10 bedste ting at lave i Niagara Falls

Med et fald på 52 meter er det et af de smukkeste vandfald på planeten og også et af de mest imponerende. Her er den ultimative guide til at få mest muligt ud af det.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

11 minutters læst

10 bedste ting at lave i Niagara Falls

Luftfoto af vandfaldet | ©Cameron Venti

Niagara Falls er et af de mest symbolske steder i USA og Canada og også et af de store vidundere på planeten, som naturen har givet os. Hvis vi skulle lave det om til en bygning, ville det svare til en 15-etagers lejlighed, hvilket er næsten ingenting!

Deres skønhed har gjort dem til en naturlig ramme for optagelser af film som 'Pirates of the Caribbean' (2007), 'Superman II' (1980) og 'Niagara' (1953), som gjorde Marilyn Monroe til en stjerne. Hvis du allerede har det nødvendige visum og er overbevist om at besøge disse filmvandfald, så pak din rygsæk, mackintosh og vandrestøvler og skriv de 10 bedste ting at se og gøre i Niagara Falls ned .

1. Tag ud at sejle og... mærk vandet falde

Niagaras mest populære tur| ©Chris McIntosh
Niagaras mest populære tur| ©Chris McIntosh

Hvis du er til spænding, så gør dig klar til at opleve en rigtig rutsjetur. En af de attraktioner ved vandfaldene, der imponerede mig mest, var at komme om bord på Maid of the Mist-båden, der sejler ned ad floden og går så dybt som muligt ned i det skummende vand, der falder med stor kraft.

Er dette skib farligt?

Det skal du ikke bekymre dig om! Denne elektriske båd, som har været i brug siden 1846, er meget sikker, og kaptajnen er en erfaren professionel. Der er intet at være bange for, da den har etableret sig som en af de ældste turisttjenester i verden. Som du læser! I 175 år har virksomheden tilbudt turister en festival af lyd, vand og natur med masser af adrenalin.

Rute taget af båden

Niagara betyder "vandets torden" på irokesernes sprog, og det er umagen værd at fordybe sig i den indre brusen fra de tre berømte vandfald. Bådens rejse begynder ved American Falls, derefter Bridal Veil Falls og til sidst ind i den tætte tåge ved Horseshoe Falls, før den vender tilbage til udgangspunktet.

Berømte besøgende har inkluderet den britiske kongefamilie (Lady Di og hendes to børn) og Hollywood A-listers som Marilyn Monroe, Robert Redford, Denzel Washington og Al Pacino, blandt andre. Listen over berømtheder er uendelig. Hvis de turde, kan du også. Hvis du ikke har noget imod at tage en dukkert, er det bedste sted på skibet første sal, bov og styrbord.

Hvilken udflugt skal man tage?

Hvis du tilbringer din tid i New York, kan du tage en tur til vandfaldene derfra, hvordan? Ved at lave en af disse planer, som jeg foreslår:

  • 3-dages tur: Du kan booke denne tur, som inkluderer et besøg ved vandfaldene samt Toronto og 1000-øerne, både på den amerikanske side og den side, der grænser op til Canada.
  • 2-dages tur: Hvis du foretrækker det, kan du booke en 2-dages tur og se vandfaldene med 1 overnatning på hotel inklusive kontinental morgenmad.
  • 1-dags tur: Hvis du ikke har så meget tid, kan du vælge en 1-dags tur med en tosproget guide, hvis du ønsker det.

Vidste du, at den første Maid of the Mist var en dampfærge med to skorstene og var stor nok til at fragte mennesker, varer og heste? Nogle af disse ture inkluderer en tur på dette legendariske skib - er du med?

Book din tur til Niagara Falls

2. Nyd Cave of the Winds og det gratis brusebad!

Folk nyder turen| ©Bobistraveling
Folk nyder turen| ©Bobistraveling

Hvis du efter bådturen stadig er sulten efter mere eventyr, og du er en uforfærdet som mig, vil du elske Cave of the Winds, hvor du, som navnet antyder, får en episk oplevelse.

For at komme til denne enklave skal du vandre ad en trægangbro, der giver dig mulighed for at nå bunden af Bridal Veil Falls, hvor du kan nyde en af de mest imponerende udsigter over kraften i vandfaldet, som falder direkte oven på dig. Og så får du selvfølgelig et gratis brusebad! Som du kan høre. Mit råd er, at selv om du får en gul kaptajn Pescanova-agtig mackintosh, så tag din egen med. Så undgår du at blive gennemblødt og få en masse ubehageligheder.

