Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste tidspunkt for hvalsafari på Tenerife

På en rejse til De Kanariske Øer må du ikke gå glip af chancen for at se hvaler på Tenerife. Jeg vil fortælle dig, hvornår det er bedst at se dem i vandet, så læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Bedste tidspunkt for hvalsafari på Tenerife

Delfin nær kysten | ©Danny UK

På en rejse til De Kanariske Øer må du ikke gå glip af chancen for at se hvaler på Tenerife. Læs videre!

Hvis du planlægger en rejse til øen og er særligt interesseret i denne aktivitet, anbefaler jeg dig at læse dette indlæg, hvor vi gennemgår den bedste tid på året for hvalsafari på Tenerife, for at vælge de bedste bådture til hvalsafari.

Hvad er det bedste tidspunkt at se hvaler og delfiner på Tenerife?

Delfinobservation på Tenerife| ©Andrei Rosca
Delfinobservation på Tenerife| ©Andrei Rosca

På grund af sin privilegerede beliggenhed er Tenerife og især øens sydvestlige kyst et af de bedste steder i Europa at se hvaler i naturen og andre typer hvaler på alle tider af året.

Både forår og vinter er de bedste tidspunkter at se hvaler og delfiner på øen, fordi hvalerne er mest aktive i området. Især i det område, der adskiller La Gomera fra Tenerife.

Når det drejer sig om at se vilde dyr, er det altid et spørgsmål, om der er gode chancer for at se dem under udflugten. I den henseende skal du ikke være bekymret, for Tenerifes fantastiske beliggenhed i Atlanterhavet gør øen til et ideelt sted at se hvaler, og chancerne er meget store 365 dage om året.

Hvad angår de andre årstider, anbefaler jeg, at du tager af sted om sommeren, hvis du vil se disse dyrs unger, da ynglesæsonen finder sted, mens efteråret er det bedste tidspunkt at sejle.

Book et hvalsafari på Tenerife

Hold trit med hvalerne i foråret: milde temperaturer og solskin på Tenerife

Hvaler i overfladen om foråret| ©-JvL-
Hvaler i overfladen om foråret| ©-JvL-

Foråret er et godt tidspunkt at tage til Tenerife på, da det er lavsæson, og du kan nyde øen uden at der er mange mennesker på øen, også på hvalsafari!

Der er mange grunde til, at det er værd at tage på en hvalsafari på Tenerife. Men det er også på dette tidspunkt, at hvalerne er mest aktive, så udnyt, at der ikke er for mange mennesker, og tag med på en af disse udflugter. Du vil få en fantastisk oplevelse!

Når du skal se hvaler i Atlanterhavet, er det en god idé at tage en let vandtæt jakke med, hvis du skulle fryse på havet, og da du tilbringer meget tid udendørs, kan solen komme i vejen, så glem ikke din hat og solbriller.

Sådan er foråret på øen

Foråret er et ideelt tidspunkt at rejse til Tenerife på. Dagene er længere og mere solrige, og temperaturerne er milde med maksimumtemperaturer på 24ºC. Hvis du rejser med henblik på udendørs aktiviteter som f.eks. en hvalsafari, er det en god årstid, fordi det hverken er for koldt eller for varmt.

For at du kan organisere din kuffert godt til din rejse til øen i foråret, anbefaler jeg, at du konsulterer både de gennemsnitlige temperaturer på Tenerife i denne årstid og vejrudsigten for den dato, hvor du skal rejse.

Book et hvalsafari på Tenerife

Sejl om efteråret for at se hvaler og delfiner i fred og ro

Delfinen hopper op af vandet om efteråret| ©Danny UK
Delfinen hopper op af vandet om efteråret| ©Danny UK

Efteråret er også et godt tidspunkt at besøge Tenerife og tage på hvalsafari, fordi vandforholdene og bølgerne er gode. Det er det bedste tidspunkt at sejle på, selv om observationer er mindre regelmæssige. Himlen på Tenerife får dog et helt særligt lys, og du vil kunne tage nogle smukke billeder under udflugten.

Hvis du er på udkig efter fred og ro på øen, er dette et godt tidspunkt. Efter de mange indenlandske turister på De Kanariske Øer om sommeren kan du om efteråret nyde øen i fred og ro, da det er lavsæson, ligesom det er om foråret, og dagen har stadig nok dagslys til at nyde naturen, men uden de store menneskemængder fra den foregående sæson.

Du vil måske også opdage, at priserne på disse typer udflugter er mere overkommelige på denne tid af året.

Sådan er Tenerife om efteråret

Hvis du overvejer at tage på en aktivitet i naturen, f.eks. et hvalsafari, er det et godt tidspunkt at besøge Tenerife om efteråret, da det hverken er for varmt eller for koldt.

Temperaturen er stadig mild med højder på 26ºC i oktober og 23ºC i november. Det er den ideelle temperatur til en dag i det fri!

