Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Top 10 Broadway-shows 2023

Lad dig rive med af Broadway-magien: dyk ned i en af de musicals, der er på programmet, og lad fantasien få frit løb i hjertet af Big Apple. Her er en liste over favoritterne og de oftest stillede spørgsmål om, hvordan du får billetter.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

21 minutters læst

Top 10 Broadway-shows 2023

Krydset mellem Times Square og Broadway Avenue | ©Hellotickets

Uanset hvornår på året du besøger New York, er en af de ting, du skal gøre, at se en musical på Broadway, den berømte teaterboulevard, der løber gennem Manhattans centrum, herunder Times Square.

Med hundredvis af forestillinger om året er Broadway New Yorks teatermekka. Mange Hollywood-skuespillere har prydet scenerne for at begejstre os med deres talent, og store skuespillere (selv om de ikke er så kendte) arbejder hårdt hver gang de optræder for at blive etableret.

Jeg kan huske første gang, jeg var til en Broadway-musical i New York, og det var et af de mest spændende øjeblikke på turen. Ikke kun fordi jeg elsker teater, men fordi Broadways magi er noget helt unikt, som man ikke finder andre steder.

De musikalske numre og de majestætiske iscenesættelser transporterer dig til en verden af fantasi og efterlader dig målløs, selv hvis du ikke engang er vild med teater! Her er en liste over dem, der for mig er de bedste.

1. Løvernes konge

Scene fra Løvernes konge| ©Hellotickets
Scene fra Løvernes konge| ©Hellotickets

Tronen over Broadway-musicals tilhører Simba, og de, der køber billetter til Løvernes Konge, vil stå over for en filmatisering af den berømte Disney-animationsfilm, og ved adskillige lejligheder er den blevet anerkendt som den bedste musical af alle. Med en fantastisk scenografi og musik af Elton John har den vundet seks Tony Awards og en Evening Standard Award.

Siden 1997 har den været den bedst sælgende musical i New York, fordi den er en af de mest kraftfulde produktioner på Broadway - der er intet som den!

Hvis du har set filmen, kender du historien om den lille løveprins Simba, hvis onde onkel Scar vil tage tronen fra ham. For at gøre det, sætter han ham i en fælde, hvor hans far Mufasa, savannens konge, dør.

Scar narrer ham til at tro, at hans far er død på grund af ham, og Simba flygter derfor fra kongeriget. År senere erfarer den unge prins, at savannen er blevet forringet under hans onkels styre, og det er da han beslutter sig for at konfrontere usurpatoren og genvinde sin plads i "livets kredsløb".

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Løvekongen har et fremragende soundtrack, og det samme gælder skuespillernes karakteristik og iscenesættelsen. Desuden lærer historien om værdier, som aldrig går af mode. Utvivlsomt et fantastisk show, der formår at undvige den virkelige verden i mere end to timer.

Ideel til...

Alle publikummer, både børn og voksne, vil nyde den.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til The Lion King Broadway på Hellotickets' officielle hjemmeside: Billetter til The Lion King Broadway

Nyttige oplysninger

 • Hvor: Minskoff Teater Minskoff Theatre (200 W 45th St, New York, 10036)
 • Hvor længe varer det? 2 timer og 30 minutter med en pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om musicalen Løvernes konge

The Lion King Broadway billetter

2. Aladdin

Scene fra Aladdin| ©Aladdin
Scene fra Aladdin| ©Aladdin

Det ord, der bedst beskriver den følelse, du vil opleve, hvis du køber billetter til Aladdin på Broadway, er magi. I denne teaterudgave af den populære tegnefilm fra 90'erne er alting overraskende, fantastisk og ekstraordinært- endnu en Disney-klassiker, der fortjener sin egen musicalversion!

Takket være en strålende iscenesættelse, en omhyggelig karakteristik af karaktererne, nogle nye sange og den altid sjove humor fra Genie'en er dette en af de Broadway-musicals, der skaber mest furore blandt publikum. Og alle, der kommer til New Amsterdam Theatre for at se Aladdin for første gang, vil komme tilbage for at få en ekstra gang!

