Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Niagara Falls med børn: 11 bedste ting at gøre

Uanset om du er til natur eller eventyr, er Niagara Falls den perfekte baggrund for en familieudflugt. Der er masser at se, så vi har udvalgt de bedste muligheder for dig - god fornøjelse!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Niagara Falls med børn: 11 bedste ting at gøre

Besøg ved Niagaravandfaldene | © VV Nincic

Du ved sikkert allerede, hvad du skal se og lave i Niagara Falls, men ved du, hvordan du kan skræddersy dit besøg til de små? Niagara Falls er et enestående naturområde. Hvis voksne er fascineret af dem, er børnene ikke langt bagefter, og det er almindeligt at se dem tryllebundet af det faldende vand.

Desuden er der bygget forskellige attraktioner og fritidscentre omkring vandfaldene, som er designet til at få mest muligt ud af et besøg i denne naturpark. Mange af disse attraktioner er naturligvis specielt designet til børn og teenagere: Vi fortæller dig om dem i detaljer, så du kan planlægge din tur.

Uanset hvilken ferie du ønsker at holde med de små, så gør dig klar til en uforglemmelig ferie.

1. Sejl med krydstogtskibet Maid of the Mist eller Hornblower, og du vil blive overrasket.

Rejse med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer
Rejse med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer

Begge krydstogter følger den samme rute, selv om Maid of the Mist sejler fra den amerikanske side og Hornblower fra den canadiske side. Du kan kende forskel på dem på farven på de mackintoshes, som du får, når du stiger på, og som er meget praktiske, for i de tyve minutter, det tager at komme så tæt på vandfaldene, vil du ikke kun få en åben mund af det storslåede skuespil, men også blive våd.

Børn (og mindre børn) har det sjovt. Begge krydstogter har flere dæk og indendørs rum, så du kan nyde showet, selv om vejret ikke er godt. Under alle omstændigheder er det ikke en dårlig idé at skifte tøj for at undgå at blive forkølet.

Book en 2-dages udflugt med krydstogtskibet Maid of the Mist

2. Tag børnene med til Cave of the Winds, og lad dem blive forbløffet af elevatoren

Begyndelsen af Cave of the Winds| ©Deborah Osborne
Begyndelsen af Cave of the Winds| ©Deborah Osborne

Du kan finde mange steder, hvor udsigten over Niagara Falls er betagende, men på bunden af floden finder du et helt særligt sted: Cave of the Winds. Hvis du bestiller denne tur, enten som en del af en organiseret tur eller på egen hånd, vil børnene køre med en elevator op til en platform, der fører til en af de mest betagende udsigter over vandfaldene.

Vær advaret, du har vandfaldene over dig, så du kan forvente at blive våd, selv om det selvfølgelig kun vil gøre det endnu sjovere for de små.

3. Tag på en af State Parks vandreture for at nyde det betagende landskab

Whirlpool State Park med udsigt over| ©Niagara Falls Page
Whirlpool State Park med udsigt over| ©Niagara Falls Page

Hvis dine børn er friluftstyper, er denne tur noget for dig. Whirlpool State Park byder på en betagende udsigt over vandfaldene. Det er lidt af en klatretur til toppen, men det er det hele værd, og der er plads til en picnic på toppen af parken til en frokost med udsigt over Niagara-floden - det må man ikke gå glip af!

Det er ikke nødvendigt at bestille billetter eller betale et ekstra gebyr - du skal blot følge de afmærkede stier i de små børns tempo til picnicområder og udsigtspunkter.

4. Lad dem lære ved at gøre det i Bird Kingdom, et fugleparadis.

Skarlakse ibiser i fugleriget| ©Gary J. Wood
Skarlakse ibiser i fugleriget| ©Gary J. Wood

Bird Kigdom er en af Niagaras mest berømte attraktioner, hvilket ikke er overraskende, da det er den største fritflyvende voliere i verden. Ja, det er rigtigt: en stor bygning, der er indrettet til fritflyvende fugle.

