Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Er et Paris Pass det værd?

Paris Tourist Card er en god mulighed, hvis du er på ferie i Lysets By, med over 80 attraktioner inkluderet og fremragende rabatter, Paris Pass vil være din vigtigste allierede.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minutters læst

Er et Paris Pass det værd?

Paris, Frankrig | ©Chris Karidis

Turistkort kan være meget nyttige, når du besøger en by, især i Paris, som har et stort antal attraktioner og steder at se. Hovedformålet med disse turistkort er at spare dig nogle få euro og i nogle tilfælde springe de irriterende køer ved de mest populære attraktioner over.

Hvis du er på udkig efter, hvad du skal se og gøre i Paris, kan jeg forsikre dig om, at der er masser af muligheder. Det er en enorm by, fuld af utrolige ting at lave. Så uanset om du har flere dage eller kun et par stykker, kan Paris Pass være en god måde at nyde den franske hovedstad på uden at bruge for meget. I denne artikel vil jeg fortælle dig, hvorfor det er det værd, og hvordan du får mest muligt ud af det.

Hvornår er det værd at købe Paris Pass?

Foto af Eiffeltårnet| ©Valentin Antonucci
Foto af Eiffeltårnet| ©Valentin Antonucci

Hvis du planlægger en rejse til Paris, anbefaler jeg, at du køber Paris Pass et par dage før du ankommer til byen, så du kan tage dig god tid til at se, hvilke af de tilgængelige attraktioner du vil besøge. Denne type kort er ideelt, hvis du planlægger at tage rundt i Lysets By og besøge museer, bestige Eiffeltårnet eller Triumfbuen, slentre langs Seine-floden eller besøge Versailles-paladset.

Paris Pass omfatter ikke mindre end 80 af de bedste attraktioner i og omkring byen. Du kan vælge mellem museer, udstillinger, gastronomiske ture, adgang til monumenter, udsigtspunkter og meget mere. Du kan vælge mellem 2, 3, 4, 4, 4, 5 og 6 dages muligheder, hvor du kan gruppere de seværdigheder, du ønsker.

Hvis du derimod planlægger en mere afslappet rejse og bare vil vandre rundt i dit eget tempo, eller hvis du planlægger at blive længere tid og ikke har travlt med at besøge alt på kort tid, så er Paris Pass ikke den bedste løsning for dig. Det bør du huske på, når du overvejer at købe det.

Køb dit Paris Pass turistkort nu

Er det værd at købe Paris Pass til en lang rejse?

Det fantastiske Eiffeltårnet| ©Pedro Szekely
Det fantastiske Eiffeltårnet| ©Pedro Szekely

Virkeligheden er, at denne type turistkort er designet til at pakke så mange attraktioner ind på så få dage som muligt, så hvis du ikke har travlt og har mere tid til at vandre rundt i din fritid, er det måske ikke det værd for dig. Selv om du kan leje det til specifikke ting, hvis du ved, at du vil besøge bestemte museer, såsom Louvre og Orsay, eller dedikere nogle dage af din rejse til at besøge, og resten til at hvile og nyde som en flanør.

Hvis du har flere dage foran dig i Paris, kan du foretrække at tage en af de bedste guidede ture på Louvre-museet, hvor du ud over entréen får en lokal ekspertguide, så du bedre kan forstå den ufattelige skønhed på et af verdens vigtigste museer.

Køb dit Paris Pass Tourist Card nu

Er det værd at købe Paris Pass til en kort tur?

Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich
Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich

Helt sikkert. Paris Pass er netop designet til rejser på få dage. Med muligheder fra 2 til 6 dage kan du nyde godt af uundgåelige attraktioner som f.eks. en guidet gåtur i Montmartre-kvarteret med adgang til Sacre Coeur-basilikaen, smagsprøver på vin og gourmetmad, springe køen over til Eiffeltårnet eller Triumfbuen, adgang til den franske hovedstads vigtigste museer og meget mere.

Hvis du kun rejser i et par dage, vil Paris Pass være din bedste allierede, når det gælder sightseeing og besparelser. Det er ideelt, hvis du f.eks. ønsker at se de vigtigste seværdigheder i Paris på 3 dage. Det vil også hjælpe dig med at organisere din tid, da du kan synkronisere dit Paris Pass med Go City-appen, så du kan se, hvilke attraktioner der ligger tættest på dig. På den anden side undgår du endeløse køer ved hvert sted, og du kan komme direkte ind.

