Maid of The Mist: Niagara Falls bådtur

Se 2 millioner liter vand falde for øjnene af dig, når du går om bord på Maid of the Mist, og nyd et uforglemmeligt eventyr på dette ikoniske skib under dit besøg ved Niagara Falls.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Maid of The Mist: Niagara Falls bådtur

Start turen til vandfaldene ved Maid of the Mist | ©Mustang Joe

Turen kan nydes fra enten New York-siden af vandfaldene i USA eller fra Ontario i Canada, og turen kan tages på en organiseret tur på op til tre dage eller ved blot at købe billetter til en tyve minutters oplevelse af verdens mest berømte vandfald.

Besøg Niagara Falls på en organiseret tur med Maid of the Mist

Tur-gruppe på båden| ©Ashwin Kumar
Tur-gruppe på båden| ©Ashwin Kumar

Der er så meget at se i Niagara Falls, at det kan være svært at planlægge en tur på egen hånd, så en organiseret tur er den bedste løsning.

En af fordelene ved guidede ture er, at du ikke behøver at bekymre dig om noget, da indkvartering og transport normalt er inkluderet sammen med mange måltider og sightseeing. Læg dertil, at et besøg i Niagara Falls Park inkluderer oplevelser som adgang til Cave of the Winds eller sejlturen Maid of the Mist, og du har en pakkeløsning.

Guidede ture fås til forskellige smagsløg og budgetter, fra simple backpacker-ture til 5-stjernet luksus og guidede ture med alt inklusive. Det er en god idé at booke ture i forvejen, da de ofte er ret travle:

 • Dagstur: Besøg Niagara Falls fra New York og gå ombord på Maid of the Mist eller Cave of the Winds.
 • To-dages tur: Denne mulighed inkluderer en overnatning med morgenmad i nærheden af Niagara Falls National Park.
 • Tre-dages tur: Ud over Maid of Mist-turen kan du besøge 1000 Islands National Park.

Book en Maid of the Mist-tur

Hvordan er det at køre på Maid of the Mist?

Ombordstigning på Maid of the Mist| ©Robert Linsdell
Ombordstigning på Maid of the Mist| ©Robert Linsdell

Vær forberedt på at blive våd: Maid of the Mist kaster dig praktisk talt ned under vandfaldene, og mange siger, at det er en af de mest fantastiske måder at opleve Niagara Falls' pragt på. Faktisk er det en af de bedste ting at gøre i regionen.

Når man har købt billetter, kører en elevator passagererne til molen. Passagererne får udleveret en plastikponcho, så de ikke bliver gennemblødte, men du bliver stadig gennemblødt, så tøv ikke med at finde en plads ved rækværket for at få den bedste (og vådeste) udsigt.

Når du nærmer dig vandfaldene, skal du kigge nedstrøms mod de 50 meter høje vægge i Niagara-kløften, som er blevet formet gennem hundredtusinder af år, da vandfaldet eroderede klipperne. Efterhånden vil lyden af vandet blive til torden, og du vil også høre skrigene af forbløffelse fra passagererne, som om du var på en forlystelse i en forlystelsespark.

Højdepunkter på dette krydstogt

 • Hver båd kan rumme op til 600 personer, og det er en ret tætpakket oplevelse, så det anbefales ikke til folk med klaustrofobi.
 • Før ombordstigning vil du se personale, der er klar til at guide dig, og der er toiletter, før du stiller dig i kø til ombordstigning, som du kan benytte dig af.
 • Mens de minder, der skabes på denne tur, vil vare hele livet, varer selve oplevelsen højst 20 minutter.
 • Når du kommer om bord, vil du se nogle passagerer skynde sig at vælge de bedste pladser, som er dem på øverste etage for at få den bedste udsigt.

Hvad andre turister siger om Maid of the Mist-bådturen

Nylige besøgende siger, at man ikke kan forlade Niagara Falls uden at tage en tur med Maid of the Mist. Bortset fra den utrolige udsigt var turisterne også tilfredse med turens længde (20 minutter) og den lave billetpris. Hvis du er rejst til New York og ikke vil gå glip af denne naturperle, anbefaler jeg, at du booker en Niagara-tur på forhånd.

