Bedste tidspunkt at besøge Niagara Falls

De vidunderlige Niagaravandfald kan besøges på alle tider af året. Men alt efter hvornår du vælger at rejse, vil din oplevelse være forskellig.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Bedste tidspunkt at besøge Niagara Falls

Udsigt over Niagara Falls | © Salah Alawadhi

Du er på besøg i New York, og på din liste over ting, du skal lave i New York, står der sikkert en tur til Niagara Falls. En monumental udsigt, fantastiske billeder, den beroligende lyd af vandet, der falder over de store søer... Det er helt sikkert et must på din rejse.

Hvornår er det bedste tidspunkt for dit besøg? Selv om Falls National Park er åben døgnet rundt, er nogle af de vigtigste attraktioner ikke åbne døgnet rundt. Derfor kan vejret, tidspunktet eller ugedagen være afgørende for dit valg.

Her er en guide med alt, hvad du har brug for at vide om det:

Hvornår er det bedste tidspunkt for en tur til Niagara Falls?

Maid of Mist-tur fra den amerikanske side for at se Niagara Falls| ©Sue Waters
Maid of Mist-tur fra den amerikanske side for at se Niagara Falls| ©Sue Waters

Det er helt klart det mest behagelige tidspunkt at besøge vandfaldene om sommeren. I denne periode undgår du regnen og nyder godt af de længere dage. På dette tidspunkt er alle attraktioner også åbne for offentligheden. Men det er også det tidspunkt, hvor du møder flest mennesker. Hvordan kan du ikke få det bedste ud af dine fridage med en dejlig tur til Niagara Falls?

Hvis du vil undgå de lange køer for at komme med Maid of the Mist, som er en attraktion, du bestemt ikke må gå glip af, foreslår jeg, at du tager tureni slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

En anden god mulighed er i september og oktober. Du behøver ikke at have en jakke med, bare behageligt nok tøj. Og du kan tage billeder og nyde udsigten uden så mange mennesker omkring dig.

Vælg den tur, der passer bedst til din rejseplan, og nyd dette naturvidunder.

Bestil din Niagara Falls-tur

Sommeren er den bedste tid til at nyde alle attraktionerne og den klare himmel

Rejse med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer
Rejse med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer

Selv om Falls National Park er åben hele året rundt, er det i juni måned, at du kan få mest muligt ud af dette naturparadis og dets attraktioner.

Sommerens komme bringer behagelige temperaturer til det nordvestlige New York. Vi taler om et gennemsnit på mellem 21 og 25 °C om dagen. Juni er også den måned med flest solskinstimer, som du kan se på denne vejrside. Det er det perfekte tidspunkt til at udnytte det naturlige lys og fange vandfaldets skønhed med dine billeder.

Det er også meget vigtigt at kende åbningstiderne for en af hovedattraktionerne: Maid of the Mist. Denne båd sejler på både den amerikanske og den canadiske side, så du kan se vandfaldene helt tæt på. Dens tjenester er dog kun tilgængelige fra maj til november. Rejs med så få genstande og tøj som muligt på denne tur. Og glem selvfølgelig ikke at beskytte din mobiltelefon og/eller dit kamera, da luftfugtigheden kan påvirke dit udstyr.

Overfyldt, trangt: sommerens mørke side

Som nævnt ovenfor er det en måned, hvor vejret er ideelt, og du vil derfor sandsynligvis møde store grupper af turister med samme mål som dig. Attraktioner og hoteller fyldes meget hurtigt op i denne periode, og det er derfor, at priserne har tendens til at stige.

Det er også på denne tid af året, at mange familier vælger at besøge Niagara Falls. Det skyldes, at mange turister planlægger deres rejser efter deres børns skoleskemaer.

Tips til at besøge vandfaldene om sommeren

Det vigtigste for at få mest muligt ud af dit besøg er at undgå at booke dine udflugter på helligdage eller i weekenden. Jeg anbefaler første halvdel af juni som det ideelle tidspunkt. Du nyder det behagelige sommervejr og slipper for de store menneskemængder, der kommer med skolernes feriestart i slutningen af denne måned.

Bestil din Niagara Falls-tur

Efteråret, den perfekte tid til at flygte fra folkemængderne

Efterårssceneri ved vandfaldene| ©Ken Lund
Efterårssceneri ved vandfaldene| ©Ken Lund

Hvis du er en af dem, der ikke kan tåle store menneskemængder, er det tidlige efterår det ideelle tidspunkt at planlægge dit besøg til Niagara Falls. Ud over temperaturen, der ligger på 22°C i højden og 8°C i lavt, begynder priserne på attraktioner og publikum at falde med sæsonskiftet. En lettelse for din pengepung.

