Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

De bedste ting at lave i Segovia

Segovia har vigtige arkitektoniske og naturlige monumenter, som er blevet bevaret gennem århundreder. Oplev de vigtigste destinationer i denne gamle by, og bliv forundret over dens historie.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

De bedste ting at lave i Segovia

Vista en panorámica de Segovia | ©Codrin Rusu

Segovia er en af UNESCO's kulturarvsbyer på grund af sin store arkitektoniske arv. Der er forskellige monumenter, der repræsenterer vigtige perioder i historien, fra romansk til gotisk.

Du kan besøge det berømte Alcázar-slot, observere byen fra det gotiske katedraltårn og betragte den imponerende romerske akvædukt. Du har også mulighed for at besøge de middelalderlige kirker, pladser og naturområder rundt omkring i byen. Der er ingen tvivl om, at du vil finde mange ting at lave i Segovia.

1. Besøg Alcázar-slottet og find ud af, hvorfor det er et af de mest besøgte monumenter i Spanien

Alcazar-slottet| © Diego Allen
Alcazar-slottet| © Diego Allen

Det middelalderlige Alcázar-slot er et must-see, hvis du er i Segovia. Det er et arkitektonisk monument fra det 12. århundrede, hvor du finder en række rum, hvor du kan lære om denne bygnings historie. Du kommer også til at se museet og gå op på tårnets terrasse.

Under turen vil du kunne gå rundt i forskellige områder af dette monument. For eksempel:

 • Juan II's tårn: Du skal op ad i alt 156 trapper for at komme op på terrassen på dette emblematiske tårn, hvorfra du får en fantastisk panoramaudsigt over byen.
 • Museet for den kongelige artilleriskole: med en række militære artefakter og genstande fra Charles III's periode.

Derudover kan du i paladset se en række rum som Sala del Palacio Viejo, Sala de la Chimenea, Sala del Solio, Sala Galería, blandt andre. Alle med gamle dekorationer, portrætter af de 22 konger, der har boet på slottet, en udstilling af rustninger og meget mere.

Du kan købe billetter til Alcázar i Segovia, enten for at besøge museet og paladset eller museet, paladset og tårnet. Du kan også vælge mellem en guidet tur eller en audioguidet tur på egen hånd.

Nyttige oplysninger

 • Pris: gennemsnitlig pris på €9 pr. person.
 • Åbningstider**:** Mandag til fredag (10:00 til 20:00).
 • Hvor: Alcázar-slottet. Pl. Reina Victoria Eugenia, Segovia.

Book en guidet tur i Segovia

2. Udforsk Segovia-katedralen og se byen fra toppen af dens tårn

Katedralen set nedefra| © Jordi Vich Navarro
Katedralen set nedefra| © Jordi Vich Navarro

Katedralen i Segovia er en af de destinationer, man bare må se, for i dette monument finder man værdifulde eksempler på hellig kunst fra det 15. til det 20. århundrede. Du vil også blive forbløffet over de arkitektoniske detaljer, der er blevet bevaret gennem årene.

Under dit besøg i katedralen vil du kunne se hele interiøret, besøge de 21 kapeller, klosteret, kapitelsalen og museet. Du vil se en række religiøse artefakter og andre af militær betydning. Du vil også se skulpturer, samlinger af gobeliner, flamske malerier og andre genstande af stor historisk værdi.

Hvis du ønsker at forlænge turen, kan du desuden benytte dig af muligheden for at besøge Segovia-katedralens tårn, hvortil der er separat indgang. Faktisk bør du tjekke Segovia-katedralens åbningstider og sammenligne dem med tårnets for at undgå besvær.

Segovia-katedralens tårn

Adgang til Segovia-katedralens tårn giver dig mulighed for at nyde en guidet tur i det audiovisuelle rum (du vil se en otte minutters 3D-video om katedralens og tårnets historie), klokketårnets rum og urets rum. Til sidst kommer man op i klokketårnet, hvorfra man kan se hele byen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: gennemsnitspris 6 € pr. person.
 • Åbningstider**:** Mandag til lørdag (kl. 9.30-18.30) og søndag (kl. 13.30-18.30).
 • Hvor: Segovia-katedralen.

Book billetter til katedralen i Segovia

3. Kom til Francisco Peralta Puppet Museum og få en anderledes oplevelse med dine børn i Segovia

Dukker| ©Miguel
Dukker| ©Miguel

Hvis du har besluttet at rejse til Segovia med børn, men ikke ved, hvad du skal se og lave for at have det sjovt med familien, så er Francisco Peralta Puppet Museumi byen en god mulighed.

Dette museum ligger nær Puerta de Santiago, lige nordvest for det historiske centrum af Segovia. Det er et lille sted, men med en magisk atmosfære, som vil forbløffe dig og børnene fra første øjeblik.

De 38 udstillede stykker tilhører den berømte spanske dukkefører Francisco Peraltas samling og repræsenterer figurer fra børnelitteratur, romantisk og klassisk litteratur.

