Hvor mange dage tager det at se Prag

Vil du gerne en tur til Prag, men er du i tvivl om, hvor mange dage du har brug for til at se byen? Læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Hvor mange dage tager det at se Prag

Udsigt over Prag | ©Catalina Schuth

Prag er en af de europæiske byer, der vil stjæle dit hjerte. En af de destinationer, som enhver rejsende med respekt for sig selv bør besøge mindst én gang i sit liv.

Den har det hele! Historie, kunst, gastronomi ... der er så meget at se og gøre i Prag, uanset hvornår på året du rejser til byen. Men du har sikkert spurgt dig selv, hvor mange dage du har brug for til at se Prag?

At tilbringe mindst 3 dage i Tjekkiets hovedstad er den perfekte getaway for at nyde alt, hvad dette sted har at byde på, men hvis du har mindre tid, ser vi i dette indlæg, hvordan du kan planlægge dit besøg og alt, hvad du kan gøre.

Hvor mange dage har du brug for til at se Prag?

Lær Prag at kende| ©Elisa G. Fernández E
Lær Prag at kende| ©Elisa G. Fernández E

Tjekkiets hovedstad betragtes som en af de smukkeste byer i Europa på grund af sin rigdom, historie og arkitektoniske variation. For at lære Prag at kende har du brug for 3 dage til at opdage byens mest maleriske gader og hjørner og dens mest ikoniske monumenter. Fra Prags borg, det atronomiske klokketårn til den gamle bydel, det jødiske kvarter eller Manes-broen og Karlsbroen over den smukke Moldau-flod.

Desuden er Prag en af de byer, hvor du finder mange kulturelle planer, kunstgallerier, har et af de bedste markeder i Centraleuropa, hvor du kan opdage dens gastronomi, tjekkisk kunsthåndværk og et meget varieret natteliv. Hvad venter du på for at forberede din rejseplan?

Book din ekspres minibustur i Prag

Se Prag på en dag

Prags borg| ©Tetraigofotos
Prags borg| ©Tetraigofotos

At se Prag på en dag virker måske ikke af meget, men sandheden er, at Centraleuropa har mange fascinerende seværdigheder og attraktioner, så hvis du tager på en ekspresrejse til området, har du intet andet valg end at få mest muligt ud af din tid. Hvad kan du se i Prag på en dag?

Om morgenen

For at få mest muligt ud af dagen anbefaler jeg, at du står tidligt op om morgenen for at besøge Prags borg, byens største turistattraktion. Det er et sted, der vil tiltrække din opmærksomhed, for selvom det er en borg, ligner det ikke en middelalderlig fæstning, men snarere et citadel, der består af en række smukke paladser, templer og andre bygninger.

Prags borg er meget stor, så du skal bruge flere timer på at se den i dybden. Da du kun har kort tid til at se Prag på en dag, er en måde at sikre sig, at du ser højdepunkterne, at deltage i en guidet tur, som du kan købebilletter til på forhånd.

For at se Prags borg skal du først krydse Karlsbroen, et andet af byens ikoniske vartegn, der spænder over Vltava-floden. Den stammer fra det 14. århundrede og forbinder Den Gamle By og Malá Strana-kvarteret.

Omkring middagstid kan du holde frokostpause ved P rags borg for at samle energi og derefter fortsætte din rute gennem Malá Strana, et af byens smukkeste kvarterer.

Book din private tur i Prag

Om eftermiddagen

Den spanske synagoge| ©Chmee2
Den spanske synagoge| ©Chmee2

Når du slentrer gennem Malá Strana-distriktet og kommer til det nedre område, krydser du Mánes-broen for at komme til Prags jødiske kvarter på den anden side.

Det er et lille sted, men med et stort antal turistattraktioner, så jeg anbefaler, at du tager en guidet tur her, der fortæller dig om dets historie og viser dig højdepunkterne i kvarteret, såsom nogle af synagogerne ( Altneuschul eller den spanske synagoge) eller den jødiske kirkegård.

Du finder Prags jødiske kvarter ved siden af den gamle del af den gamle bydel (Staré Město). Når du går gennem gaderne i centrum, vil du kunne se flere vigtige seværdigheder på denne endagstur i Prag, såsom den gamle rådhusplads, det astronomiske ur, som du kan besøge ved at købe dine billetter her, klokketårnet, rådhuset og krudttårnet.

Når solnedgangen nærmer sig, vender du tilbage til Karlsbroen for at nyde den spektakulære udsigt og derefter nyde den oplyste by - den perfekte afslutning på en intens dag i byen!

Book din private tur i Prag

Se Prag på to dage

Karlsbroen| ©A.Savin
Karlsbroen| ©A.Savin

Hvis du vil se Prag på to dage, har du mulighed for at nyde byens charme i ro og mag og uden at skulle skynde dig.