Turen omfatter en udstilling om Niagara Falls og fugle, men den mest populære del er den del, hvor du kan komme helt tæt på dyrene - det er meget spændende! Børn elsker at holde papegøjer og araer eller se andre dyr som slanger, skildpadder og endda skægagamer på tæt hold. Hvis du laver lidt research, inden du tager af sted, kan du forklare børnene, hvilke dyr de ser, og så bliver besøget både lærerigt og sjovt.

5. Hvem sagde frygt? For de modigste er der zip-line!

Niagara Zipline| ©Matt Clare
Niagara Zipline| ©Matt Clare

Vi har alle sammen følt adrenalinsuset, når vi kører på en zip-line og stopper med at røre jorden, ikke sandt? Forestil dig, at den pågældende zipline kører med 70 km/t. ned ad den spektakulære nedtur mod Niagara Falls - en oplevelse, du sent vil glemme!

Zip-line er egnet for børn fra syv år, men op til 13 år skal de være ledsaget af en voksen. Glæder du dig allerede til det? Billetter kan købes på billetkontoret ved foden af Clifton Hill og koster omkring 50 € pr. person.

6. Gå en tur sammen langs Clifton Hill, en unik gade

Clifton Hill Street| ©Jorge Láscar
Clifton Hill Street| ©Jorge Láscar

Clifton Hill er kendt som "verdens mest berømte forlystelsesgade" af en grund: det er en forlystelsespark ti minutter fra vandfaldene. Børnene vil have det sjovt med spøgelseshusene, minigolfbanen med dinosaurertema eller det fireoghalvtreds meter høje pariserhjul med en udsigt, der på en klar dag strækker sig... helt til Ontario!

Uanset hvad dine børn har lyst til, er der masser at opleve på Clifton Hill. For de voksne er der også souvenirbutikker og museer for de nysgerrige: Guinness World Records Museum, Ripley's Museum og 4D Theatre of Oddities. En komplet og ideel plan, hvis du vælger en to-dages Niagara Falls-tur i stedet for en dagstur.

7. Tag dem med til frokost på Rainforest Café, som er en favorit hos de små

Inde i Rainforest Cafe| ©Sue Thompson
Inde i Rainforest Cafe| ©Sue Thompson

Vi ved alle, at når man rejser med børn, kan det være svært at finde mad, men bare rolig, Clifton Hills køkken er også meget varieret. Selv om det aldrig skader at medbringe en snack eller have dine børns yndlingssnack ved hånden, tilbyder Clifton Hill alt fra fastfood til fine restauranter.

Og hvis du ikke kun vil spise, men også have en unik oplevelse, kan du besøge Rainforest Café: en temarestaurant, hvis døre åbner sig ud til regnskoven. Indenfor er der en tropisk atmosfære med vegetation, dyr, omgivelseslyde og lejlighedsvis tordenvejr. Når det gælder spisning i Niagara Falls, er der også masser af muligheder - tjek dem ud, inden du kommer til parken!

8. Sørg for, at de tager en souvenir med hjem fra udsigten

Udsigt fra restauranten i Skylon Tower| ©Mark
Udsigt fra restauranten i Skylon Tower| ©Mark

Højder har aldrig været så tæt på: På kun 52 sekunder tager elevatoren i Skylon Tower dig op til den øverste etage, som er 230 meter oppe. Og det er ikke det hele, for der er en restaurant på en roterende etage, så du ikke går glip af noget, mens du spiser. Hvis du vil gå hele vejen og bestille en helikoptertur til Niagara Falls, er der faktisk en mulighed, der inkluderer frokost i tårnet.

Fra udsigtsterrassen kan du ikke kun se vandfaldene, men også en omfattende udsigt over USA og Canada. Det kan især anbefales sidst på dagen, når byens lys begynder at komme frem - betagende!