Ud over den omhyggelige fremstilling af dukkerne og deres smukke kostumer kan du lære og se, hvordan manipulationssystemet for hver enkelt af dem fungerer (tandhjul, led, strenge osv.).

Nyttige oplysninger

 • Pris: gennemsnitspris på 2 € pr. person.
 • Åbningstider: onsdag til søndag (11:00 til 15:00 og 15:30 til 17:30).
 • Hvor: Francisco Peralta Puppet Arts Centre. C. la Puerta de Santiago, Segovia.

4. Nyd vintersport i skisportsstederne i Segovia

Person på ski i sneen| © Nicolai Berntsen
Person på ski i sneen| © Nicolai Berntsen

Hvis du er vild med snesport, og du er i Segovia om vinteren, så skal du besøge byens skisportssteder. Du får en uforglemmelig oplevelse, når du glider hen over de fantastiske snedækkede skråninger.

Dette er helt sikkert en aktivitet, du kan indarbejde i din 2-dages rejseplan i Segovia. Bare tag med på en tur, eller tag til skisportsstedet på egen hånd.

Skisportsstedet La Pinilla

Skisportsstedet La Pinilla ligger i Sierra de Ayllón, 57 minutter fra Segovias centrum. Her finder du i alt 23 pister med forskellige sværhedsgrader, der er velegnede til begyndere og professionelle. De er alle spredt over 15 kilometer sne.

Sierra de Béjar la Covatilla skisportssted

Skisportsstedet Covatilla ligger to timer væk fra byen Segovia, nærmere bestemt i Sierra de Béjar. Det har 26 kilometer sne, hvor du finder 31 pister på alle niveauer til skiløb og snowboarding.

Nyttige oplysninger

 • Pris: La Pinilla (fra 65 € pr. person) og La Covatilla (fra 29 € pr. person).
 • Åbningstider: vintersæsonen.
 • Hvor: La Pinilla (Sierra de Ayllón) og La Covatilla (Sierra de Béjar).

5. Besøg naturparken Hoces del Río Duratón

Duratón-flodens kløfter, Segovia| ©erreache
Duratón-flodens kløfter, Segovia| ©erreache

En tur til naturparken Hoces del Río Duratón er en god måde at undslippe byens stress og jag på og udnytte det gode vejr, som Segovia byder på om sommeren.

Hvis du for eksempel planlægger en rute gennem Segovia på 3 dage, kan du afsætte en hel dag til at nyde dette naturmonument. På den måde får du mulighed for at lave flere udendørs aktiviteter.

Vandrerute

vandreruten vil du kunne besøge nogle udsigtspunkter med en privilegeret udsigt over parken. Du vil også opdage nogle arkæologiske steder:

Rute langs Duratón-floden

Ruten langs Duratón-floden giver dig mulighed for at nyde dens krystalklare vand og betragte en fantastisk natur fra et andet perspektiv. Det eneste, du skal gøre, er at stige ombord på en båd, pedalbåd eller kano og begive dig ud på en af ruterne. Du kan også deltage i en paddle surfing-oplevelse.

6. Udforsk Coca-slottet i Segovia og oplev en del af byens historie

Coca-slottet| ©Joan
Coca-slottet| ©Joan

Coca-slottet i Segovia tilbyder en rundvisning i dets rum og gallerier, som giver dig mulighed for at opdage en del af byens historie: dens religiøse og militære kunst. Og hvis din rejse er planlagt til august, kan du tilføje et fyrværkeri til ære for Nuestra Señora de la Asunción og San Roque til din oplevelse.

Besøg på Coca-slottet

Coca-slottet kan du se Våbensalen ( geometriske mosaikker) og Museumssalen (med renæssancedekorationer, marmorpilastre, rester af paradepladsen og våbenskjolde). Der er også Sala de los Jarros, som udmærker sig ved sin akustik, og Sala de Acceso a la mazmorra.

Du har også adgang til Mirador med den fantastiske panoramaudsigt og kapellet, hvor du finder gotiske og romanske udskæringer med religiøse temaer. I tårngalleriet kan du se våben og rustninger fra det 16. til det 17. århundrede, og i det nordlige galleri kan du se reproduktioner af dokumenter, der vedrører monumentet.

Fyrværkeri på Coca Castle i august

Du kan tage til udkanten af Coca Castle og se et andet perspektiv af det imponerende middelalderlige monument, da det i august bliver oplyst efter solnedgang med et fantastisk fyrværkeri. Dette er en aktivitet, der giver dig mulighed for at nyde Segovia om natten.

Nyttige oplysninger

 • Pris: gennemsnitspris på 3 € pr. person (besøg på slottet).
 • Tidsplan: hver dag (11:00 til 18:30).
 • Hvor: Coca-slottet, Segovia.

7. Gå ved siden af den monumentale akvædukt i Segovia og betragt den romerske arkitektoniske arv

Akvædukt| ©Ana Villar
Akvædukt| ©Ana Villar

Den romerske akvædukt skiller sig ud blandt de bedste ture i Segovia og er blevet endnu en must-see destination for turister. Du vil kunne betragte en monumental konstruktion, som formodes at gå tilbage til slutningen af det 1. århundrede og forblev funktionel indtil slutningen af 1970'erne.

