10 ting at lave i Segovia om aftenen

Segovia, der er erklæret verdensarvsby af UNESCO, har en særlig charme om natten, der indbyder til at gå på opdagelse.

Rocio Biagetti

Rocio Biagetti

9 minutters læst

10 ting at lave i Segovia om aftenen

Segovia night | ©22jeca

Segovia er en by rig på historie meget tæt på Madrid og ligger i regionen Castilla y León i Spanien. Den har meget gamle bygninger som den romerske akvædukt fra det 2. århundrede e.Kr. og middelalderlige monumenter, herunder slotte og katedralen i Segovia.

At besøge disse bygninger er en af de bedste ting at gøre i Segovia, da den oplyste by afslører en tydelig varme. Om natten er det ideelle tidspunkt at besøge udsigtspunkter som katedraltårnet eller Clamores-dalen, opdage gastronomien, slentre gennem kvartererne og endda besøge Alcazar og den romerske akvædukt.

1. Besøg den romerske akvædukt oplyst om natten.

Den romerske akvædukt i Segovia| ©Enrique Riu (Color)
Den romerske akvædukt i Segovia| ©Enrique Riu (Color)

Den romerske akvædukt i Segovia er en romersk konstruktion fra det 2. århundrede e.Kr., fra slutningen af Trajans imperium og begyndelsen af Hadrians imperium.

Den kan besøges hele dagen, men om natten er den fortryllende, da lyset giver dig mulighed for at værdsætte den i al sin storhed og skønhed. Du kan tage billeder af den fra trapperne og fra udsigtspunktet El Postigo del Consuelo, hvorfra du har en god panoramaudsigt over akvædukten.

Denne bygning, som var i drift indtil 1973, blev brugt til at transportere vand fra Guadarrama-bjergene til byen Segovia, hvor man udnyttede terrænets ujævnheder. Den havde endda et system til at rense vandet for urenheder og regulere vandgennemstrømningen. Den ligger på Plaza del Azoguejo, hvor den når sin maksimale højde på 28 meter.

Den anses for at være et af de vigtigste ingeniørarbejder fra romertiden med sine 167 buer af granitsten fra Guadarrama-bjergkæden. Disse buer understøttes af en balance af kræfter, der stadig er overraskende i dag.

Jeg anbefaler, at du tager en guidet tur til akvædukten, som er en af de bedste ture, du kan tage på i Segovia for at lære denne konstruktion at kende i dybden.

 • Sted: Plaza del Azoguejo, 1, 40001 Segovia, Spanien

Tag på en nattur til de vigtigste steder i Segovia

2. Tag en natvandring gennem Caballeros-kvarteret.

Riddernes kvarter| ©santiago lopez-pastor
Riddernes kvarter| ©santiago lopez-pastor

Barrio de los Caballeros ligger mellem Plaza del Conde Cheste og Plaza San Esteban, på vej nordpå fra den romerske akvædukt. Det er kendetegnet ved et stort antal paladser, kirker og gamle museer fra det 15. og 16. århundrede, som kan opleves på en særlig måde om natten.

I dette kvarter finder du romanske paladser som Casa del Marqués de Lozoya, Palacio de Quintanar, Palacio del Conde Cheste og også Casa del Marqués de Castellanos y de Uceda og Casa de las Cadenas. Mange af disse bygninger blev bygget til militære formål for at beskytte byen.

Om natten skiller Caballeros-kvarteret sig ud med sine lys, der pryder hver eneste bygning i det gamle kvarter. De gamle bygninger var adelens huse, men i dag er der grundlagt museer i mange af disse huse. Blandt de mest berømte er Esteban Vicente-museet og Rodera Robles-museet.

Du kan også se gamle romanske kirker som det katolske tempel San Juan de los Caballeros, bygget i 1884, som blev til Zuloaga-museet i 1931. Du kan også se San Martín-kirken, som blev bygget i det 12. århundrede.

 • Beliggenhed: mellem Plaza del Conde de Cheste, 4, 40001 og Plaza San Esteban, 40003 Segovia, Spanien.

3. Besøg Alcázar i Segovia ved solnedgang

Alcazar ved solnedgang| ©Urbano Suárez
Alcazar ved solnedgang| ©Urbano Suárez

Alcázar i Seg ovia blev bygget i det 12. århundrede og er et af de mest berømte slotte i verden. Det er et must at besøge dette slot på UNESCO's verdensarvsliste ved solnedgang under dit ophold i Segovia.

Når solen går ned, må du ikke gå glipaf den unikke panoramaudsigt over Segovia fra det 80 meter høje Juan II-tårn. Det er ikke underligt, at det har været en inspiration for forskellige filminstruktører, såsom Orson Welles, da han indspillede filmen "Chimes at Midnight", og for Walt Disney, da han indspillede filmen "Cinderella".

Hvis du tager til Segovia om sommeren, fra april til oktober, kan du besøge Alcazar indtil kl. 20 om aftenen. Men hvis du besøger Segovia om vinteren, er slottet oplyst om natten fra nogle af udsigtspunkterne noget af det bedste, du kan se i byen.

