Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Punta Cana om 7 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Punta Cana har smukke strande og landskaber, men også et stort antal aktiviteter, der vil forbløffe dig. Med et 7-dages ophold vil du kunne nyde et stort antal af dem.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

Punta Cana om 7 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Punta Cana | ©Sergei Remarenko

Punta Cana er det vigtigste turistmål i Den Dominikanske Republik og også den by, hvorfra det er muligt at opdage nogle af de mest utrolige steder i Caribien. Med en bred vifte af aktiviteter har Punta Cana mange alternativer til at overraske dig og give dig en tur med nydelse og sjov.

Hvis du planlægger at besøge Punta Cana i 7 dage, vil du have tid nok til at se de bedste steder, men du bliver nødt til at organisere din rejseplan, så du ikke går glip af noget. Nedenfor vil jeg hjælpe dig med at gøre din rejse til Den Dominikanske Republik uforglemmelig og opdage alle de aktiviteter, der er at se og gøre i Punta Cana.

Dag 1: Besøg Playa Blanca, snorkel ved Playa Bávaro og oplev Punta Canas natteliv.

Bavaro Strand| ©Cat Stam
Bavaro Strand| ©Cat Stam

Det første, du lægger mærke til ved Punta Cana, når du bliver kørt fra lufthavnen til hotellet, er strandene.

Byen er et caribisk paradis med hvidt sand og krystalklart vand. Den bedste plan for starten af din rejse er at besøge nogle af byens bedste strande.

Besøg Playa Blanca

Dette er en af Punta Canas mest karakteristiske strande, og den ligger meget tæt på et af de mest besøgte hotelområder uden for byens centrum. Playa Blanca er et afslappende sted med roligt vand og er kendt for sine resortbarer, restauranter og paragliding.

I Playa Blanca finder du steder, hvor du kan spise frokost og opdage den vigtigste profil i det dominikanske Caribien, fremhævet af palmer og dykkeraktiviteter. Det er også meget nemt at komme til, da det er en bred strand med mange hotelkomplekser.

Snorkling i Playa Bávaro

Om eftermiddagen kan du fortsætte din indledende tur til Playa Bávaro, som ligger et par gader væk fra Playa Blanca. Ud over at være en af de mest kendte strande på øen for sin elegance og sit fine hvide sand, betragtes Bávaro som en af de bedste caribiske strande, og koralrevene ud for kysten er ideelle til snorkling i Punta Cana.

Playa Bávaro er også hjemsted for de dominikanske palmer, der gør den til et paradisisk sted. Det er også den perfekte strand til at vente på sol nedgangen og se solen gå ned over det blå vand i Det Caribiske Hav.

Book en snorkeloplevelse i Punta Cana

Oplev det dominikanske natteliv

Om natten er noget af det sjoveste i Punta Cana de lange fester og de verdensberømte natklubber som Coco Bongo.

Det er også muligt at hoppe på en partybus, der kører rundt til nogle af byens mest populære barer og afslutte natten langt ud på de tidlige morgentimer, klar til solopgangen den anden dag.

Uanset hvilken løsning du vælger, er du sikker på at få masser af sjov i Punta Cana.

Få din billet til Coco Bongo

Dag 2: Nyd Saona Island og gå rundt i Flamingo Lagoon

Saona-øen| ©Wernner
Saona-øen| ©Wernner

En udflugt til Saona Island fra Punta Cana er en af de bedste ting, du kan gøre på din rejse.

Dette er en af de største øer i Den Dominikanske Republik og også en af de mest besøgte på grund af dens naturlige skønhed. Her kan du nyde de hvide sandstrande, en rundtur i fiskerlandsbyen Mano Juan og Flamingo-lagunen.

Lær Isla Saona at kende på en organiseret udflugt

Udflugter til Isla Sa ona er som regel heldagsture og inkluderer normalt frokost med en typisk dominikansk menu og en åben bar.

Ud over idyllisk natur byder Saona på koralrev til snorkling og strandtunger til sportsgrene som fodbold og volleyball.

