10 Ting At Lave I Marseille Om Sommeren

At tilbringe sommeren på den franske Côte d'Azur er en fremragende idé for dem, der ønsker at lære et af de smukkeste områder i landet at kende. Og hvilken bedre måde at gøre det på end i byen Marseille, som er den største by i denne region.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Marseille Om Sommeren

Marseille | ©Paul Keller

De bedste ting at se og gøre i Marseille skifter efter årstiden, og det er om sommeren, at nogle af årets vigtigste begivenheder og traditioner finder sted. Samtidig er det den sæson med flest turister, og Marseille som et stort havnecentrum undslipper ikke denne gavnlige realitet.

læs videre for at få en samling af planer fra juni til slutningen af september for at nyde Marseille fuldt ud ved at deltage i de bedste festivaler og nyde de vigtigste sommerattraktioner.

1. Nyd elektronisk musik i Marsatac

Marsatac| ©Tigrane Dirad
Marsatac| ©Tigrane Dirad

Elektronisk musik er ret vigtig for turistindustrien i Middelhavsområdet, og i byen Marseille finder der i midten af juni en af de bedste festivaler dedikeret til denne sjove og ungdommelige musikgenre sted. Det er normalt en tre-dages begivenhed, der løber fra fredag til søndag i den anden eller tredje uge i måneden.

De kunstnere, der deltager i begivenheden, er normalt nationalt og internationalt kendte, og det er også almindeligt, at de mindre scener på festivalen inviterer lokale kunstnere fra Marseille, der er ved at gøre sig et navn i lokalområdet. Dette er for at øge deres rækkevidde til et meget større og mere forskelligartet publikum.

Festivalens spillested skifter hele tiden, men i de seneste år har man valgt Borely Park. Det skyldes, at den er ret tilgængelig for folk fra alle dele af byen, og at dette offentlige rum er smukt.

Samtidig er det forhold, at begivenheden varer en hel weekend, og at den starter sent, ret gunstigt, så du kan bruge din formiddag på andre aktiviteter som f.eks. de bedste ture i Marseille.

Detaljer af interesse:

  • Pris: Billetpriserne ændrer sig hvert år, men normalt koster et tre-dagespas 85 €, mens et enkeltdagspas koster omkring 35 €.

Book de bedste ture i Marseille

2. Du kan også danse til Delta Festival

På Delta Festival| ©Kezia Sakho
På Delta Festival| ©Kezia Sakho

Hvis en musikfestival derimod stadig lyder interessant for dig i august måned, og dit besøg i byen falder sammen med disse datoer, så er Delta Festival noget, du ikke bør gå glip af. Dette er en festival, der også fokuserer på elektronisk musik, men i dette tilfælde involverer den andre musikgenrer samt alle former for fordybende installationer, der inkorporerer performance og strukturel kunst.

Arrangementet finder normalt sted i den anden eller tredje uge af august, og i dette tilfælde er det normalt en festival, der varer et længere antal dage, da det normalt er en hel uge eller mindst fem sammenhængende dage.

Selv om det er en meget ungdomsorienteret begivenhed, er den præget af en meget familiær atmosfære. Derfor kan det, afhængigt af antallet af inviterede kunstnere, være en anbefalelsesværdig aktivitet at lave med børn.

Det er også en meget gunstig mulighed for dem, der har en fire-dages tur til Marseille, især fordi billetter kan købes individuelt for hver dag, og det betyder, at du kan supplere det med den sightseeing, du sikkert er interesseret i at lave.

Detaljer af interesse

  • Pris: Typisk koster en femdagesbillet ca. 100 euro og en endagsbillet koster 30 euro.

3. Fejr Bastilledagen

Notre-Dame de la Garde-basilikaen| ©Jorge Láscar
Notre-Dame de la Garde-basilikaen| ©Jorge Láscar

Frankrigs nationaldag fejres midt om sommeren, den 14. juli. Denne helligdag blev indført i 1880 og symboliserer afslutningen på det enevældige monarki, samt repræsenterer den franske nations forening og fejringen af dens republikanske suverænitet. Over hele landet fejrer franskmændene denne dag ved særlige parader samt ved folkelige eller private fester.

Så hvis du har det privilegium at besøge Marseille på Bastilledagen, må du ikke gå glip af muligheden for at deltage i en af de mange aktiviteter, som byens rådhus arrangerer.

Der vil sandsynligvis være adskillige mindearrangementer i den gamle havn, og steder som Borely Park og Notre-Dame de la Garde-basilikaen vil være fyldt med lokale borgere, der nyder fyrværkeriet.

Det er helt sikkert et godt tidspunkt at feste i nogle af byens mere bohemeagtige og eklektiske områder. Det er også et meget passende tidspunkt til at tage en kort tur til en af landsbyerne i nærheden af Marseille. Så tag et kig på nogle af de bedste ture i Provence fra Marseille, så du kan udforske denne smukke og finurlige region.

