Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Segovia om vinteren

Segovia, en middelalderby fyldt med historie og med imponerende arkitektur, bliver en magisk destination om vinteren, hvor du kan tilbringe et par dage med afslapning væk fra folkemængderne.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 ting at lave i Segovia om vinteren

Segovia en panoramica | ©Angel

Selv om vinteren i Segovia medfører kolde temperaturer, kompenserer byen ved at blive endnu smukkere, hvis det er muligt. Ofte er denne castilianske by dækket af en tåge, der får Alcázar til at ligne et eventyrslot, endnu mere end normalt. Og hvis du er så heldig, at sneen har begravet Segovia under sit hvide tæppe, kan du nyde et helt enestående syn.

Desuden er denne årstid ideel for dem, der foretrækker at udforske Segovias seværdigheder på en mere rolig måde, da det er den laveste sæson med hensyn til turisme. Og hvis din rejse falder sammen med julens ankomst, vil du finde byen prydet med smuk belysning, der står i smuk kontrast til den gamle arkitektur og de rygende skorstene.

1. Oplev julens magi i Segovia

Jul i Segovia| ©Luis Fernández
Jul i Segovia| ©Luis Fernández

Hvert år, når julen nærmer sig, klæder byen Segovia sig ud for at byde velkommen til en af de mest elskelige fester i vintersæsonen. Det er en uforglemmelig oplevelse at slentre gennem gaderne i Segovias centrum under juledekorationer, da den muntre belysning står i en særlig kontrast til de historiske bygninger i denne middelalderby. Og hvis du er så heldig at få sne i Segovia under din rejse, vil du opleve et magisk syn, som jeg forsikrer dig om, at kulden er det hele værd.

En af de mest typiske juleaktiviteter, du kan foretage dig på denne tid af året, er at tage ud og se julekrybber, især de to mest berømte af dem, seminariets julekrybbe og Torreón de Lozoyas julekrybbe. Jeg anbefaler også et besøg på Plaza Mayor, hvor der hvert år finder aktiviteter sted, og hvor der for nylig er begyndt at blive afholdt et charmerende julemarked.

Den bedste plan på denne tid af året er dog at pakke sig varmt ind og gå ud i gaderne for at nyde det livlige liv og den festlige atmosfære i byen. En mulighed, hvis du ønsker at besøge alle byens kroge og hjørner, mens de fortæller dig historien om dette tusindårige sted, er at tage på en rundvisning i byen. Bedste ture i SegoviaDu kan bestille en guidet rundvisning i Segovia, hvor en ekspertguide vil ledsage dig til de vigtigste seværdigheder og fortælle dig nogle interessante fakta om byen.

Book en guidet rundvisning i Segovia

2. Fejr sammen med indbyggerne i Segovia Sankt Agatha-festen

Folk, der fejrer Santa Águeda-festen| ©Eva Almunia
Folk, der fejrer Santa Águeda-festen| ©Eva Almunia

Hvert år fejrer byen Zamarramala i Segovia Sankt Agatha-festen, som finder sted den første søndag efter den 5. februar. Zamarramala ligger kun 10 minutter i bil fra Segovia, og under denne fest, der også er kendt som de gifte kvinders fest, hyldes både Santa Águeda og Zamarriegas for deres rolle i generobringstiden.

Historien fortæller, at da Alcázar blev besat af muslimerne, klædte disse modige kvinder sig i deres bedste tøj og besluttede at udføre en manøvre for at underholde slottets beboere ved at danse for dem og dermed distrahere dem. Mændene benyttede derefter lejligheden til at trænge ind i fæstningen og generobre den. Siden da er denne dag blevet fejret i denne lille by ved at ære kvinderne ved at afholde forskellige arrangementer.

Hvis du er heldig, og din rejse falder sammen med denne fest, vil du have mulighed for at se de typiske dragter fra denne fest, samt nyde resten af aktiviteterne, der omfatter dans**, parader** og skikken med at spise den traditionelle chorizopølse, som koges i vin.

.