Historien begynder, da Aladdin, en ung småtyv fra Agrabah, finder en magisk lampe, med hvilken han kan fremsætte tre ønsker for at få styr på sit liv og slippe ud af fattigdom. Med en af dem vil han blive prins for at erobre Yasmine, sultanens smukke datter, som han har forelsket sig i. Men den onde kongelige vesir har andre planer med lampens ånd, som vil bringe alle byens indbyggere i fare.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Musicalen Aladdin er en af de musicals, som man ikke må se i New York. Alle, der kender sangene fra filmen, vil kunne nynne med på musikken, og det er så sjovt, at de 2,5 timer flyver af sted.

Apropos flyvning, scenen i nummeret "An ideal world", hvor hovedpersonerne flyver over byen på et magisk tæppe, er simpelthen storslået og vil efterlade dig målløs!

Ideel til...

Alle publikummer, både børn og voksne, vil nyde den.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Aladdin på det officielle Hellotickets-websted: Aladdin Broadway-billetter

Nyttige oplysninger

 • Hvor: New Amsterdam Theatre (214 W 42nd Street) New Amsterdam Theatre (214 W 42nd St)
 • Hvor længe varer det? 2 timer og 30 minutter med en pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om musicalen Aladdin på Broadway.

Aladdin Broadway billetter

3. Chicago

Chicago Scene| ©Chicago
Chicago Scene| ©Chicago

En anden af de store Broadway-musicalproduktioner, som du kan købe billetter til : Chicago Broadway. En klassiker, der tager os tilbage til de brølende 20'ere hver sæson.

Med jazzmusik som baggrund og et forbud, der favoriserede hemmelige aktiviteter, korruption og mord i storbyen, er denne forestilling rettet mod et mere voksent publikum, men den sniger sig ind på top 10, fordi den er en af Broadways store. Den er så stor en succes, at den har vundet 6 Tony Awards, og indspilningen af musicalens sange har også vundet en Grammy Award.

Chicago fortæller historien om Roxie Hart, en uskyldig debutantskuespillerinde, der drømmer om at følge i fodsporene på den berømte vaudeville-skuespillerinde Velma Kelly. Men en række uheldige begivenheder fører til, at de begge ender i fængsel, sigtet for mord.

Under fængselsinspektør Mortons snedige opsyn får Roxie den legendariske og snu advokat Billy Flynn til at tage sig af hendes sag mod et stort honorar. I fængslet tager Roxies karriere fart til stor ærgrelse for hendes mentor og Velma Kelly, men kunstneren har et es i ærmet til anden akt...

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Hvis du har set filmen fra 2002 med Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger og Richard Gere i hovedrollerne, kan du få en idé om de fantastiske musikalske numre, du vil se på scenen, men at se disse spektakulære koreografier live, med en delikat iscenesættelse og føle musikken fra din plads er en unik oplevelse og kan absolut anbefales.

Ideel til...

Voksne. Denne forestilling er muligvis ikke egnet for børn på 12 år og derunder.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Chicago på Hellotickets' officielle hjemmeside: Chicago Broadway Tickets

Nyttige oplysninger

 • Hvor: Ambassador Theatre (219 West 49th Street) Ambassador Theatre (219 West 49th Street, mellem Broadway og 8th Avenue).
 • Hvor længe varer det? 2 timer og 30 minutter med en pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om Broadway-musicalen Chicago.

Billetter til Chicago Broadway

4. Fantomet i operaen

Scene fra Phantom of te Opera| ©Playbill
Scene fra Phantom of te Opera| ©Playbill

Siden premieren i 1986 har Phantom of te Opera Broadway-billetterne altid været udsolgt i flere sæsoner i træk. The Phantom of the Opera er en af Broadways mest succesfulde musicals og har vundet 7 Tony Awards (bl.a. som årets bedste musical) for sin vidunderlige filmatisering af Gaston Leroux' populære roman.