22 konger boede i Alcázar i Segovia, såsom kong Alfonso X den Vise og Isabella den Katolske og andre vigtige spanske personligheder. Det var også stedet for vigtige kongelige bryllupper, såsom Philip II's og Anne af Østrigs.

Dette slot er i dag træningsplads for artilleriofficerer i den spanske hær. Det ekstraordinære er, at dette træningscenter har været i drift siden 1764 og blev indviet under Charles III's regeringstid.

Nyttige oplysninger

 • Vinteråbningstider: dagligt fra kl. 10 til 18 (november til marts).
 • Sommeråbningstider: dagligt fra kl. 10 til 20 (april til oktober).
 • Beliggenhed: Plaza de la Reina Victoria Eugenia, s/n, 40003, Segovia
 • Entré: omkring 10 €.

Book din billet til Alcazar i Segovia

4. Tag en selfie med Diablillo del Acueducto om natten

Selfie med djævlestatuen| ©Babak Fakhamzadeh
Selfie med djævlestatuen| ©Babak Fakhamzadeh

Diablillo del Acueducto er en statue lavet og doneret af kunstneren José Antonio Abella. Den er placeret på muren i Calle San Juan, i den højeste del.

Det er en enorm bronzestatue af en overvægtig djævel, der tiltrækker sig opmærksomhed, fordi han har en mobiltelefon i hånden, hvorpå der står "I Segovia". Derudover tager denne djævel en selfie, hvilket tiltrækker mange besøgende, der vil tage et billede med den lille djævel.

Skulpturen repræsenterer en legende om konstruktionen af akvædukten, der fortæller, at djævlen byggede den på en nat efter at have indgået en pagt med en kvinde, der lovede at give ham sin sjæl til gengæld for ikke at skulle bære vand til sit hus længere. Men djævlen manglede kun én sten for at gøre sit arbejde færdigt, og kvinden behøvede ikke at give ham sin sjæl i bytte.

Skulpturen blev placeret på akvæduktens vægge i 2020 takket være forretningsmanden José Luis Herrero og byrådet. På trods af at akvædukten er en historisk konstruktion med en længde på 16.220 meter og en højde på 28,10 meter, blev denne lille djævel installeret for at tiltrække flere turister.

 • Placering: Plaza del Conde de Cheste, 5, 40001 Segovia, Spanien. Placeret på muren i San Juan Street.

5. Tag på et natligt besøg i katedralen i Segovia

Segovia-katedralen om natten| ©Miguel Angel Herrería
Segovia-katedralen om natten| ©Miguel Angel Herrería

Segovias katedral er en af de mest imponerende bygninger i byen. Det er derfor, det er så attraktivt at besøge katedralen om natten, da den har et 88 meter højt tårn, hvorfra man har en meget flot panoramaudsigt over byen om natten. Derudover er den oplyste katedral i sig selv værd at beundre.

Segovia-katedralen blev bygget mellem det 16. og 18. århundrede og er i sengotisk stil med nogle renæssanceelementer. Den ligger på Plaza Mayor-pladsen mellem to af byens emblematiske monumenter, den romerske akvædukt og Alcázar i Segovia. Den er også kendt som katedralernes frue på grund af sin skønhed og elegance.

Aftenbesøg er tilgængelige fra maj til og med september på fredage, lørdage og søndage kl. 19.30 og 21.30. Den guidede tur omfatter også et besøg i det audiovisuelle rum, klokkerens hus og urrummet. Jeg anbefaler, at du læser denne artikel om Segovia-katedralens åbningstider for at finde ud af mere om dens åbningstider.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider: Fredag, lørdag og søndag kl. 19.30 og 21.30.
 • Sted: C. Marqués del Arco, 1, 40001 Segovia, Spanien.
 • Billetpris: fra 9 €.

Bestil billetter til Segovia Katedral

6. Se solnedgangen fra udsigtspunktet i Clamores-dalen

Udsigtspunkt i Clamores-dalen| ©Emilio
Udsigtspunkt i Clamores-dalen| ©Emilio

Segovia har mange udsigtspunkter, hvor man kan se solnedgangen og få den bedste udsigt over byens historiske monumenter. Et af dem er Mirador del Valle del Clamores, som ligger i nærheden af Alcázar i Segovia.

Det er et ideelt sted at nyde en fortryllende panoramaudsigt over byen Segovia ved solnedgang eller om natten. Det giver også en unik udsigt over muren, den jødiske kirkegård og Clamores-dalen.

Du kan komme til udsigtspunktet i Clamores-dalen til fods, da det ligger en kilometer fra akvædukten. Du kan starte ruten ved Hontanilla-parken, som ligger ved siden af Sancti Spiritu-broen, og fortsætte ad San Valentín-gaden gennem det jødiske kvarter, San Andrés-porten og muren til Mirador.

På vejen kan du se naturlige grotter, aktive køkkenhaver, gamle broer og gamle håndværkshuse, hvor man arbejdede med skind. Du vil også se en gammel chokolademølle og en suppefabrik, der ikke længere er i drift, før du når udsigtspunktet og ser en af de smukkeste udsigter over Segovia om natten.

