Sådan besøger du Ellis Island og immigrationsmuseet

Sæt lidt tid af under dit besøg ved Frihedsgudinden til at se den nærliggende Ellis Island, kendt som "Håbets og tårernes ø".

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Sådan besøger du Ellis Island og immigrationsmuseet

Udsigt over Ellis Island | ©Andi M

Kun 10 minutter med færge fra Frihedsgudinden ligger Ellis Island, den berømte port til USA, som millioner af immigranter krydsede i søgen efter et bedre liv i Amerika, og som du har set så mange gange på film.

Ved at besøge steder som Immigration Museum, The Great Hall, The Wall of Honor eller Ellis Island Hospital får du en bedre forståelse af et meget interessant kapitel i USA's historie og navnene og historierne om de mennesker, der hjalp med at opbygge landet. I dette indlæg gennemgår vi nogle af de mest fremragende steder at se på Ellis Island. Bemærk!

Den bedste løsning

Frihedsgudinden Og Ellis Island Tur Med Færge

Nyd en færgetur med stop ved Liberty Island og Ellis Island.

Tag en tur ombord på et krydstogtskib med en rejseleder. Besøg Frihedsgudinden og Ellis Island med inkluderet adgang til Liberty Island Museum og Immigration Museum.

Med denne bådtur vil du kunne nyde to obligatoriske besøg, hvis du er i Big Apple: Liberty Island og Ellis Island. Ud over at slappe af om bord får du mulighed for at komme rundt på øerne, besøge museerne på hver af dem og lære med en guide om historierne bag hver af dem.

Du kan vælge mellem to muligheder: en mere omfattende tur på ca. 4 timer med en guidet tur til Liberty Island og Ellis Island, eller en grundlæggende tur på ca. 30 minutter rundt i Battery Park med audioguider til øerne.

Den mest komplette løsning

Frihedsgudinden, Ellis Island Og 9/11 Mindesmærke Tur

Se tre af New Yorks mest ikoniske seværdigheder og rejs med færge.

Besøg Frihedsgudinden, Ellis Island og 9/11 Memorial med en ekspertguide. Du lærer om de monumenter og museer, der holder liv i hundredtusindvis af amerikanske borgeres historie.

Denne 5 timers guidede tur vil give dig den fulde oplevelse. Du kommer med færge til Frihedsgudinden, et af landets ikoner og det første stop for alle europæiske immigranter, der ankom over Atlanten. Derefter besøger du Ellis Island og lærer om historien om alle dem, der engang kæmpede for at opnå den amerikanske drøm, og endelig besøger du 9/11 Memorial og dykker ned i historien om et af de mest tragiske øjeblikke i landets historie med en eksponentiel indvirkning på hele verden.

Lær om indvandringens historie i USA

Immigrationsmuseet på Ellis Island| ©Lenny Spiro
Immigrationsmuseet på Ellis Island| ©Lenny Spiro

At gå ind i immigrationsmuseet er den vigtigste del af et besøg på Ellis Island. Bygningen ligger på nordsiden af øen og er opdelt i flere etager, der dækker fænomenet immigration til USA gennem forskellige historiske perioder op til i dag.

For at betjene så mange mennesker blev dette enorme immigrationscenter bygget og opdelt i flere etager, der tjente forskellige funktioner inden for immigrationsprocessen. I dag ser de meget anderledes ud, end de gjorde for over 100 år siden, men når man går gennem hallerne, er det let at forestille sig den travlhed, det kaos og den forvirring, som mange udlændinge følte inden for disse mure, når de gik i land på Ellis Island efter en lang sørejse.

Book en tur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Hvad kan man se på Ellis Island Immigration Museum?

Immigrationsmuseet på Ellis Island|©Pablo Díaz
Immigrationsmuseet på Ellis Island|©Pablo Díaz

På din rundtur på museet vil du se:

 • Første sal: Stueetagen, hvor bagagerummet er placeret, det sted, hvor nyankomne kunne tjekke deres ejendele ind, når de gik i land. Her kan du se en masse gamle kufferter, som folk plejede at rejse til Ellis Island med. Det er et underligt syn, især når man sammenligner med nutidens lettere og mere transportable bagage.
 • Første sal: Her finder du den mest slående del af besøget, The Registry Room (også kendt som "The Great Hall") og The Hearing Room, de to rum, hvor lægeundersøgelsen og den juridiske samtale, der afgjorde immigranternes indrejse eller udvisning fra USA, fandt sted, det mest afgørende øjeblik på deres rejse!
 • Tredje sal: Endelig kan du se The Dormitory Room, det sted, hvor immigranter, der var midlertidigt tilbageholdt af forskellige årsager, overnattede. Sovesalen havde plads til ca. 300 personer, som sov på køjesenge, der kunne hæves, så rummet blev omdannet til et venteværelse resten af dagen.