Den foregår i det 19. århundrede i Paris' operahus og fortæller historien om en deform mand, der gemmer sig i operahusets kælder og terroriserer teaterfolkene med sine forbrydelser. Spøgelset forelsker sig i en ung danserinde ved navn Christine, adopterer hende som sin muse og lærer hende at synge for at blive operaens stjerne. Men da han opdager, at hans kærlighed er umulig, sværger han at tage hævn.

Min yndlingsscene er den i båden, hvor spøgelset fører Christine til sin hule. Den er fuld af intriger og kemi - simpelthen sensationelt!

Hvorfor du ikke må gå glip af det

De gådefulde og uhyggelige omgivelser, skuespillernes kostumer og det fremragende soundtrack gør Phantom of the Opera til en klassiker, som du ikke må gå glip af på din tur til New York. Det er ikke underligt, at det er den længst spillede Broadway-musical og er blevet set af 80 millioner mennesker verden over.

Ideel til...

Voksne, men børn over 4 år er velkomne, selv om der er nogle specielle effekter og scener, der kan skræmme de små.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til The Phantom of te Opera på Hellotickets' officielle hjemmeside: Phantom of te Opera Broadway-billetter

Nyttige oplysninger

 • Hvor: Majestic Theatre (245 Broadway) Majestic Theatre (245 W 44th St, New York, 10036)
 • Hvor længe varer det? 2 timer og 30 minutter med en pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om Phantom of the Opera på Broadway.

Phantom of te Opera Broadway billetter

5. Moulin Rouge

Scene fra Moulin Rouge| ©NY Theater
Scene fra Moulin Rouge| ©NY Theater

Hvis du er en sand fan af Baz Luhrmanns prisbelønnede film med Ewan McGregor og Nicole Kidman i hovedrollerne fra 2001, må du ikke gå glip af at købe billetter til Broadway-musicalen Moulin Rouge. En sensationel oplevelse fuld af farver, lys og følelser, der vil fordybe dig i 1900-tallets boheme-Paris.

Faktisk har det teater, hvor den opføres, en struktur og en finish, der passer perfekt til musicalens tema og får dig til at føle dig som en del af historien. Det er den ideelle lejlighed til at genopleve magien fra det spektakulære Moulin Rouge-soundtrack med "Can-can" eller "Lady Marmelade" og den romantiske kærlighedshistorie mellem den unge forfatter Christian og Satine, cabarettens stjerne- en fest for sandhed, skønhed, frihed og især kærlighed!

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Selv om det ikke er en kopi af filmen, har musicalen bevaret hele essensen af filmen, da musicalens scenografi endda omfatter den symbolske røde vindmølle, den gigantiske elefant og al den smag af kabaret, men den er også moderniseret ved at tilføje nye sange til repertoiret, hvilket gør, at man identificerer sig mere med historien. Resultatet er vovet, blændende og spændende. Er du klar til at danse?

Ideel til...

Voksne. Billetter anbefales til børn over 12 år.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Moulin Rouge på den officielle Hellotickets-hjemmeside: Billetter Moulin Rouge Broadway

Nyttige oplysninger

 • Hvor: Al Hirschfeld Theatre (Al Hirschfeld Theatre) Al Hirschfeld Theatre (302 West 45th Street mellem 8th og 9th Avenue).
 • Hvor længe varer det? 2 timer og 35 minutter med en pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om musicalen Moulin Rouge på Broadway.

Moulin Rouge Broadway billetter

6. Michael Jacksons livshistorie

Scene fra MJ, The Michael Jackson Musical| ©Broadway.org
Scene fra MJ, The Michael Jackson Musical| ©Broadway.org

Alle kender hans musik og næsten alle kender hans liv, og det er netop derfor, at billetter til Michael Jackson-musicalen er så efterspurgte. De færreste fans af kongen af pop vil kunne modstå showet på Broadways Neil Simon Theatre. Hvis du har set nogle af hans musikvideoer (og det har du sikkert), kan du allerede få en idé om, hvad du kan forvente.

