Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Kairo på 3 dage: tips, hvad man skal se og meget mere

På 3 dage vil du lære om den faraoniske, koptiske og islamiske fortid i den største by i den arabiske verden.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Kairo på 3 dage: tips, hvad man skal se og meget mere

Sankt Georgs kloster og kirke, Cairo | ©Edgardo W. Olivera

Denne 3-dages rejseplan handler om at nyde byens højdepunkter. Det er værd at bemærke, at Kairo er berygtet for at have en række fjerntliggende interesseområder, så du kan være nødt til at rejse med taxi, bil eller offentlig transport op til tre gange på en dag. Rejsen vil være en tætpakket rejseplan, men du kan frit tilpasse den til dine omstændigheder, dine planer og den tid, du har til rådighed.

Dag 1: Besøg de gamle pyramider og gå en tur gennem Khan el Khalili

At lære pyramiderne at kende| ©Rckr88
At lære pyramiderne at kende| ©Rckr88

Giza-plateauet er hjemsted for det mest ikoniske historiske sted i verden. I næsten 4000 år har ni ulasteligt konstruerede pyramider stået på dette plateau, bygget som massive grave efter ordre fra faraoerne. På denne første dag vil du en tur rundt på plateauet, se de mest bemærkelsesværdige pyramider i Giza og tilbringe natten i en felucca i byens centrum.

Slentre rundt i Giza

Gør dig klar til at tilbringe noget tid i Giza. Gå en tur gennem de brede gader, tag billeder af statuerne og de små monumenter, der omgiver området, og sæt dig på en af caféerne i denne drømmeby. Hvis Giza er af særlig interesse for dig, kan du vælge at tage på en rundvisning i Giza.

Selv om det kan se ud som om Giza-pyramiderne ligger midt i ørkenen, er stedet i virkeligheden omgivet af huse, butikker og restauranter (og masser af støvede veje). Du kan også nemt finde restauranter og caféer lige uden for Sphinx-udgangen, herunder den berømte Abou Shakra.

Bestil en rundvisning i Pyramiderne i Giza

Oplev pyramiderne på højsletten

Der er to indgange til plateauet. Den ene ligger lige foran sfinksen, og den anden ligger på en bakke nær den store pyramide. Jeg anbefaler, at du går ind gennem den anden indgang og derefter går ned mod sfinksen.

Komplekset omfatter Kheops-pyramiden, kendt som den store pyramide i Giza, som er den største og ældste af de tre pyramider. Det er det eneste af de syv vidundere i den antikke verden, som stadig er intakt. Der er to mindre pyramider kaldet** Khafre og Menkaure** og tre endnu mindre pyramider, der repræsenterer Khufus koner og søstre.

Sfinksen er det andet berømte vartegn på Giza-plateauet: en enorm kalkstensstatue med en løvekrop og et menneskehoved.

Udforsk Citadellet i Cairo

Indgangen til Citadellet| ©Dan
Indgangen til Citadellet| ©Dan

En kort gåtur fra parken ligger Cairo Citadel. Den middelalderlige befæstning var regeringssæde i Egypten og residens for dets herskere i næsten 700 år, fra det 13. til det 19. århundrede.

Det ligger på et forspring i Mokattam-bjergene og har en strategisk position med udsigt over byen. I 1976 blev det udnævnt til UNESCO's verdensarvsområde. Adgang koster 180 EGP (10 euro ) og inkluderer adgang til moskéerne og museerne i bygningen.

Bestil en rundvisning i Kairo

Besøg den imponerende Muhammed Ali-moské

Den største attraktion inden for citadellets mure fra det 12. århundrede er Muhammed Ali-moskeen. Denne osmanniske moské ligger på toppen af citadellet og var den største moské, der blev bygget i det 19. århundrede. Med sin livlige silhuet og de to minareter er det den mest synlige moské i Kairo.

Det bedste tidspunkt at besøge denne moské er lige før solnedgang, da du kan se byen forvandle sig fra moskéens udsigtsplatform. Der er gratis adgang til moskéen.

