Sådan kommer du til Oxford fra London

Vil du gerne besøge Oxford fra London, men har ingen idé om, hvilke transportmuligheder du har? Heldigvis finder du en række forskellige muligheder for denne tur.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

Sådan kommer du til Oxford fra London

Oxford | ©x70tjw

Oxford og dets universitetsområder vil altid være en af de bedste ting at se eller lave i London, især hvis du vil bruge lidt tid på at udforske de turistmæssige vidundere lige uden for byen.

Derfor vil jeg opfordre dig til at læse denne informative samling, som jeg har sammensat, så du altid har et alternativ, der passer til dine krav, dit budget og dine behov.

1. Organiseret tur: den bedste løsning

Oxford, London| ©Marcin Pieluzek
Oxford, London| ©Marcin Pieluzek

Den første mulighed, du har inden for din rækkevidde for at tage til Oxford fra London, er måske den bedste af alle. En guidet tur med en specialist i dette universitetssamfunds historie er en af de bedste måder at opleve et sted med en så rig historie på.

Selv om der er forskellige turmuligheder, er en af de mest interessante uden tvivl den tur, der omfatter Windsor, Oxford og Stonehenge på samme rejseplan.

Denne kombination giver dig mulighed for at spare tid og penge, da du på én dag kan besøge tre af Englands turistattraktioner uden at skulle betale for individuelle udflugter til hver af dem.

Man må ikke glemme, at både Windsor og Stonehenge er ikoniske steder, når man tænker på engelsk turisme. Det er en enestående mulighed for en gang i livet at komme ind i en af det engelske monarkis residenser og endnu mere at besøge en af de store gåder om vores forhistoriske forfædres arkitektoniske evner.

Du kan vælge mellem ture, der omfatter adgangsbilletter, og andre, der ikke gør, så du skal købe dem, du er interesseret i, på de tilsvarende billetkontorer. Husk, at der også er ture, der tager dig til Oxford og tilføjer Cambridge til ruten, mens der er andre ture, der fokuserer på at tilbyde dig en guidet rundvisning i denne universitetsby sammen med de vigtigste Downton Abbey-filmsæt.

Endelig, hvis du er interesseret i en Harry Potter-tur i London, er der en anden Harry Potter-temaudflugt til Oxford. Faktisk kombinerer denne aktivitet et besøg i universitetsbyen med et besøg i Warner Bros Studios, hvor du kan se mange genstande og dekorationer fra filmen.

 • Priser: Prisen for en rundvisning uden billetter er ca. 75 euro pr. voksen og ca. 64 euro for børn op til 16 år. Børn under 2 år er gratis. Alle andre guidede ture, der omfatter adgang til seværdigheder som Windsor Castle, eller som også tager dig med til Cambridge, koster lidt mere, afhængigt af hvad der er inkluderet.
 • Transportmidler: Der anvendes normalt busser med aircondition til op til 50 personer. Du skal vide, at disse busser er lige så komfortable og gode som de busser, der er beregnet til sightseeing i London.
 • Fordele: Hvis du ikke rigtig er interesseret i at komme ind til Stonehenge og Windsor, kan du bruge besparelserne på ture uden entréer til at bruge pengene på andre aktiviteter, f.eks. udflugter til Downton Abbey fra London eller endda spise et lidt mere luksuriøst måltid under et ophold i Oxford.

2. Hvordan kommer man til Oxford fra London med direkte tog?

Tog via Oxford| ©Joshua Brown
Tog via Oxford| ©Joshua Brown

At arrangere en direkte togrejse er den næstmest bekvemme mulighed for at besøge Oxford, hvis du er interesseret i at besøge den ældste universitetsby på den vestlige halvkugle uden at skulle passere andre attraktioner på vejen.

Hvis du har læst en praktisk guide til Londons undergrundsbane, har du sikkert allerede hørt, at mobilitet med letbane, undergrundsbane og højhastighedstog er en vigtig del af transporten mellem byerne i Storbritannien.

I dette tilfælde skal du tage til Paddington Station, som ligger i en meget tilgængelig del af byen og er forbundet med undergrundsbanen med District-, Bakerloo, Hammersmith- og Circle-linjerne.

Du kan med andre ord komme hurtigt dertil fra dit opholdssted i London.

Du skal tage en af Great Western Railways' ture, som afgår til Oxford hvert 10. til 20. minut afhængigt af årstiden.

Ankomststationen i Oxford ligger kun 5 minutters gang fra byens centrum, så du kan begynde at udforske området, inden du tager til universitetsområdet.

