Lion King på Broadway: alt du har brug for at vide om musicalen

At fordybe sig i et verdenskendt teater og se "Løvernes Konge" live bliver en uforglemmelig oplevelse - med denne ultimative guide får du mest muligt ud af det!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minutters læst

Lion King på Broadway: alt du har brug for at vide om musicalen

Løvernes Konge på Broadway | ©Kofla Olivieri

Hvem har ikke nynnet sangen "Hakuna Matata" fra filmen "Løvernes Konge"? Nu har du chancen for at høre den igen i Broadway-showet i et af de mest imponerende teatre i verden. For at se en musical er en oplevelse, du skal have mindst én gang i dit liv. Jeg forsikrer dig om, at du vil gentage det!

Opførelsen af "Løvernes Konge", en af de bedste Broadway-musicals, der har betaget mere end 100 millioner tilskuere verden over, har brølet i mere end to årtier med Simba på de skrå brædder på Broadway, New Yorks teatermekka, hvor den er blevet en klassiker.

Hvis du allerede er fast besluttet på at se det mest roste show nogensinde, uanset om du rejser alene eller med din familie, forklarer denne artikel, hvordan du får billetter til den bedste pris for at se Lion King-musicalen på Broadway.

Hvor meget koster billetter til Løvernes Konge-musicalen på Broadway?

Billetter til Løvernes Konge-showet| ©Alryals2013
Billetter til Løvernes Konge-showet| ©Alryals2013

Minimumsprisen for en billet til Løvernes Konge, hvis den bestilles på forhånd, er normalt omkring 80 pund for en tilfældigt tildelt plads eller normalt på sidelinjen. Men jeg synes personligt, at det er værd at betale lidt mere for at få det fulde udbytte - det sker kun én gang i livet!

Hvis du er på budget og gerne vil nyde det fra en privilegeret position, er maksimumprisen for de centrale pladser, som er dem med den bedste udsigt (og hvor du næsten kan røre Simon og Pumba), omkring 400 €.

Prisen svinger også i løbet af året. Julen i New York er en af de mest magiske tider i byen, men også en af de dyreste, når det gælder musicals. Byen er fyldt med juletræer, lys, julesangere... Og tusindvis af turister på jagt efter de endeløse kulturelle tilbud.

Det får priserne til at skyde i vejret, og minimumsbilletten stiger til 120-150 € for de dårligste pladser. Så hvis du skal afsted på disse datoer, er du allerede sent ude med at købe din billet!

Book billetter til Løvernes Konge

Tips til, hvordan du får fat i dine billetter

Reklameplakat for Løvernes Konge Broadway-forestilling| ©Thomas Crenshaw
Reklameplakat for Løvernes Konge Broadway-forestilling| ©Thomas Crenshaw

Spar penge - køb billetter på forhånd

Det vigtigste tip, jeg kan give dig for at spare penge på Lion King-billetter, er at købe dem online så lang tid i forvejen som muligt. Det svarer til at bestille en flybillet til New York. Hvis der er stor efterspørgsel, og der er få pladser tilbage, vil prisen på flyet stige, mens billetterne vil falde på dage med få passagerer. Det fungerer på præcis samme måde med denne musical. Generelt gælder det, at jo tættere du kommer på datoen, jo mere stiger prisen.

Du skal også huske på, at denne musical, der er inspireret af den afrikanske savanne, er indbegrebet af et Broadway-show. Hvis du vil købe billetter ved billetkontoret, kan det tage timer at få dem, og måske er det kun de pladser, der er længst væk og har det dårligste udsyn, der er tilgængelige. Den, der advarer, er ikke en forræder.

Spar tid: undgå de lange køer ved et af de mest berømte teatre i verden

Hvad er fordelen ved at købe online? Det sparer dig for endeløse køer på Broadway, hvilket du vil sætte pris på, især om vinteren, når det er koldt i The Big Apple. Du skal kun bekymre dig om at synge "Hakuna Matata" komfortabelt i dit sæde, som du har fået til den bedste pris og med meget bedre udsyn, end hvis du havde købt dem i sidste øjeblik.

