Bedste guidede ture til det Egyptiske Museum

Den store samling af antik kunst og genstande, der er udstillet på Egyptisk Museum i Kairo, er en guidet tur værd; hvis du vil vide alt, hvad du har brug for at vide om disse udflugter, forklarer jeg det i detaljer her!

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minutters læst

Bedste guidede ture til det Egyptiske Museum

Det egyptiske museum i Cairo | ©V Manninen

Egyptian Museum of Antiquities betragtes som det mest traditionelle og vigtige arkæologiske museum i Mellemøsten og er et must-seepå enhver tur til Cairo. Det blev etableret i 1902 med det formål at huse og beskytte al den egyptiske kunst, der var blevet fundet indtil da og i de kommende år. Museets over 100 år gamle samling er mildest talt forbløffende, for ikke at nævne, at det er blandt verdens vigtigste kunstgallerier og museer.

Det bedste valg

Giza Pyramider, Egyptisk Museum og Bazaar Khan El Khalili Dagstur fra Cairo

Udforsk museets højdepunkter på en formiddag

En ekspertguide i egyptologi vil møde dig direkte på hotellet for at køre dig til museet; turen indenfor vil tage dig gennem de mest enestående artefakter med detaljerede forklaringer på de artefakter, der udgør samlingen. Alt sammen på dit sprog

Det er et besøg, som ingen, der elsker eller er nysgerrig efter egyptisk kultur, bør gå glip af. At sige, at den enorme samling af genstande fra alle perioder, der kan ses i dette rum, er imponerende, er en underdrivelse.

En guidet tur ledsaget af en ekspert i egyptologi vil hjælpe dig til bedre at forstå denne imponerende kultur, men frem for alt til at sætte den ind i en historisk kontekst, der er virkelig forståelig for os, der lever i moderne samfund, der er totalt moderniserede.

Anbefales, hvis .... du vil have mest muligt ud af dit besøg på museet. Det er især nyttigt for rejsende, der ikke har tid til at bruge en hel dag på museet, fordi de kun er i Cairo i en eller todage. En guide vil tage dig gennem alt relevant.

Hvor meget koster guidede ture på Cairo Museum, og hvor længe varer de?

Inde i Cairo Museum| ©deepfoto
Inde i Cairo Museum| ©deepfoto

En guidet tur til det egyptiske museum i Kairo tager mindst 3 timer; andre ture, som inkluderer en traditionel frokost eller en tur til andre vigtige monumenter som pyramiderne i Giza, kan tage mellem 5 timer og op til 8 timer at gennemføre.

De mest økonomiske ture med specialiserede guider koster i gennemsnit 30 euro; afhængigt af om andre attraktioner er inkluderet, kan denne pris stige til over 50 euro pr. oplevelse.

Audioguider til Cairo Museum: En populær ressource for rejsende, der ønsker at spare penge, er audioguider; desværre har Cairo Museum ikke officielle audioguider, men nogle online platforme tilbyder gratis audioguider, men indtil videre kun på engelsk og ikke særlig komplette.

Book en udflugt til pyramiderne og det egyptiske museum

Er en guidet tur til Cairo Museum umagen værd, og hvad er fordelene i forhold til at se det på egen hånd?

Museet fungerer| ©Kirk K
Museet fungerer| ©Kirk K

Når man rejser til Cairo, skal man være opmærksom på, at Museum of Antiquities er et meget stort museum og ikke særlig velorganiseret. Når man går rundt på egen hånd, kan man have svært ved at finde de mest interessante og enestående kunstværker i komplekset. Det er muligvis det sted i hele Egypten, hvor du har brug for en ekspertguide for at få mest muligt ud af dit besøg.

Museet har en imponerende samling på 120.000 udstillede genstande; samlingen er så stor, at de praktisk talt er løbet tør for plads til at tilføje nye opdagelser. Pladsmanglen har ført til en smule rod inde i udstillingen, så en ekspertguide er afgørende for at finde de mest slående værker.

Det bedste råd til rejsende, der skal være i Cairo i 3 dage eller mindre, er helt sikkert at booke udflugter på forhånd til de mest interessante steder, så du kan nyde oplevelsen meget mere og undgå en masse besvær.

Book en tur til pyramiderne og det egyptiske museum

Hvilke typer af guidede ture er tilgængelige på Cairo Museum?

Uden for museet, start på turen| ©a rancid amoeba
Uden for museet, start på turen| ©a rancid amoeba

Du vil finde forskellige typer guidede ture, der tilbydes af forskellige virksomheder i Kairo. Selvom de kan variere med hensyn til varighed, pris og aktiviteter, falder alle tilgængelige museumsture generelt ind under en af følgende kategorier:

 • Halvdagsudflugter: 3-6 timers ture er designet til at tage en ekspertguide gennem de mest imponerende af museets enorme samling.
 • Heldagsture: Heldagsture kan omfatte besøg på andre udstillingssteder i Cairo som f.eks. det koptiske museum eller museet for islamisk kunst.
 • Kulturelle ture: Kulturelle ture til det bedste af Cairo og det omkringliggende område omfatter, ud over museet, udforskning af pyramiderne i Giza, sfinksen, den berømte Khan el-Khalili-basar og meget mere. De varer normalt 8 til 10 timer.
 • Flerdagesudflugter: Ud over den traditionelle rundtur i Cairo og all-inclusive flerdagesudflugter omfatter rejseplanerne besøg i byer som Memphis, der ligger sydøst for Cairo, for at se andre vigtige historiske steder; nogle pakker kan omfatte krydstogter på Nilen.

