Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 bedste museer i London

En af de store attraktioner i den britiske hovedstad er dens kulturelle tilbud. Uanset hvad din smag er, kan du helt sikkert finde noget, der interesserer dig. Et bevis på dette er de mange forskellige temaer på Londons bedste museer.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

12 minutters læst

10 bedste museer i London

Adgang til British Museum | ©Brian Tomlinson

Et besøg på Londons bedste museer bør altid stå på din liste over ting, du skal se og lave i London.

I betragtning af bredden af udbuddet vil ingen kunne sige, at de ikke har fundet et, der interesserer dem, også dem, der rejser med børn. Den britiske hovedstad tilbyder besøgende alt frahistoriske museer med artefakter fra hele verden til museer dedikeret til fiktive figurer som f.eks. den berømte Sherlock Holmes. De, der foretrækker naturvidenskab, krigshistorie eller moderne kunst, blandt andre discipliner, vil også nyde museer dedikeret til disse emner.

1. British Museum

British Museum om natten| ©Jey han
British Museum om natten| ©Jey han

Hvis der er ét must-see, når du rejser til London, er det British Museum. Ikke overraskende hævder statistikkerne, at det er den mest besøgte turistattraktion i hele byen.

Dette museum blev indviet i 1753, og i dag rummer det mere end otte millioner genstande, der er udstillet i 94 forskellige gallerier.

Samlingen dækker hele menneskehedens historie og alle dens kulturer: det gamle Egypten og Sudan, Mellemøsten, det gamle Grækenland og Rom, Storbritannien, Europa og forhistorien, Asien, Afrika, Oceanien og Amerika samt samlingen af tryk og tegninger. Selv om det anslås, at kun ca. 1 % af alt materialet er udstillet i dets rum, vil man ved et besøg indse, at det er praktisk talt umuligt at se det hele. Medmindre du ønsker at besøge det i flere dage i træk, er mit råd atvælge på forhånd, hvad du vil se alt efter dine interesser.

Oplysninger og tips til besøget:

 • Lydguide: For at nyde besøget på en mere komplet måde er det vigtigt at leje en lydguide. Med den får du oplysninger på spansk om mere end 260 genstande, der er placeret i 61 forskellige gallerier.
 • British Museum åbningstider: Det åbner sine døre hver dag kl. 10.00 og lukker kl. 17.00. Sidste adgang er kl. 15.30. Til gengæld holder nogle af rummene åbent om fredagen indtil kl. 20.30.
 • Adgang til British Museum: Museet opkræver ikke entré for besøgende.
 • Adresse og vejbeskrivelse: Museet ligger på Great Russell Street. Den bedste måde at komme dertil på er med Londons undergrundsbane, hvor der er flere stop (Tottenham Court Road og Holborn) kun 50 meter derfra. Alternativt stopper busruterne 1, 7, 8, 8, 19, 25, 25, 25, 38, 55, 98 og 242 på New Oxford Street samt busruterne 10, 14, 24, 29, 73 og 390 på Tottenham Court Road.

Privat guidet rundvisning

En ideel måde at få et dybdegående kig på British Museum på er at vælge en privat guidet rundvisning. På denne to og en halv times rundvisning får du alt, hvad du har brug for at vide om gamle civilisationer, du kan se talrige forhistoriske og middelalderlige oldtidsfund og forstå, hvordan egyptiske hieroglyffer kunne være blevet oversat.

En samling af 6.000 års historie, hvor Katebet-mumien, Lewis-skakbrikkerne og Rosetta-stenen skiller sig ud. Det er uden tvivl den bedste og mest komplette mulighed for at opleve et af de vigtigste og mest besøgte museer i verden.

Book et besøg på British Museum

2. National Gallery

Ydersiden af The National Gallery| ©Skaja Lee
Ydersiden af The National Gallery| ©Skaja Lee

Hvis du foretrækker malerier, er National Gallery det bedste sted at se værker af nogle af historiens største malere. Dette kunstgalleri, der ligger på den centrale Trafalgar Square, er mindre end andre berømte gallerier som Louvre, men dets samling vil ikke efterlade nogen ligeglade.