4. Oplev Saint-Jean's Day på fransk manér

Bådtur| ©Rémi Avignon
Bådtur| ©Rémi Avignon

Den 23. juni fejrer Middelhavssamfundene Sankt-Jean-festen, en dato, der falder sammen med skiftet fra forår til sommer og har været en vigtig højtid siden før Kristus.

Marseille og andre byer på Côte d'Azur har deres egen version af denne begivenhed, og det er grundlæggende en aften, hvor befolkningen i Marseille tager til strandene for at holde en populær fest, hvor der tændes flere bål. Det er et symbol på at brænde alt det onde væk og åbne plads for kollektiv velstand.

Der er folkedans og frem for alt masser af alkohol, og det er en god måde at stifte bekendtskab med traditionerne i denne del af Frankrig.

Det er også den perfekte opfølgning på en dag i byen, når du beslutter dig for at deltage i nogle af de bedste bådture i Marseille, som er ideelle til at sparke sommeren i gang med en tur rundt til byens kyster og vove dig ud til de bedste strande i Parc National Des Calanques.

5. Kom til Festival of Dance and Multiple Arts Marseille

MuCEM| ©Fred Romero
MuCEM| ©Fred Romero

En anden meget anbefalelsesværdig begivenhed, som du kan nyde under et besøg i Marseille, er at deltage i en af de aktiviteter, der arrangeres som en del af Marseille Dance and Multiple Arts Festival.

Dette er en årlig begivenhed, der foreslår en integration af teater, musik, film, dans og kunstudstillinger i hele byen. Formålet er at vise den mest moderne og kreative side af dette samfund.

Der er ikke noget bestemt sted eller prisinterval, da hundredvis af arrangementer og aktiviteter finder sted på forskellige kulturinstitutioner i Marseille fra juni til september. Flere aktiviteter vil dog sandsynligvis finde sted på nogle af Marseilles bedste museer og især i offentlige parker som Henri-Fabre- eller François Billoux-parken.

Du skal faktisk være opmærksom på, at mange af festivalens arrangementer er helt gratis, mens andre skal bookes i god tid. Dette skyldes, at nogle af stykkerne er begrænset til etablissementets kapacitet eller er lidt mere eksklusive.

6. Oplev Assumption Day

Saint-Laurent-kirken| ©Thomas Gorman
Saint-Laurent-kirken| ©Thomas Gorman

Jomfru Marias himmelfartsdag fejres hvert år den 15. august, og i Frankrig er det som i mange andre europæiske lande en helligdag. Hver lokalitet fortolker denne katolske fest efter den skytshelgen, de har i deres by, og i Marseille drejer hele begivenheden sig om Jomfruen af Panier.

Netop derfor begynder festligheden med en procession gennem hele bydelen Le Panier, indtil den når frem til Saint-Laurent-kirken.

Men overalt i gaderne er det sandsynligt, at der foregår religiøse begivenheder, eller at Marseilles indbyggere blot benytter sig af ferien til at gå ud at spise og nyde byens mest attraktive seværdigheder.

Så man kan sige, at det at deltage i denne festlighed eller i det mindste at gå rundt i Le Panier-kvarteret på denne dato er en af de bedste ting at lave i Marseille i august, som er en måned, der ikke har flere lokale eller nationale helligdage.

7. Se solnedgangen ved La Friche de la Belle de Mai

La Friche de la Belle de Mai| ©Michel CIRODDE
La Friche de la Belle de Mai| ©Michel CIRODDE

En ganske karakteristisk faktor for byen Marseille og dens kulturelle identitet er genopfindelsen af rum for at gøre dem mere og mere offentlige, især når det drejer sig om steder, der tidligere havde et industrielt formål. I den forbindelse er La Friche de la Belle de Mai et sted, som du ikke må gå glip af under dit sommerbesøg.

Det er en tidligere tobaksfabrik, som siden 1992 har viet sine 45 000 m² til kunst i alle dens former. I løbet af sommermånederne vil der sandsynligvis være flere udstillinger af moderne kunst, mange biografforestillinger under åben himmel, nogle koncerter, en masse teater og frem for alt flere nætter med street art og Marseille-fester.

Et besøg på dette sted er en af de bedste ting at lave i Marseille med børn, fordi der er aktiviteter, der passer til folk i alle aldre.

8. Tøv ikke med at besøge de bedste strande i området

Marseille strand| ©Janene
Marseille strand| ©Janene

Marseille og dens omgivelser er fulde af strande, der vil forføre både turister og lokale. Denne by ligger i Côte d'Azur, som er den smukkeste del af Frankrigs Middelhavsområde. I hvert fald når det gælder om at nyde havet og kysten på fastlandet.

