Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

ESTA Visa New York

Hvis du er ved at forberede dit livs rejse, skal du huske at få et ESTA-visum til at rejse ind i USA som turist. Det er meget hurtigt og nemt: i denne artikel fortæller jeg dig, hvordan du gør det online.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minutters læst

ESTA Visa New York

I lufthavnen | ©Ashim D Silva

Hvis du rejser til New York og er europæisk statsborger, er det vigtigt, at du ansøger om en ESTA for at kunne rejse ind i USA. Nedenfor forklarer jeg, hvordan du hurtigt og nemt kan få din.

1. Hvad er ESTA?

Pas| ©Unsplash
Pas| ©Unsplash

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er en tilladelse fra den amerikanske regering, som giver dig ret til at opholde dig i landet i højst 90 dage, som ikke kan forlænges, i forbindelse med ferie eller forretningsrejser. Hvis årsagen til rejsen er studier eller journalistisk aktivitet (blandt andre årsager), er det nødvendigt at ansøge om et specifikt visum, da ESTA kun er en tilladelse til at rejse ind i USA som turist eller i forretningsøjemed.

Takket være Visa Waiver Program (VWP) behøver du f.eks. ikke et turist- eller forretningsvisum for at rejse til USA, hvis du er spansk, fransk, tysk, italiensk, dansk, finsk, norsk, svensk eller engelsk (blandt andre nationaliteter). Du skal blot have en ESTA, hvilket sparer dig for en masse papirarbejde!

2. Hvor kan jeg ansøge om et ESTA-visum?

Officielt websted for den amerikanske regering| ©esta.cbp.dhs.gov
Officielt websted for den amerikanske regering| ©esta.cbp.dhs.gov

Du kan ansøge på det officielle websted. Processen tager kun et par minutter, men vær opmærksom på, at:

 • Du kan ansøge om den op til 72 timer før din indrejse i USA.
 • Du skal betale gebyret på 14 USD med kredit- eller betalingskort.
 • Du skal være i besiddelse af et maskinlæsbart pas.
 • Du skal have dine personlige oplysninger og kontaktoplysninger og eventuelt dine nuværende ansættelsesoplysninger med.

3. Hvilket ESTA-visum skal jeg ansøge om?

Forberedelse af rejsen| ©Annie Spratt
Forberedelse af rejsen| ©Annie Spratt

Alle rejsende til USA skal ansøge om deres egen ESTA og udfylde onlineformularen, også børn.

Du kan dog vælge at ansøge om en individuel ESTA eller om en gruppe, hvis du rejser til USA som familie, sammen med kolleger eller venner. Hvis der er tale om en gruppe, vil det elektroniske system bede dig om at angive en kontaktperson og give dig mulighed for at administrere og betale for flere ESTA'er på samme tid.

Desuden kan du altid udskrive din egen ESTA separat, selv om du får en ESTA for en gruppe, hvis der er et problem med en af gruppens ansøgninger, hvis der er et problem med en af gruppens ansøgninger.

4. Hvordan udfylder jeg ESTA-formularen?

Udfyldelse af visummet online| ©Christin Hume
Udfyldelse af visummet online| ©Christin Hume

Når du har valgt den ESTA, der passer bedst til dig, er det tid til at udfylde formularen trin for trin:

 • Gå til det officielle websted, og vælg det sprog, du ønsker.
 • Klik på "Ny ansøgning" og vælg derefter mellem "Individuel ansøgning" eller "Gruppeansøgning". Læs den sikkerhedsmeddelelse, der vises, og klik på "Bekræft og fortsæt".
 • Udfyld feltet " Ansøgeroplysninger". Her skal du give dine personlige oplysninger (pasnummer, personlige oplysninger og oplysninger om dit arbejde), kontaktoplysninger under din rejse til New York (de skal på forhånd vide, hvor du vil opholde dig i byen) og en række personlige spørgsmål, som du skal besvare sandfærdigt, for hvis du tilbageholder oplysninger fra dem, og myndighederne opdager det, kan du ikke rejse ind i USA.
 • Indsend ansøgningen. I dette trin bekræfter du, at du ikke vil gøre krav gældende, hvis du ikke får lov til at rejse ind i USA ved sikkerhedskontrollen. Kontroller, at alle svar er korrekte, foretager de nødvendige rettelser og bekræfter den endelige indsendelse af ansøgningen.
 • Bemærk venligst: Systemet genererer et nummer, når du indsender din ansøgning. Skriv ansøgningsnummeret ned eller print det ud, da du skal bruge det senere for at kontrollere status for processen eller hvis du har brug for at ændre dine oplysninger på et tidspunkt.
 • Foretag betalingen. Der er et gebyr på 14 USD for at ansøge om ESTA til New York, som du skal betale med et debet- eller kreditkort, Mastercard eller Visa, på stedet via hjemmesiden.