Køb dit Paris Pass turistkort nu

Er det det værd, hvis jeg kun vil se de vigtigste attraktioner?

Loiredalen| ©Pedro Szekely
Loiredalen| ©Pedro Szekely

Ja, det er det værd. Hvis du ønsker at se de vigtigste seværdigheder i Paris, kan du også få dette turistpas, da det omfatter alle de vigtigste steder i Paris, som du skal besøge. Her er nogle af de monumenter eller museer, der er med i kataloget for dette kort:

Husk dog på, at du for nogle af disse steder stadig skal bestille dit besøg på forhånd, selv om du har passet. Og glem ikke, at du også kan bruge kortet til at komme med Big Bus-turistbusserne og Bateaux Parisiens-krydstogterne.

Køb dit Paris Pass turistkort nu

Kan det betale sig, hvis jeg rejser med børn?

Guidet tur med børn| ©MTSOfan
Guidet tur med børn| ©MTSOfan

Svaret er et rungende ja! Når du rejser med børn, skal du kunne få det meste ud af din tid. Med børn kan du ikke stå i lange køer eller tage evigheder, for det, der før var en fornøjelsestur, kan forvandle sig til et mareridt. Så hvis du overvejer at besøge Versailles Slot med børn eller måske Louvre-museet med børn, vil Paris Pass spare dig for ventetid og kø, så du kan begynde at more dig, så snart du kommer ind.

At rejse med børn kan være en meget berigende oplevelse, både for dem og for dig, men det er meget vigtigt at være forberedt og vide, at det ikke er den samme rejse, som du kunne gøre med din partner eller med venner. Rejser med børn kræver din fulde opmærksomhed og engagement, så de små får en uforglemmelig oplevelse.

Kan det betale sig at tage til Paris om sommeren?

Paris Plages, sommer| ©ParisInfo
Paris Plages, sommer| ©ParisInfo

Selvfølgelig er det det! Paris er en by med så meget at lave, både indendørs og udendørs, og med Paris Pass kan du få det meste ud af det hele. Byen Paris om sommeren er ideel til at nyde en sejltur på den smukke Seine-floden, Versailles-haverne, en guidet tur i Latinerkvarteret eller Rodin-museet.

Der er virkelig så mange muligheder for at nyde Paris i de varmere måneder af året. Med Paris Pass kan du tilrettelægge din tur, som du vil. Kærlighedens by er en unik oplevelse, som du ikke må gå glip af. Lad de behagelige temperaturer guide dig gennem det bedste af Paris. Et tip: Glem ikke at tage en picnic på Seine-bredden.

Er det det værd at tage til Paris om vinteren?

Sne i Paris| ©Yann Caradec
Sne i Paris| ©Yann Caradec

Paris om vinteren er med sin blyhøjde en god idé til en ferie, og takket være Paris Pass kan du tage på de bedste indendørs attraktioner til en meget lavere pris. Du kan besøge Musée d'Orsay, La Orangerie, Louvre, de berømte indendørs gallerier, Galeries Lafayette og et væld af guidede ture i den bedste franske gastronomi, en af de mest berømte i verden.

Den parisiske vinter er, selv om den er lidt kold, ideel til at besøge byen, og Paris er så stor, at du kan finde aktiviteter for enhver smag. Derfor er det absolut værd at få et Paris Pass, hvis du besøger byen om vinteren. Hvis du er så heldig at få sne under dit ophold, anbefaler jeg, at du pakker dig varmt ind og går over broerne over Seinen eller drikker en gløgg til at varme dig op.

Er det det værd, hvis jeg skal besøge Paris i en weekend?

Udsigt udefra til Notre Dame| ©Fred PO
Udsigt udefra til Notre Dame| ©Fred PO

Paris vil tage dig lang tid at lære at kende, da det er en virkelig stor by. Hvis du kun har en weekend til rådighed og kun vil besøge de vigtigste attraktioner i den franske hovedstad, er Paris Pass perfekt for dig.

Det kan virke som en umulig opgave at tage rundt i Paris på 2 dage, men ved hjælp af dette turistkort kan du klatre op på toppen af Eiffeltårnet, tage en bådtur på Seine-floden, se Montmartre, den utrolige arkitektur i Notre Dame-katedralen, Sainte Chapelle og meget mere, springe køerne over og få mest muligt ud af din tid. Hvis du kun er i Paris i en weekend, så tøv ikke, Paris Pass er absolut det hele værd.

