10 ting at lave i Kairo i juli

Et besøg i Kairo i juli er trods den intense varme en uforglemmelig oplevelse. For at få mest muligt ud af dit ophold har jeg udarbejdet en lille liste over ting, du kan lave ud over at beundre byens enorme historiske og kunstneriske arv.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minutters læst

10 ting at lave i Kairo i juli

Cairo | ©Hisham Elshazli

Juli i den egyptiske hovedstad er præget af høje temperaturer. Varmen vil ikke forhindre dig i at besøge alle Cairos attraktioner, men i nogle tilfælde er det tilrådeligt at udskyde dine besøg, så de ikke falder sammen med de varmeste timer. En af fordelene ved dette klima er, at disse datoer ligesom hele sommeren er lavsæson, og at antallet af turister falder en smule.

Byen byder også på nogle interessante arrangementer i denne måned for at gøre oplevelsen endnu sjovere, f.eks. sommersæsonen i operahuset eller de store revolutionsdagsparader. Derudover kan jeg anbefale, at du efterligner de lokale og undslipper varmen med et besøg ved Det Røde Hav eller blot slapper af om aftenen med en god te og en vandpibe.

1. Se fejringen af revolutionsdagen

Fejring af revolutionsdagen| ©Mohamed
Fejring af revolutionsdagen| ©Mohamed

Hvis du er i byen på revolutionsdagen (23. juli), kan du udnytte dagen til at opleve stemningen hele dagen og deltage i et af de mange arrangementer, der finder sted mange steder i Kairo.

Revolutionsdagen fejres i hele Egypten den 23. juli til minde om den dato, hvor landets sidste konge blev afsat. I Cairo mindes man denne begivenhed med stil med store parader (både militære og festlige), koncerter og mange andre arrangementer.

Bemærk dog, at denne dag er en helligdag, så mange forretninger er lukket. Turismerelaterede aktiviteter fortsætter dog normalt som normalt, så du bør ikke blive direkte berørt.

2. Overvære en friluftskoncert på Opera House's Summer Festival

Teater i Kairo| ©Jessica Splain
Teater i Kairo| ©Jessica Splain

Mange af de aktiviteter, der finder sted i juli måned i Cairo, er designet til at undgå varmen i dagtimerne. Blandt dem er Opera House Summer Festival, som byder på en række udendørs musikalske forestillinger.

Bemærk, at festivalen trods sit navn kun finder sted i juli måned, da teatret er lukket i august.

Operahuset ligger i Zamalek-kvarteret og rummer syv sale af forskellig kapacitet. Resten af året afholdes der arrangementer i disse auditorier, men i juli bruges den sensationelle plads, som de smukke haver tilbyder, til at indrette et koncertområde.

Programmet byder normalt på det traditionelle arabiske musikkompagni, byens symfoniorkester eller nogle af Egyptens moderne dansetrupper. Der er også plads til forestillinger af unge kunstnere inden for både klassisk og moderne ballet.

Efter at have set en forestilling efter eget valg anbefaler jeg en gåtur over Qsar el Nil Bridge, hvor mange familier og unge fra byen samles for at nyde den fantastiske udsigt over floden om sommeraftnerne.

Bestil en guidet tur i Kairo

3. Slap af med te og en vandpibe, mens natten falder på.

Narguilé| ©Maira Fornazza
Narguilé| ©Maira Fornazza

Som en af de maksima, som alle rejsende følger, siger: " Hvor du tager hen, gør du, som du vil. I Kairo i juli betyder det, at man sidder stille og roligt, mens solen går ned, og nyder en kop te og en vandpibe, som vandpiben kaldes der.

Hvis du går en tur ned ad en gade, lige før solen går ned, vil du se mange Cairoitter trække stole ud af døråbninger eller sidde på caféterrasser, mens gaderne begynder at fyldes med mennesker.

Det er på disse tidspunkter, når varmen begynder at falde, at byens indbyggere hygger sig og slapper af. At efterligne dem og vælge en stille terrasse er den bedste måde at tilbringe en behagelig tid og slappe af efter at have besøgt steder som det egyptiske museum.

Hvis du ikke har lyst til at prøve vandpibe, behøver du naturligvis ikke at gøre det. Hvis du er nysgerrig, kan du vælge mellem flere forskellige smagsvarianter, selv om mynte er meget populært om sommeren. Du kan også bytte teen ud med en fantastisk lemonade eller, hvis du er på en hotelterrasse, en kold øl.

