Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Aladdin på Broadway: hvad man skal vide om musicalen

Hop på åndens flyvende tæppe og oplev magien fra Disney på Broadway, New Yorks teatermekka - du vil få det helt vildt sjovt!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minutters læst

Aladdin på Broadway: hvad man skal vide om musicalen

Scene fra musicalen Aladdin | ©Broadway

Hvis du kunne ønske dig tre ting af Aladdins tryllelampe, hvilket ville du så vælge? En af dem ville helt sikkert være at teleportere dig til Aladdin-musicalen på Broadway og nyde et af de bedste shows i verden i Big Apple. Dit ønske er min kommando!

Med denne teaterfilmatisering af den populære Disney-film fra 90'erne kan du drage ind i den arabiske verden hånd i hånd med den venlige ånd. En magisk lampe. Et flyvende tæppe, og din fantasi vil gøre resten!

I denne artikel vil jeg støve lampen af og forklare, hvordan du bestiller billetter til musicalen Aladdin på Broadway til den bedste pris og med en fantastisk udsigt.

Sådan får du billetter til musicalen Aladdin på Broadway

Scene med Aladdin og Yasmin i Broadway-musicalen| ©Melanie Robertson
Scene med Aladdin og Yasmin i Broadway-musicalen| ©Melanie Robertson

Hvis der er to ord, der karakteriserer Broadway-opsætningen af Aladdin, er det "udsolgt". Dag efter dag fortsætter Disney-showet med at fylde teatret og hænge "udsolgt"-skiltet op. Så når du har bekræftet din rejse til New York, foreslår jeg, at du køber dine billetter online hurtigt, så du ikke går glip af noget.

Det er min erfaring, at det er meget svært at købe billetter samme dag eller samme uge. Og med en god udsigt er det praktisk talt umuligt, medmindre Aladdin udretter et mirakel. Husk på, at New York er en af de mest besøgte byer i verden med 65 millioner mennesker om året, og en af deres yndlingsaktiviteter er at nyde en god musical. Gør det!

Book dine Aladdin-billetter nu

Hvor meget koster billetter til Aladdin på Broadway?

Disney på Broadway| ©Kybel Glez
Disney på Broadway| ©Kybel Glez

Dette er en af de bedste musicals på Broadway med billetter fra 55 euro. Generelt er disse forestillinger normalt ikke særlig billige, men dette er undtagelsen, der bekræfter reglen. Selv om det ikke er særlig billigt, er det at se en musical en oplevelse, som man kun får én gang i livet. Den dårlige nyhed? Det bliver ikke den sidste.

Prisforskellen mellem at fange det tidligt og at fange det i sidste øjeblik er enorm. Hvis vi f.eks. køber billetterne for et par uger siden (i de få resterende tidsrum), kan minimumsbilletten koste os omkring 80 euro, hvilket er næsten dobbelt så meget som hvis vi køber den et par måneder i forvejen, hvilket vil koste omkring 58 euro.

I New Yorks højsæson (jul, påske, juli og august ) stiger priserne kraftigt. Den maksimale pris, som billetterne kan nå op på særlige datoer, f.eks. den 24. december (juleaften), er ca. 450 EUR.

Vidste du det?

Musicals blev født ved et tilfælde for ca. 150 år siden på Broadway, da en ballet løb tør for et spillested, og en producer tilbød at kombinere deres danse med stykket "The Black Crook", som blev et hit.

Hvordan vælger jeg de bedste pladser til Aladdin på New Amsterdam Theatre?

Adgangskort til Aladdin-forestillingen i New Amsterdam Theatre| ©Julian Paredes
Adgangskort til Aladdin-forestillingen i New Amsterdam Theatre| ©Julian Paredes

Hvis du køber online, så du ikke går glip af billetagenten, der rådgiver dig om de bedste billetter til dit budget, forklarer jeg dig de tre typer af pladser, der er tilgængelige, fra de billigste til de dyreste:

Balkon

Dette område omfatter teatrets første sal, og da det er de pladser, der ligger længst væk fra scenen, er de også de billigste. De koster mellem 58 og 100 €. Det er perfekt for dem, der ønsker at nyde showet til en god pris.