Instruktør og koreograf Christopher Wheeldon står i spidsen for det show, der er ved at revolutionere Broadway, og som ikke overraskende indeholder sange som "Billie Jean", "Thriller", "Bad", "Black or White" og "I'll be there". I alt 30 af hans sange, der tager udgangspunkt i prøverne på hans Dangerous-turné i 1992 og går tilbage til hans fortid og dækker hans barndom i Jackson 5 og hans ungdomsår.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

For det er ikke bare endnu en hyldest til Michael Jackson, da showet er lavet i samarbejde med hans børn og prioriterer King of Pops musikalske arv frem for kontroverserne omkring figuren.

Ideel til...

Musikelskere i almindelighed, uanset om de er Michael Jackson-fans eller ej, da både historien og iscenesættelsen underholder alle publikummer.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Michael Jacksons musical på Hellotickets' officielle hjemmeside: Michael Jackson Broadway Tickets

Nyttige oplysninger

 • Hvor: Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street) Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street mellem 7th og 8th Avenue).
 • Hvor længe varer det? 2 timer

Michael Jackson Broadway-billetter

7. Mormons Bog

Mormons Bog| ©SMUDailyCampus
Mormons Bog| ©SMUDailyCampus

Hvis du vil grine dig ihjel af en Broadway-musical, skal du se The Book of Mormon. Denne satire om et mormonpar, der forsøger at prædike deres religion i Uganda, vil efterlade en god smag i munden.

De to forskellige missionærer kommer i problemer i en urolig del af det afrikanske land og vil få dig til at grine hele vejen igennem showet. Den kontroversielle humor i denne musical af skaberne af South Park-serien er uden tvivl dens højdepunkt.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Denne musical, der blev kritiseret i sin tidlige fase, men som også er blevet rost og belønnet, efterlader ingen ligeglade med sit respektfulde budskab om religion og social retfærdighed. Derudover vil de visuelle effekter, det omhyggeligt designede scenografi og de mange kunstnere få dig til at forstå, hvorfor den er blandt de bedste Broadway-musicals.

Ideel til

Voksne med en god humoristisk sans er klar til at se et stykke med smukke værdier, der er anerkendt over hele verden.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til The Book of Mormon i New York på den officielle Hellotickets-hjemmeside: Billetter til The Book of Mormon

Nyttige oplysninger

 • Hvor: Eugene O'Neill Theatre Eugene O'Neill Theatre (230 West 49th Street, mellem Broadway og 8th Avenue, New York)
 • Hvor længe varer det? 2 timer og 30 minutter med en pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om The Book of Mormon på Broadway; alt om denne musical.

Billetter til The Book of Mormon

8. Hamilton

Scene fra Hamilton| ©Concrete Playground
Scene fra Hamilton| ©Concrete Playground

Kan du forestille dig at høre historien om USA's fødsel fra en af USA's grundlæggere og til rappens rytme? Du skal bare købe billetter til Hamilton på Broadway, et fænomen i de senere år!

Forestillingen fortæller historien om Alexander Hamilton, en forældreløs dreng fra Caribien, der gennem en række begivenheder ender med at komme til USA og blive en vigtig figur i både den amerikanske revolutionskrig og landets første regering.

Selv om jeg var vild med den, er Hamilton en af de få Broadway-musicals, hvor man skal have et godt kendskab til engelsk, da de bruger mange ordspil og synger hurtigt, så det kan være nemt at fare vild til tider.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Det fascinerende ved denne musical er, at historien fortælles på en utraditionel måde gennem en interaktiv iscenesættelse med spektakulære lyd- og lyseffekter. Desuden er det et stykke, hvor der næsten ikke er nogen dialog, bortset fra gennem sange. Hver og en af dem er unik for denne musical.

