Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Cotswolds fra London

Spekulerer du på, hvordan du kommer til Cotswolds fra London, fordi du er interesseret i at se denne smukke region på din næste rejse? Du behøver ikke lede længere efter alternativer, for jeg har lavet research for dig.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

Sådan kommer du til Cotswolds fra London

Cotswolds | ©barnyz

Planer, der omfatter et besøg i byens nærområder, er også en af de bedste ting at se eller gøre i London, hvis du har tid nok til det i løbet af dit besøg.

Jeg opfordrer dig til at læse den samling af muligheder, som jeg har udarbejdet, så du kan vælge den, der interesserer dig mest, og som passer bedst til dine lommebegrænsninger. Forskellige transportmidler, men samme destination, vælg det, der er mest interessant og praktisk for din familie.

Organiseret udflugt: den bedste mulighed

Bus i Cotswolds| ©Elliott Brown
Bus i Cotswolds| ©Elliott Brown

Den bedste måde at sikre, at en udflugt til et nyt rejsemål bliver en rigtig succes, er ved hjælp af en guide, der er specialiseret i stedets historie og geografi.

Det er præcis, hvad Cotswolds og Oxford, Stratford-upon-Avon-turene tilbyder i en enkelt tur, samt alle de andre ture, der tager dig til Cotswolds fra London.

Rejsen foregår i en luksusbus, der har aircondition, så du kan holde dig varm om vinteren og kølig om sommeren.

De fleste inkluderer en professionel guide, der ledsager dig ved hvert af stoppestederne, som normalt omfatter en guidet rundvisning i Oxfords centrum, adgang til Warwick Castle og adgang til William Shakespearesfødehjem.

 • Priser: Voksne betaler normalt omkring 75 euro, børn mellem 3 og 16 år betaler omkring 64 euro, og pensionister har en takst på 70 euro. Bemærk venligst, at de fleste af disse ture har gratis afbestilling, og at spædbørn under 2 år kommer gratis med i bussen.
 • Varighed: En tur som denne varer normalt ca. 10,5 timer, fra bussen forlader det aftalte afgangssted i det centrale London, til den vender tilbage til samme sted sidst på eftermiddagen. Cotswoldsdelen af turen tager normalt ca. en time.
 • Fordele: Dette er et glimrende alternativ for dem, der er interesseret i at lære Cotswolds at kende på en hurtig måde. Husk på, at dette er et område, der er kendetegnet ved sin naturlige skønhed snarere end sin arkitektoniske skønhed.

Bestil en Cotswolds-tur

Dagstur til Cotswolds med stop ved Blenheim Palace

Blenheim Palace| ©jonathan
Blenheim Palace| ©jonathan

Hvis du synes, at en guidet bustur er den bedste måde at besøge Cotswolds på, men ikke er overbevist af et non-stop-alternativ, skal du ikke være bekymret - du kan også booke en tur, der tager dig til Bourton-on-the-Water og Burford, to af regionens vigtigste landsbyer.

Det mest interessante aspekt af denne tur er dog, at den også omfatter adgang til Blenheim Palace, Winston Churchills fødested.

Ruten fortsætter normalt med et hurtigt 45-minutters stop i Bampton, landsbyen, hvor de fleste af de seværdigheder, der er med i den berømte tv-serie Downton Abbey, blev filmet.

Stop i de to Cotswoldsbyer tager 1,5 time hver, og det er den perfekte mulighed for at se nærmere på området og spise frokost, inden du vender tilbage til det centrale London.

 • Priser: Voksne betaler normalt omkring 98 euro, mens børn mellem 3 og 16 år får en rabat på lidt over 10 %. Du skal tage højde for, at guiden vil give forklaringer på engelsk.
 • Varighed: Det varer normalt omkring 10 eller 11 timer ligesom resten af de udflugter, der går til Cotswolds og vender tilbage samme dag.
 • Fordele: En aktivitet som denne har normalt gratis afbestilling af reservationen, transportmidlet er næsten altid en bus, der er mere komfortabel end en bus, og der er endda normalt gratis wifi om bord på køretøjet.