Mezzanine

Denne afdeling ligger på første sal i teatret og er billigere end den store sal. Fra de forreste pladser er der også en meget god udsigt til scenen. Priserne varierer fra 100 € til 270 €. Denne mulighed er for dem, der er mere kræsne og ønsker at betale en mellempris.

Orkester

Denne afdeling ligger i den store sal foran scenen og er det bedste område i hele teatret. Prisen varierer fra 100 € for sidepladserne
til 450 € på de mest eksklusive pladser i centrum. Hvis du ønsker at opleve noget helt særligt og ikke har noget imod at betale mere for det, er dette stedet for dig.

Du kan købe dine billetter til Aladdin-musicalen på det officielle Hellotickets-websted. Fordelen? Den er på engelsk og i euro, så du ved præcis, hvad du betaler. Uanset hvilket sæde du vælger, bliver det et show, du sent vil glemme!

Book din billet til Aladdin

Hvilket teater spiller Aladdin on Broadway på, og hvad er adressen?

New Amsterdam Theatre på Broadway| ©Ajay Suresh
New Amsterdam Theatre på Broadway| ©Ajay Suresh

Musicalen Aladdin opføres hver dag (undtagen mandag) på New Amsterdam, et af Broadways ældste og efter min mening smukkeste teatre. Med dette auditorium kan du både nyde Aladdin-showet og den ikoniske bygning, som er blevet et beskyttet vartegnfor sin skønhed og historie.

Med hensyn til størrelse har det ikke noget at misunde George Gershwin Theatre, som er det største i New York med plads til næsten 2.000 mennesker. New Amsterdam har en kapacitet på 1.700 pladser. På opførelsestidspunktet (1903) var det dog det største teater i Big Apple.

  • Sted: New Amsterdam Theatre, 214 West 42nd Street, ved Broadway og 42nd Street.

Nuria's Rejsetips

Efter musicalen, kun 14 minutters gang væk, kan du besøge den mest imponerende skyskraber i Big Apple, Empire State Building, og klatre op på 102. etage. Udsigten over byen om natten er betagende!

Aladdin på Broadway - tidsplan for forestillingerne

Præsentation af Aladdin al sultan| ©Anna Pham
Præsentation af Aladdin al sultan| ©Anna Pham

Hvis du kun tager af sted i et par dage og er bange for, at forestillingen ikke bliver opført, skal du ikke være bekymret, for der er forestilling hver dag om eftermiddagen, undtagen om mandagen, hvor auditoriet er lukket. Desuden er der to forestillinger om dagen lørdag og søndag. For at hjælpe dig med at organisere dig: forestillingen varer to og en halv time med en pause. Vær opmærksom på det:

  • Mandag: lukket
  • Tirsdag: kl. 19.00
  • Onsdag: kl. 19.00
  • Torsdag: kl. 19.00
  • Fredag: 20 timer
  • Lørdag: kl. 14.00 og kl. 20.00
  • Søndag: kl. 13.00 og kl. 18.30

Book dine Aladdin-billetter nu

Kan Aladdin anbefales til børn?

Det nye Amsterdam-teater| ©LHAT_Photost
Det nye Amsterdam-teater| ©LHAT_Photost

Selvfølgelig! Vi er alle vokset op med filmene Askepot, Løvernes konge, Den lille havfrue, Skønheden og udyret og ånden Aladdin. Historierne i Disney-universet er for alle og for alle aldre, uanset om du er bedsteforælder eller barn!

Faktisk er det en god idé at se Aladdin som familie og lære dem store værdier som kærlighed, indsats og kampen for at få det, man vil have. Desuden får det din fantasi til at flyve til eksotiske verdener, og hvor vigtig er fantasien, når man er barn!

