Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Maid of The Mist: Niagara Falls bådtur

Se 2 millioner liter vand falde for øjnene af dig, når du går om bord på Maid of the Mist. Vær en del af et uforglemmeligt eventyr på dette ikoniske skib på dit næste besøg i Niagara. Der er ingen andre steder, hvor man kan se vandfaldene på denne måde.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Maid of The Mist: Niagara Falls bådtur

Start af turen til vandfaldene ved Maid of the Mist | ©Mustang Joe

Intet bringer dig tættere på de berømte nordamerikanske vandfald end de verdensberømte Maid of the Mist-bådture. Denne tur udgår fra Niagara Falls (New York) og fra Ontario-siden af vandfaldene (Canada).

I tyve minutter vil du opleve en rejse, der tager dig med ind i hjertet af vandfaldene, mens de tordner ned fra oven. Det er en unik oplevelse, som du helt sikkert vil elske. Det er ikke uden grund, at den er med på denne liste over de bedste attraktioner i Niagara Falls.

Maid of the Mist er den ældste turistattraktion i Nordamerika. Det er blevet besøgt af alle mulige dignitarer og berømtheder som prinsesse Diana, Marilyn Monroe, den tidligere sovjetiske præsident Mikhail Gorbechev og Brad Pitt, og et besøg ved foden af vandfaldene bør være en prioritet for alle, der besøger regionen.

Mange pakkerejser omfatter billetter til denne oplevelse, men selv hvis de ikke gør det, kan du købe billetter til kun at sejle med båd. Uanset hvad, er en tur til Niagara ikke komplet uden en tur på Maid of the Mist.

Sådan er det at sejle på Maid of the Mist-skibet

På vej ud på Maid of the Mist| ©Robert Linsdell
På vej ud på Maid of the Mist| ©Robert Linsdell

Vær forberedt på at blive våd: Med Maid of the Mist kan du praktisk talt kaste dig ned under vandfaldene, og mange siger, at det er en af de bedste måder at opleve Niagaravandfaldene på. Faktisk er det en af de bedste guidede ture i regionen.

Når man har købt billetter, kører en elevator passagererne til molen. Passagererne får en plastikponcho for at forhindre, at de bliver helt gennemblødt. Du vil alligevel blive gennemblødt. Find et sted ved rækværket for at få den bedste (og vådeste) udsigt.

Når du nærmer dig vandfaldet, kan du se nedstrøms mod Niagara Gorgeens 50 meter høje vægge, der er blevet formet i løbet af hundredtusinder af år, da vandfaldet eroderede klippen.

Da de nærmer sig vandfaldet, bliver lyden af vandet til torden, og bådens to 350-hestes dieselmotorer brummer mod strømmen. Passagererne skriger som i en forlystelsespark, men de er helt sikre.

Book en 2-dages tur på krydstogtskibet Maid of the Mist

Vigtige punkter om dette krydstogt

 • Hver båd kan rumme op til 600 personer og er en ret overfyldt oplevelse, så det kan ikke anbefales til de mere klaustrofobiske personer.

 • Før du går om bord, vil du se personale, der er klar til at vejlede dig, og der er toiletter, før du begynder at stå i kø for at gå om bord. Du bør helt sikkert udnytte dette, da du vil se masser af vand strømme undervejs.

 • Mens de minder, der bliver skabt på denne tur, vil vare hele livet, varer selve oplevelsen højst 20 minutter. Du må ikke stoppe op for at binde dine sko eller blinke, for så går du glip af det.

 • Når du kommer om bord, er det et kapløb til bådens omkreds. Så vær forberedt på at få en plads, helst på øverste dæk for at få den bedste udsigt.

Hvad andre turister har at sige om bådturen Maid of the Mist

Nylige besøgende siger, at man ikke kan forlade Niagara Falls uden at tage en tur med Maid of the Mist. Ud over den utrolige udsigt var turisterne også glade for turens længde (20 minutter) og den lave billetpris.

Maid of the Mist-båden som en del af en organiseret tur

Gruppe på båden| ©Ashwin Kumar
Gruppe på båden| ©Ashwin Kumar

Der er så meget at se i Niagara Falls, at det kan være svært at planlægge en tur på egen hånd. Så en organiseret tur er den bedste løsning. Det bedste er, at det er en proces, der for det meste kan gøres online.

På den anden side er en af fordelene ved guidede ture, at de fleste af elementerne i en sådan tur er pakket på forhånd. Overnatning og transport er normalt inkluderet, sammen med mange måltider og sightseeing. Hvis du dertil lægger det faktum, at besøget i Niagara Falls park inkluderer oplevelser som f.eks. billetter til Cave of the Winds eller bådturen Maid of the Mist, så har du en rigtig god pakkeaftale.