Er det værd at købe turistkortet, hvis jeg vil se museer?

Museumsgange| ©Tom Yoemans
Museumsgange| ©Tom Yoemans

Af alle de ting, som Paris Pass har at byde på, er museumsbesøg en af de aktiviteter med flest muligheder på Paris Passet. De 80 attraktioner omfatter Louvre-museet, Musée d'Orsay, Musée d'Orsay, Musée de l'Orangerie, Musée de l'Armée, Dali-udstillingen i Montmartre, Picasso-museet, Pompidou-centret for moderne kunst, Rodin-museet, Musée du Quai Branly og mange flere.

Du kan nyde de bedste kunststeder i den franske hovedstad, springe de irriterende køer over og få det bedste ud af din tid. Det er en kendsgerning, at der ikke findes noget sted som Paris, når man vil besøge museer og kunstudstillinger. Se de 17 bedste museer i Paris, og få mest muligt ud af dit Paris-pas.

Er det værd at købe turistkortet, hvis jeg vil se monumenter?

Udsigt over Eiifel-tårnet| ©Jean-Pierre Dalbéra
Udsigt over Eiifel-tårnet| ©Jean-Pierre Dalbéra

Selvfølgelig er det det værd. Paris-passet giver adgang til de vigtigste og mest populære monumenter i Lysets by. Du kan komme op på toppen af ** Triumfbuen, Eiffeltårnet, Sainte Chapelle, Panthéon, Notre Dame-katedralen og meget mere**, uden at skulle vente og uden at skulle bruge et par euro mindre, end hvis du skulle besøge dem uden dit pas.

Monumenterne i Paris er helt utrolige, så din rejse kan ikke undvære et besøg til nogle af disse vigtige franske ikoner: Kan du forestille dig at se lysene komme og gå fra toppen af Eiffeltårnet eller besøge Panthéon, hvor man kan finde resterne af personligheder som Voltaire, Rousseau, Emile Zola eller Victor Hugo? Med Paris Pass kan du gøre det på den mest praktiske måde.

Kan det betale sig at købe turistkortet, hvis jeg vil køre med turistbussen?

Turistbussen kører forbi Opera Garnier| ©veroyama
Turistbussen kører forbi Opera Garnier| ©veroyama

Helt sikkert! Paris Passet omfatter en 1-dags tur i den berømte Big Bus, hop on-hop off, hvilket betyder, at du i en hel dag kan hoppe på en af de bedste turistbusser i Paris og verden og tage rundt i byen, stå af ved de steder eller seværdigheder, du ønsker, og hoppe på igen så mange gange, du vil, for at fortsætte din tur.

Dette er en af de bedste måder at lære en by at kende på, da du kan gøre det i dit eget tempo og med den ro i sindet, at du ved turens afslutning vender tilbage til udgangspunktet, hvilket gør det umuligt at fare vild. Desuden er der en ekspertguide inkluderet, som vil fortælle dig alt om de steder, du stopper ved, meget detaljeret. Du vil lære om historie, kunst og meget mere.

Kan det betale sig at købe turistkortet, hvis jeg ønsker at tage en tur til Versailles eller udkanten af byen?

Versailles Slotssal| ©Jean-Philippe Delberghe
Versailles Slotssal| ©Jean-Philippe Delberghe

Paris Pass har et væld af attraktioner i regionerne omkring den franske hovedstad. En af de bedste udflugter at tage på fra Paris er uden tvivl at se det imponerende Versailles Slot. Versailles ligger kun 40 minutter fra centrum af Paris og er et must-besøgssted, med sine haller og især sine smukke haver, hvor du kan se, hvordan personer som kong Louis XIV og hans søn Dauphin levede.

Husk, at billetter til Versailles-paladset normalt er meget efterspurgte, så hvis du ikke får Paris Pass, skal du måske købe dem i god tid.

Men ud over Versailles tilbyder Paris Passet besøg til en række paladser, slotte og regioner, der ligger tæt på Lysets by. Nogle af dem er: Château de Pierrefonds, Château de Maisons-Laffitte, Château de Malmaison, Château de Vincennes, Château de Fontainebleau eller Auguste Rodins hus i Meudon, blandt mange andre.