Faktisk er Hamilton en fantastisk oplevelse, der lader dig fordybe dig i en af de mest spændende episoder i den amerikanske historie. Det er ikke overraskende, at denne Broadway-musical er en af de mest efterspurgte musicals af publikum og har vundet 11 Tony Awards, selv om den var nomineret til 16. Mere end nogen anden forestilling nogensinde har vundet!

Ideel til...

Voksne og børn på 10 år og derover med gode engelskkundskaber.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Hamilton på det officielle Hellotickets-websted: Hamilton Broadway Tickets

Nyttige oplysninger

 • Hvor: Richard Rodgers Theatre (226) Richard Rodgers Theatre (226 West 46th Street mellem Broadway og 8th Avenue).
 • Hvor længe varer det? 2 timer og 40 minutter med en pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om Broadway-musicalen Hamilton.

Hamilton Broadway-billetter

9. Harry Potter og det forbandede barn

Harry Potter og det forbandede barn Skuespillere| ©NY Times
Harry Potter og det forbandede barn Skuespillere| ©NY Times

Musicalen om en af de mest berømte figurer nogensinde er endelig kommet til New York; du kan nu købe billetter til Harry Potter og det forbandede barn på Broadway. Denne superproduktion kommer direkte fra London og har fået fantastiske anmeldelser. Selv om den kun har været opført på Lyric Theatre i New York siden 2018, er den uden tvivl allerede en af de mest populære blandt publikum.

Handlingen er ikke en kopi af nogen af filmene, men er en historie, som du kun vil se i musicalen. Manuskriptet er skrevet af J.K. Rowling selv og foregår 17 år efter, at Harry besejrede Voldemort. Harry er nu ansat i Ministeriet for Magi, gift og far til tre børn. Dette udgangspunkt er begyndelsen på et show, der har vundet adskillige Tony Awards, herunder prisen for bedste musical, og som har rekorden for det højeste billetsalg i en enkelt uge i Broadways historie.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Musicalens scenografi, special effects og soundtrack er storslåede. Men mest af alt fordi den fuldender Harry Potter-historien på en måde, som ingen anden film, spin-off eller roman har gjort. Det er en ægte fortsættelse skrevet af forfatteren, og ingen fan af sagaen må gå glip af den.

Ideel til...

Mugglere, selvfølgelig!

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Harry Potter på den officielle Hellotickets-hjemmeside: Harry Potter and the Cursed Child Broadway-billetter

Nyttige oplysninger

 • Hvor skal man tage hen?: Lyric Theatre, meget tæt på Time's Square (214 W 43rd St, New York, 10036).
 • Hvor længe varer det? 2 timer og 40 minutter med en pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om Harry Potter-musicalen på Broadway.

Harry Potter og det forbandede barn Broadway-billetter

10. Wicked

Scene fra Wicked| ©Broadway
Scene fra Wicked| ©Broadway

Wicked-billetter giver dig adgang til den mest fortryllende Broadway-musical nogensinde! Dette er forløberen til den berømte historie om Troldmanden fra Oz, et spændende og spændingsfyldt stykke om venskab, et tema, der passer til alle målgrupper.

Den fortæller historien om Elphaba og Glinda, to unge hekseelever, der mødes i Oz og på trods af deres forskelligheder får et godt venskab. På den ene side er Elphaba en intelligent, men lidt tilbagetrukket troldkvinde, der kæmper for at finde sin plads i verden. På den anden side er Glinda udadvendt og meget populær på universitetet. Livets omstændigheder bringer dem sammen til nogle sjove stunder, men der sker noget, som vil drive de to fra hinanden, indtil de bliver den onde heks i Vesten og den gode heks.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Siden premieren i 2003 har Wicked været et af Broadways største hits. Det er en frisk og underholdende forestilling med intriger, humor og imponerende iscenesættelse, som har vundet 3 Tony Awards og en Grammy for bedste musik til en musical. Den er også stadig på podiet over de mest indtjenende Broadway-musicals sammen med The Phantom of the Opera og The Lion King.