9. Hvis sommerfugle er noget for dig... så vil du elske det!

Sommerfuglekonservatorium i nærheden af vandfaldene| ©Robert Linsdell
Sommerfuglekonservatorium i nærheden af vandfaldene| ©Robert Linsdell

Ni kilometer nord for Niagara Falls ligger sommerfuglekonservatoriet, hvor et væld af arter flyver på fyrre hektar. Du kan observere over to tusinde sommerfugle af 60 forskellige tropiske arter.

Hvis du vil have børnene til at få den fulde oplevelse, anbefaler jeg, at du klæder dig ud i lyse farver på dagen, da sommerfuglene er mere tilbøjelige til at blive tiltrukket af disse farver og komme til at sidde på en siddeplads, så de små kan observere dem på tæt hold.

10. Gå en tur rundt i Niagara on the Lake: områdets perle

Gaderne i Niagara on te Lake| ©A Yee
Gaderne i Niagara on te Lake| ©A Yee

Hvis du ønsker en rolig ferie med de små, kan du tage til en by lige nord for vandfaldene, der byder på en billedskøn beliggenhed. Det hedder Niagara on the Lake efter den sø, der ligger over det, og er omgivet af hytter, som er en fornøjelse at vandre igennem.

I denne lille by kan børnene gå en tur i et mere afslappet kulturelt og naturligt miljø end det, der er opstået omkring Niagara Falls. Landskabet i den lille by er velplejet til en dag med sightseeing med familien.

11. Nyd et fyrværkeri i slutningen af dagen

Fyrværkeri ved vandfaldene| ©Romain Pontida
Fyrværkeri ved vandfaldene| ©Romain Pontida

Det siger sig selv: Fredag, lørdag og på helligdage bliver Niagara Falls unikke omgivelser endnu mere specielle med fyrværkeri.

Selv om udsigten fra Skylon Tower er privilegeret, kan man nyde fyrværkeriet fuldt ud ved foden af vandfaldene. En fryd for sanserne, både for børn og voksne, og en perfekt afslutning på besøget.

Tips til at arrangere din tur med børn til vandfaldene

Børn i Niagara| ©Illini Gardner
Børn i Niagara| ©Illini Gardner

Planlæg din rejse i god tid

Det er ikke altid let at koordinere hele familiens smag, især ikke når man rejser med børn, men som du har set, har Niagara Falls alle mulige attraktioner. Det kan være noget af en oplevelse at forberede turen sammen, så de små kan være med i forberedelserne og nyde den på forhånd. På den måde kan I alle sammen vælge det, I bedst kan lide, og I går ikke glip af noget, der interesserer jer. Hvis I starter med at planlægge turen sammen med børnene, får I mest muligt ud af den!

Forklar, hvad de vil se

For at få mest muligt ud af det, kan du give børnene en sammenhæng, så de får mest muligt ud af deres tur. Du kan f.eks. se Pixars Up og fremme deres begejstring for Niagara Falls (selv om Pixar ikke baserede filmen på Niagara Falls, er det en god introduktion for dem) eller, hvis dine børn er lidt ældre, kan du bruge Pirates of the Caribbean.

Køb billetter på forhånd

Det vigtigste er at bestille en Niagara Falls-tur fra New York eller andre steder i forvejen. Når du er der, uanset om det er middag i Skylon Tower eller en tur på Maid of the Mist cruise, er det også bedst at bestille eller få billetter på forhånd: du undgår køer eller direkte at stå uden plan på stedet og må improvisere, hvilket kan være meget frustrerende, især hvis de små allerede har besluttet sig. God fornøjelse!

Sørg for, at de bærer passende tøj og fodtøj

Et besøg til Niagara Falls byder på masser af aktiviteter for både børn og voksne, men for børn er det endnu vigtigere, at de har behageligt tøj på, så de kan nyde det hele fuldt ud.

Det kan være med til at gøre det til en uforglemmelig oplevelse at udstyre de små, så hvis de bliver våde ved vandfaldene, har de noget tørt på sig (medbring et par ekstra sokker), og hvis I vover jer ud i parkerne, kan de gå behageligt (ingen nye sko på dagen, så de ikke får skrammer på gåturen).