Book en 2-dages tur med krydstogtskibet Maid of the Mist

Sejl med Maid of the Mist-båden for at besøge Niagara Falls på egen hånd

Billetkontor| ©Ansel Adams
Billetkontor| ©Ansel Adams

Billetter til Maid of Mist sælges direkte fra kl. 9 ved havnen i Niagara Falls State Park. Der er flere forsalg direkte på deres officielle hjemmeside, men de bliver hurtigt udsolgt og er kun tilgængelige i sæsonen.

Fordelen ved disse billetter er, at de ikke har en bestemt dato, men du skal alligevel stå i kø, selv om du har forudbestilt billetterne, da du skal ombytte din købskvittering til selve billetterne.

Datoer og tidspunkter for Maid of the Mist-bådturene

Maid of the Mist-turene kører fra april til oktober hvert år, afhængigt af vejrforholdene. Man kan gå ombord på bådene fra den amerikanske side af vandfaldene hvert 15. minut i højsæsonen.

Billetpriser til Maid of the Mist-bådturen

Afhængigt af sæsonen kan billetter til Maid of the Mist koste op til 25 euro for voksne og op til 12 euro for børn i alderen 6-12 år. Børn under 5 år er gratis, men der skal være mindst 1 voksen til stede for hver 4 børn.

Sådan finder du Maid of the Mist-bådstoppestedet i parken

Maid of the Mist-bådhavnen ligger på Lower Niagara River på det sted, hvor det tidligere Schoellkopf-kraftværk lå i Niagara Falls.

 • Fra parkeringspladsen ved Niagara Falls State Park skal du kun gå lidt mere end 300 meter for at nå havnen, hvor Maid of the Mist lægger til.
 • Du skal gå mod øst og kigge efter Niagara Adventure Theatre, som vender ud mod vandfaldene.
 • Derefter, forbi Niagara Falls Fireworks Observation Point, kan du se, hvor havnene ligger.

Book en Maid of the Mist-tur

Tips at huske på, når du besøger Niagara Falls ombord på Maid of the Mist

Indgangsgebyr til statsparken| ©Ken Lund
Indgangsgebyr til statsparken| ©Ken Lund
 • Gør det ikke i en varm weekend. Køerne kan vare op til to timer, og de høje sommertemperaturer kan ødelægge oplevelsen.
 • Hvis du tager af sted i en ferieweekend, og det er meget varmt, er det bedst at vente til senere på dagen, hvor der er færre mennesker i køen.
 • Medbringvand og en paraply. Jeg vil foreslå en lille paraply, som du kan folde sammen og lægge i din taske eller rygsæk. De lader dig tage den slags ting med, men du kan bekræfte det på deres hjemmeside.
 • Hvis din fysiske tilstand tillader det, anbefaler jeg, at du klatrer op ad trapperne til siden af vandfaldet. Du bliver våd, men udsigten er FANTASTISK.
 • Pas på børnene! Jeg laver ikke sjov. Der er nogle potentielt farlige steder, hvor en person kan komme til skade. Vær opmærksom på dine omgivelser, og hold dine børn fast i hænderne, eller spænd dem fast i barnevognen.
 • Hav et vandtæt kamera med, hvis du har et, og hvis ikke, så pas på, at din telefon ikke bliver for våd.

De bedste parkeringspladser i Niagara Falls

Indgangen sker gennem Niagara Falls State Park, hvor du vil blive mødt af flag fra forskellige virksomheder, der viser dig vej til deres egne private parkeringspladser. Prøv parkeringspladserne i statsparken først; de er billigere og tættere på vandfaldene.

Der er en helårsparkeringsplads ved Prospect Point. Der er også to parkeringspladser på den nærliggende Goat Island. Indgangsgebyret for biler er 6-9 euro, afhængigt af sæsonen. Parkering er gratis, hvis du har det årlige statsparkpas.

Traveller Tip

Hvis det er en dejlig dag, og du vil nyde en picnic i området, er der plads til det, hvis du kommer velforberedt. Det kan også være en god måde at spare penge på.

Hvad jeg vil se under krydstogtet

Udsigt over vandfaldene fra båden| ©Col Adamson
Udsigt over vandfaldene fra båden| ©Col Adamson

Maid of the Mist-turen har været en favoritattraktion i Niagara Falls State Park i over 150 år. Turen tager dig gennem vandfaldenes brusende vand og over de massive klippeformationer:

 • Turen begynder ved observationstårnet, hvor de besøgende får en souvenir-regnponcho og går om bord på den dobbeltdækkede Maid of the Mist-turbåd.
 • Derfra passerer båden foden af American Falls og ankommer til Horseshoe Falls-bassinet.
 • Den majestætiske udsigt over Niagara Falls er hovedattraktionen på denne tur, som ord alene ikke kan yde retfærdighed.
 • Du kan vælge at stå på dækket eller blive på båden for at nyde udsigten til vandfaldet.
 • Turens højdepunkt er, når kaptajnen kører så langt ind i midten af vandfaldet, som vejrforholdene gør det muligt, og giver turisten en misundelsesværdig udsigt, der ikke kan gentages.
 • Turen slutter, når du vender tilbage til den amerikanske side ved Niagara Falls State Park.