3. Tag ud og se et teaterstykke på det store Juan Bravo Teater

Juan Bravo Teater - Segovia| ©Antonio Marín Segovia
Juan Bravo Teater - Segovia| ©Antonio Marín Segovia

At se et teaterstykke på det prestigefyldte Teatro Juan Bravo er en glimrende måde at komme i ly for kulden på, mens man nyder et underholdende show. Og som om det ikke var nok, er dets program på denne tid af året særlig vigtigt, da det i vintermånederne er vært for en række teater-, musik- og danseforestillinger. Desuden er der også nogle forestillinger for de små, hvilket gør det til en ideel plan, som de vil elske. 10 ting at lave i Segovia med børn

Teatret ligger på Segovias Plaza Mayor og blev bygget i 1917. Denne bygning med sin neoklassiske facade er for nylig blevet erklæret et aktiv af kulturel interesse og rummer en udstillingssal, hvor der arrangeres arrangementer og andre aktiviteter. Så hvis du beslutter dig for at tage en tur til Segovia om vinteren, så tøv ikke med at tjekke programmet og nyd en sjov forestilling i salene i dette segovianske teater.

4. Varm din mave op med en lækker castiliansk suppe

Castiliansk suppe, æg og grøntsagsbacon (af hvide rødbeder)| ©Ni mata ni engorda
Castiliansk suppe, æg og grøntsagsbacon (af hvide rødbeder)| ©Ni mata ni engorda

Hvilken bedre måde at varme sig op på efter en lang gåtur end med et trøstende varmt måltid? Og derfor er den næste plan på listen, at du skal tage ud og smage den udsøgte gastronomi i Segovia på en af de bedst vurderede restauranter, den legendariske Mesón de Cándido, som også er den ældste i hele byen.

Når du er der, har du mulighed for at smage Segovias mest kendte traditionelle retter, f.eks. den kraftige castilianske suppe, der laves i en lerkrukke, og hvis ingredienser omfatter bouillon, skinke, hårdt brød, æg og paprika, eller bønnerne fra gården, som også er en af stjernerne i områdets gastronomi.

Stjernemaden er dog den berømte stegte pattegris, som er et must at smage. En anden attraktion ved denne berømte restaurant er dens beliggenhed, da den ligger på en af de vigtigste og mest turistede pladser i byen og har en misundelsesværdig udsigt over den tusind år gamle Segovia-akvadukt.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: Mesón de Cándido ligger på Plaza Azoguejo nummer 5.
  • Åbningstider: hver dag fra 13.30 til 23.00.
  • Pris: fra 35 ¤ til 60 ¤ ca. pr. person.

5. Tag en tur til nationalparken Guadarrama

Guadarrama-bjergene| ©Vincent Brassinne
Guadarrama-bjergene| ©Vincent Brassinne

Kun få kilometer fra Segovia finder du den velkendte nationalpark Sierra de Guadarrama, og hvis du kan lide sne og vintersport, vil du elske denne udflugt. I de kolde måneder er Sierra de Guadarrama dækket af hvidt, hvilket giver anledning til et smukt vinterlandskab, hvor du også kan nyde forskellige aktiviteter.

Nogle af de vintersportsgrene, du kan dyrke i dette spektakulære naturområde, er nordisk skiløb, kælkning og snowboarding. Som om det ikke var nok, er de fleste af disse aktiviteter gratis, selv om du skal medbringe det nødvendige tøj og sportsudstyr til at udføre dem eller leje det fra parken selv.

Det nærmeste besøgscenter er Valsaín-besøgscentret, som ligger kun 20 minutter i bil fra Segovia. Dette center tjener som informationssted, besøgscenter og indgang til nationalparken. Hvis du beslutter dig for at tage på denne spændende udflugt, skal du huske, at du bør tjekke vejret på forhånd for at sikre dig, at parken har optimale betingelser for dit besøg.

6. Tag en pause med en varm drik og den mest populære søde lækkerbisken

Segovian punch| ©Antonio Sala
Segovian punch| ©Antonio Sala

Det er altid tilrådeligt, når man rejser i koldt vejr, at tage en pause undervejs for at få en varm drik og få kræfterne tilbage. Og hvad er bedre at ledsage din kaffe eller varme chokolade end Segovias mest typiske slik?

