10 Bedste Museer I Marseille

De bedste museer i Marseille er et fremragende alternativ til turistunderholdning på grund af den store mangfoldighed, der kendetegner deres udstillinger.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

10 Bedste Museer I Marseille

Museet i Marseille | ©Frank Eiffert

De bedste ting at se og lave i Marseille har ofte at gøre med at lære om lokalitetens interessante historie eller med muligheden for at komme tættere på kulturen i denne vigtige middelhavshavn. I den forbindelse er byens museer en glimrende mulighed, der kan optage et par timer på nogle af dagene af dit besøg.

Læs videre i denne samling, som jeg har udarbejdet til dig, da jeg har grupperet de 10 bedste museer i byen med henblik på, at du kan vælge mellem nogle af dem for at lære lidt om, hvad Marseille har at byde på af kunst, historie og kultur.

1. MuCEM

MuCEM| ©Fred Romero
MuCEM| ©Fred Romero

Dette sted er ikke kun et af de vigtigste museer i Marseille, men det er også en af de mest repræsentative bygninger i byens gamle havn.

MuCEM står for Museet for europæiske og middelhavscivilisationer, som er en national institution med mere end 40 000 m², der er dedikeret til bevarelse og antropologisk undersøgelse af de samfund, der har udviklet sig på hele kontinentet.

Det er helt sikkert et af de mest besøgte steder i hele byen, og det skyldes dets nemme adgang takket være den ikoniske 115 m lange gangbro, der forbinder det med Fort Saint Jean, et obligatorisk stop, når man laver en turisttur i den gamle havn.

At supplere et besøg på dette sted med en bådtur rundt i Marseille er også en glimrende idé, især i betragtning af at det ligger lige i havneområdet, hvorfra denne type turistbåde normalt afgår.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: 1 Esp. J4, 13002 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Museet er åbent alle ugens dage undtagen tirsdag, og åbningstiderne varierer alt efter årstiden. I højsæsonen fra juli til september er det normalt åbent fra kl. 10 til 20.
 • Pris: Billetter koster ca. 10 euro pr. person.

Bestil en bådtur i Marseille

2. Museet for moderne kunst

På museet for moderne kunst| ©jean luc moreau
På museet for moderne kunst| ©jean luc moreau

Museet for moderne kunst i Marseille er et af de mest interessante museer i hele Frankrig, der er dedikeret til denne periode af den plastiske kunst. Siden 1960'erne er det blevet en yderst vigtig institution med en samling på mere end 1000 værker på permanent udstilling.

Det er populært kendt som MAC efter sit franske akronym, og en spadseretur gennem nogle af dets installationer er en af de bedste ting at lave i Marseille om sommeren.

Du kan også nyde en række udstillinger og særlige arrangementer, der arrangeres over hele byen i denne tid af året for at forblive relevant i Marseilles kulturelle dagsorden.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: 69 Av. d'Haifa, 13008 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Afhænger af de udstillinger, der finder sted, samt af tidspunktet på året for besøget.
 • Pris: Billetter til særlige arrangementer, der arrangeres af dette museum, koster normalt omkring 10 eller 15 euro pr. person. Det er dog også rigtigt, at der er alle former for gratis arrangementer.

3. Borely Slot

Borely Slot| ©OTCM
Borely Slot| ©OTCM

Inde i Borely Castle, der ligger i den berømte park, der bærer sit navn, ligger museet for dekorativ kunst, mode og keramik. Selve bygningen er et imponerende bygningsværk, der blev bygget i anden halvdel af det 18. århundrede og var ejet af Borely-familien, som var velhavende handelsmænd og filantroper fra Marseille.

I dag dykker museet indenfor, som åbnede i 2013, lidt dybere ned i moderne kunst og deres forhold til tøjverdenen samt dekorativ keramik.

Så dette museum er et af de mest underholdende i hele byen, især fordi det ligger i en af byens mest populære offentlige parker, hvilket gør det til en af de bedste ting at lave med børn i Marseille.

Museets samling er også et skuespil i sig selv, da de mere end 10.000 stykker gør det til en af de største triumfer inden for kostume- og kunstsamlinger i hele regionen.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: 132 Av. Clot Bey, 13008 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Museet er åbent alle ugens dage fra kl. 9 til 18 undtagen mandage.
 • Pris: Adgang til museet er helt gratis, da det er en del af den offentlige park, der bærer samme navn som det palæ, som det ligger på.

4. La Cosquer Méditerranée

Nationalpark Calanques| ©travelmag.com
Nationalpark Calanques| ©travelmag.com

Cosquer-grotten er et af de mest interessante arkæologiske steder i og omkring Marseille.