Book billetter til Løvernes Konge

Hvad er de bedste pladser på Minskoff Theatre?

Her er de to slags pladser, der er til rådighed, fra de billigste til de dyreste:

 • Mezzanin: Hvis du vil have billetter til en god pris, er dette din mulighed. Dette område ligger på første sal i teatret og er billigere end hovedsalen. Men bare rolig, for de forreste pladser giver også en fantastisk udsigt over scenen.

 • Orkester: Hvis du derimod vil have noget mere eksklusivt og en førsteklasses oplevelse, for som der står i sangen "you only live once", er dette stedet for dig. Denne sektion er placeret i hovedsalen foran scenen og har den bedste udsigt i hele teatret.

Book billetter til Løvernes Konge

Løvernes Konge Broadway spilletider

Timon og Pumba i Løvernes Konge Broadway-forestilling| ©Ask a Ticket
Timon og Pumba i Løvernes Konge Broadway-forestilling| ©Ask a Ticket

Løvernes Konge spiller normalt otte forestillinger om ugen på Broadway på Minskoff Theatre. Typisk en hver hverdag (mandag til fredag) sent om aftenen og på lørdage og søndage to hver dag (en ved middagstid og en om eftermiddagen).

Mandage er fri. Hvis du vil planlægge din sightseeingdag, skal du vide, at den varer to en halv time med en pause. Vær opmærksom på det:

 • Mandag: lukket
 • Tirsdag: kl. 19.00
 • Onsdag: kl. 19.00
 • Torsdag: kl. 20.00
 • Fredag: kl. 20.00
 • Lørdag: kl. 14.00 og kl. 20.00
 • Søndag: kl. 13.00 og kl. 18.30

Book billetter til Løvernes Konge

Hvilket teater spiller Løvernes Konge på Broadway, og hvad er adressen?

Indgangen til Minskoff Theatre| ©Marcos Rivera
Indgangen til Minskoff Theatre| ©Marcos Rivera

Minskoff Theatre ligger på 200 West 45th Street (hjørnet af 45th Street og Broadway). Den nemmeste måde at komme dertil på er med undergrundsbanen. Flere linjer stopper i nærheden, herunder N, Q, R, W og 1, 2, 3, som stopper ved Times Square - 42nd Street. Du kan også tage A, C, E til 42nd Street - Port Authority Bus Terminal.

Her er nogle grundlæggende tips til, hvordan du orienterer dig i undergrunden og får mest muligt ud af Big Apples hurtigste transportmiddel. Til at begynde med foreslår jeg, at du downloader undergrundskortet på din telefon, så du altid har det med dig. Billetten koster omkring 2,60 euro.

Book billetter til Løvernes Konge

Hvad kan du forvente af Broadway-musicalen Løvernes Konge?

Musicalens logo| ©Jeremy Dueñas
Musicalens logo| ©Jeremy Dueñas

Løvernes Konge er en storslået teaterversion af Disneys Oscar-vindende film fra 1994. Er den det værd? Ja, ja og ja. Det er en unik forestilling fyldt med familieværdier, der viser, at vi alle er forbundet med vores rødder, og hvilket bedre sted at se den end der, hvor det hele begyndte: i New York.

Med en spektakulær iscenesættelse og musik af Elton John har den vundet seks Tony Awards og en Evening Standard Award. Hvis du har set filmen, kender du historien om Simba, en løveunge, der er udset til at blive konge over den afrikanske savanne, men hvis onde onkel Scar vil tage tronen fra ham og tvinger det lille kattedyr til at flygte til fjerne lande.

Under sit lange eksil vokser Simba op med en sorgløs og skør livsstil, ledsaget af sine to trofaste venner Timon og Pumba, og uden at se sig tilbage. Men som voksen opdager han, at han ikke kan undslippe sin skæbne og beslutter at vende tilbage til sit hjemland for at konfrontere Scar og genvinde sin plads i "livets cyklus".

Kan jeg blive imponeret af Løvernes Konge-musicalen, hvis jeg allerede har set filmen?