For at lære en by at kende i sin helhed er man også nødt til at lære dens gastronomi at kende. Segovian punch er Segovias mest symbolske slik, og dens skaber var konditor Frutos García Martín, hvis originale opskrift stadig er hemmelig og beskyttet af et patent. I denne kage veksler lag af svampekage dyppet i sirup med generøse lag af creme fraiche. Kagen dækkes derefter med marcipan og drysses til sidst med flormelis, som brændes for at danne det karakteristiske mønster.

Det mest legendariske sted at smage denne slik, der stammer fra Segovia, er på det sted, hvor den blev skabt, Confitería el Alcázar, som ligger på den altid livlige Plaza Mayor. Så hvis du tilfældigvis slentrer rundt på dette symbolske torv i Segovia, vil jeg opfordre dig til at kigge forbi denne gamle butik og smage byens mest berømte slik.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: El Alcázar Confectionery ligger på Plaza Mayor 13.
  • Åbningstider: hver dag fra 10:00 til 19:00.
  • Pris: fra 3 til 9 euro ca. pr. person.

7. Gå ind i den imponerende katedral i Segovia

Inde i katedralen| ©Tomás Martín
Inde i katedralen| ©Tomás Martín

10 ting at lave i Segovia om sommeren eller i den kolde vinter, dedikere en del af din tid til Åbningstider for Segovia-katedralen er et næsten obligatorisk besøg. Desuden har du på denne tid af året den fordel, at turisttilstrømningen er meget mindre end på andre årstider, så du får mulighed for at lære dette spektakulære tempel at kende på en meget roligere og mere behagelig måde.

Segovia-katedralen er en bygning i sengotisk stil, hvis opførelse fandt sted mellem det 16. og 18. århundrede. Dette religiøse tempel består af tre store skibe og er særligt slående på grund af sit høje tårn på op til 88 meter i højden samt de smukke glasmalerier, der lukker lyset ind og skaber et skuespil, der er værd at beundre. Så hvis du rejser til denne charmerende by, skal du sørge for at besøge dette storslåede monument, som er blevet kaldt " Lady of Cathedrals".

Køb din billet til katedralen i Segovia

8. Aflægge et besøg til den imponerende Alcázar i Segovia

Alcazar i Segovia| ©Xtian (See My Albums)
Alcazar i Segovia| ©Xtian (See My Albums)

I den følgende plan vil jeg foreslå, at du udnytter den lave turisttilstrømning til at besøge en af denne bys must-see seværdigheder i fred og ro, Alcazar billetter i Segovia: hvordan man køber, priser og rabatter. På denne tid af året kan du nyde dette imponerende middelalderslot uden turistmasserne, hvilket gør det til et meget mere behageligt besøg. Desuden kan du indenfor søge ly for kulden i et stykke tid.

Alcázar i Segovia er en storslået fæstning, der er blevet anerkendt som verdensarv af Unesco, og hvis besøg ikke vil undgå at overraske dig fra det øjeblik, du krydser dens vindebro, der ligner noget fra en filmscene. Indenfor kan du forundres over de mange værelser og sale, der er dekoreret med kristne og Mudejar-elementer.

Hvis du er så heldig at finde Segovia dækket af sne under din rejse, vil du kunne betragte et af de smukkeste syn, du kan forestille dig, da det landskab, der skabes, når Alcázar, som står og vogter byen på en klippeformation, er dækket af sne, er et virkelig spektakulært billede.

9. Tag en tur til de mest symbolske kirker i Segovia

Vera Cruz-kirken| ©Cancela de Sas
Vera Cruz-kirken| ©Cancela de Sas

Vinteren i Segovia er kold, så hvis du beslutter dig for at foretage din rejse i denne årstid, er det bedst at veksle udendørs gåture med besøg på museer og monumenter for at beskytte dig mod de kolde temperaturer. Med dette i tankerne er den næste plan, jeg vil foreslå, at du tager en tur til de vigtigste kirker i Segovia.

