Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Downtown Abby-ture fra London

Downton Abbey, den storslåede Crawley-familie, der har lagt navn til den mest sete britiske tv-serie på planeten (og filmen også!), har ført mange intetanende turister til de forkerte dele af England. Her vil jeg fortælle dig om de forskellige udflugter, du kan tage for at opleve dette vidunderlige sted.

Ivana Nazareno

Ivana Nazareno

10 minutters læst

Downtown Abby-ture fra London

Downton Abbey | ©UKinUSA

Downton Abbey, den storslåede Crawley-familie, der har lagt navn til den mest sete britiske tv-serie på planeten (og også film!), har ført mange intetanende turister til de forkerte dele af England. Her vil jeg fortælle dig om de forskellige udflugter, du kan tage for at opleve dette vidunderlige sted.

I serien ligger jarlen og grevinden af Granthams landområder i Yorkshire i den nordlige del af landet, men optagelserne fandt faktisk sted ikke langt fra London. Highclere Castle i Berkshire er det virkelige Downton Abbey. Og Bampton i Oxfordshire er Downton-landsbyen.

Det bedste er, at alle stederne ligger så tæt på hinanden og på London, at de kan besøges på en dagsudflugt.

Selv hvis du ikke er fan af det aristokratiske britiske familiedrama, er disse steder en fantastisk måde at få en smagsprøve på det tidlige 20. århundredes engelske kultur og opleve de utrolige bygninger og landsbyer, der grænsede op til den store metropol London. En af de bedste måder at udforske de steder, hvor de bedste scener fra den berømte Netflix-serie blev filmet, er på en heldagstur. Du kan vælge mellem en række muligheder, der tilbydes af forskellige selskaber, og du kan naturligvis også tage af sted på egen hånd i en udlejningsbil eller med offentlig transport.

For at gøre din tur til de skjulte steder, som du elskede på den lille skærm, til en succes, vil jeg fortælle dig om de bedste udflugter og ture til Downton Abbey-området på din næste rejse til Storbritannien.

Jeg anbefaler også, at du læser indlægget Hvad skal man se og gøre i London for at lave en liste over de bedste planer for din rejse.

1. Få en komplet rundvisning i Downton Abbey og byen Oxford, herunder Highclere Castle

Highclere Castle| ©Richard Munckton
Highclere Castle| ©Richard Munckton

Denne tur er en af de mest komplette, da den starter i London på et mødested, der er aftalt med guiderne, og derefter går til Oxford.

I denne velkendte britiske by vil du kunne gå gennem de smukke gader og butikker, og du vil også have tid nok til at tage billeder af de gamle bygninger på et af de mest prestigefyldte universiteter i verden.

Turen tager dig derefter til Bampton, en del af Cotswolds, som faktisk er landsbyen Downton i den prisbelønnede fiktion.

Her vil du blive chokeret over at se det robuste og solide victorianske palæ fra Downton Abbey i virkeligheden - det utrolige er, at det er præcis, som du har set det i tv!

Et stop længere fremme på turen fører dig til det spektakulære Highclere Castle, slottet, der blev omdannet til et hospital i dramaserien. Som prikken over i'et på det store Downton Abbey-eventyr.

Slottet blev bygget i det 19. århundrede efter et design af den samme arkitekt, som tegnede ingen ringere end Palace of Westminster, og du vil kunne besøge dets værelser og haver og beundre stedets udsmykning og arkitektur. Highclere Castle ligger vest for London i Berkshire, ca. 110 km fra den engelske hovedstad. Det er i dag hjemsted for den 8. jarl af Carnarvon, hans børn og hans kone, Lady Carnarvon. Den er kun åben for besøg i nogle få måneder om året. Du kan se kalenderen her.

Uden for denne periode er de næsten 25 kvadratkilometer af godset forbeholdt familiebrug, lukkede arrangementer og naturligvis filmoptagelser.

Efter en smuk vandretur er det tid til at vende tilbage til London med tusindvis af spektakulære fotografier og en uforglemmelig oplevelse.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Priserne er omtrentlige, og de enkelte virksomheder kan have forskellige værdier, men de ligger fra ca. 170 euro.
 • Varighed: Turen tager normalt ca. 10 timer mellem rejse og fritid ved hvert enkelt seværdighedspunkt.
 • Transportmiddel: turistbus med aircondition.