Gør dig klar til at se de flyvende aber! Du vil aldrig se på Troldmanden fra Oz med de samme øjne igen.

Ideel til...

Alle publikummer, både børn og voksne, vil nyde den.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Wicked på den officielle Hellotickets-hjemmeside: Wicked Broadway-billetter

Nyttige oplysninger

 • Hvor? Gershwin Theatre (222 W 51st St, New York, 10019).
 • Hvor længe holder den? 2 timer og 45 minutter, inklusive 15 minutters pause.
 • Vil du vide mere? Se denne artikel om musicalen Wicked på Broadway.

Wicked Broadway-billetter

Og hvis du rejser i julen... Radio City Christmas Spectacular

Rockettes-scene| ©Billboard
Rockettes-scene| ©Billboard

Når du rejser til New York, er du sikker på at have en travl tidsplan, hvor du besøger et væld af museer og tager på alle mulige ture rundt i byen, men hvis din rejse falder sammen med julen, må du ikke gå glip af det legendariske Radio City Christmas Spectacular, som kun kan opleves i juletiden.

Det er en magisk julehistorie, der blev opført første gang i 1933 og er blevet en ægte juletradition.

Den er virkelig så spektakulær, som navnet siger! Et gammeldags show med musik, humor, dans og lyseffekter med de fantastiske Rockettes i hovedrollen, som bringer julen tilbage til livet med et barns begejstring.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Det sjove ved Radio City Christmas Spectacular er, at showet skifter hvert år og altid er en overraskelse. Hvis du skal til New York med din familie, kan jeg varmt anbefale det, fordi Radio City Christmas Spectacular er egnet til alle aldre, og børnene vil have det sjovt.

Ideel til...

En rejse til New York i julen. Lige fantastisk for børn og voksne, som vil nyde den lige meget.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Radio City Christmas Spectacular på den officielle hjemmeside for Hellotickets: Radio City Christmas Spectacular Tickets

Nyttige oplysninger

 • Hvor er den? Radio City Music Hall Theatre i Rockefeller Center (1260 6th Ave, New York, 10020)
 • Hvor længe varer det? 1 time og 30 minutter uden pause.
 • Vil du vide mere? Læs denne artikel om Radio City Christmas Spectacular og find ud af alt, hvad du har brug for at vide om showet.

Radio City Christmas Spectacular billetter


Sådan køber du billetter til Broadway online

Flyers til musicals| ©Hellotickets
Flyers til musicals| ©Hellotickets

Hvis du ønsker at se en Broadway-musical på din rejse til New York, er mit råd at købe billetterne online, inden du rejser, for der er stor efterspørgsel efter forestillingerne, og teatrene bliver fyldt op, og billetkontorerne hænger hurtigt skiltet "udsolgt" op.

 • Erfaringsmæssigt råder jeg dig til at købe billetter online så langt i forvejen som muligt for at sikre dig de bedste pladser på den ønskede dato og til en bedre pris end ved billetlugen, hvor du også slipper for at skulle stå i endeløs kø.
 • Det amerikanske billetmarked er dynamisk, hvilket betyder, at priserne stiger, når datoen for musicalen nærmer sig, og udbuddet falder (ligesom for eksempel flybilletter). Hvis du venter for længe, risikerer du at løbe tør for billetter eller at have for få billetter til en høj pris og i sektorer med mindre spektakulær synlighed.
 • Når du bestiller online, kan du også vælge din egen plads i teatret. For mig er dette den nemmeste, hurtigste og sikreste løsning.