Selvledende rundvisning i Cotswolds

Denne type transport har ikke en privat guide som i det foregående alternativ, men ligner hinanden, idet den afgår fra et tilgængeligt sted i det centrale London, som regel Victoria Station.

Herfra begynder rejsen og fører dig til forskellige landsbyer i regionen, herunder Burford med sin middelalderlige æstetik og Bibury med den historiske kirke St Mary's.

Andre små samfund som Bourton-on-the-Water og Stow-in-the-Wold kan være en del af ruten, men det hele afhænger af den tur, du vælger.

Nogle af disse tjenester omfatter hovedmåltider som morgenmad og frokost, mens andre kan tilbyde en typisk engelsk eftermiddagssnack og te på nogle af slutpunkterne langs ruten.

 • Priser: De omtrentlige priser for en tur som denne vil aldrig være billigere end en privat tur og ligger typisk i omegnen af 150 euro pr. voksen. Børn får normalt 10 % rabat på disse beløb afhængigt af deres alder og selskabets politik.
 • Varighed: 10,5 timer er også normalt varigheden af en af disse ture, som for mange er blandt de bedste udflugter fra London.
 • Fordele: Med en tur som denne kan du få et mere fuldstændigt kendskab til de byer, der udgør Cotswolds-regionen, men husk, at busforholdene ikke er lige så luksuriøse som i de bedste sightseeingbusser i London.

Book en Cotswolds-tur

Hvordan kommer man til Cotswolds fra London med tog?

Tog til Cotswolds| ©Matt Buck
Tog til Cotswolds| ©Matt Buck

Fremragende offentlig transport er en af Storbritanniens store styrker, og netop at forbinde byer med tog er den mest bekvemme måde for de fleste lokale og turister, der leder efter sjov uden for London.

Derfor er den tredje mulighed på denne liste at tage et tog fra Londons centrum for at besøge nogle af Cotswolds' mest maleriske landsbyer.

Der er flere forskellige ruter, du kan tage, men den mest direkte og bekvemme af dem alle er Great Western Railway. Denne rute tager dig fra Paddington station, der ligger i et område fyldt med Londons fineste museer, og sætter dig derefter af ved den lille togstation Moreton-in-Marsh.

Selve rejsen er en ganske særlig oplevelse, den tager ca. 1,5 time og passerer gennem en række naturomgivelser, der er en film værdig. Hvis du har til hensigt at overnatte i Cotswolds, kan du også benytte dig af et stop i Oxford for at opleve denne universitetsby på dine egne præmisser.

Min anbefaling er, at hvis du vælger dette alternativ, bør du supplere dit besøg med to muligheder. Den første ville være at leje en bil fra et af bureauerne i nærheden af Moreton-in-Marsh banegård, så du kan udforske de nærliggende landsbyer i denne nordlige udkant af Cotswolds.

Alternativt kan du bruge det lokale bussystem eller betale for en af de ture, der også tilbydes omkring jernbanestationen.

 • Priser: Priserne på togbilletter varierer meget afhængigt af årstiden og tidspunktet på dagen, hvor du planlægger at rejse. Tog, der kører fra London midt på formiddagen og midt på eftermiddagen, har lavere priser end de tog, der kører på de tidspunkter, der er mest populære blandt folk, der vender hjem fra arbejde. Billetpriserne kan svinge fra ca. 20 euro til ca. 40 euro afhængigt af disse forhold.
 • Fordele: At rejse med tog er en meget behagelig oplevelse, og for de fleste mennesker bliver det et element af selvunderholdning. Der er afgange på alle tider af dagen fra før daggry til kl. 22.50 om aftenen. Så det er fuldt ud muligt for dig at tage af sted og se denne del af Cotswolds og vende tilbage samme dag efter solnedgang og derefter deltage i nogle af de bedste ting at lave i London om aftenen.

Bestil en Cotswolds-tur

Hvordan kommer man til Cotswolds i privat bil?

Cotswolds| ©gee_leonard
Cotswolds| ©gee_leonard

Hvis du ikke føler dig utryg ved at køre på den engelske måde, dvs. med rattet på højre sæde og kørsel i venstre vognbane, kan du leje en bil til en rute langs de nationale motorveje, som også vil føre dig til Moreton-in-Marsh eller nabokommunen Stow-on-the-Wold.

Bemærk, at det kan tage lidt længere tid at komme frem, da du bliver afhængig af den daglige trafik på disse motorveje og også tilpasser dig din egen kørselshastighed.

Med en privat bil får I en meget mere intim oplevelse med familien, og I har også mulighed for at køre gennem et større antal byer på en enkelt dag. Dette er forudsat at I ved, hvor I skal finde rundt ved hjælp af digitale geolokaliseringsværktøjer.

M4- og M5-motorvejene fører jer til Cotswolds' større befolkningscentre. Jeg råder dig derfor til at vælge et biludlejningsbureau , der ligger tæt på disse veje, da det kan forsinke din turistplanlægning at forlade det centrale London om morgenen med megen trafik.

 • Priser: Det hele afhænger af den type køretøj, du vælger, og det selskab, du foretrækker til denne service. Priserne for en daglig biludlejning i London ligger fra 19 euro til 45 euro for en standardbil uden ekstra luksus. Du skal overveje varianter i kontrakten, f.eks. forlængelse af lejemålet, hvis du ønsker at overnatte i Cotswolds, og om det er obligatorisk at aflevere køretøjet tilbage til det samme bureau, hvor du hentede det.
 • Fordele: At have en bil til rådighed kan være en god flugt fra varmen på en alt for solrig dag. Derfor er dette alternative transportmiddel til Cotswolds en af de bedste ting at gøre i London om sommeren, hvis du gerne vil ud af byen under gunstige forhold.

Book en tur til Cotswolds

Hvordan kommer man dertil på en privat tur i en luksusbil?

Burford High Street i Cotswolds| ©bongo vongo
Burford High Street i Cotswolds| ©bongo vongo

Eksklusivitet er sjovt, og hvis du har råd til det uden at sprænge dit budget, er det endnu sjovere. Hvis det er tilfældet, vil du sikkert være interesseret i de fordele, som private ture i landsbyerne i Cotswolds i en luksusbil fra dit hotel i London giver dig.

Uden at gå for meget i detaljer er der tale om en udflugt, hvor du hyrer en chauffør til at køre dig fra dit hotel til de landsbyer, du ønsker at besøge i dette område med enestående naturskønhed.

Der er næsten altid tale om et dyrt køretøj, f.eks. en Mercedes, da airconditionerede sæder og komfortable kabiner forventes at være et minimumskrav for oplevelsen.

Dette er en god plan, der hører til på listen over ting at lave i London med børn på grund af det faktum, at de i en privat bils privatliv ikke vil blive begrænset i deres opførsel og har WiFi-forbindelse, der gør det muligt for dem at blive underholdt, mens du nyder udsigten over dine omgivelser.

 • Priser: Leje af en tjeneste som denne, der omfatter en chauffør, som er specialist i Cotswolds' historie, går normalt ikke under 600 eller 700 euro.
 • Ulemper: Du skal huske på, at mad normalt er helt forbudt, og det er en plan, der kun kan rumme 4 personer på grund af de manglende siddepladser, hvilket yderligere reduceres af chaufførens tilstedeværelse.

Sådan kommer du til Cotswolds fra London med det offentlige bussystem i Storbritannien

Bus i Cotswolds| ©Tony Monblat
Bus i Cotswolds| ©Tony Monblat

Det sidste alternativ, du har til rådighed, er at benytte dig af det offentlige bussystem i Storbritannien for at nå andre dele af Cotswolds til en lav pris. Det vil sige uden at skulle betale billetpriserne for en service, der markedsføres ud fra en meget mere turistorienteret tilgang.

Disse busser afgår også fra Victoria Coach Station og kan alt efter destinationen være en meget længere eller kortere rejse end de andre muligheder.

F.eks. er ruten til Moreton-in-Marsh på mellem 1,5 time, mens ruten til Gloucester eller Cheltenham kan strække sig til omkring 3,5 timers køretid.

Man må ikke overse, at dette alternativ er det mest komplicerede af alle, når man tager i betragtning, at man næsten er tvunget til at bo i en overnatning i Cotswolds, hvis man ønsker at besøge mere end én landsby på ruten.