Book en udflugt til Saona Island

Gå rundt i Flamingo-lagunen

Flamingo-lagunen er en del af øen, der er adskilt fra Canto de la Playa-lagunen af en smal landtange, og det er et ideelt sted at se på fugle i Caribien.

Det er ideelt at tage turen i de tidlige morgentimer, hvor der er flest fugle, og hvor man kan se havskildpadder, og derefter fortsætte til Mano Juan, den maleriske fiskerby Saona.

 • Pris for udflugten: Turene til Saona Island starter ved 75 euro med transport med katamaran tur-retur og afhentning og aflevering på hotellet. Inkluderer også frokost med dominikansk menu og åben bar med alkoholiske drikkevarer.
 • Udflugtensvarighed: cirka otte timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Du får mulighed for at lære en af de bedste destinationer i Det Dominikanske Caribien at kende med en udflugt med et fremragende forhold mellem pris og kvalitet.

Book en udflugt til Saona Island

Dag 3: Besøg Macao Beach og den magiske Hoyo Azul cenote.

Macao Strand| ©Darleny Lopez
Macao Strand| ©Darleny Lopez

Den tredje dag i Punta Cana kan starte med en tur til Macao Beach, en af de få uspolerede strande i Den Dominikanske Republik.

I dette barske område sikrer de stærke vinde også, at det er et ideelt sted at surfe eller nyde Punta Cana med børn, da der ikke er nogen hoteller i området, og det ligger i udkanten af byen, hvilket mindsker tilstrømningen af turister betydeligt.

Besøg Macao Beach

Ud over surfmulighederne har Macao Beach også andre tilbud som restauranter, vandsportsaktiviteter, udlejning af snorkeludstyr, buggy-ture og båd- eller rideture, hvilket gør det til et ideelt sted at kombinere strandens ro med de mange aktiviteter, som Punta Cana tilbyder.

I Macao kan du også få nogle af de bedste billeder af Punta Cana og nyde stranden sammen med de lokale, da den ligger længere væk fra byens centrum og er mindre besøgt af turister. Hvis du er en af dem, der foretrækker at lave lokale aktiviteter, når du rejser, er dette et ideelt besøg for dig.

Book en tur på hesteryg på Macao Beach

Tag en svømmetur og en snorkeltur ved cenoten Hoyo Azul

Når du har tilbragt halvdelen af dagen på Playa Macao, kan du besøge Hoyo Azul, som er en femten meter dyb, krystalklar cenote, hvor turister har lov til at svømme.

Man kan også snorkle og dykke for at se noget af det lokale marineliv.

Hoyo Azul er omgivet af en firs meter høj kalkstensklippe, så ud over en cenote med dybblåt vand kan du nyde de enestående klippeomgivelser.

Dag 4: Vov dig ud på en eventyrlig buggy-tur i junglen

Buggy-dag| ©Dave Kerr
Buggy-dag| ©Dave Kerr

Punta Cana har et væld af naturlige aktiviteter, og en af dem er at køre rundt i den dominikanske jungle i en buggy, hvilket kan være en sjov og adrenalinfyldt oplevelse.

Disse eventyrlige udflugter tager dig langs snoede stier gennem kaffeplantager, kokosnøddelunde og strande, der fører til indfødte kilder.

Fordyb dig i junglen med en buggy, og tag en dukkert i Los Hoyos del Salado

En jungle buggy-tur tager dig væk fra Punta Canas strande for at besøge cenoter ved Los Hoyos del Salado, krystalklart vand ved Cabeza de Toro og de mest ugæstfrie strande.

For at besøge den dominikanske jungle er det obligatorisk at være ledsaget af en ekspert og registreret lokal guide, så hvis du vil besøge det skovklædte hjerte af landet, skal du vælge en tur af denne type.

Hvis du foretrækker et jungleeventyr, der ikke involverer at køre en buggy på egen hånd, kan du vælge en safari i en monstertruck eller et terrængående køretøj.

I alle tilfælde vil du blive opslugt af plantagerne og landsbyerne på østkysten af Den Dominikanske Republik i en hel dag.