Hvilket niveau af engelsk skal jeg have for at se Aladdin på Broadway?

Broadway-musical Aladdin og Jafar| ©Atmtx
Broadway-musical Aladdin og Jafar| ©Atmtx

Ingen. Desuden er musicals på engelsk en fremragende og meget effektiv metode til at lære sproget, fordi de kombinerer scenekunst. Det siger jeg ikke selv, men flere videnskabelige undersøgelser siger det. Derfor er det bedst at lade håret falde og tage en chance med denne musical.

Hvem har ikke nynnet "Mamma Mia!"-sangen på et eller andet tidspunkt ? Og jeg er sikker på, at mere end én, og mere end to, ikke talte engelsk. Mit råd er, at før du rejser til skyskrabernes by, så se filmen, så bliver det meget lettere at følge med i handlingen i denne populære musical. De gentager manuskriptet næsten ordret!

Hvorfor anbefaler jeg Aladdin på Broadway?

Reklame i New York for Aladdin-showet| ©Andre Nollkaemper
Reklame i New York for Aladdin-showet| ©Andre Nollkaemper

Aladdin-showet, der havde premiere i 2011 i Seattle (USA), har fejret et årti på scenen i 2021 og fejrer det. Så hvis du ikke allerede har gjort det, kan jeg varmt anbefale dig at se denne Broadway-klassiker. Denne musical er ikke længere lillebror til Løvernes Konge, men dens værdige efterfølger.

Hvorfor er det en af de mest populære musicals? For den fremragende iscenesættelse, for den fremragende karakteristik af karaktererne og for at være en af publikums yndlingsmusicals, hvilket har gjort den til en af de længstlevende forestillinger på Broadway. Når du har set det, vil du også forstå det!

Det bedste: den vidunderlige musik

Hvis filmen vandt to Oscars i kategorierne bedste originale musik og bedste originale sang med "An Ideal World", er denne fornyede Tony Award-vindende Broadway-produktion ikke ringe. Showet indeholder fem af yndlingssangene fra soundtracket og mange andre musikalske overraskelser, som jeg ikke vil afsløre, og som er komponeret specielt til scenen. Vil du gå glip af det?

En traditionel fortælling med århundreders historie

Vidste du, at...? Historien i filmen og musicalen er faktisk baseret på fortællingen "Aladdin og den vidunderlige lampe" fra "Tusind og en nat", en berømt arabisk samling af traditionelle fortællinger fra middelalderen, der er samlet i skrift fra det 9. århundrede og frem. En anden kuriositet. I den klassiske fortælling var Aladdin fra Kina, intet mindre!

I den nye version er Aladdin en smuk ung tyv, der forelsker sig i sultanens datter, prinsesse Jasmin. For at vinde hende tager han imod en udfordring fra den onde Jafar for at vinde hende. Aladdin skal gå ind i en hule midt i ørkenen og hente en magisk lampe, som indeholder en ånd, der skal opfylde alle hans ønsker.

Nuria's Rejsetips

Udnyt musicalen til at besøge Times Square, hjertet af New York, hvor du kan se hundredvis af oplyste paneler og nysgerrige figurer, som Disney-figurerne. Det er det hele værd!

Skal du have et sort slips på for at se denne Broadway-musical?

Aladdin, Broadway-musicalen| ©shitcaiime
Aladdin, Broadway-musicalen| ©shitcaiime

Du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke har pakket noget smart i din kuffert, for det behøver du ikke. New Amsterdam teateret kræver ingen særlig dresscode, så som de siger, kan du tage et afslappet tøj på.

Hvis du skal på sightseeing hele dagen, skal du helst have noget behageligt (og lækkert) tøj på, f.eks. jeans, en T-shirt og - meget vigtigt - en jakke til teatrets aircondition, så du kan nyde en lang dag med underholdning under de bedste forhold. Og selvfølgelig sko, der giver dig mulighed for at føle dig godt tilpas!

