Niagara Falls med børn: 11 bedste ting at gøre

Niagara Falls er den perfekte ramme for en familieudflugt og byder på mange muligheder! God fornøjelse!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Niagara Falls med børn: 11 bedste ting at gøre

Besøg ved Niagara Falls | © VV Nincic

Du ved sikkert allerede, hvad du skal se og lave i Niagara Falls, men ved du, hvordan du tilpasser besøget til de yngste medlemmer af familien? Niagara Falls er en unik naturlig enklave, der vil glæde både unge og gamle. Der er masser af ting at lave med børn i det omkringliggende område, og vi vil fortælle dig i detaljer, hvordan du planlægger din tur!

1. Sejl med Maid of the Mist-krydstogtet eller Hornblower, og lad dem blive forbløffet!

Rejs med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer
Rejs med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer

Begge krydstogter sejler den samme rute, selvom Maid of the Mist sejler fra den amerikanske side og Hornblower fra den canadiske side. Man kan kende dem fra hinanden på farven på de mackintoshes, man får udleveret, når man stiger om bord, og de er meget praktiske, for i løbet af de tyve minutter, det tager at komme så tæt på vandfaldene, at man ud over at stå med åben mund over synets storhed også bliver våd.

Børnene (og de knap så store børn) har det sjovt. Begge krydstogter har flere dæk og indendørs rum, så man kan nyde showet, selv om vejret ikke er godt. Under alle omstændigheder er det en god idé at skifte tøj for at undgå at blive forkølet.

Book en 2-dages udflugt på Maid of the Mist-krydstogtskibet

2. Tag børnene med til Cave of the Winds, og lad dem blive forbløffet over elevatoren

Start ved Cave of the Winds| ©Deborah Osborne
Start ved Cave of the Winds| ©Deborah Osborne

Du kan finde mange steder, hvor udsigten over Niagara Falls er betagende, men på bunden af floden finder du et helt særligt sted: Cave of the Winds. Hvis du booker et besøg, enten som en del af en organiseret tur eller som selvguidet adgang, vil børnene tage en elevator op til en platform, der fører til en af de mest betagende udsigter over vandfaldene.

Vær advaret, du vil have vandfaldene over dig, så forvent at blive våd, selvom det selvfølgelig kun vil gøre det sjovere for de små.

Book en guidet tur til Niagara Falls med indgangsbilletter til grotten

3. Sørg for, at børnene får nogle filmlignende seværdigheder med hjem

Udsigt fra restauranten Skylon Tower| ©Mark
Udsigt fra restauranten Skylon Tower| ©Mark

Højder har aldrig været så tæt på: På bare 52 sekunder tager Skylon Tower-elevatoren dig op til øverste etage, som er... 230 meter oppe. Og det er ikke alt, for der er en restaurant på en roterende etage, så du ikke går glip af noget, mens du spiser. Hvis du vil gå hele vejen og booke en tur til Niagara Falls med helikoptertur og frokost i Skylon Tower.

Fra observationsdækket kan du ikke kun se vandfaldene, men også en omfattende udsigt over USA og Canada. Anbefales især sidst på dagen, når byens lys begynder at tænde - betagende!

Book en helikoptertur over vandfaldene og frokost i Skylon Tower

4. Nyd et fyrværkeri som finale på dagen

Fyrværkeri ved vandfaldene| ©Romain Pontida
Fyrværkeri ved vandfaldene| ©Romain Pontida

På fredage, lørdage og helligdage bliver Niagara Falls' unikke omgivelser gjort endnu mere specielle med fyrværkeri.

Selvom udsigten fra Skylon Tower er privilegeret, kan fyrværkeriet nydes fuldt ud ved foden af vandfaldene. Du kan også benytte lejligheden til at booke en nattur til Niagara Falls. En fryd for sanserne for både børn og voksne og en perfekt måde at runde besøget af på.

Book en nat-tur til Niagara Falls

5. Tag på en af vandringerne i State Park og nyd den betagende natur

Udsigt over Whirlpool State Park| ©Niagara Falls Page
Udsigt over Whirlpool State Park| ©Niagara Falls Page

Hvis dine børn er friluftsmennesker, er dette turen for dig. Whirlpool State Park byder på en betagende udsigt over vandfaldene. Turen op til toppen er lidt stejl, men det er det hele værd, og på toppen af parken er der plads til en picnic med udsigt over Niagara-floden. Det må du ikke gå glip af!

Det er ikke nødvendigt at bestille billetter eller betale ekstra - bare følg de afmærkede stier i dine børns tempo til picnicområder og udsigtspunkter.

6. Lad børnene lære, mens de har det sjovt i fugleparadiset: Bird Kingdom.

Skarlagenrøde ibiser i Fugleriget| ©Gary J. Wood
Skarlagenrøde ibiser i Fugleriget| ©Gary J. Wood

Bird Kigdom er en af Niagaras mest berømte attraktioner, ikke overraskende, da det er den største fritgående voliere i verden. Ja, det er rigtigt: en kæmpe bygning indrettet til fritflyvende fugle.

Turen inkluderer en udstilling om Niagara Falls og fugle, men den mest populære del er den, hvor man kan komme helt tæt på dyrene. Det er meget spændende! Børn elsker at holde papegøjer og araer eller se andre dyr som slanger, skildpadder og endda skægagamer helt tæt på. Hvis du laver lidt research, inden du tager af sted, kan du forklare børnene, hvilke dyr de ser, og så bliver besøget både lærerigt og sjovt.