Ja, den har begejstret millioner af mennesker i næsten 25 år, og mange af dem bliver ved med at komme tilbage efter mere. Det må der være en grund til. For mig var det som at opfylde en drøm, og jeg er sikker på, at du vil opleve den samme følelse og ende med at tvivle på den virkelige eksistens af Simba, Mufasa og kompagni. Fordyb dig i det eksotiske afrikanske dyreliv med dets dyr og? Nyd det! Grrrrrr!

Book din billet til Løvernes Konge

Kan Løvernes Konge anbefales til børn?

Showtime| ©Joe Shlabotnik
Showtime| ©Joe Shlabotnik

Million dollar-spørgsmålet: bedre med børn eller uden? Hvis du rejser til New York med børn, skal du vide, at "Løvernes Konge" er en musical for alle målgrupper, og både børn og voksne vil nyde den lige meget. Faktisk er det en god idé at se "Løvernes Konge" med hele familien, og det vil give dem værdier som vigtigheden af venskab, blodsbånd og kærlighed til naturen og dyrene. Det er en hymne til livet!

Jeg er sikker på, at det bliver en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Da jeg var der, var der flere børn omkring mig, som ikke rørte en mine - de vil elske Simbas historie! Børn under 4 år har dog ikke adgang til teatret, og det er en forestilling, der anbefales til børn over 8 år.

Tips til at se Løvernes Konge på Broadway med børn

Broadway for børn vil være som en forlystelsespark. Lysene, farverne, menneskene... Men alle udflugter med børn har deres små tricks. Her er et par tips til at gøre jeres besøg i musicalen til en succes:

 • Før dutager til musicalen: For at dit barn er interesseret i handlingen, så se filmen med ham eller hende først, og diskuter handlingen.
 • Når du køber billetter, er det bedst at bestille dem på forhånd og online, da børn kan have svært ved at stå i kø!
 • Før forestillingen starter: Jeg foreslår, at du tager dit barn med på toilettet og sidst, men ikke mindst, forklarer, hvor vigtigt det er at være stille i teatret - den gyldne regel!
 • Under forestillingen: Hvad hvis mit barn får et raserianfald? Bare rolig, dørmændene er vant til den slags situationer og vil vise dig det bedste tidspunkt at gå ud af salen på.

Nuria's Traveller Tip

En god plan efter musicalen er at tage til Top of the Rock, den mest berømte skyskraber i byen, og klatre op på 70. etage. Du vil få den bedste udsigt over Manhattan!

Hvilket engelskniveau skal jeg have for at se Løvernes Konge på Broadway?

Mufasas omgivelser i Løvernes Konge| ©Chun-Hung Eric Cheng
Mufasas omgivelser i Løvernes Konge| ©Chun-Hung Eric Cheng

Intet, for du vil nyde showet alligevel. Det har været den mest populære musical i New York siden 1997, tror du, at alle taler engelsk? Nej, tydeligvis ikke. I denne musical er ord bogstaveligt talt overflødige. Kulisserne, sminken og musikken vil være mere end nok.

Faktisk er musicals på engelsk, på grund af deres kombination af film, dans og musik, en underholdende og meget effektiv ressource til at øve og lære sproget. Det er bevist, at musik aktiverer flere dele af hjernen end nogen anden menneskelig stimulus, så du får 2 for 1!

Den fantastiske historie i Disneys "Løvernes Konge" er den bedste musical til at lære dette sprog på grund af dens dialog og enkle ordforråd og den perfekte fusion mellem britisk og amerikansk engelsk, som vil gøre det muligt for dig at genkende de forskellige accenter. Du får et lynkursus.

Vidste du det?

Simbas navn betyder "løve" på swahili, et sprog med omkring 45 millioner talere i Afrika. Og den smukke Nala? Nala betyder "gave".

Er musicalen Løvernes Konge tilgængelig for mennesker med handicap?

Billetter til personer med handicap| ©Mark Norman Francis
Billetter til personer med handicap| ©Mark Norman Francis

Ja, det er en af de mest tilgængelige musicals på Broadway. Helt konkret har den kørestolspladser, lyttehjælpemidler, håndholdt tekstning og lydbeskrivelse for hørehæmmede. Desuden kan blinde eller svagtseende se en forudindspillet fortælling i hovedtelefoner. Filosofien er, at alle mennesker, uanset handicap, skal have adgang til scenekunsten - jeg elsker den idé!

