Marseille På 2 Dage: Alt Du Bør Vide

Et par dage er nok til at se de vigtigste seværdigheder i Marseille. Du kan besøge historiske monumenter, naturparker og meget mere. Her er en liste over alle de steder, du skal se.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Marseille På 2 Dage: Alt Du Bør Vide

Marseille | ©Nicolas Vigier

Marseille er en charmerende havneby omgivet af Middelhavet, der byder på en meget vigtig historisk, kulturel og kunstnerisk rigdom kombineret med moderne og nutidige elementer. Hvis du ønsker at lære denne gamle franske metropol at kende, skal du ikke tøve med at tage springet, selv om du ikke har meget tid til at udforske den.

Selv hvis du synes, at 2 dage er for lidt tid til at besøge Marseille, skal du vide, at det er tid nok til at lave mange aktiviteter. Du kan besøge naturområder som Colline Puget Garden eller emblematiske museer som Mucem, katedralen, Notre-Dame de la Garde-basilikaen, Le Panier-kvarteret, Château d'If og meget mere.

Dag 1: Historisk og kulturel rundtur til de mest symbolske steder i byen

Katedralen i Marseille| ©Chris Bancrof
Katedralen i Marseille| ©Chris Bancrof

Til jeres første dag på jeres rejse har jeg udarbejdet en klassisk rejseplan, som omfatter et besøg på flere steder af historisk og kulturel værdi, dvs. I besøger de destinationer, som jeg anser for væsentlige i Marseille. Det gælder katedralen, bydelen Le Panier, Fort Saint-Jean, Palais Longchamp og naturligvis den gamle havn.

Museum for europæiske og middelhavscivilisationer

Du starter på Museet for Europas og Middelhavets civilisationer, som har været åbnet siden juni 2013 og i 2015 blev tildelt Europarådets museumspris. Indenfor kan du se en række udstillinger og montrer, der dækker Middelhavets historie og civilisationer.

Ud over rigdommen i udstillingerne skiller dets arkitektoniske skønhed sig ud, som du kan værdsætte udefra, da det har en moderne 72 meter lang kubusformet struktur. Når du går rundt indenfor, får du en smuk udsigt over Middelhavet og Fort Saint-Jean. Alt sammen takket være de glasinddækkede udstillingshaller.

Nyttige oplysninger

 • Pris: 11 € pr. person eller 18 € pr. familiebillet (to voksne og et barn).
 • Beliggenhed: 1 Esp. J4, 13002 Marseille.

Bestil billetter til de bedste museer i Marseille

Katedralen i Marseille

En 11 minutters gåtur fra det foregående rejsemål fører dig til La Major-katedralen. Det er et vartegn i byen, som blev bygget omkring 1852. Dette sted rummer en masse historie og kunstnerisk skønhed i hver af sine dele. For eksempel:

 • Arkitektonisk stil: Den kombinerer romansk stil med orientalsk stil, hvilket repræsenterer kombinationen af kulturer og samspillet mellem øst og vest.
 • Konstruktion: Den har titlen som den eneste katedral, der blev bygget i Frankrig i det 19. århundrede.
 • Grundsten: Napoleon III lagde den første sten til at bygge den nye katedral.
 • Materialer: strukturen er lavet af materialer som grønne sten fra Firenze, hvidt marmor fra Carrara, onyx, der er hentet fra Tunesien og Italien osv.
 • Interiør: med forskellige klokketårne, kupler, mosaikker, statuer og byzantinske arkader af høj kunstnerisk værdi.

Nyttige oplysninger

 • Pris: adgang til dette sted er offentlig.
 • Beliggenhed: Pl. de la Major, 13002 Marseille.

Besøg i Le Panier-kvarteret

Når du forlader katedralen, kan du gå 1 kilometer i ca. 14 minutter for at komme til Le Panier-kvarteret. Det er uden tvivl et af de must-see-destinationer, når man besøger byen, af flere grunde. Først og fremmest fordi det er det ældste kvarter, men også fordi det er hjemsted for en stor del af turistaktiviteten.

Det er et kvarter med stejle gyder, hvor du finder butikker, restauranter og bistroer, hvor du kan købe souvenirs, spise snacks og nyde drikkevarer. Afhængigt af din fysiske formåen kan du gå rundt i området og tage trapperne, eller du kan tage Petit Train. Uanset hvad, kan du vove dig rundt på dette farverige sted i dit eget tempo.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Adgang til dette sted er offentlig.
 • Beliggenhed: 13002 Marseille.

Les Docks Village

Les Docks Village| ©Pascal POGGI
Les Docks Village| ©Pascal POGGI

En yderligere 1 km gåtur fra Le Panier fører dig til Les Docks Village, en ikonisk bygning, der repræsenterer byens modernitet. Her kan du se en række butikker, restauranter, hovedkvarterer for store virksomheder, mærker og forskellige filialer.

