Marseille Bådture

Marseille-bugten er en af byens store turistattraktioner, og derfor er en bådtur en idé, som du seriøst bør overveje at besøge.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

11 minutters læst

Marseille Bådture

Marseille | ©Jean et Coco

En af de bedste ting at lave i Marseille er bådture, både i byens bugt og i de omkringliggende samfund. Det hænger sammen med, at Marseille er en havneby, og at havet altid har været et meget vigtigt element for dette samfund.

I denne artikel vil jeg fortælle om de bedste muligheder for bådture i Marseille. Derudover vil du finde ud af alt, hvad du behøver at vide for at nyde denne oplevelse på den mest logistiske og økonomisk gunstige måde og lære om nogle af de ting, du kan se og gøre i Marseille.

1. En gåtur i Calanques med brunch inkluderet

Nationalparken Calanques| ©travelmag.com
Nationalparken Calanques| ©travelmag.com

Parc National Des Cal anques er et af de vigtigste naturområder på den franske sydkyst og i hovedstadsområdet Marseille. Hvis man kigger på kortet over byen, kan man se, at denne geologiske formation strækker sig ca. 20 km ud i Middelhavet.

Calanques er en slags bugter, der er blevet et yndet rejsemål for marseillais, turister og andre indbyggere i denne del af Frankrig på grund af deres rolige turkisblå vand. De strækker sig ind i bjergene som norske fjorde og er den perfekte flugt fra de høje sommertemperaturer.

Nu varer denne bådtur normalt flere timer, så de mennesker, der deltager i denne tur, som er en af de bedste ture i Marseille, kan nyde dette naturlige landskab fuldt ud. Desuden giver sejlruten normalt folk mulighed for at nyde nationalparken i et par timer uden afbrydelser.

Det er oftest en katamaran, og afhængigt af egenskaberne ved den bestilte service, er det sandsynligvis en delt oplevelse eller reserveret til en enkelt familiegruppe. Så længe der er et minimumsantal på 12 til 15 personer. Du skal også være opmærksom på, at der ved de fleste lejligheder er drikkevarer og brunch.

Interessante detaljer

 • Pris: Prisen pr. person for en bådtur med disse karakteristika er normalt mere end 150 euro. Hvis priserne er lavere, er det meget sandsynligt, at vi taler om en stor båd med plads til mere end 25 eller 30 personer.
 • Varighed: En tur til denne nationalpark med afgang fra Marseille-bugten varer normalt mindst 5 timer.
 • Transportmiddel: Det er muligt at tage en katamaran eller en sejlbåd. Motordrevne både er også almindelige.
 • Fordele ved denne mulighed: Denne nationalpark er en af de største naturattraktioner i Marseille og i Sydfrankrig. Det er ikke så lidt, når man tænker på, at det er en af de smukkeste regioner i hele landet.
 • Ulemper ved denne mulighed: bestemt ikke særlig overkommelige priser for dem med et strammere budget.

Book en bådtur i Calanques

2. En solnedgangstur langs Marseilles kystlinje

Marseilles kyst| ©Alexey Komarov
Marseilles kyst| ©Alexey Komarov

Det kan også være, at du bare vil udforske Marseille og dens kystlinje på en kort tur, der fokuserer på at besøge de mest ikoniske steder i bugten. Denne type tur foregår normalt hele dagen, men de mest interessante er uden tvivl dem, der foregår ved solnedgang, fordi de giver en privilegeret udsigt over denne imponerende by.

De grundlæggende steder, der normalt er en del af rejseplanen for denne type tur, er strandene, der findes langs den sydlige ende af byen, startende med Catalanernes strand og hele vejen til Den Røde Bro. Dette giver deltagerne mulighed for at nyde et meget behageligt perspektiv af denne del af Marseilles centrum.

Desuden er øen Château d'If og øen Ratonneau andre grundlæggende dele af denne type rejseplan. Du skal vide, at denne type tur er betydeligt kortere end Calanques-turene, men samtidig er den mere velegnet til alle årstider. Især for dem, der har lidt tid til at nyde alle de vidundere, som Marseille har at byde på.