Der er guidede ture, der passer til forskellige budgetter, fra enkle backpacker-ture til 5-stjernede luksus- og all-inclusive-ture med guidede ture. Det er bedst at bestille billetter og ture i forvejen, da der ofte er ret travlt.

Book en 2-dages tur med krydstogtskibet Maid of the Mist

Selvledende bådtur med Maid of te Mist

Billetkontor til køb af billetter| ©Ansel Adams
Billetkontor til køb af billetter| ©Ansel Adams

Billetter til Maid of Mist sælges direkte fra kl. 9.00 og fremefter ved deres kaj i Niagara Falls State Park. Der er flere forhåndsudsalg direkte på deres officielle websted, men de bliver hurtigt udsolgt og er sæsonbetonede.

Fordelen ved disse billetter er, at de ikke har en bestemt dato, men du skal alligevel stå i kø, selv om du har bestilt billetterne på forhånd. Det skyldes, at du skal ombytte din kvittering for selve billetterne med din købskvittering.

Datoer og tidspunkter for bådturen med Maid of te Mist

Alle passagerer får en genanvendelig poncho til at holde deres tøj tørt, da de vil blive udsat for en ekstraordinær oplevelse, der kun kan beskrives som ærefrygtindgydende. Turene med Maid of the Mist finder sted fra april til oktober hvert år, afhængigt af vejrforholdene. I højsæsonen kan man stige om bord på bådene fra den amerikanske side af vandfaldene hvert 15. minut.

Få mere at vide om priserne på billetter til Maid of te Mist-båden

Afhængigt af sæsonen kan billetter til Maid of the Mist koste op til 25 euro for voksne og op til 12 euro for børn i alderen 6-12 år. Børn under 5 år er gratis, men der skal være mindst 1 voksen til stede for hver 4 børn.

Sådan finder du Maid of the Mist-bådstoppestedet i parken

Maid of the Mist lægger til kaj på Lower Niagara River på det sted, hvor det tidligere Schoellkopf-kraftværk ligger i Niagara Falls.

1- Fra parkeringspladsen ved Niagara Falls State Park skal du kun gå lidt mere end 300 meter for at nå til Maid of the Mist-havnen.

2- Du skal vende mod øst og lede efter Niagara Adventure Theatre, der vender ud mod vandfaldene.

3- Efter Niagara Falls Fireworks Observation Point kan du se havnene.

Tips til at huske på, når du besøger Niagara Falls og Maid of the Mist Boat Ride

Indgangen til statsparken| ©Ken Lund
Indgangen til statsparken| ©Ken Lund
 • Lad være med at gøre det i en varm weekend. Køerne kan vare op til to timer, og høje sommertemperaturer kan ødelægge oplevelsen.
 • Hvis du tager af sted i en ferieweekend, og det er for varmt, er det bedst at vente til senere på dagen, når der er færre mennesker i køen.
 • Medbring vand og en paraply. Jeg vil foreslå en lille paraply, som du kan folde sammen og lægge i din taske eller rygsæk. De lader dig tage den slags ting, selv om du kan bekræfte det på deres websted.
 • Hvis din fysiske form tillader det, anbefaler jeg, at du går op ad trapperne op til siden af vandfaldene. Du vil blive våd, men udsigten er fantastisk.
 • Pas på børnene! Det er ikke for sjov. Der er nogle potentielt farlige steder, hvor en person kan komme til skade. Vær opmærksom på dine omgivelser. Hold godt fast i dine børns små hænder eller fastgør dem i barnevognen.
 • Medbring et vandtæt kamera, hvis du har et ved hånden, og hvis ikke, skal du passe på, at din telefon ikke bliver for våd.

Bedste parkeringspladser i Niagara Falls

Du kommer ind gennem Niagara Falls State Park, hvor du bliver mødt af flag fra forskellige virksomheder, der viser dig vej til deres egne private parkeringspladser. Prøv først at bruge parkeringspladserne i State Park; de er billigere og ligger tættere på vandfaldene.

Ved Prospect Point er der en parkeringsplads, der er åben hele året rundt. Der er også to parkeringspladser på den nærliggende Goat Island. Adgangsgebyret for køretøjer er 6-9 euro, afhængigt af sæsonen. Der er gratis parkering, hvis du har et årskort til en statspark.

Tip til rejsende

Hvis det er en dejlig dag, og du ønsker at holde en picnic i området, er der plads til det, hvis du kommer velforberedt. Det kan også være en god måde at spare penge på.

Hvad skal du se på krydstogtet?