Sådan køber du billetter til Broadway ved teatrets billetkontor

Efter min erfaring synes jeg ikke, at dette er den mest tilrådelige løsning. Det er der flere grunde til, som jeg vil forklare nedenfor:

 • At købe billetter til en Broadway-musical ved billetkontoret betyder, at du skal købe dem, når du lander i New York, så du skal tilpasse dig teatrets tidsplan, rejse dertil og vente i en lang kø for at købe dem.
 • Det betyder, at du mister værdifuld tid fra din rejse til New York, som du kunne bruge på at se byen eller besøge nogle af dens bedste museer i stedet for at stå i kø uden for et teater.
 • Du får billetter ved billetkontoret først måneder senere, end du kunne have købt dem derhjemme, med langt færre muligheder tilbage og måske til en urimelig høj pris. Eller de vil blive udsolgt på grund af den store efterspørgsel efter Broadway-musicals.

Hvordan vælger man den bedste plads til at se musicalen?

I teatret| ©Denise Jans
I teatret| ©Denise Jans

Et andet stort spørgsmål, du måske har, når du køber billetter til en Broadway-musical, er, hvordan du får de bedste pladser i teatret for at se showet. Mit råd er at forsøge at finde en balance mellem den type billetter, som teatret tilbyder, og det budget, du har til rådighed.

Generelt er de dyreste pladser i orkesterområdet i midten, og herfra kan du se hele showet perfekt. Mezzanin- og balkonområdet er henholdsvis anden og tredje ring. Afhængigt af teatrets størrelse vil disse sektioner være mere eller mindre langt fra scenen.

Husk dette!

Når du køber billetter til en Broadway-musical, er der et par grundlæggende ting, du skal huske på:

 • Hvis du sidder meget tæt på scenen i teatret, kan du se skuespillerne på første række og opfange detaljerne perfekt, men du vil sandsynligvis gå glip af nogle af koreografierne.
 • Hvis du derimod vælger en plads i siden af scenen, risikerer du at gå glip af en del af scenen.
 • Der er også nogle billetter, der kaldes Obstructed View, hvilket betyder, at de har en søjle foran dem eller et andet element, der gør det svært at se musicalen. Disse er normalt meget billigere, så hvis du har et strammere budget, kan det være en god måde at opleve Broadways magi på!

Og hvis jeg ikke kan tale engelsk, er det så værd at gå til en musical?

Broadway Ave| ©Denys Nevozhai
Broadway Ave| ©Denys Nevozhai

Absolut ja! Nogle mennesker tøver med at gå i teatret i USA, fordi de ikke taler engelsk, men det er ikke et problem på Broadway. Husk, at musicals ikke er film med lange dialoger, men at handlingen er fuld af musikalske numre, koreografier og sange, som gør det nemt for dig at følge med i handlingen.

Hvis du stadig tøver, er mit råd under alle omstændigheder at vælge en musical, der er blevet filmatiseret, som f.eks. Chicago, Løvernes konge eller Aladdin. Hvis du tjekker filmen, inden du rejser, bliver det meget nemmere at følge med, fordi de som regel har det samme manuskript.

Teatrene i New York er dog klar over, at de tiltrækker udenlandsk publikum til deres teatre, så de er forberedt i denne henseende. De største biografsucceser tilbyder ofte mulighed for at leje hovedtelefoner, der opsummerer hver scene på spansk, så du er opdateret med alt, hvad der sker på scenen.

De koster ca. 10 $, og du skal aflevere dit pas i vinduet som garanti, som du får tilbage ved udgangen af showet, når du afleverer headsettet.

De musicals, der i øjeblikket har denne service, er: Løvernes Konge, Phantom of the Opera, Aladdin, Wicked, Dear Evan Hansen, Book of Mormon og Come From Away. Men hvis du ønsker at leje en af disse hovedtelefoner, anbefaler jeg, at du spørger i teatrets kasse, om de er tilgængelige til et bestemt stykke.

Hvor lang tid i forvejen skal jeg komme til teatret?

Hamilton Teater| ©Hellotickets
Hamilton Teater| ©Hellotickets

New York er en by med lange afstande og tæt trafik, så for at undgå at ankomme for tidligt til forestillingens starttidspunkt anbefaler jeg, at du går 30-45 minutter før tid, så du kan komme roligt ind i teatret, købe en skål popcorn eller noget merchandising og finde dine pladser.