 • Priser: Priserne er normalt meget lig med jernbanerejser og tilpasses også efter den dato, man vælger, og det tidspunkt, hvor man køber billetten. Du ender med at betale mellem 40 og 60 euro for en tur/retur.
 • Fordele: Disse busser har også aircondition og er generelt lige så komfortable som de andre alternativer, hvis man ser bort fra luksusbussen på den første udflugt. Så det er en god måde at komme til Cotswolds på, hvis du er i London i august, da du er garanteret godt beskyttet mod varmen under rejsen.

Tips til at besøge Cotswolds med en af disse transportformer

Cotswolds| ©Elliott Brown
Cotswolds| ©Elliott Brown

Det første råd, jeg kan give dig om at bruge et af disse transportalternativer til at besøge Cotswolds fra London, er at vurdere dine egne behov. Det er ikke det samme at rejse alene eller som par som at deltage i en familietur med mere end 10 personer.

Det andet spørgsmål er spørgsmålet om at blive i området, da Cotswolds er et ret stort geografisk område, der kan tilbyde dig langt billigere underholdning end andre landområder uden for London i mere end en dag.

Der findes hundredvis af små hoteller, som giver dig mulighed for at forlænge dit besøg, hvis du har lyst, hvilket er interessant, hvis din tur til London er lang nok, og du har valgt et af de offentlige transportalternativer.

Som i resten af landet er der en forholdsvis høj nedbørsmængde, så det er tilrådeligt at medbringe vandtætte jakker, selv hvis du besøger landet på en sommerdag.

Solcreme er et must, da Cotswolds-sightseeingruten fokuserer på naturvandringer og gadeture i de små maleriske landsbyer i området.

Bestil en Cotswolds-tur

Hvor travlt er der i Cotswolds?

Cotswolds| ©gee_leonard
Cotswolds| ©gee_leonard

Alle britiske turistdestinationer har betydelige variationer i antallet af besøgende afhængigt af årstiden, med sommeren som den mest populære tid på året for alle. Dette skyldes ankomsten af millioner af internationale turister og den samme bevægelse som skoleferierne på den nordlige halvkugle.

Cotswolds er dog generelt en meget besøgt del af landet, men er samtidig så stor, at den ikke opfattes på denne måde.

Så chancerne er, at uanset hvilken tid på året du besøger, vil du aldrig støde på et scenarie, hvor det er umuligt at komme ind i en kirke eller et historisk etablissement, fordi der er for mange mennesker.

 • Udflugter
 • Mellem 64 og 150 € afhængigt af alder
 • Fordele: Et fremragende alternativ for dem, der er interesseret i at se en stor del af Cotswolds på én tur.
 • Ulemper: Det er den dyreste mulighed og har tendens til at være lidt trættende.
 • Tog
 • Mellem 20 og 40 € afhængigt af tidspunktet for rejsen
 • Fordele: Der er mange afgange, og det er meget komfortabelt.
 • Ulemper: Du skal bruge et andet transportmiddel for at komme rundt i området.
 • Privatbil
 • 10 eller 20 € afhængigt af årstiden og tidspunktet på dagen
 • Fordele: Du vil kunne nyde en meget mere intim oplevelse og har også mulighed for at besøge et større antal landsbyer.
 • Ulemper: Ved at køre i venstre side af bilen kan oplevelsen for chaufføren være lidt ubehagelig.
 • Luksusbil
 • Leje fra 600 - 700 £ inkluderer en chauffør, der er specialist i Cotswolds' historie
 • Fordele: Det er en ret eksklusiv og komfortabel oplevelse, hvor du lærer mere om Cotswolds' historie.
 • Ulemper: Kun 4 personer kan deltage, og der må ikke spises mad.
 • Busser
 • 40 eller 60 € afhængigt af årstiden og tidspunktet på dagen
 • Fordele: Det er det billigste alternativ og giver stor komfort.
 • Ulemper: Du vil kun kunne besøge en eller to landsbyer, medmindre du ønsker at tilbringe et par nætter i området.