Om efteråret er der få regnvejrsdage om måneden på øen, og der er flere i nord end i syd. Hvis det skulle regne under dit ophold, skal du ikke være bekymret, for en regnjakke løser problemet på ingen tid, og du kan fortsætte dine planer som normalt.

Book et hvalsafari på Tenerife

Udnyt det varme vejr til at se hvaler og snorkle om sommeren på Tenerife

Snorkle om sommeren| ©Benjamin L. Jones
Snorkle om sommeren| ©Benjamin L. Jones

Hvis du ikke vil gå glip af muligheden for at tage på et krydstogt i øens farvande og se hvalkalvene lege i denne sæson eller tage på kajak- og snorkeltur på Tenerife, anbefaler jeg, at du bestiller din plads på udflugten i god tid inden din rejsedato, da det er den tid på året med den største tilstrømning af rejsende, især nationale turister, og dette vil påvirke tilgængeligheden af udflugterne. Det vil være en uforglemmelig oplevelse!

Sådan er sommeren på øen

Sommeren er den tid på året med flest timer med dagslys på Tenerife, og temperaturen ligger på omkring 30ºC. Folk benytter lejligheden til at gå på stranden, spise på terrasserne, dyrke sport og forskellige udendørsaktiviteter som f.eks. bådture på jagt efter hvaler og delfiner.

Hvis du vælger at besøge Tenerife om sommeren for at nyde øens natur, skal du huske på, at solen skinner kraftigt, og at varmen kan være kvælende, så jeg råder dig til at være godt forberedt til enhver aktivitet: tag solbriller, en hat og let tøj på, og husk at pakke koldt vand og solcreme i din rygsæk.

Book et hvalsafari på Tenerife

Nyd det gode vejr på Tenerife om vinteren for at se hvaler i naturen

Hvaler om vinteren| ©Guillaume Baviere
Hvaler om vinteren| ©Guillaume Baviere

Hvis din rejse til Tenerife falder sammen med vintersæsonen, og du gerne vil deltage i et hvalsafari, vil du i denne sæson have mulighed for at se kortere, men mere intense observationer, fordi du kan se havdyrene forberede sig på at gå på jagt.

Dagene er dog kortere, og det bliver tidligere mørkt, så hvis du vil lave udendørs aktiviteter, vil jeg råde dig til at planlægge dem tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagslyset.

Sådan er Tenerife om vinteren

I modsætning til vintre på det europæiske fastland lider Tenerife ikke under kulde eller frost, men derimod er temperaturerne milde om foråret og efteråret, hvor de ligger på omkring 19ºC eller 22ºC. Med disse klimatiske forhold er det ikke overraskende, at De Kanariske Øer er kendt som øerne med det evige forår.

Vinteren er også en travl tid for turister, især europæiske rejsende, der flygter fra de kolde temperaturer på fastlandet for at nyde de milde temperaturer på De Kanariske Øer.

Fordelen ved at besøge Tenerife om vinteren er, at der er garanti for godt vejr, men husk, at det er højsæson, og at priserne stiger, så du skal planlægge mange aspekter af din rejse i forvejen, f.eks. hotelreservationer, flyrejser og aktiviteter på øen.

Book et hvalsafari på Tenerife

Det bedste tidspunkt at gå om bord, hvis du vil tage gode billeder

Delfiner i de tidlige timer af dagen| ©Danny UK
Delfiner i de tidlige timer af dagen| ©Danny UK

Bådture med hvalsafari finder sted flere gange i løbet af dagen. Du har de samme chancer for at se havdyr uanset tidspunktet på dagen, men hvis du vil have en god rapport, vil morgenlyset hjælpe dig med at få klare billeder og et meget flot resultat.

Et andet trick, der vil være meget nyttigt for at få nogle flotte billeder af din udflugt, er at bruge kameraets hurtigskydningsfunktion ("sport"-indstilling) for at tage billeder af disse meget hurtige dyr i vandet.

Bestilling af et hvalsafari på Tenerife

Bemærk andre hvalsafari-momenter på Tenerife

Hval på overfladen| ©Doc TB
Hval på overfladen| ©Doc TB

Bedste tidspunkt på ugen til at tage på krydstogt på Tenerife

Normalt afgår der krydstogter dagligt hele ugen, men i weekender og på helligdage er der normalt mest travlt med disse udflugter, så hvis du er på udkig efter en mere rolig tur, er det måske bedst at tage af sted i løbet af ugen.

Så hvis du er på udkig efter en mere rolig tur, er det måske bedst at tage af sted i løbet af ugen - oplevelsen vil også være fantastisk!

Hvalsafari på særlige datoer

Hvis du rejser på særlige datoer, f.eks. jul eller nytår, er det tilrådeligt først at undersøge, om tjenesten kører normalt.

Hvis det er tilfældet, så prøv at reservere din plads så langt i forvejen som muligt på hvalsafari, da tilstrømningen af turister på Tenerife kan være meget stor i ferien, og nogle aktiviteter som denne kan være udsolgt.

Book et hvalsafari på Tenerife