Den første og en af de vigtigste i byen er San Miguel-kirken, et tempel i gotisk stil med en vigtig historie, der ligger ved siden af Plaza Mayor i Segovia. Den kirke, vi kan se i dag, er en rekonstruktion af det tempel, hvor dronning Isabella I af Kastilien blev udråbt til dronning, og som led et sammenbrud i det 16. århundrede. Et andet sted at besøge på denne tur er den unikke La Vera Cruz-kirke, en bygning i romansk stil, der især skiller sig ud på grund af sin originale dodekagonale grundplan.

To kirker, der også er et besøg værd, er San Martín-kirken, en middelalderlig bygning, der ligger på den travle Calle Real og er kendt for at være et af de mest symbolske monumenter i Segovia, og San Esteban-kirken i romansk stil, der skiller sig ud på grund af sit høje klokketårn, der rejser sig op til 56 meter højt.

10. Besøg et museum, der er dedikeret til den berømte digter Antonio Machado

Husmuseum| ©e_velo
Husmuseum| ©e_velo

For at fortsætte med besøg i indendørs rum, hvor kulden ikke kan nå dig, vil jeg opfordre dig til at besøge Antonio Machados husmuseum, der ligger i Calle de los Desamparados. Dette hus var, som navnet antyder, bolig for denne beundrede digter i mere end 10 år, og her kan du se forfatterens beskedne værelse, som stadig er intakt og dekoreret med fotografier af forfatteren og portrætter signeret af kunstnere som Álvaro Delgado og Pablo Picasso.

Antonio Machado boede i dette lille gæstehus, mens han havde en professorstilling på gymnasiet i Segovia. Et af de særlige kendetegn, der gør dette museum så interessant at besøge, er, at huset bevarer atmosfæren fra dengang, hvilket giver indtryk af, at forfatteren selv stadig bor der. Det rummer også hans tegninger, breve, som han skrev til sin elskede, og endda et bibliotek fyldt med alle hans værker, både på spansk og på andre sprog.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: Antonio Machado House Museum ligger på Calle de los Desamparados 5.
  • Åbningstider: søndag til tirsdag fra kl. 11-14 og onsdag til lørdag fra kl. 11-14 og 16-16.
  • Pris: Museetkoster 3 euro.

Vejret i Segovia om vinteren

Vinter i Segovia| ©Manuel Benito
Vinter i Segovia| ©Manuel Benito

Klimaet i Segovia er delvist bestemt af højden, som når op på 1000 meter, og dens beliggenhed nord for Sierra de Guadarrama, hvilket betyder, at de kolde bjergvinde undertiden når byen. Derfor er vintertemperaturerne i Segovia ofte lave, ofte under frysepunktet.

Mellem december og marts ligger maksimumstemperaturerne i gennemsnit på omkring 10ºC, mens minimumstemperaturerne ligger på mellem -2ºC og 3ºC, så vintrene i Segovia er normalt ret kolde. Hvad angår nedbør, kan det forekomme fra tid til anden i løbet af denne tid af året, men det er ikke ualmindeligt at opleve snedage i vintermånederne.

Segovias vinterturisttal og priser om vinteren

Sø nær sne| ©www.danielsanzfotografia.com
Sø nær sne| ©www.danielsanzfotografia.com

Selv om byen ikke mangler charme og drømmelandskaber i vinterhalvåret, bliver det på grund af de lave temperaturer den laveste sæson for turismen i Segovia. Især i november, januar, februar og marts, da det er de koldeste måneder. I december er tilstrømningen noget højere, om end ikke for meget, på grund af den fantastiske julestemning i byen, som kombinerer sig vidunderligt med de snedækkede landskaber, der findes der.

Hvad angår priserne, er de, da det er sæsonen med det laveste antal turister, også lavere end på andre tidspunkter af året, så du vil kunne finde meget billig indkvartering, hvis du beslutter dig for at besøge Segovia i denne sæson. I december måned kan priserne stige en smule, og der kan være færre overnatningsmuligheder, men det er også muligt at finde overnatning til en rimelig pris, så længe du booker i forvejen.