7. Hvem sagde skræmmende? For de modigste børn er der svævebanen!

Niagara Zipline| ©Matt Clare
Niagara Zipline| ©Matt Clare

Vi har alle mærket adrenalinsuset, når vi kører i en svævebane og holder op med at røre jorden, ikke? Forestil dig, at den pågældende svævebane kører ned ad den spektakulære vej mod Niagara Falls med 70 km/t. Den oplevelse glemmer du aldrig!

Svævebanen er egnet til børn fra syv år og opefter, men op til 13 år skal de være i følgeskab med en voksen. Glæder du dig allerede? Billetter kan købes i billetkontoret ved foden af Clifton Hill og koster omkring 50 euro pr. person.

8. Gå sammen langs Clifton Hill, en unik gade

Gaden Clifton Hill| ©Jorge Láscar
Gaden Clifton Hill| ©Jorge Láscar

Clifton Hill er kendt som "verdens mest berømte forlystelsesgade" af en grund: Det er en forlystelsespark ti minutter fra vandfaldene. Børnene vil have det sjovt med spøgelseshusene, minigolfbanen med dinosaur-tema eller det 54 meter høje pariserhjul med en udsigt, der på en klar dag strækker sig ... hele vejen til Ontario!

Uanset hvad de små kan lide, er der masser at opdage på Clifton Hill. For de voksne er der også souvenirbutikker og museer for de nysgerrige: Guinness World Records Museum, Ripley's Museum og 4D Theatre of Oddities. En komplet og ideel plan, hvis du vælger en todages tur til Niagara Falls i stedet for en dagstur.

9. Tag børnene med til frokost på Rainforest Café

Inde i Rainforest Cafe| ©Sue Thompson
Inde i Rainforest Cafe| ©Sue Thompson

Vi ved alle, at mad kan være et vanskeligt emne, når man rejser med børn, men bare rolig, Clifton Hills madscene er også meget varieret. Selv om det aldrig skader at medbringe en snack eller have børnenes yndlingssnack ved hånden, kan man i Clifton Hill finde alt fra fastfood til kvalitetskøkken.

Og hvis man ikke bare vil spise, men også have en unik oplevelse, kan man besøge Rainforest Café: en temarestaurant, hvis døre åbner sig ud mod regnskoven. Indenfor er der en tropisk atmosfære med vegetation, dyr, omgivende lyde og lejlighedsvis tordenvejr. Når det gælder spisning ved Niagara Falls, er der også masser af muligheder - tjek dem ud, før du kommer til parken!

10. Hvis du er til sommerfugle ... vil du elske det!

Sommerfuglekonservatorium nær vandfaldene| ©Robert Linsdell
Sommerfuglekonservatorium nær vandfaldene| ©Robert Linsdell

Ni kilometer nord for Niagara Falls ligger Butterfly Conservatory, hvor et væld af arter flyver over 40 hektar. Du kan observere over to tusinde sommerfugle af tres forskellige tropiske arter.

Hvis dine børn skal have den fulde oplevelse, anbefaler jeg, at de har farvestrålende tøj på på dagen, da sommerfuglene er mere tilbøjelige til at blive tiltrukket af disse farver og sætte sig ned, så de små kan observere dem på nært hold.

11. Gå en tur med dine børn ved Niagara on the Lake: områdets perle

Gaderne i Niagara on the Lake| ©A Yee
Gaderne i Niagara on the Lake| ©A Yee

Hvis du vil have en stille ferie med de små, er der en by lige nord for vandfaldene, som byder på perfekte omgivelser. Den hedder Niagara on the Lake efter søen, som den ligger ud til, og er omgivet af hytter, som det er en fornøjelse at vandre igennem.

I denne lille by kan børn vandre rundt i et mere afslappet kulturelt og naturligt miljø end det, der har dannet sig omkring Niagara Falls. Landskabet i den lille by er velplejet til en dag med sightseeing med familien.

Tips til at organisere din tur med børn til vandfaldene

Børn ved Niagara| ©Illini Gardner
Børn ved Niagara| ©Illini Gardner

Planlæg din tur i god tid

Det er ikke altid nemt at koordinere hele familiens smag, især når man rejser med børn, men som du har set, har Niagara Falls alle mulige attraktioner. Det kan være en oplevelse at planlægge turen sammen, så du kan vælge det, du bedst kan lide.

Forklar, hvad de skal se

For at få mest muligt ud af turen kan du give børnene en kontekst, så de får mest muligt ud af turen, f.eks. med film som Pixars "Op" eller "Pirates of the Caribbean".

Få billetter på forhånd

Det vigtigste er at booke turen til Niagara Falls på forhånd. Også når man er der, uanset om man skal spise i Skylon Tower eller sejle på Maid of the Mist-krydstogt, er det bedst at bestille eller få billetter på forhånd.

Husk at have passende tøj og fodtøj på

Et besøg ved Niagara Falls byder på masser af aktivitet for både børn og voksne, men for børn er det endnu vigtigere, at de har behageligt tøj på, så de kan nyde det i fulde drag, og selvfølgelig, at de har skiftetøj på og ikke tager nye sko på på dagen.