Det gode er også, at du stadig har indtil november til at komme om bord på Maid of Mist. Du behøver ikke at vente i lange køer som om sommeren, så du kan nyde landskabet og farverne, der følger med årstidsskiftet, endnu mere.

Tips til at besøge vandfaldene om efteråret

Med efterårets komme bliver dagene kortere og kortere. Derfor anbefaler vi, at du tager det roligt. Vælg f.eks. en to-dages tur, og se vandfaldene på forskellige tidspunkter af dagen. Du kan tage billeder, der indfanger hvert af disse landskaber, og udnytte din fritid til at smage og opleve de lækkerier, som efteråret bringer til regionen. Det siges, at der ikke er noget bedre end at opleve vin- eller frugtplukning om efteråret.

Det er dog vigtigt at pakke jakke og frakke, da nætterne har tendens til at være kølige på denne tid af året.

Bestil din rejse til Niagara Falls

Nyd naturens vidundere i foråret

Forår i Niagara| ©Belinda Fewings
Forår i Niagara| ©Belinda Fewings

Ud over at være en vigtig kilde til energi og ferskvand i verden er området omkring de store søer hjemsted for et væld af plante- og dyrearter, som du kan se på din tur i Falls National Park.

Når det sidste snefald er overstået i midten af april, vender f.eks. trækfugle som monark-sommerfuglen tilbage til regionen. Fra denne måned begynder floderne også at tø op. En vidunderlig mulighed for at observere og fotografere naturens virkninger under årstidsskiftet. Og hvis du er vild med fuglekiggeri, vil dit forårsbesøg helt sikkert blive endnu mere behageligt. Det er også her, at de fleste af attraktionerne vender tilbage.

Men vær forsigtig, for selv om temperaturen er begyndt at stige, ligger den stadig i gennemsnit mellem 19 og 8 °C (68 og 68 °F). Desuden er der stor sandsynlighed for regn om foråret. Glem ikke din mackintosh på hotellet.

Tips til at besøge vandfaldene om foråret

En interessant begivenhed på denne tid af året er Niagara Folk Arts Festival på den canadiske side. I det meste af maj måned har du mulighed for at opleve kulinariske specialiteter fra hele verden og for at overvære gratis optrædener med musik, dans, teater osv., som du kan se i denne video.

Bestil din Niagara Falls-tur

Niagara Falls om vinteren - for dem, der elsker det kolde vejr

Vinter i Niagara Falls| ©Christian Collins
Vinter i Niagara Falls| ©Christian Collins

Desværre er Maid of the Mist og andre attraktioner lukket på grund af den kraftige frost på denne tid af året. Men hvis du er en person, for hvem kolde temperaturer ikke er et problem, kan du være heldig og se vandfaldene dækket af sne. Du kan stadig nyde landskabet fra de naturskønne tunneller.

Pak nogle gode termiske strømpebukser og en tyk frakke, da temperaturen kan nå helt ned til -7 °C. Det gode er, at du på denne tid af året ikke behøver at bekymre dig om store grupper af turister.

Tips til at besøge vandfaldene om vinteren

Hvis din rejse til New York handler om at nyde nytårsaftensfejringen, og du er vild med lysceremonier, er dette måske den perfekte tid på året til et besøg i Niagara Falls. Du vil helt sikkert blive forblændet af charmen ved vinterens lysfestival.

På den canadiske side kan du i 101 dage nyde en særlig belysning, der er forbundet med den juleånd, der er så karakteristisk for Nordamerika. Det er en god måde at gøre de korte vinterdage mere udholdelige på. Du har mulighed for at tage unikke billeder, som du vil huske, som dem, du kan se her.

Som du kan se, har hver årstid sin egen ting. Nu er det tid til at tænke over det i ro og mag og planlægge dit besøg i den sæson, der bedst opfylder dine forventninger.

 • Sommer
 • Juni - august
 • Vejr: varmt
 • Det bedste: Klar himmel, åbne attraktioner
 • Værst: Lange køer, trængsel
 • Efterår
 • september - november
 • Klima: Mildt om dagen, køligt om natten.
 • Bedst: færre mennesker, efterårets lækkerier (vin, frugt osv.)
 • Værst: Lidt køligt om natten,
 • Forår
 • marts - maj
 • Klima: køligt
 • Bedst: Sæsonskifte, natur, kulturelle festivaler
 • Værst: Stadig kolde nætter, attraktioner vender tilbage i maj
 • Vinter
 • December - februar
 • Vejr: Meget koldt, hyppig frost
 • Det bedste: julestemning, meget få mennesker, lysfest
 • Værst: Temperaturer under frysepunktet, lukkede attraktioner

Bestil din Niagara Falls-tur