5. Hvor lang tid i forvejen skal jeg ansøge om ESTA?

Udfyldelse af visummet| ©Jeshoots.com
Udfyldelse af visummet| ©Jeshoots.com

Et ordsprog siger: "Udskyd ikke til i morgen, hvad du kan gøre i dag". Mit og det amerikanske Department of Homeland Securitys råd er, at du skal ansøge om ESTA, så snart du planlægger din rejse til landet. Så snart du har fly og indkvartering, er det næste skridt at ansøge om ESTA.

Men hvis du er en af de rejsende, der kan lide at improvisere, skal du huske, at du skal ansøge om ESTA mindst 72 timer før din rejse. Dette er den maksimale tid, som systemet kan bruge på at afvise eller acceptere din ansøgning.

Desuden skal du overveje muligheden for, at din ansøgning kan blive afvist, og at du i stedet skal ansøge om et amerikansk visum, hvilket er vanskeligere at opnå og koster mere tid og arbejde end en simpel online-formular. Derfor anbefaler jeg, at du gør det så hurtigt som muligt.

Isabel's Traveller Tip

Når du har bestilt fly og hotel, skal du huske at tegne en rejseforsikring. Sundhedspleje er meget dyrt i USA, og for at undgå ubehagelige overraskelser er det vigtigt at tegne en forsikring.

6. Hvordan ved jeg, om jeg er blevet godkendt til ESTA eller ej?

Kort over USA| ©Joey Csunyo
Kort over USA| ©Joey Csunyo

Når anmodningen er blevet fremsat, svarer det elektroniske system normalt øjeblikkeligt med et svar, som kan være:

 • Godkendt tilladelse. Selv om det ikke er obligatorisk, og du ikke vil blive bedt om det, anbefaler vi, at du gemmer tilladelsen (og ansøgningsnummeret) i din mobiltelefon.
 • Tilladelse endnu ikke givet. Du vil modtage et svar inden for 72 timer. Det næste skridt er at gå tilbage til forsiden og klikke på "Check application in process". For at kontrollere, om du er blevet godkendt til ESTA, bliver du bedt om at oplyse dit ansøgningsnummer, din fødselsdato og dit pasnummer.
 • Tilladelse nægtet. Det betyder ikke, at du ikke kan rejse ind i landet, men at du ikke kan rejse til USA med en ESTA-tilladelse. I så fald skal du ansøge om visum på den nærmeste ambassade eller det nærmeste konsulat.

7. Hvor længe varer en ESTA?

De Forenede Staters flag| ©Joshua Hoehne
De Forenede Staters flag| ©Joshua Hoehne

Som hovedregel er en godkendt ESTA gyldig i to år eller indtil pasets udløbsdato, alt efter hvad der kommer først. Det betyder dog ikke, at du kan blive i to år i USA.

ESTA'en kan bruges til besøg på op til 90 dage, som ikke kan forlænges i en periode på 12 måneder i alt. Hvis en rejsende for nylig har fået en ESTA og opholdt sig i landet i 90 dage og derefter er vendt tilbage til sit hjemland, skal han/hun således vente 12 måneder, før han/hun kan bruge sin ESTA igen, før han/hun kan bruge sin ESTA igen.

Den rejsende kan dog stadig ansøge om et visum, hvis han/hun ønsker at rejse til landet igen inden for 12 måneder efter sit tidligere 90-dages ophold.

Hvad sker der, hvis jeg forlænger ESTA'en med mere end 90 dage i USA?

Du kan få problemer! En ulovlig forlængelse af det ophold, der er bevilget ved en ESTA, vil sandsynligvis medføre afvisning og udsendelse ved den amerikanske grænse. Desuden kan en sådan fremgangsmåde have en negativ indvirkning på godkendelsen af eventuelle visumansøgninger.

Hvis du har planer om at opholde dig i New York eller i landet i mere end 90 dage, er det bedst at ansøge om et amerikansk visum.

