Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Frihedsgudinden billetter: muligheder, hvornår man skal købe dem, hvordan man får adgang…

Det er det ubestridte symbol på New York. Fra Liberty Island holder den øje med byen og byder hver dag tusindvis af besøgende velkommen, som er klar til at udforske den og nyde udsigten. Vil du vide hvordan? Jeg skal fortælle dig, hvordan du får billetter.

Alex Grande

Alex Grande

10 minutters læst

Frihedsgudinden billetter: muligheder, hvornår man skal købe dem, hvordan man får adgang…

Udsigt til statuen fra færgen | ©Hellotickets

Hvis der er ét ikon, der repræsenterer New York, er det Frihedsgudinden. At besøge den eller sejle rundt om den med båd er en oplevelse, som du ikke må gå glip af på din tur til New York, om ikke andet så for at nyde udsigten over Manhattan fra Liberty Island som et postkort.

Hvis du køber dine billetter i forvejen, slipper du for to køer: den til færgen til Liberty Island og den til statuen. Her er de bedste måder at besøge statuen på:

Den bedste løsning

Frihedsgudinden Og Ellis Island Tidlig Adgang

Adgang til statuens piedestal med rundvisning

Perfekt, hvis du vil besøge Frihedsgudinden uden at skulle bekymre dig om transport og vente på billetkontoret. En ekspertguide vil ledsage dig under dit besøg på statuens sokkel. Du vil også besøge Ellis Island. Færge- og entréafgifter er inkluderet.

Varighed: 4 timer

En af de ting, jeg gerne vil understrege (og som gælder for denne mulighed lige så meget som for alle andre muligheder for at komme dertil), er, at udsigten over Manhattans skyline fra færgen og fra Liberty Island er fantastisk. Når du når frem til statuen, kan du indenfor besøge det imponerende museum, der er dedikeret til historien om opførelsen af dette ikoniske monument, og kigge ud over udsigtsterrassen, hvorfra du kan se Manhattan i det fjerne, som var det et postkort.

Det første, du skal vide, er, at Frihedsgudinden ligger på en lille ø syd for Manhattan, og at den eneste måde at komme dertil på er med båd. Så det, jeg bedst kan lide ved denne billet til Frihedsgudindens piedestal, er, at der ud over adgang til piedestalen og Immigrationsmuseet også er transport inkluderet.

Derefter tager du færgen til Ellis Island og besøger indvandringsmuseet. En af de gode ting ved denne tur, ud over den historiske sammenhæng, som din lokale guide vil forklare dig under hele turen, er, at du ikke behøver at stå i kø ved færgerne, da du har prioriteret adgang.

Hvorfor jeg kan lide denne løsning: Det er den bedste løsning, jeg har fundet, hvor du får mest for pengene. Da det er en komplet oplevelse med adgang til soklen, er prisen meget økonomisk.

Anbefales, hvis... du overvejer at tage til Frihedsgudinden og ønsker at nyde den uden at skulle bruge mange penge, men med bekvemmeligheden af at have transport inkluderet og blive ledsaget af en ekspertguide.


Den økonomiske mulighed

Frihedsgudinden Og Ellis Island Adgang

Tag en færgetur til statuen for at se den helt tæt på.

Hvis du vil se byens mest berømte dame uden at bruge meget tid og mange penge, kan du tage en bådtur til hende og få de bedste billeder. Udsigten over Manhattan fra færgen gør turen værd at tage med.

Dette kan være den bedste løsning, hvis du besøger New York i et par dage med lidt tid, eller hvis du allerede har været der og bare ønsker at tage en afslappende sejltur rundt om Frihedsgudinden for at mindes dit tidligere besøg og nyde udsigten.