Det er en undervandsgrotte, der ligger øst for Marseille i nationalparken Calanques. Dens betydning skyldes, at den indeholder forhistoriske malerier, hvis oprindelse af specialisterne placeres omkring den palæolitiske periode.

Stedet er imidlertid helt utilgængeligt, da indgangen ligger under ca. 37 m over Middelhavets havniveau. Det er i denne sammenhæng, at Cosquer Méditerranée blev oprettet, som er en nøjagtig kopi, der ligger lige i Marseille's turistcentrum. Stedet udmærker sig ved at være fuldt interaktivt, og udstillingerne giver både børn og voksne mulighed for at forstå betydningen af dette historiske aktiv på en meget underholdende måde.

Denne kopi med permanent udstilling er placeret i Villa Méditerranée, et andet af Marseilles store arkitektoniske vidundere, som ligger lige ved siden af MuCEM i det 21. århundredes turist- og kulturelt epicenter i Marseille. Replikaen af hulen er ledsaget af et galleri, der dykker lidt dybere ned i det forhistoriske liv.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Promenade Robert Laffont, Esp. J4, 13002 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Stedet er åbent alle ugens dage fra kl. 10.00 til 18.30.
 • Pris: Individuel entré for voksne koster ca. 16 euro, mens børn mellem 10 og 17 år betaler ca. 10 euro, og hvis de er mellem 6 og 9 år gamle betaler de 5 euro.

5. Memorial de la Marseillaise

Memorial de la Marseillaise| ©So_P
Memorial de la Marseillaise| ©So_P

Historien om den franske nationalsang har at gøre med det faktum, at den oprindeligt var en krigssang, som blev sunget af Marseillaise-revolutionærerne på deres march fra denne middelhavsby til hovedstaden Paris.

Da de ankom, begyndte resten af befolkningen at identificere sangen som hymne for befolkningen i Marseille, og med tiden blev den en universel sang, der repræsenterede alle franskmændenes revolutionære følelser.

I den forbindelse er Marseillaise-mindepladsen et af de vigtigste museer i byen. Især fordi der indtil for nylig ikke var noget særligt rum i byen, der kunne behandle dette vigtige element i byens og landets historie.

Det er en historisk bygning, der er blevet restaureret med henblik på at have flere permanente udstillinger, der giver mulighed for en pædagogisk og ret interaktiv rundvisning, så folk kan forstå nationalsangens oprindelse og betydning. Det er også ret nemt at identificere dette sted, fordi der på bygningens facade er et meget repræsentativt vajende flag.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: 23 Rue Thubaneau, 13001 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Dette sted er åbent alle ugens dage undtagen mandage fra kl. 9.00 til 12.30. Derefter åbner den igen kl. 13.30, før den lukker igen kl. 18.00.
 • Pris: Adgang til dette sted er helt gratis.

6. Museet for sæbe fra Marseille

Sæbemuseum| ©Frédéric BISSON
Sæbemuseum| ©Frédéric BISSON

Sæbeproduktionen har i århundreder været en af de kommercielle højborge i Provence- og Occitania-regionen. Derfor er det ikke overraskende, at der findes et museum dedikeret til håndværksmæssig fremstilling af sæbe efter de århundredgamle metoder, der anvendes i denne del af Frankrig.

Stedet har en permanent udstilling med sjældne og usædvanlige genstande, der tidligere blev brugt til fremstilling af dette personlige plejeprodukt. Der er også demonstrationer af processen med forsæbning, formaling, ekstraktion og skæring af disse sæber. Alt sammen inden for de parametre, der har gjort sydfransk sæbe til et internationalt kvalitetsmærke.

Stedet har også en butik, hvor man kan købe produkter, der er fremstillet efter traditionelle teknikker i museets værksted. Hvis tanken om at udforske lidt mere om håndværksmæssig sæbeproduktion tiltaler dig, bør du tage med på en af udflugterne i Provence fra Marseille, da regionen som helhed har flere fabrikker, der er dedikeret til denne ejendommelige industri.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: 25 Quai de Rive Neuve, 13007 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Dette museum er åbent onsdag til søndag fra kl. 10 til 18.
 • Pris: Det er helt gratis at komme ind i museumsbutikken, og hvis du vil besøge museet, skal du betale ca. 2,5 euro pr. person.

Nyd de bedste udflugter i Provence fra Marseille.

7. Fort Saint-Jean

Fort Saint-Jean| ©Marc DUPUY
Fort Saint-Jean| ©Marc DUPUY

Dette sted er en ikonisk befæstning i det gamle havnelandskab i Marseille, der blev bygget i det 15. århundrede på direkte ordre af Ludvig XIV. Dets historiske formål var altid at beskytte og garantere sikkerheden i byens havn, men i moderne tid er det blevet et ikonisk bygningsværk og meget repræsentativt for byens glorværdige fortid.

