Ændring af vagtture

At se vagtskiftet eller besøge Buckingham Palace er et must på din rejse. Se her, hvordan du gør det.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Ændring af vagtture

Under vagtskiftet. | ©Luke Ow

At besøge Buckingham Palace og overvære vagtskiftet er en af de mest typiske og uundværlige ting at foretage sig i London. Hvem husker ikke fodgarden i røde frakker og store bjørnehårshatte?

Og når den kongelige familie tager på ferie, er Buckinghams porte åbne for besøgende i et par uger om året mellem slutningen af juli og begyndelsen af september. Hvis du altid har ønsket at lære den britiske kongefamilies residens og deres finurlige følge at kende, er her alt, hvad du behøver at vide.

Den mest komplette løsning

Tilbud: Tower of London, Changing of the Guard og River Thames Cruise

Se Londons mest ikoniske seværdigheder på én dag

Tag en tur rundt i den britiske hovedstad i en luksusbus, besøg Tower of London og St Paul's Cathedral, oplev den kongelige vagtskifte på Buckingham Palace, og sejl på Themsen om bord på et privat flodkrydstogt.

Gå ikke glip af denne 10-timers guidede bustur til Londons mest ikoniske vartegn, såsom Tower of London og St Paul's Cathedral. Du overværer også vagtskiftet og sejler en tur på Themsen.

Afhængigt af, hvad du vælger, kan du afslutte turen med en kop te i det legendariske shoppingcenter Harrods eller med en tur i pariserhjulet London Eye. Du bestemmer!

Anbefales, hvis... du vil se de vigtigste seværdigheder i den britiske hovedstad på en enkelt dag og samtidig spare penge.

Hvad er vagtskiftet i London?

Vagtskifte i London| © R Spegel
Vagtskifte i London| © R Spegel

Det er en militær ceremoni, der afholdes ved hovedindgangen til Buckingham Palace for at afløse de vagter, der har ansvaret for sikkerheden på Buckingham Palace og St James's Palace, et andet palads meget tæt på den britiske kongefamilies residens.

De, der udfører vagtskiftet i London, er en særlig afdeling af den britiske hær kaldet Queen's Guard (dem i den røde uniform med den store pelshue), hvis opgave er at beskytte statsoverhovedet, dvs. dronning Elizabeth II.

Det er en meget farverig parade, hvor du vil se regimenter af vagter til fods og til hest ledsaget af et militærorkester, der spiller både traditionel og moderne musik for at sætte liv i forestillingen. Jeg blev virkelig overrasket over at se musikerne spille sange fra The Beatles, Star Wars og Løvernes Konge midt i militærparaden, hvilket var meget sjovt!

Book en tur for at se vagtskiftet

Hvad skal du se på Buckingham Palace?

Buckingham Palace| © Sung Shin
Buckingham Palace| © Sung Shin

Efter at have overværet vagtskiftet i London er det tid til at besøge Buckingham Palace indefra. Vi vidste, at dette var en sjælden mulighed, da det kun er åbent for offentligheden nogle få uger om året, så vi var spændte på, hvad vi ville se bag dørene.

På denne rundvisning på Buckingham Palace vil du ikke se kongefamiliens private gemakker, men du vil se nogle af de rum, der udgør de såkaldte State Rooms, det vil sige de rum, hvor dronning Elizabeth II holder sine offentlige audienser og modtager sine gæster ved officielle begivenheder.

Jeg må indrømme, at rundvisningen i denne del af paladset er helt spektakulær, sikke en luksus og sikke en vidunderlig udsmykning! Det er alt, hvad man forventer at se, når man forestiller sig, hvordan en monarks hjem er. Det skuffer slet ikke.

 • Den store trappe: Majestætisk trappe, der fører til paladsets repræsentationsværelser. Se på væggene! Du vil se nogle portrætter af den kongelige familie.
 • Tronværelset: Det er dekoreret med rødt fløjl inspireret af de gamle teatre, og her finder du de lænestole, der blev brugt til kroningen af Elizabeth II og prins Philip i 1953. Det er også her, der ofte bliver taget billeder ved kongelige bryllupper.
 • White Drawing Room: Et af de mest kongelige og smukke rum på slottet, som blev brugt af den afdøde dronning, når hun ønskede at mødes mere privat med en gæst før en stor reception og for at slappe af med sin familie.
 • Picture Gallery: Et lille galleri med nogle af de vigtigste malerier fra den kongelige samling. Det bruges nu som venteværelse for gæster eller til små receptioner.
 • The Ballroom: Et af de største og smukkeste rum, du vil se på din rundtur på Buckingham Palace. Her afholdes kongelige banketter, baller og investiturer.
 • Buckingham Gardens: Turen slutter i paladsets have, hvor du kan tage en hyggelig spadseretur, inden du møder din guide og går til teceremonien.

At drikke eftermiddagste

Eftermiddagste i London| © Jalleke Vanooteghem
Eftermiddagste i London| © Jalleke Vanooteghem

Efter rundvisningen på Buckingham Palace tog vi af sted og mødtes igen med vores guide Amber for at gå en tur gennem den smukke St. Jame's Park, englændernes mest elskede park, inden vi tog til den berømte britiske afternoon tea på et nærliggende hotel.