Udflugt med guide i Cueva de los Vientos (Vindenes hule)

I mit tilfælde valgte jeg at tage denne tur med en guide, så jeg ikke skulle købe min egen billet og undgå de lange køer, der dannes på et af de travleste steder i verden. Næsten 8 millioner besøgende kommer her hvert år - forestil dig menneskemængden!

Vidste du, at Niagara Falls State Park blev designet af den samme landskabsarkitekt, som skabte Central Park i New York? Jeg opdagede dette og andre kuriositeter på min en-times rundtur i parken med en professionel guide, som forklarede historien, hemmelighederne og de heroiske redningsaktioner, der har fundet sted her.

Nuria's Traveller Tip

Gå ikke glip af regnbuen, der dannes hele dagen rundt om vandfaldene, et skue at beundre og fotografere! Vær dog forsigtig med kameraer.

3. Klatre op i Skylon Tower, det højeste udsigtspunkt i verden

Skylon-tårnet| ©Gary J. Wood
Skylon-tårnet| ©Gary J. Wood

Hvis du ikke har højdeskræk og gerne vil se vandfaldene fra et ørneperspektiv, bør du klatre op i Skylon Tower, det højeste udsigtspunkt i området på 160 meter. Det er tre gange så højt som vandfaldet, så panoramaudsigten er betagende.

Det sjove er, at man på mindre end et minut befinder sig på tårnets 360-graders tag. Faktisk tager de udvendige gennemsigtige glaselevatorer kun 52 sekunder, så du har ikke engang tid til at blinke! Fra toppen kan du se Niagaras vinregion og silhuetterne af Buffalo, New York og Toronto i horisonten - en unik oplevelse!

Hvis du besøger vandfaldene som familie, er det det perfekte sted at tage børnene med, for der er masser af aktiviteter indenfor, hvor de kan have det sjovt. Her er nogle andre ting, du kan lave med børnene i Niagara- læs videre!

Attraktioner i Skylon Tower

Oplev de vigtigste aktiviteter, du kan lave i Skylon Tower:

  • Family Fun Center: et interaktivt legeområde, hvor børn og teenagere vil have det sjovt.
  • Battle of Titans: en udstilling af dinosaurer med fossiler.
  • Se filmen 'Legends of Niagara Falls' i 3D.
  • Angelo Rossi Galleria & Studio: et stort galleri med kunstnerens glasværker.
  • Skylon Tower shoppingcenter, hvor du kan købe en souvenir.

Book en tur for at besøge Skylon Tower

4. Spis og skål i højderne med vandfaldene i baggrunden

Udsigt fra Skylon Tower Observation Deck over vandfaldene| ©Ansel Adams
Udsigt fra Skylon Tower Observation Deck over vandfaldene| ©Ansel Adams

Hvis du besøger Niagara Falls om vinteren, er en god måde at nyde udsigten på uden at fryse, at sidde i Skylon Tower til middag eller frokost med en storslået udsigt over vandfaldene fra oven. Glem ikke at skåle!

Skylon Tower tilbyder to fremragende spisemuligheder, der passer til alle budgetter og ganer. De, der ønsker en eksklusiv oplevelse, kan spise i den internationalt anerkendte roterende restaurant og nyde det moderne kontinentale køkken. Hvis man derimod vil nyde udsigten til en god pris, tilbyder Summit Suite Buffet dining room mere overkommelige menuer for rejsende og familier, begge i en højde af 236 meter over vandfaldet!

Restaurantens åbningstider:

Frokost (kl. 11.30-15.00) - Middag (kl. 16.30-21.30)

Og hvis du efter dagens eventyr har appetit eller foretrækker andre muligheder, så tag et kig på de bedste restauranter i nærheden af Niagara Falls. Nyd dit måltid over vandet!

Nuria's Traveller Tip

Hvis du spiser på en af restauranterne ved Skylon Tower, behøver du ikke at betale entré for at komme op på observationsdækket - udsigten om natten er romantisk!

5. Tag en svævebane over Niagara.... opfundet af en spanier!

Kryds Niagara i Whirlpool Aero Car| ©Eva Elijas
Kryds Niagara i Whirlpool Aero Car| ©Eva Elijas

En af de mest ikoniske aktiviteter, du kan lave i Niagara, er at tage svævebanen Whirlpool Aero Car, som åbnede for mere end 100 år siden ved vandfaldene. Vidste du, at attraktionen blev opfundet af et spansk geni? Den kantabriske ingeniør Leonardo Torres Quevedo. Det ser ud til, at hjerneflugten allerede var i gang dengang.