 • Sted: Rda. de Don Juan II, 24T, 40003 Segovia, Spanien

7. Nyd den fremragende gastronomi i Segovia

Spisning med udsigt over Segovia| ©Duncs1745
Spisning med udsigt over Segovia| ©Duncs1745

I Segovia finder du barer, restauranter og pubber med et uundværligt gastronomisk udbud og muligheder for at nyde aftenen efter din smag. Du må ikke gå glip af typiske Seg ovia-retter som stegt pattegris, bønner fra gården, Segovia-ørred og mange lækre retter tilberedt med grøntsager og fisk, ledsaget af Segovia-punch. En god ret koster omkring 20 € eller 25 €.

Blandt de bedste restauranter til at spise typisk mad er Mesón de Cándido, en familierestaurant, der har været i familiens eje i tre generationer, og Restaurante Casares, som har udsigt over akvædukten.

Hvad angår barer, er de mest anbefalede til tapas i Segovia La Bodega del Barbero, hvor der er livekoncerter, og baren De Bote en Bote, begge 5 minutters gang fra akvædukten.

Der er ingen tvivl om, at byen Segovia er smukt oplyst om natten. Det er derfor, det er så dejligt at gå rundt, når solen går ned, og gaderne ikke er overfyldte med besøgende. Og under din natlige tur er der ikke noget bedre end at nyde Segovias store gastronomiske udbud.

8. Lær det jødiske kvarter at kende om natten

Det jødiske kvarter| ©José Manuel Fuentes
Det jødiske kvarter| ©José Manuel Fuentes

La Juderia er et meget gammelt jødisk kvarter i Segovia, der blev bygget i det 12. århundrede af hebræerne, indtil de blev fordrevet i 1492 af de katolske monarker. Jeg anbefaler, at du besøger kvarteret om aftenen, så du kan nyde den natlige charme i de smalle gader, synagogerne og de gamle bygninger fra middelalderen.

Det er et meget behageligt sted at gå rundt og lære om historien om de jøder, der boede i byen. Af de fem synagoger, som kvarteret engang husede, er der kun én tilbage i dag, hovedsynagogen, hvor det katolske kloster Corpus Christi nu ligger.

Dette kvarter vil overraske dig med sine smalle gader og også sine natlige barer, som er kendetegnet ved deres ro og historiske atmosfære, såsom restauranten El Fogón Sefardi og baren Socorro, der ligger ved San Andrés-porten.

9. Besøg den jødiske kirkegård i Segovia om natten

Den jødiske kirkegård| ©segoguiados
Den jødiske kirkegård| ©segoguiados

Den jødiske kirkegård Cuesta de los Hoyos er en af de få jødiske nekropoler i Europa. Den ligger i udkanten af byen Segovia, foran det jødiske kvarter, i området kendt som El Pinarillo.

Jeg anbefaler dig at besøge den, når solen går ned, da den ligger på en bakke, hvorfra du kan få en flot panoramaudsigt over byen. Desuden er der ingen tvivl om, at det at besøge en kirkegård om natten vækker fantasien hos mange mennesker. Denne kirkegård går tilbage til det 15. århundrede og er på 4,7 hektar.

Jøderne brugte to typer kalkstensbegravelser til at begrave deres døde, den ene var ved at indrette de naturlige huler til grave, og i andre brugte de antropomorfe gruber.

 • Beliggenhed: C. Cta. de los Hoyos, 40003 Segovia, Spanien
 • Indgang: gratis

10. Se Alcazar oplyst fra udsigtspunktet ved det sidste fyrretræ

Alcazar i Segovia om natten| ©Víctor M.
Alcazar i Segovia om natten| ©Víctor M.

Mirador del Último Pino ligger på det perfekte sted at se Alcazar i Segovia oplyst om natten. Det ligger i nærheden af et andet udsigtspunkt kaldet Pina del Silencio og tæt på Mirador de Alcázar y los dos Valles, hvor man også kan stoppe op og betragte udsigten over byen og Alcázar.

Segovia har mange udsigtspunkter, hvorfra man kan nyde de historiske monumenter, byen og de omkringliggende dale og bakker. Det er noget særligt at besøge dem om aftenen, når byen er oplyst og får en anden mystik. Alcazar er et af de mest besøgte slotte i Europa, og efter solnedgang er det fantastisk.

Du kan nå udsigtspunktet ved at gå en interessant tur fra bymuren, forbi Mirador de la Muralla og den jødiske kirkegård, til Mirador del Último Pino (udsigtspunktet ved det sidste fyrretræ). Det er en gåtur på kun 1,2 km. Udsigtspunktet over Alcázar og de to dale ligger 200 meter fra dette udsigtspunkt.

Alcázar i Segovia, hvis form ligner et skib, er bygget på toppen af en bakke. At besøge dette slot er en af de bedste ture, du kan tage på i Segovia.

 • Beliggenhed: C. Cta. de los Hoyos, 76, 40003 Segovia, Spanien