Book en udflugt til pyramiderne og det egyptiske museum

Er der guidede ture for børn, og hvordan er de?

På museet med børn| ©Mark Fischer
På museet med børn| ©Mark Fischer

I øjeblikket er der ingen specialiserede ture for børn på Det Egyptiske Museum i Kairo, men da det er en af byens mest populære attraktioner, er der masser af guider, som er eksperter i egyptologi og behersker det engelske sprog.

Det betyder, at hvis du besøger Kairo med børn, kan du nemt integrere dem i den traditionelle tur for voksne, og de vil helt sikkert blive fascinerede, når de ser nærmere på de mumificerede sarkofager indeni.

De vigtigste værker, du vil se under den guidede tur

Statuer af Amenhotep III og Tiyi| ©Mark Fischer
Statuer af Amenhotep III og Tiyi| ©Mark Fischer

Som en af de mest besøgte attraktioner i byen er det et must-see stop på ethvert besøg i Egypten; nogle af de must-see genstande, du vil se under dit besøg er:

 • Statuer af Amenhotep III og Tiyi
 • Narmer's palet
 • Statue af Khasekhemuy
 • Statuer af Rahotep og hans kone Nofret
 • Siddende statue af farao Chephren
 • Mycerinus' triade
 • Tutankhamons begravelsesmaske
 • Sarkofag af Tutankhamon
 • Sarkofager af sten
 • Gravmaske af farao Sheshonq II

Book en udflugt til pyramiderne og det egyptiske museum

Hvornår er det bedst at tage på en guidet tur til Cairo Museum?

Sultanens mausoleum| ©Jorge Láscar
Sultanens mausoleum| ©Jorge Láscar

Det bedste tidspunkt på dagen at **besøge museet ** er omkring middagstid, men de fleste guidede ture planlægger besøg tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagen og give den rejsende mulighed for at deltage i et større antal aktiviteter.

Husk, at på grund af Egyptens generelt varme klima er det bedste tidspunkt at besøge byen og muligvis byens museum i de måneder, hvor temperaturerne er køligere, dvs. mellem november og april.

Åbningstider**:** Det Egyptiske Museum i Kairo er åbent dagligt fra 09.00 til 18.00. Entréen inkluderer adgang til langt de fleste udstillinger, plus toiletområdet, gavebutikken og det interne cafeteria.

Book en udflugt til pyramiderne og det egyptiske museum

Tips til at besøge Cairo Museum med en guidet tur

Kiste inde i museet| ©Aidan McRae Thomson
Kiste inde i museet| ©Aidan McRae Thomson

1. Book din rundvisning på forhånd

Hvis du vil sikre dig en guidet tur til Cairo Museum på dit sprog, som er tilgængelig på dine rejsedatoer, anbefaler jeg, at du ikke venter til sidste øjeblik med at booke, men bestiller så lang tid i forvejen som muligt. Du kan booke online ved at søge efter udbydere via HelloTickets' søgemaskine.

2. Undgå guider uden for museet

Uden for museet kan du finde folk, der tilbyder at være guider under dit besøg, men jeg kan ikke anbefale dem, da de ikke er certificerede eller pålidelige guider. I mange tilfælde vil de tage dig gennem et par værker for at tjene hurtige penge, springe de mere interessante værker over i processen og ikke give nogen interessante forklaringer eller detaljer.

3. Det er varmt, især om sommeren!

Selvom den interne samling virkelig er fantastisk, har det egyptiske museum i Kairo nogle vigtige områder, der kan forbedres, såsom manglen på aircondition i de fleste af dets faciliteter. I betragtning af den overvældende varme i byen, især i sommermånederne, bør man altid medbringe vand og om muligt en håndvifte.

4. Køb gaver og souvenirs i museets butik.

Som næsten alle større museer har Det Egyptiske Museum i Kairo en souvenirbutik, hvor du kan købe dine merchandiser; selvom du uden for museet vil finde sælgere, der kan tilbyde dig merchandise til en lavere pris, skal du huske, at ved at købe fra den officielle museumsbutik hjælper du med at finansiere institutionen samt med at bevare og passe på de udstillede værker her.

5. Lav lidt research på fotopasset

Hvis det er vigtigt for dig at tage billeder inde på museet, skal du være opmærksom på, at fotografering er forbudt i de fleste områder; kontakt rejsearrangøren eller museets billetkontor ved ankomsten for at finde ud af, hvordan du får et fotopas

.

6. Rør ikke ved genstandene, og læn dig ikke op ad montrerne.

Det er forbudt at røre ved de udstillede stengenstande eller at læne sig op ad de montrer, hvor mindre eller sarte genstande er udstillet. Selvom stengenstande godt kan modstå det ydre klima (det har de gjort i tusinder af år), vil olie på dine hænder nedbryde materialet.

Book en tur til Pyramiderne og Egyptisk Museum