Udsigt over vandfaldene fra båden| ©Col Adamson
Udsigt over vandfaldene fra båden| ©Col Adamson

Maid of the Mist-turen har været en af de foretrukne attraktioner i Niagara Falls State Park i over 150 år. Den dramatiske tur fører dig gennem vandfaldets brusende vand og over enorme klippeformationer:

 • Rejsen begynder ved Observation Tower, hvor de besøgende får en regnponcho som souvenir og går om bord på den dobbeltdækkede sightseeingbåd Maid of the Mist.
 • Herfra sejler båden forbi foden af American Falls og ankommer til Horseshoe Falls-bassinet.
 • Den majestætiske udsigt over Niagara Falls er hovedattraktionen på denne tur, som ord alene ikke kan gøre retfærdighed til.
 • Du kan vælge at stå på dækket eller blive på båden for at nyde udsigten til vandfaldet.
 • Højdepunktet på turen er, når kaptajnen kører til midten af vandfaldet, så langt som vejrforholdene gør det muligt, og giver turisten en misundelsesværdig og uigenkaldelig udsigt, som ikke kan gentages.
 • Turen slutter med at vende tilbage til den amerikanske side ved Niagara Falls State Park.

Maid of the Mist fra den amerikanske side og fra den canadiske side

Båd på vej ind i vandfaldet| ©Ken Lund
Båd på vej ind i vandfaldet| ©Ken Lund

Der tilbydes en lignende bådtur på den canadiske side: Hornblower Niagara Cruises. Den største forskel mellem Maid of the Mist og Hornblower er historien bag det. Selv om Hornblower har eksisteret i over 35 år, har det kun tilbudt krydstogter på Niagara-floden siden 2014. Ruten er den samme for begge skibe, men den eneste forskel er, at Hornblower også tilbyder natkrydstogter med belysning og fyrværkeri.

Du kan kombinere begge ture, men hvis du er nødt til at vælge, er det bedst at vælge stedet, når du er splittet mellem Maid of the Mist og Hornblower:

 • Hvis du opholder dig på den amerikanske side af Niagara Falls, skal du vælge Maid of the Mist.
 • Hvis du er på den canadiske side, kan du vælge Hornblower Niagara Cruises, som i princippet er den canadiske Maid of the Mist.

Forskel i priserne

Hornblower Niagara Cruises-billetter for voksne koster omkring 20 euro, og adventure passet, som omfatter turen bag vandfaldene, white water-turen og 4D Niagara Fury-oplevelsen, koster omkring 28 euro.

Passet omfatter også et to-dages transportpas til WEGO-transportsystemet og kuponer til Niagara Parks restauranter og butikker.

Prisforskellen på krydstogter kan være større, hvis du har børn. På Maid of the Mist er det gratis for børn på 5 år og derunder, når de ledsages af en voksen, mens børn på Hornblower kun kan komme gratis om bord på 2 år og derunder. Det er en lille detalje, men hvis du har flere børn, kan det gøre en stor forskel.

Forskel i datoer og varighed

Der er også forskel på ruterne: Hornblower sejler sine krydstogter om dagen fra 1. april til 30. november, hvis vejret tillader det. Maid of the Mist afslutter sin sæson i begyndelsen af november.

Disse krydstogter varer 40 minutter og bliver hurtigt udsolgt, så det er en god idé at købe billetter på forhånd. Aftenkrydstogtet er dyrere end krydstogterne om dagen, fordi det er længere, men det er en af de mest romantiske oplevelser, som din tur til Niagara Falls kan byde på.

 • Jomfru i tågen
 • Drift: april til oktober
 • Billetpris Voksen: ca. 22 euro
 • Børn gratis: op til 5 år.
 • Afgangssted: Niagara Falls State Park (USA)
 • Hornblower Niagara Cruises
 • Drift: 1. april til 30. november
 • Billetpris Voksen: ca. 22 euro
 • Børn gratis: op til 2 år.
 • Afgangssted: Niagara Parkway (Canada)

Er det det værd at køre med Maid of the Mist?

Niagara Falls' mest berømte turistbåd| ©Mike Goad
Niagara Falls' mest berømte turistbåd| ©Mike Goad

Der er så mange ting at lave i Niagara Falls i USA, at det kan være svært at få det hele med.

Hvis du har begrænset tid (f.eks. en weekendtur), er det bedst at holde dig til en kort liste over ting, du ikke må gå glip af. Og en tur med båden Maid of the Mist er helt sikkert en af de oplevelser, du ikke må gå glip af.

Vi anbefaler normalt ikke aktiviteter, hvor du skal vente i lange køer, men dette krydstogt er helt klart din tid og dine penge værd. Se dog den bedste tid på året for at få mest muligt ud af dit besøg til Niagara Falls.

At kunne se vandfaldene fra flodniveau er en stor oplevelse i sig selv, men at komme helt ind i hjertet af dette mægtige vandfald, høre brølet og mærke kraften af det brusende vand omkring dig er ganske enkelt spektakulært.