Skal jeg ansøge om en ny ESTA, hvis jeg har en gyldig ESTA?

Hvis du allerede har en godkendt og gyldig ESTA fra en tidligere rejse, er det ikke nødvendigt, medmindre dine personlige oplysninger og rejseoplysninger har ændret sig siden dit sidste ophold. Med andre ord, hvis du har fornyet dit pas, og det nu har et andet nummer, eller hvis du har ændret din civilstand eller adresse, skal du opdatere din ESTA-fil for at kunne bruge det igen.

8. Er det en garanti for indrejse til New York, hvis jeg har en ESTA?

Nyd New York| ©Hellotickets
Nyd New York| ©Hellotickets

At have en ESTA eller en tilladelse til at rejse til USA betyder ikke nødvendigvis, at du får lov til at rejse ind i landet, da det sidste ord er overladt til den sikkerhedsofficer, du møder i lufthavnens immigrationskontrolpost.

Amerikanerne tager den nationale sikkerhed meget alvorligt. For at undgå problemer skal du derfor svare i overensstemmelse med det, du har skrevet på din ESTA-formular, og være høflig under kontrollen.

En af de andre store anbefalinger, jeg kan give dig, når du planlægger din rejse, er, at du også bør have en god rejsesygeforsikring. Hvis din forsikring ikke dækker dig ved internationale rejser, kan du se, hvordan du kan få en sygeforsikring for New York her.

Book din transfer fra New York lufthavne

9. Skal jeg udskrive ESTA-visummet?

Udarbejdede dokumentation| ©Kelly Sikkema
Udarbejdede dokumentation| ©Kelly Sikkema

ESTA-ansøgningen sendes elektronisk til de amerikanske myndigheder, så de kan gennemgå den og beslutte, om den skal godkendes eller afvises. Da det fungerer elektronisk, er det ikke nødvendigt at udskrive ESTA-dokumentet, som du skal fremvise ved landing i New York.

Selv om det ikke er obligatorisk, kan det aldrig skade at medbringe en udskrevet kopi af den bekræftelsesmail, du modtager om, at din ansøgning er blevet godkendt, da denne mail indeholder et sagsnummer, som du kan bruge senere. Opbevar det på et sikkert sted, når du har udskrevet det.

10. Har jeg brug for en ESTA, hvis jeg gør ophold i New York?

Venter i lufthavnen| ©Marco López
Venter i lufthavnen| ©Marco López

Det er rigtigt. ESTA er obligatorisk for rejsende, der skal om bord på et fly eller skib til USA, uanset om det er din endelige destination eller ej. Det vil sige både for en mellemlanding, hvor du ikke forlader lufthavnen, og for en transit gennem landet. Årsagen er, at du for at skifte fly i USA skal igennem immigrationsmyndighederne, hente din bagage og tjekke ind igen, selv hvis det er et internationalt fly, der skal tilsluttes.

Book din transfer fra New York lufthavne

11. Kan jeg rejse til New York uden en ESTA?

Lukket skilt| ©Tim-Mossholder
Lukket skilt| ©Tim-Mossholder

Hvis din rejse først starter i Canada eller Mexico og derefter går til New York, behøver du ikke en ESTA, når du rejser ind i USA via en landegrænse. Det er kun nødvendigt, når man forsøger at rejse ind i landet ad søvejen eller ad luftvejen.

Du skal dog have et gyldigt pas og udfylde I-94W-formularen, som du får udleveret ved grænseovergangen. Dette grønne dokument er vedhæftet passet og skal fremvises ved udrejse.

I-94W-formularen giver mulighed for ophold i USA i op til 90 dage, og det samme gælder ESTA-formularen, og ophold i andre lande tæller også med. Derfor anbefaler jeg ikke, at du krydser grænsen for at sætte dagstælleren tilbage til nul.

12. Kan jeg få ESTA'en fra et rejsebureau eller kan jeg få den fra et andet formidlende websted? Er den gyldig?

Arbejde| ©Annie Spratt
Arbejde| ©Annie Spratt

Der findes virksomheder, der har specialiseret sig i at ansøge om ESTA mod betaling. Jeg kan dog ikke anbefale dem, fordi de opkræver meget høje gebyrer af rejsende, når det er en meget simpel procedure. Men hvis du allerede har betalt et websted for at udfylde ESTA'en, og du vil vide, om den er gyldig, er den eneste måde at kontrollere det på, at du går ind på det officielle websted med ansøgningsnummeret for at se, om den er godkendt.