Der er en anden rute, der afgår fra London Marylebone Station, men vær opmærksom på, at denne rute er meget mere ustabil med hensyn til togafgangshyppigheden.

Og med denne anden mulighed går du også glip af Paddington Station, som i sig selv er en smuk del af byen. Faktisk er det et sted, du bør besøge, selv hvis du ikke planlagde en tur til byens udkant.

 • Priser: De afhænger af det tidspunkt, du vælger, og hvilken sæson du er i, men i gennemsnit kan du bruge mellem 20 og 40 euro hver vej. Tidlig morgen før solopgang og sen eftermiddag er de dyreste.
 • Varighed: Togrejsen til Oxford fra London tager normalt højst 1 time, og jeg kan forsikre dig om, at hver del af rejsen er en fornøjelig oplevelse, fordi du får mulighed for at nyde det smukke engelske landskab.
 • Fordele: Togrejserne fortsætter til langt ud på aftenen, og du kan planlægge andre destinationer i din dag, fordi du ved, at du kan nå tilbage til London omkring kl. 23.00. Hvis du f.eks. spekulerer på, hvordan du kommer til Cotswolds fra London, vil du blive glad for at vide, at det samme tog kan køre dig til Moreton-in-Marsh til et aftenbesøg, efter at du har besøgt det centrale Oxford.

3. Hvordan kommer man til Oxford med offentlige busser i Storbritannien?

Bus via Oxford| ©DSH Transport
Bus via Oxford| ©DSH Transport

Hvis tog ikke er din ting, og du foretrækker en offentlig bus, kan du stole på Storbritanniens offentlige busnetværk, som har fordelen af masser af alternativer til at få dig fra det centrale London til Gloucester Green Station i Oxford.

De fleste afgår fra Victoria Station med en hyppighed, der passer til det enkelte selskab, årstiden og den større eller mindre efterspørgsel fra faste brugere og turister, der er interesserede i at opleve Oxfords akademiske atmosfære.

Oxford Tube er en af de mest berømte af disse, men du har også X90, National Express og Megabus til din rådighed.

Det bedste ved dem er, at de alle har returrejser om aftenen, hvilket giver dig mulighed for at blive ret sent i Oxford, eller du kan vælge en returrejse ved solnedgang for at opfylde dine aftenplaner i London.

 • Priser: En returrejse med disse busser kan koste dig omkring 20-40 euro, da værdien af en enkelt rejse normalt er 10 eller 20 euro afhængigt af årstiden og tidspunktet på dagen.
 • Varighed: En bus tager 1 time og 45 minutter fra Victoria Station til parkeringspladsen i busterminalen i Oxford. Bemærk venligst, at dette er en grov vejledning, da London er en travl by, og motorvejen, der forbinder de to byer, lider ofte under dette problem, især i turistmånederne.
 • Fordele: De busser, der tilbydes af disse offentlige transportvirksomheder, er af højeste kvalitet og har aircondition i busserne. De fleste har indbyggede opladningsporte og gratis wi-fi, så passagererne kan blive underholdt under rejsen. Det gør dem til det ideelle alternativ, hvis du leder efter en god lur, inden du tager tilbage til byen for at tage på nogle af Londons bedste nattelivsture.

4. Hvordan kommer man til Oxford fra London i privat bil?

Gaderne i Oxford| ©Alain Rouiller
Gaderne i Oxford| ©Alain Rouiller

At komme til Oxford fra London i privat bil er måske det mest besynderlige af alle de alternativer, jeg har beskrevet, men det skyldes, at det er usædvanligt at have en bil i en by som London, når man er på besøg.

Men der er selvfølgelig også den mulighed, at du måske ønsker at leje en, fordi du er interesseret i den engelske køreoplevelse. Det kan også være interessant, hvis du planlægger at blive i Oxford i en længere periode og ønsker at køre rundt i det engelske landskab i en privat bil.

Hvis du vælger denne mulighed, skal du tage M40-motorvejen og køre ca. 80 km til Oxford. En sådan tur tager normalt omkring 50-60 minutter, men kan tage op til 90 minutter afhængigt af trafikken på vejen.

Det er vigtigt at huske på, at der er meget få parkeringspladser i centrum af Oxford, og at du skal parkere din bil på en af de officielt udpegede parkeringspladser i byen.

De er ikke billige, og du kan ende med at betale 10 eller 15 euro ekstra, afhængigt af hvor tæt stedet ligger på centrum, og hvor mange timer bilen står der.