Under gåturen kan du tage dig tid til at nyde den moderne arkitektur eller købe forskellige produkter, fra de mest sofistikerede varer som eksklusive parfumer og drikkevarer til de mest enkle, som f.eks. et tæppe til at beskytte dig mod kulden eller kunsthåndværk. Du kan også tage på en af Marseilles bedste gastronomiske ture for at nyde en drink eller et lækkert måltid.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Adgang til dette sted er offentlig.
 • Beliggenhed: 10 Pl. de la Joliette, 13002 Marseille.

Palais Longchamp

For at fortsætte turen skal du stige på toget og køre en tur på ca. 28 minutter for at nå frem til Palais Longchamp. Dette sted er hjemsted for et væld af kunst, kultur og arkitektur, som bidrog til, at Marseille blev udnævnt til europæisk kulturhovedstad i 2013. Blandt attraktionerne vil du kunne se:

 • Central facade: som byder besøgende velkommen med sin imponerende struktur bestående af en kolonnade, som forbinder med bygningens to fløje.
 • Kunstmuseum: ligger i den venstre fløj, med udstillinger af skulpturer, tegninger og skulpturer fra det XVII. og XVIII. århundrede. Det anses for at være det ældste museum i byen.
 • Naturhistorisk museum: ligger i den højre fløj, med forskellige prøver af elementer fra det 18. århundrede.
 • Naturpark: Paladset rummer en stor naturpark bag sin facade. Det er et rum, der var den store zoologiske have i Marseille indtil 1987.
 • Observatorium: Dette er en videnskabelig attraktion, der er åben for forskellige grupper.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang til de fleste aktiviteter.
 • Beliggenhed: Bd Jard. Zoologique, 13004 Marseille.

Fort Saint-Jean

Når dit besøg er slut, kan du tage toget tilbage til Fort Saint-Jean. Det er en bygning, der blev opført på Louis XIV's tid, selv om andre dele af den har en endnu ældre oprindelse.

Hvis du ser nærmere efter, vil du se, at en del af strukturen er lavet af lyserøde sten, og indenfor kan du lære om Marseilles historie gennem forskellige elementer. Fortet består af haver, volde, tårne og hvælvede rum. Du kan også nyde den smukke panoramaudsigt fra forskellige punkter.

Den gamle havn i Marseille

Som afslutning på din første dags rejseplan anbefaler jeg et besøg i den gamle havn. Det er et af de områder, som du vil være nødt til at passere igennem igen og igen til forskellige aktiviteter. Så det er på tide, at du stopper op og udforsker lidt.

Hvis du fortsætter fra den tidligere destination, når du havnen på kun 2 minutter. I den gamle havn vil du kunne foretage dig forskellige aktiviteter, men en af de mest anbefalelsesværdige er at spise på nogle af de restauranter eller caféer, der omgiver området.

Du kan tage til fiskemarkedet eller udforske gaderne i byens centrum i dit eget tempo. Du kan også tilslutte dig forskellige typer af ture med båd, tog, bus osv. alt efter dine præferencer.

Book en af de bedste ture i Marseille

Dag 2: Besøg nogle religiøse steder og naturparker i Marseille

Notre-Dame de la Garde-basilikaen| ©Jorge Láscar
Notre-Dame de la Garde-basilikaen| ©Jorge Láscar

På turens anden dag er målet at besøge nogle religiøse monumenter og samtidig natur- og historiske monumenter. Jeg foreslår, at I besøger Saint Victor-klosteret, Notre-Dame de la Garde-kirken, Colline Puget-haven og Château d'If.

Saint Victor-klosteret i Marseille

I begynder jeres dag med at besøge et sted af stor religiøs og historisk værdi for byen: Saint Victor-klosteret. Navnet skyldes, at bygningen blev opført i nærheden af nogle af de store martyrers grave, som Saint Victor.

Dette religiøse sted fra det 5. århundrede beskrives som et eksempel på tidlig kristen kunst. Når du går rundt i det indre, vil du finde forskellige krypter, sarkofager og du vil se den vigtigste basilika. Fra tårnene, som i mange år var byens vartegn, har du desuden en smuk udsigt over havnen, som er ideel til fotografering.

At besøge klosteret er også en af de ting, man kan lave i Marseille i februar. Hvis du besøger den 2., kan du deltage i lysfestfesten, en religiøs fest, hvor klosteret byder velkommen til en pilgrimsvandring, der tager af sted fra havnen.

Du vil derefter se jomfruen, som til lejligheden er klædt i en grøn kappe, blive præsenteret for offentligheden og velsignet af ærkebiskoppen. Ved afslutningen af ceremonien er der en velsignelse af byen og en messe. Bagefter smager pilgrimmene på de traditionelle navettes, som er kiks i form af en båd, der symboliserer byen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Adgang er gratis.
 • Sted: Pl. Saint-Victor, 13007 Marseille.

Notre-Dame de la Garde

I fortsætter jeres rundvisning og går ca. 20 minutter fra klosteret og ankommer til basilikaen Notre-Dame de la Garde. Dette er en bygning, hvis værdi går ud over det religiøse aspekt.

Dette sted er et strategisk punkt i byen, da det er et af de højeste områder (bakken er ca. 150 meter høj ). Derfor har området altid været besat og fungeret som en befæstning for at forhindre andre tropper i at trænge ind i Marseille.