Selv om denne tur ikke omfatter adgang til statuen, er fordelene ved denne aktivitet klare for mig: du slipper for at stå i kø, du behøver ikke at bruge ekstra tid på at gå af og på igen, og du kan nyde den bedste udsigt over Manhattan, mens du tager en dejlig sejltur. Hvis du tager af sted i den kolde årstid, skal du huske at klæde dig varmt på, så de lave temperaturer ikke gør turen tåget, og så du kan komme ud og tage gode billeder.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er den billigste tur til at komme tæt på statuen uden at skulle betale entré.

Anbefales, hvis... du ikke vil give afkald på chancen for at se det på tæt hold, selv om du ikke har tid eller råd til at gå indenfor.


Vi sammenligner de to muligheder


Køb billetter til Frihedsgudinden i billetkontoret

Frihedsgudinden| ©Hellotickets
Frihedsgudinden| ©Hellotickets

Den store ulempe ved at købe billetter på stedet er, at du skal stå i kø, og at du måske også skal vente på den næste færge, hvis der er mange turister på færgen.

Bestil en rundvisning i Frihedsgudinden

Få adgang til Frihedsgudinden med New York Pass og andre New York City Sightseeing Passes

Frihedsgudinden| ©Hellotickets
Frihedsgudinden| ©Hellotickets

Frihedsgudinden er også en af de vigtigste turistattraktioner i byen, som man ikke må gå glip af. Hvis du stadig ikke ved, hvad de er, hvordan du bruger dem, eller om de er velegnede til dig eller ej, kan du læse min artikel om New York Pass og andre pas.

Hvis du under alle omstændigheder er interesseret i at komme til sagen og se, hvilke passersedler der inkluderer adgang til Frihedsgudinden, er der her en liste over, hvad de er, og jeg linker dig i øvrigt til den praktiske guide, jeg har udarbejdet om hver enkelt af dem. Jeg er sikker på, at det vil hjælpe dig med at beslutte, hvilken passerseddel der passer bedst til din rejse!

Hvordan bestiger jeg statuens krone?

Frihedsgudindens krone| ©Erik Lindgren
Frihedsgudindens krone| ©Erik Lindgren

Du kan gå op til Frihedsgudindens krone ved at betale et tillæg eller købe en særlig billet. Attraktionen ved at bestige Frihedsgudindens krone er mere at se det egentlige monument, der er bygget indvendigt, da udsigten fra toppen ikke er så spektakulær. Hvis du vælger denne mulighed, anbefaler jeg, at du bestiller dine billetter i god tid i forvejen, da de bliver udsolgt først.

Færgen til Frihedsgudinden

Solen går ned bag Frihedsgudinden, set fra færgen| ©Hellotickets
Solen går ned bag Frihedsgudinden, set fra færgen| ©Hellotickets

Hvis du overvejer at tage til Liberty Island på egen hånd, skal du vide, at der kun er ét selskab, der sejler færger til Frihedsgudinden, nemlig Statue Cruises. Du kan tage et ekspreskrydstogt til Frihedsgudinden, hvis du ikke har så meget tid, men ikke vil gå glip af oplevelsen.

Indskibningssteder

 • Battery Park, som ligger syd for Manhattan. Da det er hovedmolen, er den mest overfyldt med besøgende, så igen skal du forsøge at komme tidligt om morgenen. For at komme dertil er det bedst at tage undergrundsbanen til Bowling Street eller South Ferry.
 • Liberty State Park, som ligger i New Jersey. Hvis du ikke ønsker at vente i en lang kø til færgen, eller hvis du bor i nærheden, er dette et godt alternativ.

Tidsplaner

Der sejler en færge til Frihedsgudinden hvert 25. minut. Når du ankommer til molen ved Battery Park, skal du blot gå gennem sikkerhedskontrollen og direkte om bord på færgen, hvis du allerede har købt din billet. Færgen sejler dig direkte til Liberty Island på ca. 15 minutter, og lidt efter lidt vil du se Frihedsgudinden komme tættere og tættere på.