 • Priser: Hvis du kun tager hensyn til, hvor meget biludlejningen koster, kan du regne med omkring 20, 30 eller endda 60 eller 70 euro. Det afhænger af, hvilken type bil du vælger, og om du skal betale for ekstra brændstof eller ej.
 • Fordele: Hvis du tænker på, hvad du kan se eller lave i London på 7 dage, kan det være en god idé at køre ud til byens udkant. Især hvis du er interesseret i at fortsætte med at opdage hemmelighederne i det britiske landskab.

Tips til rejsen mellem London og Oxford med et af disse alternativer

Gaderne i Oxford| ©Chris Yunker
Gaderne i Oxford| ©Chris Yunker

Det første råd, jeg kan give dig i forbindelse med disse transportalternativer, er at vælge dem ud fra dine behov og dit budget.

Der er ingen grund til at betale for en komplet og luksuriøs tur, hvis du ikke har penge nok tilbage til at spise et ordentligt måltid i Oxford, især hvis din hovedinteresse er Oxford og ikke de andre destinationer på rejsemåden.

Det andet, du skal huske på, er dine egne forhold og krav, for togrejser er hurtige, bekvemme og økonomiske, men det betyder ikke, at det er det rigtige for dig, hvis du har tendens til at blive svimmel på denne type transport.

Planlæg din rejse i god tid, da de fleste offentlige transportmidler lukker deres billetkontorer omkring kl. 22.00, selv om der stadig kan være flere tog eller busser, der afgår og vender tilbage ved midnat.

Oxfords nærhed til Windsor, Stonehenge og Cotswolds byerne gør det også til en glimrende idé at overnatte i byen, så du kan besøge disse andre destinationer næste dag. Det vil sige uden at skulle betale for en returrejse til London og en returrejse den næste dag.

Og endelig vil jeg råde dig til at være meget opmærksom på de forventede vejrforhold på den dato, hvor du besøger Oxford. Fordi du skal rundt i byen udendørs, og det kan være den værste beslutning på hele rejsen at gå rundt i det fri på en kold vinterdag eller at være overklædt i en sommervarme, hvis du er overklædt.

Andre transportmidler til rådighed for at besøge Oxford fra London

Helikoptere i London| ©Check-in London
Helikoptere i London| ©Check-in London

Alle de muligheder, jeg har tilbudt, er designet til at spare penge og give turisterne bekvemmelighed. Der er naturligvis også andre transportformer, der kan være interessante for dig, hvis du ønsker at investere i en luksusoplevelse.

Hvis du f.eks. ønsker at besøge Windsor fra London og derefter tilbringe eftermiddagen i Oxford , kan du betale for en helikoptertransport, der tager dig og tre andre personer gennem luften i en helt unik oplevelse, der er en filmscene værdig.

Budgettet femdobles dog på en plan som denne, da priserne aldrig kommer under 250 euro pr. person og faktisk kan ligge i omegnen af 400 euro afhængigt af de betingelser, som selskabet tilbyder.

Du har også mulighed for at betale for en taxa eller en privat transportservice, som kan køre dig til Oxford under lidt mere private forhold. Men du skal være opmærksom på, at rejsen er halvanden time og kan tage op til to timer afhængigt af trafikken.

Så den endelige regning på dit kreditkort vil sandsynligvis være på over 200 euro, og det er også i overensstemmelse med efterspørgslen og den tid på året, hvor du beslutter dig for at foretage denne udgift.

 • Udflugter
 • Mellem £65 og £120 afhængigt af rute og indgangsgebyrer
 • Fordele: Det er en planlagt transport med transport inkluderet, så alt du skal bekymre dig om er at nyde rejsen.
 • Ulemper: Du er nødt til at holde dig til turens rute.
 • Tog
 • Mellem 20 og 40 € afhængigt af tidspunktet for rejsen
 • Fordele: Det er en komfortabel, direkte og hurtig rejse, som giver dig mulighed for at optimere din tid til at besøge andre destinationer.
 • Ulemper: Garantien for at få en billet afhænger af turisttilstrømningen i sæsonen.
 • Busser
 • 10 eller 20 € afhængigt af årstiden og det valgte tidspunkt.
 • Fordele: Det er det billigste alternativ.
 • Ulemper: Det er ikke den mest komfortable løsning, og privatlivets fred vil være begrænset.
 • Bil
 • Biludlejning fra ca. 20 € + brændstof + entrégebyrer
 • Fordele: Du vil have mere frihed, når du besøger stedet.
 • Ulemper: Kørslen foregår til venstre, hvilket gør det svært at køre.