Det er vigtigt at komme tidligt i teatret, for hvis du kommer for sent, vil personalet ikke lukke dig ind, når musicalen er begyndt- det ville være en skam at gå glip af forestillingen på grund af trafikken!

Hvor lang er musicalen?

En Broadway-musical varer normalt mellem 2 og 2,5 timer. Det er opdelt i numre, og der er pauser imellem, så du kan gå ud på toilettet og strække benene uden at gå glip af et eneste minut af showet.

Det er vigtigt at kende varigheden af den udstilling, du har valgt, for at du kan tilrettelægge de aktiviteter, du skal lave den pågældende dag.

Børn og Broadway-musicals

At se en Broadway-musical er et must på en tur til New York med børn- det er en fantastisk opvisning af lys, farver, musik og dans, som børnene vil elske! Der er mange forestillinger, hvis temaer og iscenesættelse er perfekte til et familiepublikum.

Adgang for børn

Du skal dog være opmærksom på, at de fleste Broadway-teatre ikke lukker børn under 4 år ind. Disse politikker fastsættes af de enkelte teatre. Desværre er der heller ingen af Broadway-musicalerne, der sælger særlige børnebilletter, så alle gæster må betale den samme pris for billetterne.

Hvordan vælger jeg en musical?

Når forældrene vælger en Broadway-musical, bør de vide lidt om handlingen i den pågældende forestilling, men andre aspekter, der skal tages i betragtning, er forestillingens længde, de specielle effekter og det sprog, der bruges i dialogen. På denne måde kan du vælge den musical, der passer bedst til din familie.

Hvad sker der, hvis et barn får et raserianfald under showet?

Nogle gange kan et barn få et raserianfald midt i showet, enten fordi det er træt, sultent eller søvnigt. Hvis dette sker, kan dørmanden venligt bede barnet og en forælder om at forlade salen, indtil barnet falder til ro og kan vende tilbage senere for at fortsætte med at se showet.

Er der en etikette for at overvære en Broadway-musical?

Et af Broadway-teatrene| ©Hellotickets
Et af Broadway-teatrene| ©Hellotickets

Selv om der ikke er nogen specifik dresscode for at gå til en musical, er der normalt ingen, der er overdressed, og det er almindeligt at bære behageligt og passende tøj. Så du kan bruge dagen på sightseeing og slutte dagen med at nyde en fascinerende Broadway-musical - dine ben vil takke dig for det efter al den gåtur rundt i New York!

Hvor kan man spise i nærheden af teatrene?

Italiensk menu| ©Inatteso
Italiensk menu| ©Inatteso

Det er ret almindeligt, at de mest populære tidspunkter at gå til en Broadway-musical er sent om aftenen, dvs. omkring kl. 19-20. Det skyldes primært, at du kan bruge hele dagen på sightseeing og komme til musicalen, når du har brug for en pause.

Når showet er slut, får du sikkert appetit. Hvad skal du have til middag den dag? Her er en liste over de bedste steder at spise i New York.

Broadway ligger i hjertet af Times Square, og alt er åbent hele tiden, så det er nemt at finde et sted at spise og nyde lækre burgere som Shake Shack (691 8th Ave), lækre arepas som Empanada Mama (763 9th Ave) eller lækre tacos som Los Tacos No. 1 (75 9th Ave).

New York er en by med uendelige kulinariske muligheder. Hvis du vil undgå turistfælderne og spise godt uden at gå fallit, anbefaler jeg, at du tager et kig på min artikel De 10 bedste steder at spise i New York.

Hvilke andre arrangementer kan jeg deltage i i New York?

NBA-spil| ©NBA
NBA-spil| ©NBA

New York er en by fuld af muligheder for sjov, hvor der er masser at se og lave. Hvis du ønsker at deltage i en anden begivenhed i løbet af din ferie, og du er sportsfan, anbefaler jeg andre muligheder som f.eks: