10 Ting At Lave I Marseille I August

August er normalt den mest populære måned for turister, der rejser rundt om i verden, og Marseille er fyldt med besøgende på denne tid af året med et bredt udvalg af aktiviteter på programmet.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Marseille I August

Marseille | ©Lexe-I

I august måned vil du sandsynligvis være interesseret i planer, der involverer udendørs ophold og sol på dit besøg i Marseille. Og det giver god mening, da det er en af de mest interessante destinationer i Frankrig og en ægte skat på Côte d'Azur.

Jeg råder dig til at læse dette indlæg, som jeg har udarbejdet til dig med de mest interessante aktiviteter og besøg til sommer for folk med alle budgetter.

1. Tag på en tur til de små vinmarker i Cassis

Vinmarker i Cassis| ©Cilou101
Vinmarker i Cassis| ©Cilou101

Cassis er nabokommune til Marseille og ligger lige ved siden af Massif Des Calanques, den bjergformation, der ligger syd for byen. Selve Cassis er en del af turistprogrammet for besøgende til Marseille, da det ligger mindre end 1 time fra byens centrum og giver besøgende mulighed for at opleve en autentisk fransk riviera-by.

En kort tur til Cassis kan især anbefales i august måned, da sæsonens første druer høstes i de fleste af områdets vinmarker. Denne lille by er kendetegnet ved produktionen af en blød og delikat rosévin, der suppleres af en mørk likør, som også har gjort stedet til en reference i landet. I hvert fald når det gælder produktion af alkoholholdige drikkevarer.

Derfor er en rundtur i dette område, der omfatter vinsmagning, noget af det bedste, du kan gøre, især i slutningen af august. Faktisk er det en af de bedste ture i Marseille.

De bedste ture i Marseille

2. Gå ikke glip af åbningen af fodboldsæsonen!

Orange Velodrome| ©Etienne Baudon
Orange Velodrome| ©Etienne Baudon

Fodbold er en sport, der vækker stor lidenskab blandt Marseilles indbyggere, og byens hjemmebane, Orange Velodrome, er et skatkammer for stedets kulturelle identitet. Byens hold hedder Olympique de Marseille, og Ligue 1 starter i midten af august.

Så det er en idé at tage til en af kampene i denne måned, som man ikke må gå glip af. Især fordi det er en af de bedste ting at lave i Marseille med børn og samtidig en ideel mulighed for at stifte bekendtskab med de sportslige værdier i denne by. Og også med et af de vigtigste elementer i Marseilles identitet.

Desuden er stadion og dets omgivelser et af de smukkeste områder i hele byen, og det vil være en meget underholdende aktivitet at gå rundt på stadion før og efter kampen. Det er ikke for ingenting, at befolkningen i Marseille er stolte af at kunne sige, at de har holdet med landets bedste fans og samtidig det smukkeste stadion i verden.

3. Overvære joute nautique på L'Estaque

Sejlads i Marseille| ©johannes Hartzheim
Sejlads i Marseille| ©johannes Hartzheim

Marseille er en by, hvor søfart og både generelt altid har haft en meget vigtig forbindelse med økonomien og også med traditionerne. I den forbindelse finder der i august måned en begivenhed sted med mange års historie, som er blevet en turistattraktion for dem, der kender til dens eksistens. Det er joute nautique, en slags duel mellem håndlavede både, der finder sted i den nærliggende havn i L'Estaque.

Duellen er i princippet som en middelalderlig dyst på hesteryg, bortset fra at den i dette tilfælde foregår fra den ene båd til den anden. Der er bygget en slags platform på hver båds forende, så hver af modstanderne står på sin med en lanse, der kan blive op til 2,5 meter lang. Hovedformålet med denne duel er at kaste den anden deltager i vandet, og i løbet af årene er det blevet en rigtig sport, som har nationale mesterskaber over hele Frankrig.

Så et besøg i denne landsby så tæt på Marseille centrum for at overvære en af disse vanddueller er en af de ting, du ikke bør gå glip af på din rejse i august. Faktisk er det en anbefalet plan for dem, der har en 4-dages tur til Marseille, da du vil have tid nok til denne aktivitet.

4. Tøv ikke med at solbade i de bedste parker i byen

Borely Park| ©Corinne PACA
Borely Park| ©Corinne PACA

At sidde i solen i en af byens offentlige parker er en tradition, der er en del af livsstilen for de fleste europæere, og Marseille er ideel til dette. Over hele byen er der masser af grønne områder, der er ideelle for både lokale og turister til at nyde denne sommeraktivitet.

Parc Borely med sit slot og sine cykelstier og Parc Longchamp med sit imponerende palads er gode valg. Endnu mere når man ved, at de begge har nogle af de 10 bedste museer i Marseille på deres område, hvilket er ideelt for dig til at undslippe varmen og solen, når du har fået nok.

Dette er en god plan hele sommeren, men bliver endnu mere speciel i august måned på grund af det faktum, at de højeste temperaturer i sæsonen forekommer på dette tidspunkt. Så det bliver et privilegium at være udendørs på et skyggefuldt sted med masser af grønt, især i begyndelsen af måneden.

I byens gamle havneområde finder du også Emile Duclaux-parken. Det er en god ting at vide, hvis du befinder dig i denne meget urbane del af byen og har brug for lidt frisk luft i et grønt område med en privilegeret udsigt over Marseille havn.

5. En vandrerute gennem Des Calanques er også tilrådeligt

Nationalparken Calanques| ©travelmag.com
Nationalparken Calanques| ©travelmag.com

Des Calanques nationalpark er et af de bedste steder at besøge hele sommeren. Det skyldes den fremragende mulighed den giver de besøgende for at nyde turkisblåt vand i et landskab, der minder meget om de norske fjorde, men under Middelhavets farver og bjerge.

En anden måde at udforske dette område, der er så kært for marseillaiserne, er dog at arrangere en dags vandretur langs de forskellige bjerge i nationalparken. Landskabet er ikke kun interessant mellem kystens strande og bugter, men de bjerge, der fører op til dette sted, er også en glimrende form for underholdning, især hvis man kan lide tanken om at vandre gennem et naturområde som dette.

Mont Puget er en bjergtop, der er ganske tilgængelig og godt skiltet, så man kan udforske den. Desuden har du, når du går eller kører gennem dette område, mulighed for at nå nogle af de bugter, der byder på Middelhavets vand. Dette er uden tvivl en af de bedste ting at lave i Marseille i løbet af sommeren.

6. Benyt lejligheden til at opleve Cité Radieuse på en guidet tur

Cité Radieuse| ©Fred Romero
Cité Radieuse| ©Fred Romero

Cité Radieuse er et kompleks med flere boliger, der blev designet af Le Corbusier med henblik på at nytænke et helt kvarter med butikker og servicevirksomheder på en helt lodret måde. Resultatet er et af de store vidundere i det 20. århundredes modernistiske arkitektur, og i årenes løb er bygningen blevet et af denne visionærs største værker inden for urbanisme samt en arkitektonisk skat i byen.

Du skal vide, at der hele sommeren tilbydes guidede ture, og specielt i august måned stiger frekvensen på grund af antallet af turister, der er interesseret i denne særlige aktivitet. Så hvis du betragter dig selv som en arkitekturelsker eller blot ønsker at lære et af de mest berømte steder i hele Marseille at kende, så må du ikke gå glip af denne lille tur.

Desuden er dette sted en del af et af Marseilles Hop On Hop Off-busstoppesteder, hvilket betyder, at du kan kombinere denne aktivitet med sightseeing-udforskning af byen fra en komfortabel bus, hvilket kan reducere den tid, det ville tage dig på en konventionel gåtur, drastisk.

7. Nyd en dag på stranden på Frioul-øerne

Marseille-stranden| ©Janene
Marseille-stranden| ©Janene

Lige ud for Marseilles kyst i byens navngivne bugt ligger en lille øgruppe kaldet Frioul-øerne. Dette sted har historisk set altid fungeret som et beskyttelsespunkt for havnen samt som et referencepunkt for søfolk, der allerede nærmede sig byen. I dag er det en ideel sommerdestination, fordi den byder på ideelle strande, der er mindre overfyldte. Desuden er denne destination inkluderet i ruterne for de bedste bådture i Marseille.

Dens nærhed til Château d'If har også gjort den til et yndet sted for dem, der ønsker at nyde en privilegeret udsigt over denne historiske konstruktion. Under alle omstændigheder er et besøg på disse øer en meget anbefalelsesværdig plan i august måned, fordi du kan nyde fremragende strande uden at skulle forlade byen.