Museets oprindelse ligger i den britiske regerings køb af en privat samling på blot 38 malerier, herunder værker af Rembrandt, Titian og Rubens.

Efter købet, som fandt sted i 1824, påtog regeringen sig at opføre en bygning til at huse dem med henblik på at øge antallet. Museet åbnede i 1838 i enneoklassisk bygning på den nordlige side af Trafalgar Square.

I dag huser National Gallery malerier af europæiske kunstnere fra 1250 og frem.

Den permanente samling består af mere end 2 300 malerier, herunder værker af Velázquez, Van Gogh, Tizian og Rembrand.

Oplysninger og tips til dit besøg:

 • Audioguide: Selv om der skal betales for dem, er de en vigtig kilde til at nyde museet.
 • Åbningstider: National Gallery er åbent fra lørdag til torsdag mellem kl. 10 og 18. Om fredagen er åbningstiden forlænget til kl. 21.00.
 • Billetter til National Gallery: Der er gratis adgang til den permanente udstilling. Midlertidige udstillinger skal man betale for, men de har hver især en anden pris. Ud over den almindelige guidede rundvisning er der også eksklusive guidede rundvisninger for børn.
 • Adresse og vejbeskrivelse: For at komme dertil kan man benytte metrostationerne Charing Cross, Embankment, Piccadilly Circus og Leicester Square samt buslinjerne 3, 6, 9, 12, 12, 13, 15, 23, 24, 24, 29, 29, 53, 87, 88, 91, 139, 159, 176 og 453.

Bestil et besøg til National Gallery

3. Madame Tussauds

Madame Tussauds i London| ©grassrootsgroundswell
Madame Tussauds i London| ©grassrootsgroundswell

Hvis jeg skal være ærlig, er de fleste voksmuseer rundt om i verden mere skuffelse end glæde.

Undtagelsen kan helt sikkert være Madame Tussauds i London, hvor du kan se flere hundrede figurer, der repræsenterer historiske, fiktive eller berømte personer med stor realisme, som du kan se i denne artikel om de vigtigste voksfigurer på Madame Tussauds. Museet åbnede sine døre i 1835, da billedhuggeren Madame Tussauds indviede sin første udstilling af voksfigurer.

Dengang kostede entréen kun 6 pence, men succesen betød, at udstillingen måtte finde et nyt sted, og priserne blev hævet. I dag er museet et af de billigste i byen, men det er ogsået af de mest besøgte. Da det er et must-see, anbefaler jeg, at du køber dine billetter til Madame Tussaud's i god tid i forvejen og forsøger at ankomme tidligt om morgenen eller ved frokosttid. Bemærk, at der også findes kombinerede billetter til London Eye og Madame Tussauds, som kan spare dig penge på din tur til den engelske hovedstad.

Oplysninger og tips til dit besøg:

 • Åbningstider: dagligt mellem kl. 9.00-10.00 og kl. 16.00-18.00 (tiderne varierer afhængigt af datoerne).
 • Billetter: Adgang for voksne koster ca. 35 £, mens børn mellem 3 og 15 år betaler ca. 30 £. For børn under 3 år er det gratis at komme ind.
 • Adresse og vejbeskrivelse: Madame Tussauds ligger på Marylebone Road, på hjørnet af Allsop Place. Den nærmeste metrostation er Baker Street, og du kan komme dertil med Jubilee-, Bakerloo, Metropolitan-, Hammersmith and City- og Circle-linjerne.

Bestil billetter til Madame Tussauds

4. Naturhistorisk museum

Det naturhistoriske museums ydre| ©Diliff
Det naturhistoriske museums ydre| ©Diliff

Natural History Museum i London åbnede i 1880 og skulle oprindeligt huse skeletter, planter og fossiler, som tidligere havde været opbevaret på British Museum. Samlingen voksede i løbet af de næste par år, og i 1986 blev det opslugt af det nærliggende Geological Museum. Et af de mest spektakulære museer i London er Natural History Museum.