Det bedste af det hele er, at turen til Segovia-akvædukten er en aktivitet, som du kan gøre enhver dag på året uanset vejrsæsonen. Og på grund af vigtigheden af dette symbolske eksempel på romersk ingeniørkunst er der flere måder at udforske den på, enten gennem en guidet tur, med en audioguide eller på egen hånd.

Under alle omstændigheder får du mulighed for at gå langs et af de arkitektoniske arvestykker fra den romerske civilisation, som starter ved Fuenfría-kilden og slutter ved Alcázar og dermed dækker hele byen.

Det er et 28,5 meter højt værk med i alt 167 buer, hvor du kan opdage nogle statuer hugget i sten på toppen af akvæduktens flader. Du vil se kopier af Herkules, Sankt Sebastian og billedet af en jomfru, da de originale værker er blevet bevaret i byens museum.

8. Se byen Segovia fra oven i en varmluftsballon

Mennesker i en varmluftsballon| ©drodri_es
Mennesker i en varmluftsballon| ©drodri_es

Tag med på et luftballoneventyr under dit ophold i Segovia, og udforsk den gamle middelalderby fra oven. Du vil få et andet perspektiv på byens vigtigste arkitektoniske monumenter og samtidig lære om dens historiske og kulturelle værdi. Alt dette takket være kommentarerne fra den ansvarlige guide.

Denne type aktivitet starter normalt ved Carretera, km 1, Segovia, hvor varmluftballonerne er klar til at blive sendt op. Du kan ankomme på egen hånd eller tilslutte dig en tur, der tilbyder afhentning på hotellet.

Når luftturen begynder, vil du nyde et privilegeret fugleperspektiv over hele byen. Derudover vil du straks begynde at identificere nogle af de mest emblematiske destinationer:

 • Segovia-katedralen med sin karakteristiske gotiske stil.
 • Den monumentale Segovia-akvædukt, en arv fra den romerske civilisation og på UNESCO's verdensarvsliste.
 • Det historiske Alcázar-slot, som har huset omkring 22 konger i historien.

I slutningen af flyveturen er der normalt en lille smagsprøve på pålæg og oste ledsaget af et glas vin. Bagefter vil guiden give dig et certifikat for deltagelse i aktiviteten.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 180 € pr. person.
 • Tidsplan: Mandag til fredag fra kl. 10.00.
 • Hvor: Carretera, km 1, Segovia.

9. Oplev historien om det jødiske kvarter i byen Segovia

Det jødiske kvarter| ©EuroAsia Vizion
Det jødiske kvarter| ©EuroAsia Vizion

Alt efter dine præferencer og den tid, du har til rådighed, kan du afsætte 1 dag i Segovia til at besøge det jødiske kvarter. Du vil opdage den interessante historie i denne by, der var hjemsted for det jødiske samfund indtil 1492.

Den guidede tur vil tage dig til de vigtigste steder i det jødiske kvarter, hvor du kan se forskellige eksempler på kunst og arkitektur, der er repræsentative for perioden.

For eksempel vil du i det didaktiske center lære, hvordan det jødiske samfund levede gennem en række informative paneler i dets rum.

Og i hovedsynagogen, som tidligere var en moské og nu er kloster for de fattige nonner af Corpus Christi.

Du får også adgang til San Andrés-porten, hvorfra du har udsigt over byen, den jødiske kirkegård og Segovia-museet med kunstværker, arkæologiske og etnologiske udstillinger.

10. Besøg Royal Segovia Mint Museum og lær om en del af byens industrielle arv

Segovia Mønt| ©Casa Moneda Segovia
Segovia Mønt| ©Casa Moneda Segovia

Hvis du er begejstret for numismatik eller samler på mønter og pengesedler, så bør du under dit ophold i Segovia besøge Det Kongelige Møntmuseum. Her kan du lære om historien bag det gamle møntværk, som er en del af byens industrielle arv.

Under rundvisningen kan du se flere udstillingsrum. For eksempel:

 • Hall of the History of Money: hvor du lærer, hvordan kommerciel udveksling ændrede sig fra byttehandel til elektroniske penge.
 • Møntningsrum: Her lærer du trin for trin om processen med at præge penge, og du kan se nogle af de bevarede presser.
 • Hall of Trades: I dette rum kan du se den første mønt, der blev præget i det 16. århundrede, og den sidste i det 19. århundrede.

Du kan også spadsere gennem Kong Philip II's Have. Det er et naturskønt område med en historie på mere end 500 år, og på trods af de mange ombygninger har det stadig bevaret sin renæssancetradition.

Nyttige oplysninger

 • Pris: gennemsnitspris fra 4 € pr. person.
 • Åbningstider**:** onsdag til lørdag (10:00 til 14:00 og 16:00 til 18:00).
 • Hvor: Royal Segovia Mint Museum.