Når besøget er slut, kan du tage færgen til Ellis Island (hvor du kan besøge Immigration Museum) eller tage direkte tilbage til Manhattan. Et besøg på Liberty Island, Frihedsgudinden og Ellis Island tager ca. 5 timer. Det kan virke indlysende, men prøv ikke at gå glip af færgen tilbage! Vagterne på Liberty Island vil være nødt til at bestille en særlig afhentningstjeneste til dig, og gæt hvem de vil få til at betale for det?

Bestil et besøg til Frihedsgudinden

Praktiske oplysninger om besøg på Frihedsgudinden

Foto med Frihedsgudinden i baggrunden| ©Hellotickets
Foto med Frihedsgudinden i baggrunden| ©Hellotickets

Hvis du allerede mentalt har sat en fod på færgen og glæder dig til dagen for din udflugt, kan du tage nogle tips, som vil være nyttige, før du organiserer dit besøg.

Hvor meget koster det at besøge Frihedsgudinden?

Priserne for at besøge Frihedsgudinden kan variere alt efter, om du vælger at købe en standardbillet eller en guidet tur, men ture starter normalt fra 50 euro og inkluderer billetter, færge og en ekspertguide.

Hvis du foretrækker at tage af sted på egen hånd, kan du finde billetter fra omkring 20 euro til piedestalen, men du skal købe separate færgebilletter og betale for en guidet tur, hvis du vælger at besøge statuen og Liberty Island med en guide.

Hvornår skal man tage til Frihedsgudinden

Som du måske kan forvente, er Frihedsgudinden en af New Yorks mest populære attraktioner, så det er svært at undgå folkemængderne. Når det er sagt, skal du forsøge at komme så tidligt som muligt om morgenen. Hvis du når til Liberty Island før kl. 10.00, slipper du for en masse menneskemylder.

Selvfølgelig besøger de fleste besøgende Frihedsgudinden i weekenden, så hvis du kan, så prøv at besøge den mandag til fredag. Hvis du stadig kun kan tage af sted i weekenden, er søndag den bedste dag for mange mennesker.

Må jeg medbringe en rygsæk eller bagage?

Når du ankommer til molen på Liberty Island, går du et kort stykke hen til foden af Frihedsgudinden. Før du går op på statuens piedestal, skal du efterlade dine ejendele i et skab (undtagen din mobiltelefon, dit kamera og din pung) i skabene ved statuens fod. De koster 25 US-cent pr. skab, så husk at medbringe småpenge (eller sedler til vekselautomaterne).

For at bestige Frihedsgudindens krone skal du efterlade alle dine ejendele ved billetlugerne, bortset fra billetten og dit kamera. Derfor anbefaler jeg, at du tager det mest nødvendige med på dette besøg og ikke andet.

Ellis Island

Ellis Island set fra færgen| ©Tania Fernández
Ellis Island set fra færgen| ©Tania Fernández

Når du er færdig med at besøge Frihedsgudinden, kan du som nævnt vende tilbage til Liberty Island-molen, og hvis den smukke udsigt over Manhattan giver dig mulighed for at komme væk, kan du hoppe på færgen til Ellis Island.

Ellis Island kan du besøge immigrationsmuseet med over 30 rum med udstillinger om den tid, hvor New York modtog immigranter fra hele verden. Noget, som jeg fandt ret interessant ved dette museum, er, at det har en søgetjeneste for forfædre, hvor du kan se, om nogen fra din fjerneste familie nogensinde har boet i New York.

Rundvisninger på Ellis Island

Hvis du ønsker at se området, hvor Frihedsgudinden ligger, nærmere, er der flere muligheder for dig. Du kan tage en privat rundvisning på Ellis Island med billetter til Frihedsgudinden, eller du kan bestille en guidet rundvisning, der omfatter Ellis Island og Frihedsgudinden samt 9/11 Memorial.

Bestil en rundvisning på Frihedsgudinden

Hvor skal du spise, når du besøger Frihedsgudinden?