Book en Maid of the Mist-tur

Maid of the Mist fra den amerikanske side og fra Canada

Bådtur ind i vandfaldene| ©Ken Lund
Bådtur ind i vandfaldene| ©Ken Lund

En lignende bådtur tilbydes på den canadiske side: Hornblower Niagara Cruises. Den største forskel mellem Maid of the Mist og Hornblower er historien bag. Selvom Hornblower har eksisteret i over 35 år, har den kun tilbudt krydstogter på Niagara-floden siden 2014. Ruten, som begge både følger, er den samme, med den eneste forskel, at Hornblower også tilbyder natkrydstogter, komplet med belysning og fyrværkeri.

Du kan kombinere begge ture, men hvis du er nødt til at vælge, er stedet den bedste måde at afg øre det på, når du står mellem Maid of the Mist og Hornblower:

 • Hvis du opholder dig på den amerikanske side af Niagara Falls, skal du vælge Maid of the Mist.
 • Hvis du er på den canadiske side, skal du vælge Hornblower Niagara Cruises, som i bund og grund er den canadiske Maid of the Mist.

Prisforskel

Hornblower Niagara Cruises-billetter til voksne koster omkring 20 euro, og adventure-passet, som inkluderer turen bag vandfaldene, whitewater-turen og 4D Niagara Fury-oplevelsen, koster omkring 28 euro. Passet inkluderer også et todages transportkort til WEGO transportsystemet og vouchere til Niagara Parks restauranter og butikker.

Prisforskellen for krydstogter kan være større, hvis du har børn med. Maid of the Mist er gratis for børn på 5 år og derunder i følge med en voksen, mens Hornblower kun lader børn på 2 år og derunder komme gratis om bord. Det er en mindre detalje, men hvis du har flere børn, kan det gøre en stor forskel.

Forskel i datoer og varighed

De adskiller sig også i rejseplaner: Hornblower sejler i dagtimerne fra 1. april til 30. november, hvis vejret tillader det, mens Maid of the Mist slutter sæsonen i begyndelsen af november.

Disse sejladser varer 40 minutter og bliver hurtigt udsolgt, så det er en god idé at købe billetter på forhånd. Aftenkrydstogtet er dyrere end dagskrydstogterne, fordi det er længere, men det er en af de mest romantiske oplevelser, din tur til Niagara Falls har at byde på.

 • Maid of the Mist
 • Drift: april til oktober
 • Entré for voksne: Cirka 22 euro
 • Børn gratis: op til 5 år.
 • Afgangssted: Niagara Falls State Park (USA)
 • Hornblower Niagara Cruises
 • Drift: 1. april til 30. november
 • Billetpris voksen: Omkring 22 euro
 • Børn gratis: Op til 2 år.
 • Afgangssted: Niagara Parkway (Canada)

Er det værd at tage Maid of the Mist-båden til Niagara Falls?

Niagara Falls' mest berømte turbåd| ©Mike Goad
Niagara Falls' mest berømte turbåd| ©Mike Goad

Der er så mange ting at lave i Niagara Falls i USA, at det kan være svært at nå det hele, men hvis du har begrænset tid (f.eks. en weekendtur), er det bedst at vælge en kort liste over ting, du ikke må gå glip af. Og at komme ombord på Maid of the Mist er helt sikkert en af de oplevelser, du ikke må gå glip af.

Vi kan normalt ikke lide at anbefale aktiviteter, hvor du skal vente i lange køer, men dette krydstogt er helt sikkert din tid og dine penge værd. Tjek dog den bedste tid på året for at få mest muligt ud af dit besøg ved Niagara Falls.

At se vandfaldene fra flodniveau er en stor oplevelse i sig selv, men at komme ind i hjertet af dette mægtige vandfald, høre brølet og mærke kraften i vandet, der styrter ned omkring dig, er simpelthen spektakulært.

Book en tur på Maid of the Mist