Hvis du vil tjekke tilgængeligheden af en forestilling, har platformen Theatre Access NYC skabt et banebrydende initiativ, så du via deres hjemmeside kan tjekke, hvilke forestillinger der har tilpasninger, og hvilke der ikke har. Du kan også finde ud af, om det er en autismevenlig forestilling, hvor sæderne til kørestole er placeret, og hvilken tilgængelig rute du skal følge inde på spillestedet.

Book din billet til Løvernes Konge

Er du nødt til at klæde dig ud for at se denne Broadway-musical?

Gruppe af elever klar til Løvernes Konge-forestillingen| ©Marist College
Gruppe af elever klar til Løvernes Konge-forestillingen| ©Marist College

Hvis du er en af dem, der ikke kan lide at gå i jakkesæt, selv ikke til bryllupper, kan du ånde lettet op. Der er ingen specifik dresscode for at komme ind på Minskoff Theatre, og du behøver ikke at være overdressed. Selvom du kan klæde dig pænt på, hvis du har lyst, vil ingen kræve det, og du vil ikke vise dig frem.

På teatret finder du alt fra smart klædte newyorkere til turister i deres "arbejdstøj": behagelige jeans, T-shirt og kondisko. Så hvis du er i tvivl om, hvad du skal pakke, er min anbefaling at tage noget behageligt, men pænt tøj med, så du kan klare dagens sightseeing, og så slutte dagen i teatret af med en god fastfood-middag på Broadway.

Nuria's Traveller Tip

Hvis du rejser om sommeren, så glem ikke at tage en jakke med til forestillingen, ellers fryser du ihjel i airconditionanlægget. I New York kører de for fuld udblæsning!

Hvor skal man spise efter at have set "Løvernes Konge" på Broadway?

Hard Rock Cafe på Broadway| ©Carmen Valentina
Hard Rock Cafe på Broadway| ©Carmen Valentina

Hard Rock Cafe

Hvis du har fået appetit efter at have set forestillingen, så foreslår jeg, at du genvinder din energi med et godt fastfoodmåltid på Hard Rock. Du ved, hvor du går hen, gør du, som du vil. Baren er blevet en af hovedattraktionerne på Times Square med sin rockinspirerede indretning. Et velsmagende sted at spise en god burger og smage klassikerne fra det amerikanske køkken.

 • Priser: fra 25 euro pr. person
 • Hvor: På Times Square, på 1501 Broadway.
 • Åbningstider**:** Åbent hver dag fra kl. 11 til 22.

Bubba Gump

Hvis fisk er din ting, og du allerede er træt af så mange burgere, er det bedste, du kan gøre, at lægge vejen forbi Bubba Gump restaurant, som er inspireret af den ikoniske film Forrest Gump, og som tilbyder et bredt udvalg af fisk og skaldyr. Du vil kunne nyde deres rejebaserede retter i en sjov atmosfære fuld af minder fra den vidunderlige film. Når alt kommer til alt, er "livet som en æske chokolade, man ved aldrig, hvad man finder". Heller ikke på Broadway. Og for de sparsommelige: Happy Hour er fra 15.00 til 18.00.

 • Priser: fra €17 til €25 pr. person i gennemsnit.
 • Hvor: på Times Square, på 1501 Broadway.
 • Åbningstider**:** Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, kl. 11.30-21.00. Fredage, lørdage og søndage, kl. 11-22.

Book din billet til Løvernes Konge

Andre lignende musicals, som måske vil interessere dig

Forskellige billetter til Broadway-shows| ©HelloTickets
Forskellige billetter til Broadway-shows| ©HelloTickets

Hvis du efter at have nydt musicalen "Løvernes Konge" som en dværg allerede tænker på, hvad det næste show skal være for at blive ved med at dagdrømme, har du her den definitive guide med de 10 bedste Broadway-musicals i New York.

Liste over de bedste Broad way-musicals:

Book de bedste Broadway-musicals