Mere detaljeret information

 • Pris for udflugten: omkring 90 euro med transport frem og tilbage, afhentning på hotellet, adgang til cenoter og ledsagelse af en guide.
 • Udflugtensvarighed: cirka otte timer.
 • Bemærk**:** For at køre buggyen skal du være myndig og have et kørekort. Nogle rejsearrangører kan også kræve et internationalt kørekort.
 • Højdepunkter på denne udflugt: Du vil kunne fordybe dig i hjertet af den dominikanske skov og lære om landets oprindelse og oprindelige kultur gennem besøg i Taino-samfund.

Book en buggy-tur i Punta Cana

Dag 5: Tag på bådtur i Samaná-bugten og besøg Los Haitises

Katamaran til Los Haitises| ©Jhonny
Katamaran til Los Haitises| ©Jhonny

Den dominikanske kystlinje byder på et væld af attraktioner, som man kan se fra v andsiden, og en af de mest interessante måder at gøre det på er med en sejltur på Det Caribiske Hav.

Nyd en sejltur i Samana Bay

Nogle af katamaran-turene inkluderer en rundtur i Samana Bay og Los Haitises National Park, som er kendt for de klippefyldte bjerge, der rejser sig op af vandet.

Samana Bay er et af de smukkeste naturområder i Den Dominikanske Republik, og du kan opleve det på en behagelig katamaran-tur, hvorfra du kan få et glimt af den dominikanske jungle og dens naturlige vidundere.

Bådturen i Samaná-bugten fører til en rundtur i Los Haitises, som også er kendt som et tilflugtssted for den indfødte Taino-kultur og hulerne med piktogrammer og helleristninger, der er beskyttet af UNESCO.

Book en udflugt til Samaná

Rundtur i Los Haitises Nationalpark

I nationalparken kan du besøge Montaña Redonda, et sted med tæt vegetation og en bred panoramaudsigt, der skiller sig ud ved at være beliggende mellem to laguner, Limón og Redonda. I Limón vil du også kunne se et af de største vandfald i Den Dominikanske Republik.

At besøge Los Haitises på en bådtur er en af de smukkeste måder at lære, ud over nationalparken, Samaná-bugten og alle dens attraktioner at kende, herunder Jivales-floden og lagunerne. Det er uden tvivl en oplevelse værd.

 • Pris for udflugten: Turene til Los Haitises med katamarantur starter ved 129 euro med transport tur-retur og afhentning på hotellet inkluderet.
 • Udflugtensvarighed: cirka ni timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Det er det bedste alternativ til at lære Samaná-bugten og Los Haitises National Park at kende, et af de naturlige steder, man ikke må gå glip af fra Punta Cana.

Book en udflugt i Punta Cana

Dag 6: Tag en dagstur til Santo Domingo med en historisk rundvisning

Gaderne i Santo Domingo| ©pepoexpress
Gaderne i Santo Domingo| ©pepoexpress

Ud over de paradisiske strande i Punta Cana og det hvide sand i Caribien har Den Dominikanske Republik også Santo Domingo, landets hovedstad og den ældste koloniale by i Amerika, at byde på.

Gå en tur gennem Santo Domingos historiske centrum og se de emblematiske bygninger.

Det er værd at tage en dagstur gennem det historiske centrum af Santo Domingo for at se Alcázar de Cristóbal Colón, Basílica Catedral de Santa María la Menor, Casa del Cordón, Monasterio de San Francisco, Fortaleza Ozama og Calle de Las Damas.

Santo Domingo er en malerisk by med en bred strandpromenade og nogle punkter, hvorfra det er muligt at få en panoramaudsigt over den gamle bydel og de kommunale paladser.

Med en rig historie blev den i årevis kaldt Ciudad Trujillo. Udflugter til Santo Domingo inkluderer normalt transport tur-retur med afhentning på hotellet og en frokost med en typisk dominikansk menu.

Book en udflugt til Santo Domingo

Tag på tur til byens madmarkeder

Santo Domingo er også kendt for sine farverige madmarkeder, hvoraf nogle er de ældste i Amerika, samt sine souvenirbutikker.

Vær opmærksom på, at priserne kan være lidt høje, da det er turistorienterede steder, men i Den Dominikanske Republik, som i store dele af Caribien, er det normalt at prutte om prisen.