Af denne grund er vandreturene langs Marseilles kyst og øerne tættest på byens gamle havn faktisk en af de ideelle planer for dem, der har en firedages tur til Marseille. Især fordi det er en aktivitet, der kan tage en del af dagen, mens resten af dagen kan bruges til at besøge andre store attraktioner på fastlandet.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne type bådture er ofte lidt billigere, og gennemsnitsprisen ligger på 70-80 euro pr. person. Der kan være billigere oplevelser, men så er der tale om en meget større båd til et større antal personer.
 • Varighed: En tur langs en lignende rute som den, jeg har beskrevet i Marseille-bugten, varer normalt højst to timer. Det kan tage lidt længere tid, hvis man inkluderer middag om bord.
 • Transportmiddel: Katamaraner og sejlbåde kan bruges, men det er meget mere almindeligt at vælge en lille konventionel motorbåd til korte ture.
 • Fordele ved denne mulighed: Den er meget mere fordelagtig for folk med mindre tid og et strammere budget.
 • Ulemper ved denne mulighed: Efter en halv time kan tanken om at være på en båd, som man aldrig kommer af igen, før man er tilbage ved påstigningsstedet, være overvældende. Især hvis det er en båd med alt for mange mennesker.

Book en bådtur i Las Calanques

3. En 3-dages sejltur med stop i Marseille

Les Goudes| ©ringo 13013
Les Goudes| ©ringo 13013

Der er et tredje alternativ for dem, der ønsker at tilbringe meget mere tid i Middelhavet. Det er en sejltur over to nætter og tre dage, som inkluderer både snorkling og kajaksejlads.

En sådan oplevelse er forbeholdt et meget begrænset antal personer, normalt ikke mere end otte deltagere. Du skal vide, at sejlruten ændrer sig hele tiden, men det mest almindelige er at sejle langs alle kysterne omkring hovedstadsområdet i Marseille og passere gennem steder som Les Goudes, Morgiou og Port Pin.

Dette er en aktivitet, der inkluderer måltider og drikkevarer i en intim og eksklusiv atmosfære. Men du skal vide, at du er fuldt ansvarlig for dine egne udgifter ved hvert af de stop, du gør på ruten rundt i Marseille.

Aktivitetens udgangspunkt er normalt byens gamle havn, og det er også normalt udgangspunktet for hjemrejsen. Når man besøger de områder, der ligger tættest på Marseille, er Frioul-øerne og Château d'If normalt en del af rejseplanen.

Detaljer af interesse

 • Pris: Gennemsnitsprisen er omkring 300 euro, men det er muligt at komme helt ned på 270 euro.
 • Varighed: Turen som sådan tager normalt omkring 70 timer. Båden forlader normalt havnen kl. 10 og vender tilbage på samme tidspunkt efter at have tilbragt to nætter på havet.
 • Transportmiddel: Det er næsten altid en sejlbåd, men det kan også være en katamaran med kahyt.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er den ideelle mulighed for dem, der er ivrige efter at sejle så længe som muligt rundt i Middelhavet.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du har lidt tid til at lære Marseille at kende, så er dette et meget begrænsende og betydeligt dyrere alternativ.

Book en bådtur på Calanques

4. En snorkel- og kajaktur til Cassis

Marseille i kajak| ©Jeanne Menjoulet
Marseille i kajak| ©Jeanne Menjoulet

Der er også mulighed for at sejle rundt på Marseilles sydkyst på en meget mere sporty og ekstrem måde. Der er nogle bådture, der er specielt gearet til, at deltagerne får en lang kajaktur i det rolige vand i Calanques. Samt en god snorkeltur i det krystalklare vand i denne nationalpark.

Samtidig er der det faktum, at disse bådture i Marseille skiller sig ud, fordi de giver mulighed for at lære den lille havn i Cassis at kende fra land. Cassis er en nærliggende fiskerby med en blomstrende vinindustri og ligger i den vestlige ende af nationalparken Des Calanques.