Fordele ved denne mulighed

 • Du behøver ikke at leje en bil eller køre på din ferie.
 • En professionel guide vil fortælle dig alle detaljer og hemmeligheder om stederne og serien.
 • Du vil kunne møde andre Downton Abbey-fans og få mest muligt ud af din oplevelse.
 • Hvis du ikke har meget tid til rådighed under dit ophold i London, er turen din 100 % allierede.

Ulemper ved denne mulighed

 • Det er ikke en økonomisk mulighed, så hvis du rejser med en gruppe venner eller familie, kan det være værd at overveje at tage af sted på egen hånd.
 • Hvis du ønsker at besøge Bampton, Oxford og Highclere Castle mere indgående, anbefaler jeg, at du bliver i Oxford i mindst en nat og derefter udforsker alle byens attraktioner og seriens steder på egen hånd. Jeg anbefaler dette indlæg, hvis du vil vide, hvordan du kan besøge Oxford fra London.

Book din Downton Abbey-tur med besøg på Highclere Castle

2. Oplev charmen i Downton Abbey-landsbyen og det smukke Blenheim Palace.

Blenheim Palace| ©jonathan
Blenheim Palace| ©jonathan

Denne udflugt er ideel til en perfekt dag, hvor du kan opleve en autentisk oplevelse på landet og opdage skatte i byen Bampton, den fiktive by, hvor Downton Abbey udspiller sig.

Først vil du se og blive forelsket i Blenheim Palace og det UNESCO-beskyttede landsted, hvor Winston Churchill selv blev født, og derefter fortsætter du din rejse og beundrer skønheden i Cotswolds.

Cotswolds er et område i England omgivet af bjerge og bakker med drømmende landsbyer, typiske bygninger og gastronomi fra London - en ægte charme, som du ikke må gå glip af! Jeg benytter lejligheden til at anbefale dette indlæg, hvis du vil vide, hvordan du kan komme til Cotswolds fra London.

De landsbyer, der skiller sig mest ud, er Bibury og Bourton on the Water, hvor du kan opleve de typiske huse ved floden, rådhuset og Victoria Hall.

Nu er det tid til at få mest muligt ud af Downton Abbey-oplevelsen, når du ankommer til den berømte landsby Bampton, som dannede rammen om nogle af seriens mest mindeværdige scener.

Her vil du have tid til at slentre rundt i landsbyen, smage lækker gourmetmad og drikke den berømte engelske te, hvis du er i landsbyen om eftermiddagen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Den anslåede værdi af turen er 110 euro.
 • Varighed: Den gennemsnitlige rejsetid er ca. 10 timer, men varierer afhængigt af trafikken og vejret.
 • Transportmidler: Turene gennemføres i turistbusser med aircondition.

Fordele ved denne mulighed

 • Når du kun har et par dage i London, men stadig ønsker at se de charmerende landsbyer omkring den engelske hovedstad, er denne tur det, du leder efter. Især fordi en af de berømte landsbyer, du besøger, er rammen for den legendariske serie.

Ulemper ved denne mulighed

 • Hvis du er en stor fan af den engelske serie, omfatter denne mulighed ikke et besøg på Highclere Castle, som er det vigtigste sted i serien.

Book din Downton Abbey-tur med et besøg på Highclere Castle

3. Bliv forelsket i denne tur til alle de mest ikoniske Downton Abbey-scener fra London.

Bampton Kirke| ©Hugh Llewelyn
Bampton Kirke| ©Hugh Llewelyn

Denne dagstur omfatter adgang til det berømte Highclere Castle og et besøg i Downton Village og Downton Church. Du vil kunne besøge de steder, hvor Downton Abbey er optaget om morgenen og nyde en eftermiddag på Highclere Castle, hvor familien Grantham bor i serien.

Du forlader London for at starte en smuk dag på Downton Abbey!

For det første får du mulighed for at se de smukke og charmerende Cotswolds, der fungerer som Yorkshire i tv-serien Downton Abbey og i den nylige Downton Abbey-film.