Ud over det ovenstående vil du kunne tilføje andre turistattraktioner og endda lave nogle aktiviteter for at fuldende din oplevelse i byen. Det er dog stadig nødvendigt at optimere sin tid for at prøve at se så meget som muligt.

Hvad skal man se på den første dag?

Hvis du skal være i Prag i to dage, anbefaler jeg, at du bruger den første dag på at udforske det historiske centrum ved mere eller mindre at følge den rute, jeg foreslog i det foregående afsnit.

Hvis det er din første gang i byen, vil det give dig mulighed for at komme i kontakt med de vigtigste turistattraktioner og lære den tjekkiske hovedstads historie og kultur lidt bedre at kende.

Book din private rundtur i Prag

Hvad skal man se på andendagen?

Krydstogt på Vltava-floden| ©Thomas Depenbusch (Depi)
Krydstogt på Vltava-floden| ©Thomas Depenbusch (Depi)

Den anden dag i Prag om morgenen kan bruges til at besøge nogle af byens monumenter og bygninger, enten fordi du vil lære dem at kende i dybden, eller fordi de blev tilovers fra den foregående dag.

Afhængigt af hvor mange steder du planlægger at besøge, kan det være en god idé at købe Prague Pass, et turistkort, som giver dig mulighed for at få mest muligt ud af din rejse. Det giver dig adgang til mere end 60 attraktioner i byen og giver dig endda mulighed for at nyde godt af eksklusive rabatter. Jeg anbefaler det, hvis du har tænkt dig at tilbringe mellem 2 og 4 dage i Prag.

Om eftermiddagen kan du lave andre aktiviteter såsom et krydstogt på Moldova-floden, køre med sightseeing-bussen eller tage en tur til nogle lokale bryggerier med smagsprøver på tjekkiske snacks.

Prag er kendt for sine rige øl, så det er en glimrende mulighed for at skåle på din tur til byen før middagen.

Book et middagskrydstogt i Prag

Se Prag på 3 dage

Tepla-floden, når den passerer gennem Karlovy Vary| ©Alice Denysenko
Tepla-floden, når den passerer gennem Karlovy Vary| ©Alice Denysenko

En 3-dages storbyferie i Prag er det ideelle tidspunkt til at lære byen og dens omgivelser at kende i dybden, så du får et komplet overblik over Tjekkiets hovedstad!

I denne periode kan du ikke kun gå ture i byens centrum for at opdage de vigtigste seværdigheder, men også tage dig tid til nogle originale og anderledes aktiviteter i byen samt nogle sjove udflugter til udkanten.

Hvad skal man lave på den første og anden dag?

Den første og anden dag af dit ophold i Prag bør du bruge på at udforske byens centrum og suge til dig af dens historie og kultur, især hvis det er første gang, du er der.

Ud over at besøge Prags forskellige seværdigheder er det også en god idé at afsætte tid til andre typer aktiviteter, der supplerer de kulturelle, og som du kan have det sjovt med: shopping efter unikke souvenirs, køre med turistbussen, en cykeltur, en gastronomisk tur, reservere din plads osv. På den måde kan du tage så mange oplevelser med hjem som muligt!

Book din ekspres minibustur i Prag

Hvad skal vi lave på tredjedagen?

Slottet Konopiste| ©Viator
Slottet Konopiste| ©Viator

På tredjedagen i Prag anbefaler jeg en udflugt til udkanten af byen. Kurbyen Karlovy Vary er en af de mest populære destinationer. Dens fredfyldte atmosfære og unikke arkitektur vil overraske dig. Men Karlovy Vary er berømt for sine termiske kurbade med helbredende egenskaber. Du kan booke en udflugt fra Prag for at besøge dette område.

En anden mulighed er at tage til byen Kutná Hora for at se Sedlec Ossuary, et nysgerrigt (og lidt uhyggeligt) gotisk kapel dekoreret med menneskeknogler. Under udflugten til Kutná Hora må du ikke gå glip af byens historiske centrum, et arkitektonisk vidunder, som Unesco har erklæret for verdensarv. Endelig er der en anden udflugt, du kan tage fra Prag, til Konopiste-slottet. På bilturen kan du nyde den betagende udsigt over den bøhmiske region, og når du når frem til destinationen, kan du se de fantastiske samlinger af gobeliner, våben og kunstværker. Du kan booke din

Og hvis du har lidt tid til overs, når du vender tilbage til Prag, kan et middagskrydstogt på Vltava-floden være den perfekte måde at afslutte din rejse på - at se byen oplyst om natten vil være et meget specielt minde!

Book dit sightseeing-krydstogt i Prag