de San Andrés, og der er ikke noget bedre sted at nyde skønheden i Segovia-katedralen, "katedralernes frue". Herfra kan du også se en stor del af byen

Segovia har forskellige udsigtspunkter, der ligger på forskellige høje steder i byen, og de er alle turen værd. Udsigtspunktet over Alcázar og de to dale, udsigtspunktet over San Marcos-engen, udsigtspunktet over akvædukten og udsigtspunktet over Clamores-flodens dal, blandt mange andre. Segovia er så smuk, at du kan nyde et forskelligt og unikt syn fra hvert af dem.

Besøg Det Kongelige Møntmuseum og Jardines del Rey (Kongens Have)

På vejen til Alcázar, i Eresma-dalen, ligger Det Kongelige Møntmuseum i Segovia, en smuk bygning ved siden af floden, hvor de gamle hydrauliske presser, der blev brugt til at trykke mønter, er bevaret. Det er også en vigtig del af byens industrielle arv, da bygningen er en af de ældste i Spanien.

Udenfor ligger Jardines del Rey (Kongens have), som blev designet sammen med bygningen af Juan de Herrera, så Philip II kunne slentre rundt og nyde naturen. Stedet er ideelt til gåture i den frodige vegetation, mens man beundrer Alcázar, der ligger få meter væk.

Oplev charmen ved Alcázar i Segovia

Besøg byens vigtigste monument. Alcázar i Segovia er bygget på toppen af en enorm klippe og var oprindeligt et forsvarsværk, som senere blev omdannet til et kongeligt palads. Indenfor har du mulighed for at beundre arbejdet på vægge og lofter med en virkelig overraskende detaljerigdom.

Her har en lang række konger boet, heriblandt Isabella den Katolske, som blev dronning i denne by. Bygningen er i absolut bevaringstilstand, og her kan man endda se forskellige møbler, som de kongelige har brugt gennem århundrederne, gå rundt i salene, nyde kunstværker, rustninger og meget mere.

Det er et af de mest besøgte monumenter i hele Spanien, og det er endda blevet brugt af Disney som model for nogle af deres film. Husk, at du kan booke dine billetter til Alcazar i Segovia på forhånd online, så du kan springe køerne over og komme direkte ind på stedet.

Sig farvel til Segovia med en traditionel middag

Du kan ikke sige farvel til byen uden at nyde den mest typiske segovianske mad. For at gøre det, foreslår jeg, at du spiser på Restaurante José María. Restauranten ligger bag Segovia-katedralen og er et af de bedste steder at prøve traditionelle smage med et innovativt twist. Restaurantens helstegte pattegris er lækker og udgør en del af Segovias kulturelle og gastronomiske arv.

At lære et steds eller en regions gastronomi at kende betyder at lære historien, arven og de mest karakteristiske træk ved dets samfund at kende. Kom og find ud af mere om gastronomien i Segovia og regionen Castilla y León, du vil ikke fortryde det.

Det var alt for nu. Jeg håber, at du fandt denne artikel nyttig, og at du nyder dine 2 dage i Segovia fuldt ud. Som du vil se, har byen alt, hvad du skal bruge for at få en god oplevelse. Vi ses næste gang!