Her kan du udforske honningfarvede landsbyer og bølgende bakker, mens din chauffør kører dig til den århundredgamle Cogges Farm, hvor du kan gå en tur rundt på gårdspladsen og hilse på de venlige dyr, der bor her.

Du vil også lære om Cogges' rolle i Downton Abbey som Yew Tree Farm, Drewe-familiens hjem og det sted, hvor Lady Ediths datter Marigold voksede op.

På Manor House kan du se en specielt optaget dokumentarfilm, der fokuserer på en dag med filmoptagelser, og derefter er det tid til en kop kaffe i den gamle malkestald. Ikke dårligt, vel?

Næste stop på turen er landsbyen Bampton, som enhver Downton Abbey-fan straks vil genkende som Downton Village.

Her kan du udforske St Mary's Church and Cemetery, hvor nogle af karaktererne har deres sidste hvilested. Ups! Vi vil ikke give dig nogen spoilere, hvis du ikke har set serien endnu, men fans elsker denne oplevelse.

Inde i kirken kan du se, hvor mange af karaktererne blev gift, og mindst én blev forladt. Du ved helt sikkert, hvem det var! Jeg anbefaler, at du besøger gavebutikken, hvor du kan købe de bedste Downton-memorabilia.

Det næste stop på Downton Abbey-turen er kirsebærret på toppen! Du vil se det storslåede hus, der blev designet af Charles Barry til jarlene af Carnarvon, og Highclere Castle, som stadig er hjemsted for den 8. jarl i dag.

Oplysninger om interesse

 • Pris: fra ca. 200 euro.
 • Varighed: Heldagsudflugt.

Fordele ved denne mulighedDenne tur er ideel for fans af serien, der ikke vil gå glip af nogen detaljer og ønsker at se alle stederne og opleve hvert et hjørne som en ægte engelsk aristokrat.

Ulemper ved denne mulighedOmkostningerne er højere end de mere traditionelle ture, og selv om det er en super komplet tur, hvis du tager af sted i en gruppe, er det bedre at vælge at gøre hele turen på egen hånd, fordi du sparer penge.

4. Komplet rundvisning i nogle af "Downton Abbey"-kulisserne og Blenheim Palace

Bampton, Downton Abbey-settet.| ©bazzadarambler
Bampton, Downton Abbey-settet.| ©bazzadarambler

Denne tur tager dig med til Cotswolds, hvor filmen blev optaget. Forestil dig at kunne følge Downton-herrernes og -damernes eksempel og gå til Cotswolds kalkstensbakker, hvor en stor del af handlingen i det historiske drama blev filmet.

Du kan også besøge Oxfordshire-byen Bampton, hvor Downton Village ligger, og kroerne Shilton og Swinbrook Yew Tree Farm og Grays Court at Cogges, der optræder som Downton Place, er også inkluderet i din rejseplan.

Du kan beundre Blenheim Palace 's enestående skønhed og lære om dets kongelige historie. Som jeg fortalte dig, er dette palads blevet erklæret UNESCO's verdensarv, og det er en utrolig oplevelse at kunne opleve hver eneste krog og hjørne.

Oplysninger om interesse

 • Pris: turen starter ved ca. 185 euro.
 • Varighed: Hele turen tager ca. 10 timer hver vej.
 • Transportmiddel**: en minibus med aircondition til turister.

Fordele ved denne mulighedDenne tur giver dig et komplet overblik over de steder, som seriens skabere har valgt til at optage de udendørs scener og maden uden for slottet.

Ulemper ved denne mulighedDet eneste problem med denne tur er måske den høje pris, da den ikke omfatter adgang til det berømte Highclere Castle.

5. Oplev VIP-oplevelsen med en privat taxatur rundt til alle stederne fra serien.

Taxaer i London| ©aimee rivers
Taxaer i London| ©aimee rivers

Denne tur tager dig til alle de mest symbolske steder i serien, som jeg har fortalt dig om før, men den har den særlige egenskab, at den er helt privat, du kan også stoppe for frokost, gå rundt i landsbyen Bampton og gå ind på Highclere Castle for at se den smukke udsmykning og genopleve de mest spændende kapitler.