8. Besøg Saint-Pierre-kirkegården

Saint-Pierre-kirkegården| ©Salvador Dalmau
Saint-Pierre-kirkegården| ©Salvador Dalmau

Mange bykirkegårde bliver en ægte turistattraktion både på grund af deres særlige udformning og på grund af den historiske relevans, de har for det pågældende samfund. I Marseilles tilfælde er Saint-Pierre-kirkegården en fremragende attraktion i byen i august måned, fordi den normalt ikke har så mange besøgende, og det betyder, at du kan gå gennem dens udvidelse i fuldkommen komfort.

Desuden er vejrforholdene mere gunstige på denne tid af året til en guidet eller selvledende tur på denne maleriske kirkegård. Det er også værd at bemærke, at kvarteret omkring denne turistattraktion har et af de mest bohemeagtige og levende samfund i byen. Alt dette mens der også er et gastronomisk kvalitetstilbud, der kan give dig en fremragende frokost, så du kan fortsætte resten af dagen på den bedst mulige måde.

9. Tag en cykeltur rundt i byen

Cykeltur i Marseille| ©Max Ofmars
Cykeltur i Marseille| ©Max Ofmars

En cykeltur i Marseille vil altid være en af de foretrukne aktiviteter, som du kan nyde på et besøg i byen i august måned. Den første grund har at gøre med, at det giver dig mulighed for at udforske byen hurtigere, mens du har det sjovt med en sportslig aktivitet.

Den anden grund er, at du sparer offentlig transport i den måned, hvor disse måder at komme rundt i byen på er mest efterspurgte hele året rundt. Det er også en god måde at opleve Marseille tættere på og endda opdage steder, som ville gå ubemærket hen på andre transportmidler.

Af alle disse grunde er de bedste cykelture i Marseille en stærkt anbefalelsesværdig plan for et besøg på et hvilket som helst tidspunkt i august. Endnu mere når man ved, at sommerens vejrforhold gør denne aktivitet endnu sjovere og mere underholdende.

10. Cykel rundt i byen på jagt efter den bedste Bouillabaisse

Spise Bouillabaisse| ©geometricsprocket
Spise Bouillabaisse| ©geometricsprocket

Marseilles gastronomi er også værd at nyde i august måned. I den forbindelse kan de bedste gastronomiske ture i Marseille være et godt bud på din rejse, især hvis du fokuserer på at forsøge at finde ud af, hvilke restauranter i byen der har den bedste panisse, en af stedets store kulinariske skatte og samtidig en af de mest karakteristiske madvarer i sommermånederne.

Bouillabaisse er en fiskebouillon, der ligner en galicisk og portugisisk caldeirada og er meget karakteristisk for den oprindelige mad i denne franske by. I hele august måned serveres den normalt oftere end resten af året på grund af en kombination af en større tilstrømning af turister og et øget fiskeri efter de fisk og skaldyr, der indgår i denne opskrift.

Så man bør ikke gå glip af denne ret, især ikke hvis man ledsager den med en anden af de store smagsoplevelser i Marseille gastronomi i august og om sommeren, nemlig Tapenade. Chez Fonfon, Les Trois Forts og Peron er nogle af de bedste steder i byen, hvor du kan vove dig ud og prøve denne opskrift.

De bedste gastronomiske ture i Marseille

Temperaturer i Marseille i august

Katedralen i Marseille| ©Chris Bancrof
Katedralen i Marseille| ©Chris Bancrof

Begyndelsen af august byder på nogle af de højeste temperaturer i hele året i Sydfrankrig. Du vil sandsynligvis opleve 31 eller 35°C på en gennemsnitlig dag i måneden, mens de laveste temperaturer ikke vil falde under 20°.

Antallet af turister i Marseille i august

Kysten i Marseille| ©Alexey Komarov
Kysten i Marseille| ©Alexey Komarov

August er den travleste måned for de fleste europæiske byer, og Marseille er ingen undtagelse. Det betyder, at mange turistfaciliteter i løbet af måneden vil være fyldt med mennesker, så udendørsaktiviteter som dem, jeg har beskrevet i denne samling, bliver endnu mere bekvemme og interessante.

Priser i Marseille i august

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Priserne bliver dyrere i august af den simple grund, at det er højsæson. Overnatning, transport og endda mad kan være lidt dyrere end resten af året.

Hvad skal du pakke til dit besøg i Marseille i august?

Bagage| ©tookapic
Bagage| ©tookapic

Til august i Marseille skal du medbringe de samme ting, som du ville bruge på enhver anden sommerdestination i Middelhavsområdet. Det betyder en god solcreme, tøj, der er køligt og egnet til alle typer situationer, og frem for alt passende fodtøj til at gå fra nord til syd og fra øst til vest gennem denne store by.