Hvorfor skal du tage denne svævebane? Fordi du vil opleve et unikt øjeblik, hvor du, ud over den smukke udsigt over vandfaldene, vil føle adrenalinsuset ved at rejse over floden. Du vil føle dit hår rejse sig!

Er det sikkert? Det spørgsmål stillede jeg også mig selv. Men bare rolig, for siden den blev indviet i 1916, har den transporteret mere end ti millioner turister uden en eneste ulykke. Du bliver ikke den første! Desuden bruger svævebaner over hele verden stadig denne hundrede år gamle teknologi i dag.

Nuria's Traveller Tip

Tjek fyrværkerikalenderen på Niagara Falls' officielle hjemmeside, så den falder sammen med din rejse. At se vandfaldene i snesevis af farver er uvurderligt!

6. Flyv i helikopter over Niagaras skyline

Udsigt fra Niagara-helikopteren| ©Todd Dow
Udsigt fra Niagara-helikopteren| ©Todd Dow

Kan du forestille dig at krydse himlen over Niagara Falls i en helikopter? Ja, det er muligt. Hvis du har højdeskræk, er denne plan måske ikke på din feriedagsorden, men at betragte dette enorme vandfald fra luften er en af de oplevelser, du bør have mindst én gang i dit liv. Du vil føle dig som Jesús Calleja.

Det er uden tvivl en oplevelse, der varmt kan anbefales, og en af dem, jeg nød mest på min tur til vandfaldene. Hvis du vil vide mere om flyvningerne, kan du tage et kig på artiklen om at flyve i helikopter over Niagara Falls, hvor du finder alle detaljerne til at nyde denne unikke aktivitet på din rejse.

Book din tur til Niagara Falls, Washington og Philadelphia

7. Forundres over vinterens lysshow

Festival af lys| ©Shriram Rajagopalan
Festival af lys| ©Shriram Rajagopalan

Hvis du er så heldig at besøge Niagara Falls om vinteren, vil du opleve et af de mest magiske shows, jeg nogensinde har set, kun overgået af musicalen Lion King på Broadway!

OPG Winter Festival of Light er en unik oplevelse ved Niagara Falls, som du ikke finder andre steder. Udsmykningen og lysene transporterer dig til en drømmeverden. Det er helt utroligt.

Hvad er det, der er så specielt ved det? Begivenheden forvandler Niagara Falls til et eventyrland med millioner af lys og udstillinger både inde i parken og i byens vigtigste turistområder. Find her ud af, hvornår det er bedst at besøge vandfaldene, også i julen.

Oplev jul ved vandfaldene

Denne festival løber fra november til februar. Sæt kryds i kalenderen, for du har 101 nætter til at se festivalbelysningen. En årlig tradition, som for mange canadiere og turister er det perfekte udflugtsmål for at komme i julestemning. Om vinteren er de frosne vandfald endnu smukkere med denne natlige belysning - stedets skønhed er den ekstreme kulde værd!

Nuria's Traveller Tip

At besøge Niagara Falls i julen er en ideel plan. Der er musikshows, historiefortællere og over hundrede oplyste træer og rensdyr - det bliver uforglemmeligt!

8. Tag på vandretur i Niagara Glen Nature Reserve

Inde i naturreservatet| ©SteFou!
Inde i naturreservatet| ©SteFou!

Niagara Falls er en turistattraktion på alle tider af døgnet, hvor det er et konstant syn at se folk med deres mackintoshes overalt. Derfor er det altid en fornøjelse at opdage små skatte som Niagara Glen Nature Reserve, der normalt ikke er nævnt i rejseguider.

Dette fantastiske sted er fuld af grønt og har en stor variation af flora og fauna. Mit råd er at tage en morgentur eller cykeltur for at komme i kontakt med naturen og tage en pause fra turistattraktionerne - og det er gratis!

Book din tur til Niagara Falls fra New York City

9. Udforsk den farverige landsby Niagara-on-the-Lake

Niagara-on-the-Lake om vinteren| ©Dalma Dioszegi
Niagara-on-the-Lake om vinteren| ©Dalma Dioszegi

Omkring vandfaldene og Niagara River Gorge finder du utrolige udsigter, frodige haver, over 24 kilometer stier og historiske steder. En af mine yndlingsopdagelser, kun 20 minutter fra vandfaldene, var den søde lille landsby Niagara-on-the-Lake, som ligger på hjørnet af Niagara-flodens udmunding i Lake Ontario. Du kan booke dit besøg ved vandfaldene nu for at sikre dig, at du ikke går glip af denne fantastiske tur.