13. Hvad sker der, hvis jeg begår en fejl, og kan jeg ændre ansøgningen?

Arbejde i en gruppe| ©John-Schnobrich
Arbejde i en gruppe| ©John-Schnobrich

Kun to felter kan ændres: den adresse, hvor du skal opholde dig i USA, og din e-mailadresse. Hvis du vil ændre resten af oplysningerne (pasnummer, dit navn, datoer...) skal du ansøge om en ny ESTA og betale for den igen. Den gyldige ESTA vil altid være den seneste ESTA.

Kan jeg skrive et sammensat navn på ESTA-ansøgningen?

I feltet "Fornavn" kan du skrive dit fornavn eller begge navne, hvis du har et sammensat navn.

Mit navn har bogstavet Ñ eller accenter, skal jeg sætte dem?

ESTA-formularen accepterer ikke denne type tegn. Hvis dit navn har bogstavet Ñ, skal du skrive et N og ikke bruge accenter.

Skal jeg skrive det ene eller begge efternavne?

Hvis du har to efternavne, skal du angive begge i afsnittet "Efternavn".

Hvad skal jeg skrive på ESTA'en, hvis jeg er arbejdsløs?

Den amerikanske regering ønsker at undgå ulovlig indvandring med den undskyldning, at du kun ønsker at være turist i landet. Derfor er det meget praktisk at have et job, når du rejser til New York, for selv om du besøger New York på ferie, er det en af de vigtigste ting at kigge efter, når du ansøger om ESTA.

ESTA-formularen kræver, at du angiver oplysninger om din tidligere eller nuværende arbejdsgiver, så hvis du er arbejdsløs, skal du angive dit seneste job.

Hvad hvis jeg er husmor eller pensionist?

 • Hjemmehjælper: Hvis du tidligere har arbejdet for en virksomhed, skal du angive disse oplysninger. Ellers skal du svare "nej", og hvis du bliver spurgt ved sikkerhedskontrollen, skal du sige, at du er hjemmegående husmor.
 • Pensioneret: Angiv oplysninger om dit seneste job. I stillingsbetegnelsen kan du sætte "pensioneret" i parentes for at angive, at du er pensioneret.

Hvordan udfylder jeg en ESTA, hvis jeg er selvstændig erhvervsdrivende?

Hvis du er selvstændig, skal du skrive "Self-employed" i feltet med arbejdsgiverens navn og udfylde de andre felter med dine oplysninger.

14. Kan USA nægte mig ESTA, hvis jeg har været i visse lande?

Forbudt tegn| ©Mark Rohan
Forbudt tegn| ©Mark Rohan

Effektivt. USA kan nægte ESTA til borgere fra lande, der ikke kræver turistvisum, men som har opholdt sig i visse områder den 1. marts 2011 eller senere (inklusive), f.eks. Irak, Iran, Syrien, Libyen, Sudan, Yemen, Somalia og Sudan.

ESTA'en vil ikke blive godkendt, medmindre du rejser af statslige eller militære årsager, og i så fald kan du rejse til New York med ESTA'en, men du skal begrunde årsagen til dit ophold.

Hvis du rejser af humanitære eller journalistiske årsager, er din eneste mulighed at ansøge om et turistvisum på en amerikansk ambassade eller et konsulat.

15. Hvad sker der, hvis min ESTA udløber, mens jeg befinder mig i USA?

Rejser| ©Gabrielle Henderson
Rejser| ©Gabrielle Henderson

For at komme ind i landet skal dit pas være gyldigt under hele rejsen, for du får ikke lov til at rejse ind i landet, hvis dit pas udløber en dag før dit fly hjem. ESTA-reglerne tillader dog indrejse i USA, selv om passet udløber inden afrejse, så længe det stadig er gyldigt.

Jeg anbefaler dog, at din ESTA er gyldig i hele opholdet for at sikre, at du ikke får problemer i tolden eller i afgangslufthavnen, da mange flyselskaber sikrer sig, at passagererne har alt i orden, inden de går om bord på flyet.

Under alle omstændigheder sikrer ESTA som sagt ikke indrejse i USA, da den endelige beslutning ligger hos den sikkerhedsagent, der vil tage sig af dig ved ankomsten.