Book en tur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Hvor lang tid skal jeg bruge på at besøge immigrationsmuseet?

Immigrationsmuseet|©coco&bambú
Immigrationsmuseet|©coco&bambú

Som du kan se, er Ellis Island Immigration Museum ret stort og kan tage flere timer at udforske i detaljer, hvis du virkelig er interesseret i emnet. Husk dog, at den sidste færge til Battery Park og Liberty State Park afgår kl. 17.15, så hold øje med uret.

Praktisk info

 • Adresse: Ellis Island National Museum of Immigration, Statue of Liberty National Monument, New York, NY 10004.
 • Sådan kommer du derhen: Med færge fra Battery Park eller Liberty State Park.
 • Åbningstider: Åbent hver dag mandag til søndag fra kl. 9.30 til 16.45. Lukket på Thanksgiving Day og juledag.
 • Pris: Fra €20

Book en tur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Bliv forbløffet over størrelsen på The Great Hall

Ellis Islands store sal| ©Mark
Ellis Islands store sal| ©Mark

Inde i immigrationsmuseet er et af de mest berømte rum, som du sikkert har set på film ved mange lejligheder, dette enorme rum på første sal i immigrationsmuseet kaldet The Great Hall. Det var her, nyankomne til Ellis Island blev samlet, så myndighederne kunne gå videre med deres lægeundersøgelse og juridiske registrering for at kontrollere, at de opfyldte alle krav for at komme ind i landet.

I dag er det bare et stort tomt rum, hvor stilheden hersker, men i sin tid modtog det 5.000 mennesker om dagen, som utålmodigt ventede her på, at det blev deres tur til at blive undersøgt. Kun 1% af immigranterne blev nægtet adgang.

En af de udlændinge, der kom til USA for at forfølge deres drømme, den spanske arkitekt Rafael Gustavino, fik til opgave at genopbygge indgangen og hvælvingerne i The Great Hall.

Book færgetur til Ellis Island og Frihedsgudinden

Se udstillingerne på Immigration Museum

Udstillinger på Ellis Island Immigration Museum| ©Lotte Meijer
Udstillinger på Ellis Island Immigration Museum| ©Lotte Meijer

Immigrationsmuseets udstillinger vil give dig den kontekst, du har brug for til at forstå vigtigheden af immigrationsfænomenet i USA og dets indflydelse på landets nutid.

Under dit besøg anbefaler jeg, at du ikke overser dem og bruger lidt tid på dem, da alle udstillingerne er præsenteret på en lærerig og underholdende måde med forklarende paneler, infografik, videoer og fotografier. Uanset om du tager afsted med børn, eller om du ikke er den store fan af museer, kan jeg forsikre dig om, at du vil få en meget underholdende oplevelse.

Sektioner af immigrationsmuseet

 • I den første afdeling finder du udstillingen Journeys: the Peopling of America 1550-1890, som handler om indvandring fra kolonitiden til Ellis Island-skikke.
 • Den anden sektion, The Ellis Island Experience 1890-1954, handler om perioden med de store bølger af indvandring til landet gennem udstillingerne "Peak Immigration Years" og "Through America's Gate". Du vil se, hvordan optagelsesprocessen var, de krav, der skulle opfyldes, og deres rolle i opbygningen af det, der nu er Amerika.
 • Den sidste sektion Journeys: New Eras of Immigration 1945-Present ser på fænomenet immigration i nyere tid, og det er meget interessant at sammenligne det med den gamle metode og se de enorme forskelle i processen.
 • Der er også et rum dedikeret til udstillingen Restoring a Landmark, som fortæller historien om selve bygningen.

Book en tur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Hvilke samlinger kan jeg se på Immigration Museum?

Ellis Island Immigration Museums samling| ©David Cornforth
Ellis Island Immigration Museums samling| ©David Cornforth

En ting, der virkelig vil skille sig ud under dit besøg på Ellis Island, er samlingerne på immigrationsmuseet om de begivenheder, der fandt sted her for lidt over et århundrede siden.

Når du slentrer gennem hallerne, vil du se et væld af ægte personlige genstande, som disse mennesker bragte med sig fra deres oprindelseslande (såsom fotografier, breve, pas, inspektionskort, bådbilletter, kufferter osv.), der hjælper os med at rekonstruere deres historier og forstå USA's multikulturelle rødder fra selve det sted, hvor det hele begyndte. Det er en fascinerende oplevelse, du ikke må gå glip af!