Inatteso Pizzabar italiensk menu| ©Inattesopizzabar.com
Inatteso Pizzabar italiensk menu| ©Inattesopizzabar.com

Når du planlægger, hvor du skal spise under dit besøg på Frihedsgudinden, har du to muligheder: spis før eller efter besøget, eller gå i cafeteriet på Liberty Island eller Ellis Island, hvor en menu normalt koster mellem 12 og 15 dollars og byder på f.eks. salater, burgere og sandwiches.

Hvis du følger min anbefaling og besøger Frihedsgudinden tidligt om morgenen, er du tilbage i Battery Park lige i tide til frokost, og derfor anbefaler jeg dig et par lækre restauranter. Men hvis den følgende liste ikke overbeviser dig, kan du tjekke de bedste spisesteder i New York her.

 • Inatteso Pizzabar - et populært pizzaria i Financial District, hvor du kan finde salater, kødboller, pasta og pizza, som alle ser lækre og autentiske ud.
 • Toro Loco NYC - en mexicansk inspireret restaurant med en fantastisk menu med tacos, nachos, quesadillas og burritos. Perfekt til en hurtig bid mad på stedet eller til at tage med på udflugt og fortsætte med at udforske New York.
 • Café 11 - her kan du finde sushi, wraps og vegetariske retter, primært til afhentning, hvis du foretrækker et let og sundt måltid. Derimod har de ikke åbent i weekenden, så husk det, inden du tager af sted.
 • Luke's Lobster - Hummerrullen, som er en af de vigtigste dele af det amerikanske sandwichrepertoire, er denne restaurants specialitet. Det er i princippet en brioche-sandwich fyldt med hummerkød og sauce. Det er ikke for alle, men hvis det løber dig i munden efter at have læst dette, skal du ikke tænke dig om to gange og prøve det!

Alex' rejsetips

Pas på de sælgere, der sælger billetter i Battery Park - de fleste af dem er falske!

Andre interessante aktiviteter i New York

Helikopterudsigt over Frihedsgudinden| ©Hellotickets
Helikopterudsigt over Frihedsgudinden| ©Hellotickets

Hvis du har lyst til at se Frihedsgudinden fra et andet synspunkt, er der mange steder i byen, hvor du kan få den bedste udsigt over Frihedsgudinden.

Men det er også muligt at flyve over Manhattan i helikopter: en 15-20 minutters flyvetur over Hudson vil give dig tæt på ikke kun at se Frihedsgudinden, men også de mest imponerende skyskrabere på Manhattan. Lyder godt, ikke? Hvis du vil læse mere om denne mulighed, kan jeg anbefale min artikel om, hvordan man tager en helikoptertur over Manhattan.

Uanset om det er første gang, du er i New York, eller om du allerede er en hyppig gæst, ved du, at byen er enorm, og at der er et enormt udvalg af attraktioner, ting at lave og seværdigheder. Det er vigtigt at tage på en guidet tur for at lære de vigtigste seværdigheder at kende og forstå byens historie og skikke. Her er min rapport om disse to ture, som for mig er de mest komplette: Øvre og nedre Manhattan-tur y New York kontraster tur.

Hvis du derimod har masser af tid og har lyst til at komme ud af byen for at opleve dens omgivelser, kan du her læse min artikel om 5 dagsture fra New York så du kan udforske alle mulighederne.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor er Frihedsgudinden?

  Frihedsgudinden ligger på Liberty Island, som man kan komme til med færge.

 • Kan man få adgang til indersiden af Frihedsgudindens krone?

  Ja, men du skal bestille en særlig billet for at få adgang til kronen.

 • Hvad er åbningstiderne for besøg på Frihedsgudinden?

  Åbningstid for Liberty Island og Frihedsgudinden begynder kl. 8.30. Den sidste færge sejler fra øen kl. 17:00.

 • Hvordan kan jeg bestige Frihedsgudindens krone?

  Passes til statuen omfatter ikke adgang til statuens krone, men kun til dens piedestal. Du kan kun få billetter til adgang til kronen på Frihedsgudindens officielle websted, og der er meget få pladser, så de bliver ofte udsolgt meget hurtigt.