Du kan også besøge hovedstaden på egen hånd, selv om det kan være lidt besværligt. Det bedste alternativ, som vil spare dig tid og penge, er at tage en dagstur til Santo Domingo.

 • Pris for udflugten: Ture til Santo Domingo starter ved 95 euro med returtransport fra Punta Cana med afhentning på hotellet, entré til attraktioner, frokost med en typisk dominikansk menu og hjælp fra en lokal ekspertguide.
 • Udflugtensvarighed: cirka ti til tolv timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Du vil lære et alternativt sted at kende til de paradisiske strande ved Det Caribiske Hav og en historisk by.

Book en dagstur til Santo Domingo

Dag 7: Sig farvel til Punta Cana ved at besøge Ojos Indígenas-reservatet og nyde den typiske gastronomi

Mofongo| ©mark hollander
Mofongo| ©mark hollander

Tilbage i Punta Cana og på turens sidste dag foreslår jeg, at du besøger Ojos Indígenas Ecological Park, som er byens oase, og derefter nyder den lokale mad på en af de typiske restauranter.

Besøg naturreservatet Ojos Indígenas

I denne frodige skov kan du se indfødte frugttræer, besøge sukkerrørsudstillinger, besøge klappezooer for at lære om det lokale dyreliv og slentre gennem det største leguanhabitat i Caribien og tage en dukkert i parkens ferskvandslaguner.

I denne komplette oplevelse lærer du alt om naturen og kulturen i Den Dominikanske Republik og får adgang til en privat park på mere end 600 hektar.

Den fulde tur til Ojos Indígenas Nature Reserve anslås at tage mellem fem og seks timer, men du kan lave en forkortet rundtur på de stier, der er angivet for de bedste aktiviteter på stedet. Entréen til Ojos Indígenas starter ved 50 dollars, med en børnevenlig pris for mindreårige, så det er også en børnevenlig plan.

Book en udflugt i Punta Cana

Nyd det lokale køkken på en lokal restaurant

Når du er færdig med din tur til Ojos Indígenas, kan du sige farvel til Den Dominikanske Republik ved at nyde de bedste retter fra den typiske gastronomi.

Jeg anbefaler, at du prøver sancocho, som er en udsøgt kødgryde, mangú, som er en slags amerikansk morgenmad med mosede grønne melbananer, stuvede bønner eller stuvet kylling. Til at drikke kan du prøve morir soñando, som med sit poetiske navn refererer til en drink af appelsinjuice og inddampet mælk.

Alle disse retter kan kombineres med fisk og hummer, som er andre lokale specialiteter. Ud over restauranterne på hotellerne langs kysten anbefaler jeg, at du besøger Capitan Cook på El Cortecito-stranden og Huracán Café på Playa Bávaro. Begge er billige og byder på traditionelle retter.

Oversigt over hver dags aktiviteter

 • Dag 1
 • Strand- og festdag
 • Besøg Playa Blanca
 • Besøg Playa Bávaro
 • Oplev den dominikanske nat
 • Dag 2
 • Udflugt til paradis
 • Besøg øen Saona
 • Gå rundt i Laguna de los Flamencos
 • Gå rundt i Mano Juan i dit eget tempo
 • Dag 3
 • Oplev Punta Cana
 • Besøg Macao Beach
 • Tag en svømmetur i Hoyo Azul Cenote
 • Nyd en snorkeloplevelse
 • Dag 4
 • Fordyb dig i junglen
 • Kør en buggy ind i junglen
 • Tag en svømmetur i cenoten Los Hoyos del Salado
 • Besøg Cabeza de Toro-stranden
 • Dag 5
 • Bådtur
 • Forundres over Samaná-bugten
 • Besøg Los Haitises
 • Besøg vandfaldet El Limón
 • Dag 6
 • Besøg Santo Domingo
 • Gå gennem den gamle bydel
 • Se de emblematiske bygninger
 • Besøg madmarkederne
 • Dag 7
 • Tilbage til Punta Cana
 • Rundtur i Ojos Indígenas
 • Nyd den typiske gastronomi
 • Besøg en lokal restaurant