Højdepunkter:

 • Treasures From Home: for det følelsesmæssige indhold, denne udstilling præsenterer, da den består af mange af de genstande, som disse familier bragte med sig fra deres hjemlande, og som de tillagde en personlig værdi, der var stor nok til ikke at efterlade: bibler og bønnebøger, familiedokumenter og fotografier, porcelæn, traditionelle dragter og meget mere. Alle disse ting blev doneret til National Park Service af de familier, der kom til landet.
 • Silent Voices: som forklarer perioden efter, at Ellis Island blev lukket som immigrationscenter i 1954. En periode med forsømmelse, som blev foreviget af mange fotografers kameraer, før restaureringsarbejdet begyndte i 1980'erne. At se nogle af de originale møbler og inventar i udstillingen i samme stand, som de blev fundet, før bygningen blev restaureret, som om tiden havde stået stille, er et syn for guder.

Book en tur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Se æresvæggen

Æresmuren på Ellis Island| ©Nicola's Picture
Æresmuren på Ellis Island| ©Nicola's Picture

Uden for Immigration Museum og med udsigt over Lower Manhattans skyline finder du Wall of Honor, et mindesmærke, hvor navnene på tusindvis af immigranter, der kom til Ellis Island i søgen efter en bedre fremtid, og som hjalp med at opbygge USA, er indgraveret.

Det pudsige er, at The Wall of Honor ikke er et færdigt mindesmærke, da efterkommere af disse immigranter stadig kan hylde deres forfædre ved at tilføje deres navne til væggen mod en donation til The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation.

Tag dig tid til at tage nogle billeder af det smukke landskab herfra og til at slå navnet på en af dine forfædre op, hvis du ved, at de emigrerede til Amerika. Måske er deres navn blandet med mange berømte mennesker, der gjorde det i deres tid, såsom forfatteren Isaac Asimov, skuespilleren Bela Lugosi eller maleren Max Ernst.

Søg efter dine forfædre i Ellis Islands arkiver

Optegnelser fra Ellis Island| ©Antxoa
Optegnelser fra Ellis Island| ©Antxoa

Hvis du ved, at en af dine slægtninge emigrerede til USA i fortiden, kan du ud over at tjekke The Great Wall udnytte dit besøg på Ellis Island til at kigge dokumenterne igennem og måske finde deres navn i databasen hos The American Family Immigration History Center.

Du finder det på første sal i Immigration Museum, og det har hele 65 millioner immigrantankomster gemt i Ellis Island-arkiverne.

Hvis du leder efter et spor til at finde ud af mere om dit stamtræ, kan dette være stedet at starte din forskning! Men du kan også få adgang til databasen online via The Statue of Liberty - Ellis Island Foundations hjemmeside.

Oplev det forladte hospital på Ellis Island

Ellis Islands forladte hospital| ©Allison Meier
Ellis Islands forladte hospital| ©Allison Meier

På sydsiden af øen og overfor Immigration Museum ligger Ellis Island Hospital, hvortil immigranter med sygdomssymptomer blev sendt efter at have gennemgået et hurtigt lægetjek i The Great Hall. Faktisk anslås det, at mindst 10% af alle immigranter, der ankom til Ellis Island, endte på dette hospital.

Bygningen er nu forladt og i ruiner, men kan besøges på en guidet tur. Under rundvisningen fører en guide dig gennem de forskellige afdelinger og rum, der er åbne for offentligheden. Du kan blandt andet se vaskeriet, afdelingen for infektiøse og smitsomme sygdomme, køkkenerne, lighuset og obduktionslokalet.

Nyd udsigten over Ellis Island

Nedre Manhattan fra Ellis Island| ©Reinhard
Nedre Manhattan fra Ellis Island| ©Reinhard

Udnyt dit besøg på Ellis Island til at nyde et andet perspektiv af udsigten over New York fra denne enklave ved Hudson-floden. Du vil kunne føje nye billeder til din samling af billeder fra din rejse og især fra dette spændende besøg.

Vær opmærksom på dine omgivelser, og gør dit kamera klar, for under rundvisningen på Ellis Island vil du kunne se:

 • Frihedsgudinden med "Lady Liberty", der står imponerende mod syd med sin fakkel, der lyser verden op.
 • Lower Manhattans skyline fuld af skyskrabere, herunder One World Observatory.
 • Liberty State Park i New Jersey og Battery Park på Manhattan.
 • Governor's Island National Monument og Park.
 • Hudson-floden i al sin pragt.

Book en tur til Frihedsgudinden og Ellis Island