4. Flygte en dag på strandene ved Det Røde Hav

Ved det Røde Hav| ©V Manninen
Ved det Røde Hav| ©V Manninen

Når du har taget en tur til pyramiderne, besøgt det koptiske kvarter og andre områder af byen, er det måske på tide at flygte fra varmen og travlheden i El Cario og tage en dag på strandene ved Det Røde Hav.

Den nærmeste udflugt til Det Røde Hav tager dig kun lidt over halvanden time fra hovedstaden. Ligesom de andre strande på Sinai-halvøen er den perfekt til at ligge på det fine sand og glemme alt om alting.

Temperaturen i området er mildere end i hovedstaden, og juli er en måned, hvor der er færre mennesker på besøg end på andre tidspunkter af året.

Hvis du kan lide vandsport eller gerne vil prøve det, kan du på mange af disse strande dykke eller snorkle for at se områdets usædvanlige havfauna. Endelig kan du også tage en behagelig tur i varmluftballon.

Book en udflugt til Det Røde Hav

5. Tag ikke af sted uden mindst et glas Asab El Sokar

Asab El Sokar tumbler| ©Jim
Asab El Sokar tumbler| ©Jim

Når du går gennem Kairos gader, vil du sikkert undre dig over, hvad de mærkelige maskiner med rør er, der står ved dørene til nogle caféer og butikker. Egypterne bruger dem til at lave en af de mest populære sommerdrikke: Asab el Sokar, eller sukkerrørssaft.

På trods af hvad det kan se ud til, er smagen af denne juice ikke overdrevent sød. Det er faktisk en ret let drik, som er perfekt til at drikke i juli, da den hjælper med at genopbygge den væske, der går tabt ved sved.

Af alle disse grunde, og blot for at prøve noget nyt, bør du ikke forlade byen uden at bestille et glas af denne juice, som normalt også er ret billig.

6. Besøg Khan el Khalili om natten

Khan el Khalili om natten| ©jing0423
Khan el Khalili om natten| ©jing0423

Et besøg i Cairos vigtigste basar, Khan el Khaili, er helt sikkert et must, når du er i byen. At vandre gennem de smalle gader (og fare vild i dem) er mere end blot at købe souvenirs, for det giver dig også en bedre forståelse af Cairos livsstil. I juli anbefaler jeg også, at du besøger området om aftenen for at se markedet fra et andet synspunkt.

Khan el Khalili ligger i det islamiske Kairo, og dens boder, butikker og håndværkerværksteder er fordelt i en labyrint af smalle gader.

Når solen går ned, tændes de traditionelle metallanterner i næsten alle butikker, og hele området får en helt anden atmosfære. Det bedste tidspunkt at besøge stedet er efter kl. 19.00, hvor du kan slentre rundt i Khan el Khalili på egen hånd, inden du spiser på en nærliggende restaurant.

Besøg også Al Moez Street

Før (eller efter) du går ind i Khan el Khalili, er det en god idé at gå den kilometerlange nærliggende Al Moez Street. I juli vækkes denne populære gågade til live i skumringen, når de farvede lys tændes.

På denne gåtur kan du ikke kun nyde den fantastiske atmosfære i gaden med et væld af butikker og caféer på hvert hjørne, men du kan også beundre nogle interessante bygninger, både moskeer og madrasser. Blandt alle disse bygninger anbefaler jeg, at du ikke går glip af Beit al Suhaymi, et virkelig imponerende hus i osmannisk stil.

Book din tur til Cairo Bazaar

7. Køle dig ned i en swimmingpool

Gezira Club.| ©J Robert
Gezira Club.| ©J Robert

Kairos gader, monumenter og markeder er uimodståelige for enhver besøgende, men i juli vil du måske gerne køle dig ned et sted. Den bedste løsning er at tage hen til en swimmingpool og svømme i den eller bare ligge og drikke en drink.

De fleste af hotellerne i nærheden af pyramiderne har swimmingpools til deres gæster. Nogle af hotellerne i centrum, som f.eks. Hilton, tilbyder også disse faciliteter, dog på deres terrasser. På sidstnævnte steder kan du kombinere et ophold i poolen med en vidunderlig udsigt over byen.

Hvis dit hotel ikke har en pool, er det bedste sted at tage hen i Zamalek, nærmere bestemt Gezira Club. Det eneste problem er, at hvis du ikke er medlem, kan det være lidt dyrt at komme ind (ca. 10 €), men faciliteterne er det hele værd.

8. Deltag (eller kom i det mindste og kigge forbi) i Ahlan Wa Sahlan-festivalen

Ahlan Wa Sahlan Festival| ©Angelina Oriental
Ahlan Wa Sahlan Festival| ©Angelina Oriental

Som du uden tvivl ved, er Egypten et af de steder, hvor den berømte mavedans er mest udbredt. I de seneste år er der kommet flere og flere mavedansere til, og det er til denne gruppe samt de professionelle dansere, at Ahlan Wa Sahlan-festivalen er dedikeret, som afholdes i Cairo i en hel uge i juli.