Adgang til dette sted er ret let takket være den gangbro, som MuCEM har bygget, og som forbinder det med den gamle havneby, og som gør det til et af de mest besøgte steder i hele metropolen i dag.

Inde i befæstningen er der et museum, som udstiller mange af de genstande, der blev brugt til forsvaret af havnen samt til dagligdagen for de vagter, der boede der. Du skal også vide, at et besøg på dette sted er en af de bedste ting at gøre i Marseille i juletiden, fordi turistmængderne er lave nok til, at du kan nyde stedet i meget mere privatliv.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Promenade Louis Brauquier, 13002 Marseille.
 • Åbningstider: Om sommeren er dette fort åbent fra kl. 11 til ca. 19. Resten af året ændres åbningstiderne.
 • Pris: Adgang til dette sted er helt gratis.

8. Château d'If

Château d'If| ©Jeanne Menjoule
Château d'If| ©Jeanne Menjoule

På samme måde som Fort Saint-Jean er et af de bedste museer i byen, er Château d'If også et af de bedste, da det er en befæstning, som også blev bygget i det 16. århundrede og ligger på en lille ø i Marseille-bugten.

Samtidig er det et grundlæggende stop på de bedste ture i Marseille, og det har at gøre med, at det i mange år fungerede som statsfængsel. Derfor er det fyldt med genstande, der kan vise de besøgende, hvordan sådanne befæstninger fungerede dengang.

Desuden er dette slot verdensberømt for at have dannet ramme om en del af historien om Greven af Monte Cristo skrevet af Alexandre Dumas.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Beliggenhed: Embarcadère Frioul If, 1 Quai de la Fraternité, 13001 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Øen er åben for besøgende alle ugens dage undtagen mandag fra kl. 10 til 17.
 • Pris: Adgang til øen koster ca. 16 euro pr. person, men denne pris kan være højere eller lavere afhængigt af, om man deltager i nogle af de ture, der også omfatter besøg til større seværdigheder i den gamle havn i Marseille.

9. Kunstmuseet i Marseille

Kunstmuseet i Marseille| ©Patrick
Kunstmuseet i Marseille| ©Patrick

Kunstmuseet i byen Marseille er et af de vigtigste museer dedikeret til klassisk kunst i hele Provence-Alpes-Côte d'Azur-regionen.

Samtidig gør dets beliggenhed i en af fløjene i Longchamps Palace det til et vigtigt stop for dem, der ønsker at se de største vidundere i denne by. Denne neoklassiske bygning har været et af de vigtigste seværdigheder i byen siden indvielsen i det 19. århundrede.

Det er praktisk, at det ligger i et område, der indgår i Marseille Hop On Hop Off-busruten, hvilket betyder, at det perfekt kan indgå i din logistiske rejseplan, uanset hvor kort dit besøg i byen er.

Du skal vide, at alle de værker, der udstilles på dette museum, er malerier, skulpturer og tegninger, der blev udviklet mellem det 16. og 19. århundrede. Det vil sige fra før indvielsen af dette palads.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Palais Longchamp Aile gauche, 9 Rue Edouard Stephan, 13004 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Åbent alle ugens dage undtagen mandag fra kl. 9 til 17 eller 18.
 • Pris: Museets permanente samlinger er gratis tilgængelige for alle besøgende.

10. MAAOA

Skulptur| ©Deb Nystrom
Skulptur| ©Deb Nystrom

Multikulturalisme er et af de mest interessante aspekter af Marseille og en af de faktorer, der adskiller den fra andre byer i regionen. Derfor er museet for afrikansk, oceanisk og indiansk kunst i byen Marseille et af de steder, du ikke bør gå glip af under dit besøg i Marseille.

Stedet udmærker sig ved at have en permanent udstilling med en meget betydelig variation af malerier, skulpturer, statuer og genstande, der har relation til civilisationer fra disse geografiske områder, som på en vis måde altid har været forbundet med byens historie på grund af dens havnekarakter og de konstante vandringer, den har modtaget gennem århundreder af oldtid.

Specialister definerer det som en af de bedste institutioner med disse karakteristika i hele Frankrig. Samtidig er det et glimrende supplement til de bedste gastronomiske ture i Marseille for at forstå lidt af, hvordan denne bys kulturelle identitet fungerer, når det gælder om at fejre de ydre påvirkninger, der permanent har præget den.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: 2 Rue de la Charité, 13002 Marseille, Frankrig.
 • Åbningstider: Dette museum er åbent alle ugens dage undtagen mandage fra kl. 9 til 18.
 • Pris: Der er gratis adgang til museets permanente udstillinger. Midlertidige udstillinger har normalt én dag med gratis adgang, og resten af datoerne har skiftende priser.