Oplysninger om interesse

 • Pris: turen starter på ca. 868 euro.
 • Varighed: Den sorte taxa fra London henter dig på dit hotel og sætter dig af samme sted ved turens afslutning. Hele turen vil tage ca. 9 timer.
 • Transportmiddel: en privat sort taxa med aircondition og eksklusiv chauffør.

Fordele ved denne mulighed

 • Denne mulighed er afslappet, og du vil kunne opleve alle Downton Abbey-relaterede steder i din egen bil med chauffør i komfort.
 • Inkluderer adgang til slottet.
 • Hvis I er flere end 2 personer, kan I dele prisen for turen og tage på denne private tur i ro og mag.

Ulemper ved denne mulighedOmkostningerne ved turen er ret høje for en enkelt person eller en familie, men hvis du altid har drømt om en privat, skræddersyet tur, er denne tur et perfekt alternativ.

Hvad skal man se på Highclere Castle?

Highclere Castle| ©Neil
Highclere Castle| ©Neil

Det berømte slot er uden tvivl den mest ikoniske del af Downton Abbey-turen, ikke kun fordi det er den centrale scene i serien, men også på grund af den virkelige historie bag slottets mure og smukke haver. Entréprisen giver dig mulighed for at besøge slottets indre, haverne og udstillingen med underjordiske egyptiske artefakter.

Deter interessant, at den 5. jarl af Carnarvon blev arkæolog og var en af dem, der var ansvarlig for at opdage farao Tutankhamons grav.

Det fantastiske ved at besøge Highclere Castle er, at flere af de miljøer, der er skildret i serien, faktisk eksisterer, og du vil se dem, som de så ud på den lille skærm. Biblioteket, hvor Lord Grantham læste den korrespondance, som hr. Carson havde medbragt, tegneværelset, hvor Violet Grantham og de andre kvinder i familien mødtes og snakkede, trappen og hallen, som var med i nogle af de mest dramatiske scener i serien (som f.eks. Mary og Matthews dans, hvor de mister sig selv i et kys og ender med at blive fanget af Lavinia).

Meget af den oprindelige indretning blev brugt i serien, og de, der har set afsnittene, kan let genkende omgivelserne.

En lille historie om det berømte slot

Familien Carnarvon har boet på Highclere siden 1679. Der blev foretaget store ombygninger i det 18. og 19. århundrede, og i 1838 fik den tredje jarl af Carnarvon Sir Charles Barry til at omdanne deres hjem til et virkelig imponerende palæ. Under Første Verdenskrig blev slottet ombygget til hospital, men blev igen privatbolig i 1922.

Den dag i dag bor det nuværende (ottende) jarl og grevinde af Carnarvon dels på slottet og dels i nærheden, men de er fortsat tæt involveret i slottets dagligdag og fremtid.

Sådan booker du en rundvisning på Downton Abbey

Highclere Castle| ©Neil
Highclere Castle| ©Neil

Alle ture og udflugter bestilles online via de forskellige selskaber, der markedsfører turene, og der kan være forskellige afbestillingsregler, afhængigt af hvilket selskab du vælger.

Hvis du er nødt til at afbestille mere end en dag i forvejen, kan du normalt få en hel eller delvis refundering, men det er meget vigtigt, at du læser alle betingelserne, før du betaler.

Med hensyn til vejret er det muligt, at nogle ture ikke kan finde sted på meget regnfulde dage eller i dårligt vejr. Hvis dette sker, vil du få mulighed for at ændre tidsplanen for turen eller få pengene tilbage.

Varighed af Downton Abbey-ture

Inveraray Castle| ©Shadowgate
Inveraray Castle| ©Shadowgate

Downton Abbey-området ligger meget tæt på London, men der er flere stop, som du skal gøre for at se de bedste steder fra serien, f.eks. landsbyen Bampton, Highclere Castle, Downton Village Church og meget mere. Derfor er de fleste ture i gennemsnit ni (9) timer.

Rejsetips

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din tid og se mere af England, er det ideelt at kombinere Downton Abbey-turen med et besøg på et andet sted, begge dele på samme dag. Populære destinationer i nærheden omfatter universitetsbyen Oxford og Blenheim Palace; begge steder har en historie, der går tilbage til Downton-tiden, og indeholder også mange turiststeder med ægte engelsk landsbyhistorie og smuk natur og arkitektur.