Denne by, der er berømt for sine vinmarker og vingårde, er fuld af maleriske, farverige træhuse fra det 19. århundrede, smagfulde butikker, blomsterfyldte haver og tankevækkende arkitektur. Det bedste, du kan gøre, er at vandre gennem gaderne, der er fulde af historisk arv, og lade dig overraske. I nærheden kan du også finde et ur lavet af blomster.

Gå ikke glip af Shaw Theatre Festival

Hvis du planlægger at besøge vandfaldene mellem april og oktober og derefter besøger Niagara-on-the-Lake, kan du også nyde en af de vigtigste teaterfestivaler i Nordamerika, Shaw Festival, som har været afholdt i 60 år.

Nuria's Traveller Tip

Lørdag formiddag fra maj til oktober i Niagara-on-the-Lake kan du tage til Market At The Village, hvor lokale landmænd og producenter samles for at sælge deres håndlavede varer.

10. Nyd en god vinsmagning

IceWine i Niagara-on-the-Lake| ©Anthony
IceWine i Niagara-on-the-Lake| ©Anthony

Er du en vinelsker? Selvom Frankrig og Italien (især Toscana-regionen) er nogle af de mest kendte steder i verden for deres vingårde, er Niagara også et lille paradis for denne drik. Regionen er hjemsted for mere end 80 vingårde!

Vil du gerne besøge en af dem og opdage de perfekte parringer? Mit råd er at udnytte dit besøg i byen Niagara-on-the-Lake, TripAdvisor's nummer 1 vin- og maddestination i Canada, og besøge en af de 30 vingårde i byen. Men lad være med at køre bagefter.

Prøv et glas isvin

Hvis du besøger en vingård, anbefaler jeg, at du prøver et glas isvin, som er en unik og meget original vin lavet af druer, der er modnet i deres første fryseprocesser, deraf navnet. Den har en meget sød smag og er lækker!

En festival for vinelskere

Området er også berømt, ikke kun for sit teatershow, som jeg nævnte, men også for at være vært for Icewine Festival fra 6.-23. januar 2022, en årlig to-ugers begivenhed, hvor du kan smage den canadiske drik og nyde områdets iskolde natur.

Book din tur til Niagara Falls fra New York City

Andre nyttige oplysninger til dit besøg i Niagara Falls

Turiststop ved Niagara Falls| ©Shlomo Shalev
Turiststop ved Niagara Falls| ©Shlomo Shalev

Du har allerede en komplet liste over ting at se og gøre, som vil gøre dit besøg ved Niagara Falls til en oplevelse, men du mangler stadig et par detaljer, ikke sandt? Vær opmærksom på disse punkter og afrund dit besøg.

Sådan kommer du dertil med bus fra The Big Apple

I mit tilfælde valgte jeg at tage bussen, fordi det virkede som den billigste løsning. Jeg garanterer, at denne tur ikke var så ubehagelig, som du måske forestiller dig. Men tjek de bedste busture til Niagara Falls fra New York.

Du vil sætte endnu mere pris på denne tur, hvis du rejser fra Big Apple og gerne vil undslippe travlheden i "byen, der aldrig sover". Her er en guide til, hvordan man kommer til Niagara Falls fra New York. Tjek også de bedste en- eller todages ture fra Big Apple til Niagara - det er anstrengelserne værd!

Tips til at overleve Niagara Falls

Hvis du har tid, må du ikke gå glip af nogle af mine tips til at besøge Niagara Falls fra Big Apple! Jeg er sikker på, at de vil hjælpe dig med at planlægge din tur.

Hvis jeg endelig må give dig endnu et tip, så bliv på den canadiske side, da det er her, der er den bedste udsigt, og du vil kunne se alle tre vandfald: American Falls, Bridal Veil Falls på den amerikanske side og Horseshoe Falls på den canadiske side. Vær dog opmærksom på turene på den amerikanske side af vandfaldene.

Ah! Jeg anbefaler også, at du overnatter på vejen ved floden i en af de gamle herregårde, der er blevet omdannet til charmerende bed and breakfasts. At vågne op til denne udsigt midt i naturen er uvurderligt. Og nu, bon voyage!