Her blev vi trakteret med sandwiches, kager, tærter og hjemmelavede scones med syltetøj og clotted cream samt en række forskellige teer, der er gode alene, med mælk eller med citron. Efter at have foreviget banketten på vores sociale netværk (endnu en tradition fra det 21. århundrede) fortsatte vi med at smage på alle herlighederne fra denne meget specielle afternoon tea - det hele var lækkert!

Afternoon tea ceremonien var den perfekte afslutning på en dag, hvor vi oplevede den mest "britiske" side af vores rejse. Omgivelserne var fantastiske, og vi følte os hjemme. Til sidst sagde vi farvel til Amber, som var meget venlig og opmærksom på gruppen. Jeg ville gøre denne oplevelse igen uden at tøve!

Nyttige oplysninger om denne aktivitet

 • 4 timers rundvisning på Buckingham Palace efterfulgt af eftermiddagste på et nærliggende hotel.
 • Guidet gåtur på engelsk og audioguide på Buckingham Palace.
 • I forbindelse med den traditionelle teceremoni bedes du oplyse om eventuelle allergier eller særlige kostbehov, når du booker.
 • Denne tur er ikke tilgængelig for kørestolsbrugere.

Hvorfor det er værd at se vagtskiftet i London

Udskiftning af vagten| © Mark Leishman
Udskiftning af vagten| © Mark Leishman

Paladsernes spektakulære natur kombineret med den militære formalitet, paraden, soldaternes farverige uniformer og militærorkestrets musik er et syn for guder og noget, der tiltrækker sig stor opmærksomhed.

Der er flere lande i Europa, der fejrer højtideligt vagtskifte foran deres kongelige paladser (det gælder Norge, Danmark, Monaco og Spanien), men det er det i England, der er det mest populære af dem alle, og som har gjort denne ceremoni til en turistattraktion, så jeg ville ikke gå glip af det for noget!

Hvornår kan man se vagtskiftet i London, og hvor længe varer det?

Paraden varer ca. 45 minutter og finder sted hver dag kl. 11 i juni og juli. Resten af året finder den sted hver anden dag (mandage, onsdage, fredage og søndage), undtagen når det regner, for så bliver den normalt aflyst.

Hvis du vil holde dig opdateret om aflysninger i sidste øjeblik i realtid, kan du tjekke London Changing of the Guard Twitter-profil.

Isabel's Traveler Tip

Selvom begivenheden starter kl. 11, er der normalt travlt meget tidligere, så jeg anbefaler, at du kommer til paladset omkring kl. 10 eller 10.15 for at få en god plads.

Book en rundvisning for at se vagtskiftet

Hvor er det bedste sted at se vagtskiftet i London?

Vagten på Buckingham Palace| © Kutan Ural
Vagten på Buckingham Palace| © Kutan Ural

Den bedste udsigt er fra Victory Monument, der ligger i midten af rotunden foran Buckingham Palace Gate.

For at komme hertil, enten fra toppen af monumentets trappe eller forfra, skal du komme tidligt, da de lukker gaden og ikke tillader flere mennesker i området.

Da mange mennesker stimler sammen lige foran paladsets porte, anbefaler jeg ikke, at du står der, da du ikke kan se paraden godt, medmindre du står på forreste række. Og det er lidt svært, men ikke umuligt.

Hvad skal man ellers se i London?

Londons Big Ben| © Marcin Nowak
Londons Big Ben| © Marcin Nowak

Med sin kosmopolitiske og moderne karakter er London en fascinerende by, der har noget særligt over sig, som alle elsker og bliver hooked på. Du kan besøge den flere gange, og på hver tur vil den stadig overraske dig.

Hvis det er første gang, du besøger den, anbefaler jeg, at du læser indlægget De bedste ting at se og gøre i London for at lære de must-see turistattraktioner at kende. Du kan tage ruten på egen hånd eller beundre byen fra en turistbus.

Det er en af de mest typiske oplevelser ved at bo i London, og selvom det kan virke lidt som en "guiri"-plan, er det en af de bedste ideer til at opdage byen, enten ved at tage hele busturen eller hoppe af og på (det berømte "Hop on-Hop off" på engelsk), når du vil udforske et område til fods. Hvis du vil vide mere om denne aktivitet, må du ikke gå glip af artiklen om sightseeing-busture i London.

Vil du gerne vide, hvad du ellers kan lave i byen? Tag et kig på artiklen om de bedste sightseeingture og udflugter i London, som viser dig Londons forskellige ansigter og dens monumenter på mange forskellige måder.

Endelig er London en stor by med meget at byde på, men omgivelserne er også værd at bruge mindst en dag af din rejse på at opdage. Klik på artiklen De bedste ture fra London for at se alle de gode ture, hvor du kan få mest muligt ud af din rejse til den britiske hovedstad.

Book en tur til London

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvorfor er vagtskiftet så vigtig en ceremoni?

  Sandheden er, at Buckingham Palace Guard består af et helt regiment, så vagtskiftet omfatter udskiftning af et helt regiment, hvilket inkluderer et militærorkesters optræden og en parade.

 • Hvornår finder vagtskiftet sted?

  James Park, hvorfra det nye regiment (New Guard) marcherer gennem Wellington Barracks til Buckingham Palace, hvor de foretager skiftet kl. 11.00, hvorefter Old Guard marcherer til kasernen for at ankomme kl. 11.30.

 • Hvor finder vagtskiftet sted?

  Vagtskiftet finder faktisk sted flere steder i løbet af formiddagen, men det mest berømte sted at se det er lige uden for Buckingham Palace.