Derfor er det at vove sig ud af byen for at udforske andre små byer i regionen noget, der kan anbefales, især hvis du deltager i de ruter, der er en del af de bedste cykelture i Marseille. Det er nemlig en plan, der indebærer en smule sportslig motion med mulighed for at bade ved nogle af landets bedste strande.

Dem mellem L'Estanque og Miramas er nogle af de bedste, men enhver anden nærliggende destination vil være en glimrende idé. Faktisk er en rejse mod vest mod Nice, Cannes og Monaco også en glimrende plan for en sommerlang udforskning af denne del af det franske Middelhavsområde.

9. Gå fra Les Catalans-stranden til Prado-strandene

Prado-stranden| ©Ratozamanana Andriankoto
Prado-stranden| ©Ratozamanana Andriankoto

Hvis tanken om at forlade Marseille for at tage til stranden og nyde det gode sommervejr ikke er noget, du er alt for begejstret for, kan du faktisk stadig tage en kort gåtur fra Les Catalans-stranden til Prado-strandene, da begge har en fremragende strandpromenade med alle mulige caféer, restauranter og underholdningssteder for hele familien.

Faktisk er Prado-strandene lidt mere anbefalelsesværdige , hvis du vil bade i havet. Det er mens alle dem fra dette punkt og frem mod Le Catalans-stranden er bedre alternativer til at se på landskabet fra de udsigtspunkter, der er tilgængelige for offentligheden.

Uanset hvad er dette en plan, der tager halvdelen af din dag, og selv om det er en af de bedste ting at lave denne sommer, er der ingen tvivl om, at det kan nydes sammen med andre aktiviteter som f.eks. ture med Marseilles bedste turistbusser, der får dig til andre fantastiske attraktioner i byen for få penge og på rekordtid.

10. Se en kamp på Orange Velodrome

Orange Velodrome| ©Etienne Baudon
Orange Velodrome| ©Etienne Baudon

Sport og specielt fodbold er ret vigtigt for franskmændene, og Marseilles byhold har base på stadion Orange Velodrome. Dette sted er imponerende for sin arkitektoniske skønhed såvel som sin blotte størrelse.

Samtidig er et besøg på det om sommeren en af de bedste ideer, du kan få for at få mulighed for at nyde en kamp fyldt med fans af dette Ligue 1-hold. Dette vel vidende, at sæsonen starter i midten af august, og derfor er der mere end halvanden måned og halvanden måned af sommeraftener til at nyde sportsbegivenheder på dette vigtige Marseille-stadion.

Du skal huske på, at dette er en plan, der skal udvikles om aftenen, fordi de fleste kampe finder sted på det tidspunkt af dagen. Så du kan perfekt lave andre aktiviteter på samme dato, og jeg råder dig til, at en af dem er de bedste gastronomiske ture i Marseille, især fordi de vil hjælpe dig med at blive fortrolig med byens smagsoplevelser, så du kan udforske dem senere på egen hånd.

Temperaturer i Marseille om sommeren

Sommer i Marseille| ©Dion Hinchcliffe
Sommer i Marseille| ©Dion Hinchcliffe

I løbet af sommeren i Marseille vil du finde forskellige temperaturintervaller. I juli og august vil de maksimale temperaturer nemlig sandsynligvis overstige 35 °C, mens de i slutningen af september næsten ikke vil komme over 30 °C.

Det samme gælder for minimumstemperaturerne, da de i juni stadig vil forblive under 20 °C, mens det i august er næsten umuligt at komme i nærheden af disse tal.

Sommerens turiststrøm i Marseille

Kysten ved Marseille| ©Alexey Komarov
Kysten ved Marseille| ©Alexey Komarov

Sommeren er den travleste tid på året for byen Marseille, og det betyder, at de fleste turistydelser vil blive efterspurgt i stor udstrækning. Derfor vil min bedste anbefaling altid være at booke så mange aktiviteter som muligt på forhånd, da dette garanterer, at du vil kunne deltage i dem på den dato og det tidspunkt, du ønsker.

Priser i Marseille om sommeren

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Samtidig er sommeren den dyreste tid på året at besøge Marseille af den simple grund, at det begrænsede udbud og den overdrevne efterspørgsel gør hoteller, transport og andre tjenester lidt dyrere.

Derfor er mange af de aktiviteter, jeg har anbefalet, gratis. Heldigvis er dette også en by, hvor der er masser af offentlige steder, så folk kan underholde sig selv uden at bruge for mange penge.

Hvad skal du pakke til dit sommerbesøg i Marseille?

Bagage| ©tookapic
Bagage| ©tookapic

Hvis du har til hensigt at besøge Marseille om sommeren, bør din kuffert indeholde en god solcreme, behageligt og åndbart tøj og frem for alt passende fodtøj til at gå rundt i byen og besøge de forskellige strande.