Kan du se Aladdin gratis?

Bryant Park om natten| ©Moshe Ovadya
Bryant Park om natten| ©Moshe Ovadya

Spørgsmålet om en million dollars! Åh, hvor vi dog alle elsker ordet "gratis". Selv vores øjne lyser op, når vi hører det. Svaret er ja, men der er en hage ved det. Her er grunden. Hver sommer er New York vært for den gratis festival Broadway in Bryant Park, som fortæller om musicalens historie gennem et udvalg af Broadway-hits, herunder Aladdin, selv om programmet skifter hvert år. Hold øje med festivalen i 2022!

Og selv om oplevelsen er vidunderlig, er det mere som en picnic med musik, hvor man kan medbringe sit eget håndklæde og nyde musicals på græsplænen, end som en rigtig musical. Selv om det er en glimrende idé som en kunstnerisk appetitvækker, mister den charmen og magien fra de store Broadway-teatre, de utrolige kulisser og karakteristikken. Tag det fra mig!

Hvor kan man spise og drikke efter at have set Aladdin på Broadway

Toloache, den bedste tequila på Broadway| ©Leo Reynolds
Toloache, den bedste tequila på Broadway| ©Leo Reynolds

Der er to muligheder: Du kan spise før eller efter forestillingen. Jeg ved godt, at middag kl. 18.00 er lidt tidligt for dig - det er jeg også! Men efter en dag med en tur rundt i New York vil du måske endda sætte pris på det. Hvis du beslutter dig for at spise en bid mad før musicalen, skal du huske at fortælle tjeneren, at du har billetter til Aladdin-forestillingen kl. 19.00. Det er almindelig praksis, og du vil undgå forsinkelser.

Mange restauranter lukker også kl . 22.00, så hvis du spiser efter dette tidspunkt, er du lidt sent på den til nogle steder. Broadway sover dog aldrig, og du kan finde masser af muligheder, der har åbent senere end kl. 22.00 - her er en af dem!

Den bedste tequila på Broadway

Hvis du har lyst til et godt måltid mad og en cocktail efter showet, kan jeg anbefale den mexicanske restaurant Toloache. Denne bar har en bar med mere end 100 flasker tequila og udsøgte moderne retter baseret på guacamole, tacos og ceviche i et sted, der er indrettet med elegante elementer importeret fra Mexico.
Det er stedet for tequila-elskere!

Hvor: 251 West 50th Street

Burgere og rock and roll på Hard Rock

USA er templet for hamburgere og fastfood, så hvis du vil nyde et lækkert fastfoodmåltid efter musicalen, foreslår jeg, at du besøger Hard Rock Café, hvor du kan spise en god amerikansk burger og betragte den imponerende samling af musikalske memorabilia.

Blandt dem finder du genstande fra legender som The Beatles, Nirvana og "The King of Rock and Roll", Elvis Presley, som pryder væggene i caféen sammen med mere moderne memorabilia, som f.eks. de kostumer, Madonna bar til en af sine koncerter. En unik oplevelse!

Hvor: på Times Square, 1501 Broadway.

Vidste du det?

Den nye Aladdin-film med Will Smith i hovedrollen blev optaget i Wadi Rum-ørkenen (Jordan), som er på UNESCO's verdensarvsliste.

Andre anbefalede Broadway-musicals

Fantomet i operaen på Majestic teatret| ©Yolky
Fantomet i operaen på Majestic teatret| ©Yolky

Hvis du efter at have set musicalen Aladdin har fået lyst til mere, skal du ikke være bekymret, for det er en helt normal følelse, det sker for os alle sammen! Her er den endelige guide til de bedste Broadway-musicals 2021-2022 i New York for at vække din appetit.

Book dine billetter til Aladdin nu