Arrangementet finder sted på Mena House Hotel, et af de hoteller, der ligger ved siden af pyramiderne. Selv om en del af aktiviteterne er rettet mod professionelle dansere, kan amatører og nysgerrige også komme og, hvis de ønsker det, få undervisning af en lærer.

Du kan også se eksempler på de kostumer, der bruges til at udføre dansen, lytte til den musik, der ledsager den, eller se de forskellige accessories, som danserne bærer.

9. Hæng ud i Al-Azhar Park, som er en cool oase midt i byen

Al-Azhar Park| ©Jesse
Al-Azhar Park| ©Jesse

Hvis du er på udkig efter grønne områder med masser af skygge og en ubestridelig charme, er Al-Azhar Park helt sikkert dit bedste bud. For det første er det centralt placeret, hvilket giver en fantastisk udsigt over den middelalderlige del af byen, især Saladins citadel.

Desuden er denne park hjemsted for adskillige stier, hvor man kan slentre rundt i absolut fred og ro, en smuk sø til at køle stemningen af, bakker med udsigt, haver og picnicområder. Kort sagt, en sand oase i hjertet af byen.

Hvad angår vegetationen, omfatter den en lang række forskellige arter, selv om de vigtigste er dem, der kommer fra Egypten selv.

For at komme ind via Salah Salem Avenue skal du betale en entré, som dog ikke koster mere end halvanden euro. Når du træder ind, finder du et kort, der viser alle de steder, du kan besøge, herunder en restaurant og et cafeteria. På visse datoer er der arrangementer for børn og voksne.

Få en guidet tur i Kairo

10. Sejl på Nilen ved solnedgang i en falucca

I en Faluku på Nilen| ©Silviapef
I en Faluku på Nilen| ©Silviapef

I århundreder sejlede egypterne på Nilen i en type træbåd, der blev drevet af vinden. Disse både, kaldet falukas, er stadig meget udbredt i den sydlige del af landet, men langt mindre udbredt i hovedstaden.

Du kan dog stadig finde falucas i Kairo, der har til formål at give turister en tur i skumringen. I modsætning til de både, der tilbyder middag og shows, er disse ture kun beregnet til at nyde udsigten over byen fra Nilen og give passagererne en oplevelse, der tager dem tilbage i tiden.

Hvis du foretrækker det, kan du selvfølgelig altid booke en af de mindre krydstogter på Nilen på større både. Disse omfatter normalt middag (om sommeren er det meget bedre at gøre dette om aftenen, så du ikke får det for varmt på dækket) og forskellige typer shows, især mavedans og traditionelle musikoptrædener.

Bestil et krydstogt på Nilen

Vejret i Cairo i juli

Pyramiderne i Giza| ©Hipses
Pyramiderne i Giza| ©Hipses

Der er kun ét ord, der kan forklare vejret i Kairo, hvis du rejser i juli, ligesom der er et ord, der kan forklare vejret i august: varmt. Den gennemsnitlige temperatur ligger på omkring 35 °C, hvilket betyder, at mange dage kan nå op på 40 °C uden problemer.

Selv om det føles lidt bedre, når solen går ned, bliver det heller ikke meget køligere, idet temperaturen i gennemsnit ligger på omkring 23ºC (73ºF). De fleste hoteller har aircondition, men det er en god idé at sikre sig, inden du booker.

Under alle omstændigheder er det altid godt at tjekke vejrudsigten kort tid før rejsen, men i dette tilfælde vil der ikke være mange overraskelser.

Her er nogle tips til at rejse til Cairo i juli, så du ikke får for mange problemer med varmen

La Esfingue| ©Jorge Láscar
La Esfingue| ©Jorge Láscar

Selv om vi i Spanien har en tendens til at lade så meget hud som muligt være utildækket, når varmen kommer, er sandheden den, at det i dette tilfælde er bedst at se på ørkenbefolkningens traditionelle måde at klæde sig på. Det er bedst med køligt bomuldstøj, og det er ikke en dårlig idé at dække armene til for at undgå forbrændinger og sved.

Det er også en god idé at medbringe noget til at dække hovedet og solcreme til hele kroppen.

På den anden side er det vigtigt at undgå enhver risiko for dehydrering. Selv hvis du ikke er tørstig, er det meget vigtigt at drikke vand (altid på flaske) regelmæssigt.