Mere end 5 millioner besøgende kommer hvert år for at se alle udstillingerne, selv om hovedattraktionen helt sikkert er dinosaurfossilerne og de udstoppede eksemplarer af arter, der nu er uddøde. Du bør som minimum regne med, at besøget vil tage dig omkring 2 eller 3 timer, selv om det nemt kan tage meget længere tid.

Hvis du tager af sted med børn, skal du huske på, at det rum, der er mest besøgt af dem, er dinosaurrummet. I et af dem er der en imponerende rekonstruktion i naturlig størrelse af en T-Rex med bevægelse og lyd. Desuden er hele turen krydret med lege, så de små kan nyde besøget.

Oplysninger og tips til besøget:

 • Lydguide: Dette museum har ikke en audioguide.
 • Åbningstider: Hver dag fra 10:00 til 17:30, med undtagelse af den 24. til 26. december, hvor der er lukket.
 • Billetter til Natural History Museum: Gratis adgang for offentligheden.
 • Adresse og vejbeskrivelse: Museet ligger på Cromwell Road i Kensington. Du kan komme dertil med District-, Circle- og Piccadilly-undergrundslinjerne, som stopper ved South Kensington station. Med bus kan du vælge mellem 14, 49, 70, 74, 345, 345, 360, 414, 430 og C1.

Bestil et besøg på Natural History Museum

5. Victoria and Albert Museum

Besøg på Victoria and Albert Museum i London| ©Diliff
Besøg på Victoria and Albert Museum i London| ©Diliff

Victoria and Albert Museum, bedre kendt under forkortelsen **V&**A, er perfekt for alle design- og kunstelskere.

Dets permanente samling rummer næsten 2,5 millioner genstande, der er skabt af mennesker i løbet af de sidste 5.000 år. Denne store udstilling af menneskelig kreativitet er bl.a. repræsenteret vedmode, tekstiler, smykker, skulpturer, arkitektur, møbler, keramik, glas og bøger.

Samlingen er i dag opdelt i fem kategorier for at lette besøget: Asien, Europa, materialer og teknikker, moderne genstande og udstillinger. Museets størrelse gør det umuligt at se det på en enkelt dag. Derfor vil jeg råde dig til atfå et kort over museet og fokusere på de dele, der er mest interessante for dig.

Oplysninger og tips til dit besøg:

 • Lydguide: Dette museum har ikke en audioguide.
 • Åbningstider: Museet er åbent hver dag (undtagen den 24., 25. og 26. december) mellem kl. 10.00 og 17.45. Om fredagen er åbningstiden forlænget til kl. 22.00.
 • Adgang: Som andre større museer i byen er V&A gratis, selv om nogle udstillinger er betalingsdækkende.
 • Adresse og vejbeskrivelse: V&A ligger på Cromwell Road i Kensington. Det er nemmest at komme dertil med Circle Line, District Line eller Piccadilly Line undergrundslinjerne til South Kensington.

6. Tate Britain

Ydersiden af Tate Britain| ©Ewan Munro
Ydersiden af Tate Britain| ©Ewan Munro

Selv om det er mindre kendt end andre London-museer, bør kunstelskere ikke gå glip af et besøg på Tate Britain.

Dette galleri rummer den største samling af britisk kunst og er en del af Tate-netværket i Storbritannien. Galleriet blev grundlagt i 1897 og rummer rum med eksempler på over500 års britisk kunst. Samlingen er opdelt i tre sektioner:

 • Historisk kunst: Her kan man se værker fra perioden fra 1500 til 1900. Blandt de mest kendte værker er værker af William Blake.
 • Moderne britisk kunst: Denne afdeling rummer værker, der er produceret mellem 1900 og 1960, herunder værker af Henry Moore og Stanley Spencer.
 • Moderne britisk kunst: Her kan man se værker, der er produceret fra 1960 og frem. Nogle af de kunstnere, der er repræsenteret, er Francis Bacon, Peter Blake og Damien Hirst.