Opførelsen af basilikaen begyndte i 1545. Når du træder ind, vil du bemærke den imponerende facade med en forgyldt skulptur af Jomfru Maria. Dette billede er et af de mest repræsentative, når man taler om Marseille.

Under dit besøg, uanset om du vælger en guidet mulighed eller gør det på egen hånd, skal du benytte lejligheden til at gå op på terrassen og nyde panoramaudsigten over bygningen. Du kan også besøge kapellerne og se udstillingerne med religiøse genstande og kunstværker i bygningens rum.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Adgang er gratis.
 • Beliggenhed: Rue Fort du Sanctuaire, 13006 Marseille.

Colline Puget-haven

Når du forlader basilikaen, skal du blot gå ca. 12 minutter eller 1,3 kilometer for at nå Jardin de la Colline Puget. Dette naturområde vil overraske dig med sine stejle stier. Hvis det lykkes dig at klatre op på toppen, vil du få en vidunderlig udsigt over byen.

Selv om det er et naturområde, gennemgik det en byggeproces, der begyndte i 1801, og i 1872 fik det det navn, det har i dag, fordi der blev placeret en buste af Pierre Puget, en vigtig fransk billedhugger og maler, i det.

Uanset dit fysiske udholdenhedsniveau kan du vove dig ud til fods, da du kan gøre stop og sætte dig på de skyggefulde bænke undervejs.

Hvis du rejser med de små, kan du inkludere denne plan blandt de ting, du skal lave i Marseille med børn. Du finder nemlig en legeplads med særlige legeområder for børn. Hvis du på den anden side elsker at cykle, kan du besøge denne have på en cykel.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Adgang er gratis.
 • Beliggenhed: 13007 Marseille.

Book en af cykelturene i Marseille

Château d'If

Château d'If| ©Jeanne Menjoule
Château d'If| ©Jeanne Menjoule

Nu er det tid til at komme væk fra byen og tage en færgetur på lidt over 20 minutter til Château d'If, en tidligere fæstning og fængsel fra 1527. Det er en tidligere fæstning og et fængsel fra 1527.

Selv om det er en turistattraktion i dag, er sandheden, at det var et dystert sted for tusindvis af mennesker, der opholdt sig der. Når du går indenfor, vil du derfor se forskellige gange, katakomber, kontorer, barakker og fængselsceller.

Kig godt efter, mens du går, for du vil se figurer, der er hugget i sten, fodspor og andre inskriptioner med navnene på mange af de fanger, der blev holdt der. Husk også på, at dette slot er en kopi af fængslet for greven af Monte Cristo, som nævnes i Alexandre Dumas' værk.

Når du er færdig med dit besøg, er det tid til at vende tilbage til byen for at gå til dit hotel, hente dine tasker og tage til lufthavnen for at rejse tilbage. Du kan selvfølgelig gøre et stop på en restaurant i byens centrum for at spise middag eller få en aperitif.

Transportmidler i Marseille

Metroen i Marseille| ©Daniel Kelly
Metroen i Marseille| ©Daniel Kelly

For at komme rundt i byen har du flere typer offentlig transport, der er grupperet som følger: busnettet, sporvognen, metroen, færgen og cykler. Hver af dem giver dig mulighed for at komme til forskellige turiststeder i Marseille.

Hvis du ønsker det, kan du også benytte privat transport, som primært er repræsenteret af taxaer, men du kan også leje en bil.

For at benytte dig af de offentlige transportmidler kan du købe en enkeltbillet til at rejse med dem i en time, et kort til at benytte transportmidlerne efter eget valg i en periode på 24 eller 72 timer. Du kan også tage på sightseeingbusture i Marseille med hop on hop off-busser.

Hvad angår cykler, kan du vælge byens cykeludlejningstjeneste eller leje en privat service. I begge tilfælde skal du betale for den tid, du bruger cyklen, som tælles i timer eller dage. Du kan også tilmelde dig en af de bedste cykelture i Marseille.

Turistkort til Marseille

MuCEM| ©Fred Romero
MuCEM| ©Fred Romero

Afhængigt af hvor meget tid du bruger på at cykle rundt i byen, vil du spare mange flere penge, hvis du bruger turistkortet. Det kan købes enten online eller personligt (på turistkontoret). Med Citypasset kan du hoppe på de vigtigste offentlige transportsystemer uden at skulle betale ekstra.

Kortet giver dig også adgang til et betydeligt antal turistattraktioner i byen. Det giver dig f.eks. adgang til 15 af Marseilles bedste museer og giver dig også mulighed for at tage en bådtur til Château d'If med rundvisning og entré inkluderet.

Og glem ikke turen med turisttoget, som du kan tage, hvis du køber kortet.

For at bruge Citypasset kan du vælge en 24-timers løsning, som koster 24 €, en 48-timers løsning, som koster 33 €, og en 48-timers løsning, som koster 33 €. Utvivlsomt en meget omkostningseffektiv løsning med mange fordele for enhver turist.