Som med resten af Marseille-bådturene vil de sandsynligvis finde sted på både katamaraner og sejlbåde. I de travle turistsæsoner kan der dog være både med større kapacitet, så flere familiegrupper kan deltage i oplevelsen på samme tid.

Detaljer af interesse

 • Pris: Prisen for en bådtur med disse karakteristika er ret lig de andre alternativer, jeg har nævnt. De koster normalt omkring 180 eller 200 euro pr. person, hvis de inkluderer drikkevarer og snacks.
 • Varighed: Var igheden af disse bådture er normalt omkring 4 eller 5 timer i alt, selvom det hele afhænger af vindhastigheden samt antallet af deltagere.
 • Transportmiddel: Det er mest sandsynligt, at det er en sejlbåd, men det er også muligt, at det er en lille turistcruiser med plads til 30 eller 40 personer.
 • Fordele ved denne mulighed: Dette alternativ er ideelt for dem, der ønsker at motionere lidt ved at navigere i Las Calanques' rolige farvande med en sikker kajaktur.
 • Ulemper ved denne mulighed: Underholdningen ved denne aktivitet er i høj grad rettet mod snorkel- og kajakturen. Så hvis du ikke har planer om at deltage i disse to ting, er dette ikke en anbefalet del af planen.

Hvordan booker man en bådtur i Marseille?

Book online| ©Glenn Carstens-Peters
Book online| ©Glenn Carstens-Peters

Du har forskellige muligheder for at booke en bådtur i Marseille, uanset hvad der kendetegner denne tur. En af dem kan være at booke denne service hos et turistbureau i byen. Disse kan være meget efterspurgte i højsæsonen.

Men det bedste alternativ af alle vil altid være at booke online. Især fordi du online har mulighed for at annullere dit køb gratis i de fleste tilfælde samt at se anmeldelser fra andre kunder om den oplevelse, du er ved at booke.

Faktisk bookes de fleste turisttjenester i byer som Marseille i dag via internettet. Hvis du beslutter dig for at vælge en af de bedste cykelture i Marseille, er det derfor også sandsynligt, at det bedste alternativ, du har til rådighed, er på en online platform.

Book en bådtur i Calanques

Varighed af bådture i Marseille

Bådtur| ©Rémi Avignon
Bådtur| ©Rémi Avignon

Hvis du vil tale om varigheden af sejlturene i Marseille, skal du vide, at de altid vil være omtrentlige referencer. Hver sejltur er unik, fordi den afhænger af øjeblikkets dønninger og vindhastigheden. Disse to faktorer bestemmer den hastighed, båden sejler med.

Under alle omstændigheder kan man sige, at bådture i Marseille, der kun fokuserer på bugten, normalt varer maksimalt tre timer, mens ture, der når andre nærliggende steder som nationalparken Des Calanques eller kystbyen Cassis, normalt varer mindst 5 timer.

Book en bådtur på Calanques

Hvad vil jeg se på denne type tur?

Sejlads i Marseille| ©Josy Mollien
Sejlads i Marseille| ©Josy Mollien

Det første, du skal vide om det landskab, du vil se på denne type sejltur, er, at du vil have en panoramaudsigt over Marseilles skyline på det meste af turen. Afhængigt af din smag og interesse kan det være et stort privilegium, da Marseille er en af de store franske metropoler og uden tvivl en af de smukkeste byer på landets middelhavskyst.

På den anden side vil du på de bådture, der går lidt længere væk fra Marseille-bugten, finde et lidt anderledes landskab. Det vil være meget mere naturligt og for det meste bestå af klippekyster med nogle fremtrædende klipper. Det er ganske logisk og forståeligt, da en stor del af Côte d'Azur har et betydeligt relief på grund af sin nærhed til de franske alper.

Hvis du er interesseret i at udforske den naturlige skønhed, der kendetegner denne region i Sydfrankrig, bør du være interesseret i at finde ud af, hvordan man kommer fra Marseille til Avignon. Især fordi denne tur giver dig mulighed for at nyde forskellige landskaber, mens du udforsker de vigtigste og smukkeste byer i denne del af landet.