Dag 2: Udforsk det koptiske Kairo

Gaderne i det koptiske kvarter| ©rsaezn
Gaderne i det koptiske kvarter| ©rsaezn

På denne anden dag vil du lære den berømte koptiske kultur i Cairo at kende gennem museerne og de historiske gyder, der har givet det mystiske koptiske kvarter sit navn. Den koptiske kultur er en af de største religiøse grupper i Egypten og det største kristne samfund i Mellemøsten.

Bestil en rundvisning i Kairo

Besøg museet for egyptiske oldsager

Tag først til det egyptiske museum, hvor næsten alle Egyptens dyreste skatte er opbevaret. Det er et must at se, helst som en guidet tur og ledsaget af en egyptolog.

Inde i den store stueetage er der en række sækkofager, kæmpe stenskulpturer og kister. På første sal er der to mumieværelser. Museets mest fascinerende attraktion er Tutankhamons grav, som er udstillet sammen med hans komplicerede guldkister, guldsmykker, artefakter og smykker.

Gå op på toppen af Cairo Tower

Herfra skal du krydse Nilen og gå op til den højeste etage (niveau 62) i Cairo Tower. Det er her, du får den bedste udsigt over byen.

Nyd frokosten i cafeteriet på den panoramiske terrasse, og nyd dit måltid med en fantastisk udsigt. Entreen koster 200 EGP (11 euro). Jeg foreslår, at du beholder dit kamera i rygsækken og i stedet bruger din telefon til at tage billeder.

Besøg det koptiske museum

Tag en taxa til det koptiske museum. Kopterne tilhører en del af kristendommen, og Cairo er hjemsted for den største koptiske befolkning i Nordafrika. Kopterne er faktisk de nærmeste efterkommere af de gamle egyptere.

Det koptiske museum er helt sikkert et godt sted at lære mere om kopterne, da det rummer koptisk kunst fra de tidligste dage af kristendommen i Egypten til den tidlige islam. Det er et smukt sted, både på grund af trædesignet og de skatte, det rummer.

Tip: Der er strenge restriktioner for at tage billeder med professionelle kameraer næsten overalt i Egypten (af sikkerhedshensyn). Faktisk opkræver næsten alle steder, der tillader det, et stort gebyr. Det er dog tilladt at tage billeder med en telefon, og det er gratis overalt.

Bestil en rundvisning i Kairo

Gå til den hængende kirke

Den hængende kirke| ©FalafelandChips
Den hængende kirke| ©FalafelandChips

Den mest berømte kirke i dette kvarter, der er kendt som det koptiske Cairo (Masr al-Qadima), er den hængende kirke. I modsætning til hvad navnet antyder, hænger den hængende kirke, Al Moallaqa, faktisk ikke på nogen måde ned. Dens kælenavn kommer af, at den er bygget over portene til en gammel romersk fæstning. Jeg anbefaler et besøg indenfor, hvis indre arkitektur er prisværdig.

Tip: Der er gratis adgang til den hængende kirke. Den er åben hver dag fra kl. 9 til 17. Der er ingen streng dresscode, men det er tilrådeligt at bære tøj, der dækker skuldre og knæ.

Se Ben Ezra-synagogen

Bag den hængende kirke finder du Ben Ezra-synagogen, en arkitektonisk perle og et af de sidste tilbageværende vidnesbyrd om det engang så storslåede egyptiske jødiske samfund. Ifølge den lokale folklore er det her, at Moses-babyen blev fundet.

Det er også gratis at besøge den, så hvis du er interesseret i byens jødiske fortid og dens kulturelle betydning, bør du overveje et besøg. Husk, at Egypten er hjemsted for alle tre abrahamitiske religioner (islam, jødedom og kristendom), og at alle tre samfund har en stor del af befolkningen, især i hovedstaden og de mere befolkede byer.

Til middag kan du tage til den nærmeste Zoobaque, en trendy kæde i Cairo, hvor du kan smage egyptisk gademad i farverige omgivelser. Den er så populær blandt de lokale, at den har åbnet filialer i USA og Saudi-Arabien.