Oplysninger og tips til dit besøg:

 • Åbningstider: hver dag fra 10:00 til 18:00 (undtagen 24, 25 og 26. december).
 • Billetter: Selv om nogle udstillinger er betalingsudstillinger, er der gratis adgang for alle.
 • Adresse og vejbeskrivelse: ligger i Millbank, Westminster SW1P. Den mest behagelige måde at komme dertil på er med Tate Boat, en båd, der sejler dig fra Tate Modern til Tate Britain og sejler hvert 40. minut. Alternativt kan du også tage undergrundsbanen til Pimlico, Vauxhall (Victoria-linjen) eller Westminster (Jubilee-, District- og Circle-linjerne).

7. Imperial War Museum

Imponerende Imperial War Museum| ©commons
Imponerende Imperial War Museum| ©commons

Selv om det ikke er et typisk kunstmuseum, er Imperial War Museum et af de mest imponerende besøg i London for historieinteresserede.

Bygningen huser omkring 800.000 genstande, der vedrører den moderne krigsførings historie. Dette militærmuseum åbnede sine døre i 1920 efter afslutningen afFørste Verdenskrig. Efter at have haft til huse to forskellige steder er Imperial War Museum nu det største museum i London. Efter at have ligget på to forskellige steder flyttede det til sin nuværende placering i Southwark-kvarteret i 1936.

På trods af sin militære karakter fokuserer museet på at vise krigens ødelæggelser blandt befolkningen. Indenfor kan du se mere end 15.000 malerier, plakater og tegninger, omkring 30.000 skulpturer og et stort antal uniformer, medaljer og endda et krigsskib og et kampfly. Andre af museets afdelinger omfatter Holocaust og Golfkrigen. Der er også en flysimulator til Operation Jericho under Anden Verdenskrig.

Oplysninger og tips til dit besøg:

 • Audioguide: Museet tilbyder en betalt audioguide for at forbedre besøget.
 • Åbningstider: dagligt kl. 10-18 (sidste adgang kl. 17.30). Lukket 24.-26. december.
 • Adgang: Selv om nogle udstillinger er betalingsfrie, er der gratis adgang for alle.
 • Adresse og vejbeskrivelse: Imperial War Museum ligger på Lambeth Road, som er det samme navn som det nærmeste metrostoppested. Waterloo og Southwark ligger også inden for rækkevidde.

8. Tate Modern

Det berømte Tate Modern| ©Christine Matthews
Det berømte Tate Modern| ©Christine Matthews

Hvis du er i London og er fan af moderne kunst, så er du heldig. Tate Modern har været et absolut must-see, siden det åbnede i 2000.

Ikke alene indeholder den en imponerende samling, men selve bygningen (det tidligere Bankside-kraftværk) er også et besøg værd. Dens permanente samling anses for at være en af de mest komplette i verden inden for denne type kunst. Værkerne omfatter nogle af de vigtigste kunstnere fra det forrige århundrede, fraAndy Warhol til Edvard Munch samt Salvador Dalí og Pablo Picasso.

Oplysninger og tips til dit besøg:

 • Du kan leje enaudioguide mod et gebyr, men hvis du har London Pass, er det gratis, hvis du har et London Pass.
 • Åbningstider: søndag til torsdag fra kl. 10 til 18. Fredage og lørdage er lukketiden i mellemtiden udskudt til kl. 22.00.
 • Billetter: Selv om der skal betales for nogle udstillinger, er det gratis at få almindelig adgang.
 • Adresse og vejbeskrivelse: Det ligger på Bankside, meget tæt på Shakespeares Globe Theatre. Det nærmeste metrostoppested er Southwark (Jubilee Line). Endelig kan du tage Tate Boat, en båd, der forbinder dette museum med Tate Britain hvert 40. minut.

Joaquín's Rejsetips Forlad ikke museet uden at gå op på tiende sal, hvor der er en udsigtsplatform.

Udsigten over London derfra er virkelig betagende.

9. Sir John Sonae's Museum

Indgang til Sir John Sonae's Museum| ©Tony Hisgett
Indgang til Sir John Sonae's Museum| ©Tony Hisgett

Som i alle byer er der hemmelige hjørner af London, som kun få turister kender til. Et af dem kunne meget vel være dette museum, der har til huse i huset af Sir John Soane, en arkitekt fra det 19. århundrede.