Book en bådtur i Calanques

Tips til en bådtur i Marseille

Beskyttelse mod solen| ©Moose Photos
Beskyttelse mod solen| ©Moose Photos

Der er en række tips, man skal huske på, når man tager på bådtur i Marseille, men et af de vigtigste vil altid være at sørge for, at man ikke glemmer sin solcreme. På denne type tur preller solens stråler af på vandoverfladen og når din hud med større intensitet.

Det næste tip, jeg kan give dig for at få mest muligt ud af din sejltur i Marseille, er at spise nok inden oplevelsen. Det gælder især, hvis vi taler om en tur, der ikke inkluderer drikkevarer eller snacks. Sandheden er, at det kan være en ret ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at være sulten midt på havet.

Endelig er den anden anbefaling, der normalt gives, at du altid bør booke denne service på forhånd til den dato og det tidspunkt, der passer dig bedst. Det skyldes, at vi taler om en af de bedste ting at lave i Marseille om sommeren, og de hundredtusindvis af turister, der kommer til byen på denne tid af året, vil være lige så ivrige efter at deltage i denne aktivitet.

Hvor meget koster en bådtur i Marseille?

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Det kan være en meget kompliceret opgave at give et specifikt tal for, hvad en bådtur i Marseille koster, fordi priserne på denne turistservice varierer afhængigt af årstiden. De varierer også afhængigt af antallet af deltagere og de aktiviteter, der er inkluderet i rejseplanen.

Det mest almindelige er, at hvis turen inkluderer drikkevarer og måltider, overstiger prisen 80 eller 90 euro pr. person. Hvis der til gengæld er en guide med, som er specialiseret i byens historie, vil priserne også overstige disse tal.

Priserne er også højere på længere ture, hvilket er logisk, da det at være på en båd i fem eller seks timer ikke er en økonomisk oplevelse noget sted i verden. Især hvis det er komfortable både, der er reserveret til en meget begrænset gruppe mennesker. I dette tilfælde kan billetprisen ligge på omkring 150 euro pr. person.

Så min anbefaling er altid at vælge det billigste alternativ. Især når man ved, at mad og drikke kan nydes i højere grad og med bedre kvalitet gennem de bedste gastronomiske ture i Marseille, som giver dig mulighed for at udforske dette steds kulturelle identitet med din gane.

Book en bådtur på Calanques

Hvorfor anbefaler du en bådtur i Marseille?

En regnvejrsdag til sejlads| ©Max Ofmars
En regnvejrsdag til sejlads| ©Max Ofmars

En af grundene til, at det er tilrådeligt at tage på en bådtur i Marseille, er, at det er en by, hvor havet og havnen altid har været de to vigtigste elementer for byens økonomiske velstand såvel som for dens historiske relevans.

Så at sejle på vandet i bugten giver dig mulighed for at leve Marseille-oplevelsen, når den er bedst. Samtidig er det også en meget velegnet aktivitet for hele familien. Faktisk er det en af de bedste ting at lave i Marseille med børn, da det er en underholdende plan for folk i alle aldre og med alle slags interesser.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at sejle rundt i Marseille på egen hånd?

Både i Marseille| ©johannes Hartzheim
Både i Marseille| ©johannes Hartzheim

En af fordelene ved at deltage i en guidet tur frem for at leje en båd og sejle rundt i Marseille-bugten på egen hånd er de økonomiske besparelser. At leje en båd med plads til fire eller seks personer i et par timer i havnen i Marseille kan nemt koste mere end 1000 euro. Du skal også have alle de relevante sejltilladelser.

Men hvis du er for ivrig efter at opleve Marseille og dens attraktioner på egen hånd til lands, kan du bruge offentlig transport eller Marseilles bedste Hop On Hop Off-busser, som følger en fast, forudbestemt rute, men er meget praktiske til at komme fra ende til anden i byens mest turistede område.

Book en bådtur på Calanques