Bestil en rundvisning i Kairo

Dag 3: Se det islamiske Cairo

Khan El Khalili-markedet| ©MohammedKhan12
Khan El Khalili-markedet| ©MohammedKhan12

På denne sidste dag vil du lære om Cairos forhold til islam gennem Muizz Street og Muhammed Ali-moskeen, men jeg anbefaler, at du bruger en stor del af dagen på at udforske Saladin-citadellet.

Fortab dig i Khan Al-Khalili Bazaar

Start dagen i Cairos største og mest livlige souk, Khan Al-Khalili. Du kan finde alt fra røgelse til lamper og smykkebutikker. Komplekset blev oprindeligt bygget som et mausoleum for de fatimidiske kaliffer og er bygget i osmannisk stil. Et sted, du ikke må gå glip af, er den århundredgamle Fishawi café, der er bedst kendt for sin egyptiske kaffe og atmosfære. Butikken har betjent internationale berømtheder som den egyptiske nobelprisvindende forfatter Naguib Mahfouz og Will Smith.

Vandre langs Muizz Street

En kort gåtur nord for Khan Al Khalili ligger den travle Muizz Street, der er kendt som "verdens største frilandsmuseum med islamiske monumenter". Gaden er flankeret af nogle af Egyptens største og ældste bygninger samt en række antikvitetsforretninger.

En spadseretur afslører arkitekturen fra de dynastier, der har regeret byen på forskellige tidspunkter, fra det fatimidiske dynasti i 970 e.Kr. til det nyere Pasha-herredømme. Her ligger også Qalawun-komplekset, som indeholder et spektakulært mausoleum med imponerende mamluk-arkitektur og en minaret i en kuppel.

Bestil en rundvisning i Kairo

Nyd en spadseretur i Al Azhar Park

Tag en kort taxitur til Al-Azhar Park, Cairos mest imponerende grønne område. Parken er blevet forvandlet fra en losseplads til en byattraktion og er en sand oase midt i Kairos travlhed og travlhed.

Efter en gåtur kan du spise frokost på Citadel View-restauranten og se børn plaske i springvandene og lokale nyde en picnic på den grønne græsplæne. Den traditionelle egyptiske mad her er fantastisk, og den udendørs terrasse er pragtfuld.

Slentre gennem gaderne i Khan el Khalili

Start din gåtur fra Al Azhar-moskeen. Al Azhar-moskeen er et smukt, nyrenoveret mesterværk. Det blev grundlagt i 970 og anses nu for at være den højeste autoritet i den islamiske verden for studiet af sunnitisk teologi. Det har en udendørs gårdsplads, der er belagt med hvidt marmor og omgivet af minareter fra mamluk-æraen.

Kryds Azhar Street, og nyd en myntete på El-Fishawi caféen, en af byens ældste caféer og den egyptiske forfatter Naguib Mahfouz' berømte mødested. Det er en gammel café i en smal gyde, hvor der altid summer af musikere og grupper af venner, der ryger shisha.

Gå ikke glip af Bab al-Ghuri, en port med butikker, der sælger farvede lamper. Om natten oplyser lys de historiske vægge og de perfekte buer.

Tag en tur på falucca og overnatte i Cairo

I en falukka på Nilen| ©Silviapef
I en falukka på Nilen| ©Silviapef

Slap af om aftenen og hvil fødderne på en aften i Cairo. Tag til Cairo centrum og chartre en traditionel falucca-sejlbådpå Nilen (en falucca er en type sejlbåd, der er let, luftig, smal og lang, og som kan medtage op til et dusin passagerer).

) Hvis du går over Qasr el Nil-broen til Four Seasons Nile Plaza, kan du finde en række både og forhandle en pris. Det er i hvert fald en meget billig mulighed sammenlignet med et krydstogt på Nilen.

Som afslutning på aftenen kan du tage til Maadi, en af de mest berømte af alle phaluk-stederne, hvor der er traditionelle spisesteder og restauranter, der serverer en bred vifte af mad.

Bestil et krydstogt på Nilen