Indretningen er en sand tidskapsel, der indeholder arven fra en af tidens vigtigste samlere. Soane samlede i løbet af sit liv etstort antal antikviteter af alle slags, malerier af kunstnere som Turner og Canaletto, møbler og skulpturer.

Et af de rum, man ikke må gå glip af, er det imponerende gravkammer med den egyptiske farao Setis sarkofag af alabast.

Oplysninger og tips til dit besøg:

 • Audioguide: Bloomberg Connects-appen tilbyder en multimedieomvisning, hvor du får oplysninger om det, du ser.
 • Åbningstider: Åbent tirsdag til lørdag fra kl. 10 til 17. Lukket om søndagen, mandagen og på helligdage.
 • Billetter: Adgang er gratis.
 • Adresse og vejbeskrivelse: Museet ligger på 13 Lincoln's Inn Fields. Du kan komme dertil med Central og Piccadilly undergrundslinjerne. Det nærmeste stop er Holborn

10. Sherlock Holmes Museum

Besøg på Sherlock Holmes Museum| ©Anders Thirsgaard
Besøg på Sherlock Holmes Museum| ©Anders Thirsgaard

Sherlock Holmes-bøgerne, der er skabt af Sir Arthur Conan Doyle, er ifølge eksperterne de mest filmatiserede bøger i historien. Det er ikke underligt, at der ikke er nogen, der ikke kender figuren, og at hans fans tæller millioner af mennesker.

Hvis du er en af dem, må du ikke gå glip af et besøg på museet, der er dedikeret til den berømte detektiv. Hvis du har læst nogle af hans historier, vil du ikke blive overrasket over at vide, at museet ligger i221B Baker Street, det sted, hvor Conan Doyle havde Sherlock Holmes' hjem mellem 1881 og 1904. I hvert af dets rum kan du fordybe dig i karakterens ånd og få et godt indblik i hans liv og de historier, han spillede hovedrollen i. Ud over genstande relateret til de sager, som detektiven løste, byder huset også på en god udstilling af møbler og andre genstande, der er typiske for den victorianske æra.

Ved døren til dette hus i georgiansk stil vil du blive mødt af en London Bobby klædt i sin traditionelle uniform.

Alle guiderne i de enkelte rum er også klædt i kostumer fra den periode, som bøgerne foregår i.

Oplysninger og tips til besøget:

 • Lydguide: Der er ingen lydguide, men en lille guidebog skrevet på flere sprog udleveres ved indgangen.
 • Åbningstider: Hver dag fra kl. 9.30 til 18.00.
 • Entré: Voksne betaler ca. 15 £, mens prisen for børn er ca. 10 £.
 • Kørselsvejledning og vejvisning: Den bedste mulighed er Bakerloo, Circle, Jubilee, Metropolitan eller Hammersmith & City undergrundslinjerne, med stop ved selve Baker Street. Baker Street ligger også på ruten for nogle af Londons turistbusser.

Andre besøg, der kan interessere dig

Selv om det ikke er et museum som sådan, er der et andet kunstcenter, som du kan besøge, og som er virkelig interessant for en kulturel getaway til London. Jeg taler om Old Royal Naval College i London, et arkitektonisk kompleks, der betragtes som et verdensarvsområde, og som ligger på bredden af Themsen i Greenwich.

Det er et kompleks af to bygninger med mere end 500 års historie, der har to store kupler, som er udført af mesterne Sir Christopher Wren og Nicholas Hawkswoor. Indvendigt rummer den Painted Hall, en ægte kunstnerisk perle og et af de mest besøgte steder for kunstelskere. Du kan bestille billetter til Painted Hall på Old Royal Naval College for at opleve det, der er blevet kaldt Londons "Sixtinske Kapel".

Londons tilbud er uendelige, så jeg efterlader dig med et indlæg om ting at se og gøre i London, så du kan planlægge din rejse 100 %.